Op zoek naar iets?

wandelreizen Nepal Himalaya beklimming koppel aan de top sneeuw trekking peak

NEPAL WANDELREIZEN

Hoog, hoger, hoogst in de Himalaya

Liever wat actiever? Trek het Nepalese hooggebergte in voor een onvergetelijke ervaring. De klassieke trekkings in de regio’s van Annapurna of Everest brengen je langs adembenemende vergezichten en zijn ideaal als een eerste kennismaking met de Himalaya. Ervaren bergwandelaars wagen zich aan de Mera Peak, de hoogste trekkingpeak in Nepal. Kan je maar niet genoeg krijgen van Nepal en zoek je liever eens een minder bekende regio op? De rijkdom van Nepal zit ‘m in de  variatie aan landschappen. Je vindt er naast vele besneeuwde bergtoppen ook tropische laagvlaktes en jungle in Chitwan, groene valleien met wilde rivieren zoals Arun en desolate woestijnlandschappen in Mustang.

In Nepal heb je ontelbaar veel mogelijkheden: een culturele rondreis, een lichte of uiterst sportieve trekking, al dan niet gecombineerd met een raftingavontuur of een mountainbiketocht. Neem gerust contact op voor een individueel programma op maat.

Cultuur opsnuiven in en rond Kathmandu

In de machtige Himalaya tussen Tibet en India ligt Nepal. Een groot deel van het land is bergachtig met besneeuwde toppen zoals de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld. Vanzelfsprekend het summum voor bergbeklimmers, maar ook als je niet zo sportief bent, heeft het land veel te bieden. Bezoek de culturele pareltjes in en rond de hoofdstad Kathmandu met de wonderlijke koningssteden en de vele hindoeïstische en boeddhistische tempels. Tijdens een lichte, meerdaagse trek in de Kathmandu-vallei krijg je een goede inkijk in het alledaagse leven. Je wandelt langs frisgroene rijstvelden in terrasbouw en kleine dorpjes. 

Lees meer
  • {{activeFilter.DisplayName}}

{{totalFacetCount}} {{totalFacetCount == 1 ? "reis" : "reizen"}}

Thema
Categorieën
Niveaus
{{activeSort.getTitle()}}

Beschikbaar Gegarandeerd Op aanvraag Volzet

Zuiderhuis reisblog

IJsland legt drones aan de ketting

drones op ijsland
Geplaatst 18/04/2018
Drones zijn een godsgeschenk voor natuurfotografen. Voor de lokale bevolking vormen ze echter vaak een bron van ergernis...

Prachtige beelden uit Zuid-Afrika en Namibië

Noord Namibië
Geplaatst 06/04/2018
Koen zette alle presentaties op YouTube zodat ook wie er uiteindelijk niet bij was alsnog...

Je bent jong en je wil wat

Ga mee met twintigers en dertigers op groepsreis
Geplaatst 04/04/2018
Ach, jong zijn, het is geen kwestie van leeftijd maar een zaak van het hart...