Op zoek naar iets?

wandelreizen Nepal Himalaya beklimming koppel aan de top sneeuw trekking peak

NEPAL WANDELREIZEN

Hoog, hoger, hoogst in de Himalaya

Liever wat actiever? Trek het Nepalese hooggebergte in voor een onvergetelijke ervaring. De klassieke trekkings in de regio’s van Annapurna of Everest brengen je langs adembenemende vergezichten en zijn ideaal als een eerste kennismaking met de Himalaya. Ervaren bergwandelaars wagen zich aan de Mera Peak, de hoogste trekkingpeak in Nepal. Kan je maar niet genoeg krijgen van Nepal en zoek je liever eens een minder bekende regio op? De rijkdom van Nepal zit ‘m in de  variatie aan landschappen. Je vindt er naast vele besneeuwde bergtoppen ook tropische laagvlaktes en jungle in Chitwan, groene valleien met wilde rivieren zoals Arun en desolate woestijnlandschappen in Mustang.

In Nepal heb je ontelbaar veel mogelijkheden: een culturele rondreis, een lichte of uiterst sportieve trekking, al dan niet gecombineerd met een raftingavontuur of een mountainbiketocht. Neem gerust contact op voor een individueel programma op maat.

Cultuur opsnuiven in en rond Kathmandu

In de machtige Himalaya tussen Tibet en India ligt Nepal. Een groot deel van het land is bergachtig met besneeuwde toppen zoals de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld. Vanzelfsprekend het summum voor bergbeklimmers, maar ook als je niet zo sportief bent, heeft het land veel te bieden. Bezoek de culturele pareltjes in en rond de hoofdstad Kathmandu met de wonderlijke koningssteden en de vele hindoeïstische en boeddhistische tempels. Tijdens een lichte, meerdaagse trek in de Kathmandu-vallei krijg je een goede inkijk in het alledaagse leven. Je wandelt langs frisgroene rijstvelden in terrasbouw en kleine dorpjes. 

Lees meer
  • {{activeFilter.DisplayName}}

{{totalFacetCount}} {{totalFacetCount == 1 ? "reis" : "reizen"}}

Thema
Categorieën
Niveaus
{{activeSort.getTitle()}}

Beschikbaar Gegarandeerd Op aanvraag Volzet

Zuiderhuis reisblog

Ellen in Zuid-Afrika

Ellen Bordinckx gaat wandelen in Zuid-Afrika
Geplaatst 19/02/2018
Op 03/11/2017 was het zover: mijn langverwachte reis naar Zuid-Afrika...

Trouwen op IJsland

Trouwen in de zwarte kerk van Budir op IJsland
Geplaatst 31/01/2018
Geen zin in maandenlang plannen, moeizuchtige schoonmoeders en uit de hand gelopen trouwrecepties?

Met de Leeuw van Vlaanderen door de Zuidelijke Champagne

Johan Museeuw en Residence Pierre
Geplaatst 17/01/2018
Wat als... De leeuw van Vlaanderen en een prachtige residentie in de Franse Champagnestreek...