Op zoek naar iets?

wandelreizen Nepal Himalaya beklimming koppel aan de top sneeuw trekking peak

NEPAL WANDELREIZEN

Hoog, hoger, hoogst in de Himalaya

Liever wat actiever? Trek het Nepalese hooggebergte in voor een onvergetelijke ervaring. De klassieke trekkings in de regio’s van Annapurna of Everest brengen je langs adembenemende vergezichten en zijn ideaal als een eerste kennismaking met de Himalaya. Ervaren bergwandelaars wagen zich aan de Mera Peak, de hoogste trekkingpeak in Nepal. Kan je maar niet genoeg krijgen van Nepal en zoek je liever eens een minder bekende regio op? De rijkdom van Nepal zit ‘m in de  variatie aan landschappen. Je vindt er naast vele besneeuwde bergtoppen ook tropische laagvlaktes en jungle in Chitwan, groene valleien met wilde rivieren zoals Arun en desolate woestijnlandschappen in Mustang.

In Nepal heb je ontelbaar veel mogelijkheden: een culturele rondreis, een lichte of uiterst sportieve trekking, al dan niet gecombineerd met een raftingavontuur of een mountainbiketocht. Neem gerust contact op voor een individueel programma op maat.

Cultuur opsnuiven in en rond Kathmandu

In de machtige Himalaya tussen Tibet en India ligt Nepal. Een groot deel van het land is bergachtig met besneeuwde toppen zoals de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld. Vanzelfsprekend het summum voor bergbeklimmers, maar ook als je niet zo sportief bent, heeft het land veel te bieden. Bezoek de culturele pareltjes in en rond de hoofdstad Kathmandu met de wonderlijke koningssteden en de vele hindoeïstische en boeddhistische tempels. Tijdens een lichte, meerdaagse trek in de Kathmandu-vallei krijg je een goede inkijk in het alledaagse leven. Je wandelt langs frisgroene rijstvelden in terrasbouw en kleine dorpjes. 

Lees meer
  • {{activeFilter.DisplayName}}

{{totalFacetCount}} {{totalFacetCount == 1 ? "reis" : "reizen"}}

Specialisatie
Reisthema's
Niveaus
{{activeSort.getTitle()}}

Helaas, geen resultaten gevonden

Niet gevonden wat je zoekt?

Laat je programma volledig op maat samenstellen door een ZuiDERHuiS-specialst die de regio goed kent. Samen met jou puzzelen we de beste route en reis in elkaar.

Beschikbaar Gegarandeerd Op aanvraag Volzet

Helaas, geen resultaten gevonden

Niet gevonden wat je zoekt?

Laat je programma volledig op maat samenstellen door een ZuiDERHuiS-specialst die de regio goed kent. Samen met jou puzzelen we de beste route en reis in elkaar.

ZuiDERHuiS-reisblog

10 bedreigde diersoorten en waar ze te vinden

allemaal beestjes in Brazilie
Geplaatst 05/06/2018
Met ZuiDERHuiS kan je over de hele wereld verantwoord op zoek naar bedreigde diersoorten, zonder hun veiligheid of ...

Soundtrack voor de stilte

Roadtrip in IJsland
Geplaatst 24/05/2018
Geen beter moment voor een roadtrip door het land van vuur en ijs dan de zomer, en geen betere kompaan...

De voordelen van een groepsreis naar IJsland

Groepsreis in IJsland
Geplaatst 09/05/2018
5 redenen om met ZuiDERHuiS in groep naar IJsland af te reizen...