Op zoek naar iets?

Vuurwerk IJsland

IJSLAND - Nieuwjaarsspecial - 5 dagen

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

  • 5 dagen van 30.12.18 tot 03.01.19 met rechtstreekse vluchten vanuit Brussel
  • verblijf in de hippe stad Reykjavík aangevuld met de meest memorabele excursies
  • beleef de unieke nieuwjaarssfeer in 's werelds meest noordelijke hoofdstad

Beleef een magische oudejaarsavond!
In dit 5-daags programma hebben we volgens onze ervaring, de meest interessante excursies gecombineerd. De weloverwogen dagtrips tonen niet alleen contrasterende landschappen, maar bezorgen eveneens een eerste indruk van wat IJsland te bieden heeft aan unieke fenomenenTijdens de nieuwjaarsperiode krijgt deze uitzonderlijke citytrip een extra kleurtje door de unieke eindejaarssfeer die op oudejaarsavond letterlijk en figuurlijk ontploft in een spectaculair vuurwerk.

Je verblijft in een centraal gelegen hotel in het oude stadsgedeelte van Reykjavik op wandelafstand van alle bezienswaardigheden in de stad. Je bent niet in IJsland geweest als je het noorderlicht niet gezien hebt. Het tot de verbeelding sprekende natuurverschijnsel is nog net dat tikkeltje magischer als je het kunt bewonderen in de eindejaarsperiode.

Dag 1

Heenvlucht

Rechtstreekse lijnvlucht naar Keflavík vanaf Brussel.
Vluchtschema: Brussel - Keflavík 12u50 - 15u15

Bij aankomst op de luchthaven wacht je bustransfer die je rechtstreeks naar Reykjavík brengt.

[Optionele excursie]

's Avonds geniet je al van een eerste avontuur. Vanuit de oude haven vaar je per boot uit de kust op zoek naar het magische noorderlicht. Niet alleen maak je kans om getrakteerd te worden op dit prachtige licht spektakel maar je krijgt ook nog eens een fantastisch uitzicht over de skyline van Reykjavík.

Dag 2

Oudejaar

Je hebt ruim de tijd om het oude stadsgedeelte van Reykjavik op eigen houtje te ontdekken. De meeste bezienswaardigheden, musea, de Hallgrimskerk, het moderne stadhuis, de winkelstraten Austurstræti en Laugavegur en een ruime keuze aan restaurants liggen in de oude stadskern, allen in de nabijheid van het Thjörnin-meer.

Reykjavik is een van de populairste steden ter wereld om de kerstvakantie door te brengen en dus vind je er heel wat speciale activiteiten. Zo legt de zoo van Reykjavik een Kerstmis-trein in. Op de vele ijspistes van de stad kan je professionele schaatsers bewonderen en ook zelf de benen strekken. Voor een panoramisch uitzicht over de daken van Reykjavik beklim je de 73 meter hoge Hallgrimskirkja, de grootste kerk van IJsland. Cultuurliefhebbers kunnen ook terecht in het National Museum of Iceland en het Reykjavik Art Museum voor hedendaagse kunst.

Op oudejaarsavond lichten rond half negen ’s avonds tien kampvuren in Reykjavik op. Het Brenna-kampvuur is een middeleeuwse traditie die tot op vandaag standhoudt. Het ontstond toen de vissersmannen destijds hun huizen opruimden om het klaar te maken voor het nieuwe jaar, en de overtollige inboedel verbrandden. Vandaag ruimen de mannen niet meer op, maar de IJslanders houden het ritueel in ere door rond het kampvuur liederen te zingen en zo het jaar symbolisch af te sluiten.

Reykjavik voorziet op oudejaarsavond niet in een officieel vuurwerk. Maar de tweehonderdduizend creatieve inwoners hebben daar iets op gevonden: ze steken het zelf af! Kort voor middernacht komt de hele stad op straat voor zowel een uniek als onvergetelijk spektakel. Samen schieten de feestende inwoners liefst vijfhonderd ton vuurpijlen de donkere hemel in. Na het geknal gaat het feest tot in de vroege uurtjes door in de vele nachtclubs en pubs.

 

Dag 3

Nieuwjaarsdag

Vandaag wordt een rustige dag. In de voormiddag kan je bekomen van een spetterend eindejaarsfeest. 

's Middags word je opgepikt voor de transfer richting de Secret Lagoon. Deze natuurlijke warmwaterbron is een van de oudste geothermische baden op IJsland. Opstijgend stoom van meerdere warme bronnen geeft je een mysterieus gevoel te midden van een feeërieke setting. De unieke en rustgevende landschappen vormen het ideale decor om te bekomen na een nachtje feesten.

Dag 4

Þingvellir, Geysir en Gullfoss

[Optionele excursie]

Vandaag vertrek je op een bus excursie langs de Golden Circle. Niet alleen stop je bij enkele geologische hoogtepunten maar ook op culinair vlak word je verwend. Tijdens de route stop je op verschillende plaatsen waar je enkele lokale specialiteiten kan proeven zoals verschillende chutneys en confituren maar ook gerookte lam en pannenkoeken.

Þingvellir Nationaal Park is niet alleen geologisch gezien een hoogtepunt maar ook historisch een belangrijke plaats. Aan de oevers van IJslands grootste meer, Þingvallavatn, ligt de Mid Atlantische breuklijn tussen de twee continentale platen, die IJsland letterlijk in twee scheurt. Bij de basalt wanden werden tijdens de parlementsvergaderingen in de 10de eeuw de basiswetten uitgesproken, deze gelden vandaag de dag nog steeds.

Lunchen doe je in een gezellige familie boerderij. De eigenaars verwelkomen je er graag en laten je er proeven van hun verse en zelfgemaakte producten.

In Haukadalur bevindt zich een groot geothermisch veld met verscheidene warmwaterbronnen. Hier kan je de bekende geiser 'Strokkur' met regelmaat kokend water hoog in de lucht zien spuiten.

De Hvitá rivier, gevoed door smeltwater van de nabij gelegen gletsjer Langjökull, vormt trapsgewijs de dubbele en impressionante waterval Gullfoss. Het water stort ruim 32 meter naar beneden alvorens haar loop verder te zetten in de diepe kloof.

Dag 5

Terugvlucht

Transfer van Reykjavík naar de luchthaven te Keflavík en terugvlucht.
Vluchtschema: Keflavík - Brussel 07h40 - 11h45

Prijstabel

Nieuwjaarsspecial - 5 dagen
Prijzen per persoon.
Reisperiode 2 personen 1 persoon
30.12.18 t/m 03.01.19 € 1.280 € 1.990
Prijzen zijn onderheven aan de beschikbaarheid.

 

Nota

Indien gewenst kan ook een 4-gangen diner worden gereserveerd op oudejaarsavond.
Prijs op aanvraag.

Inschrijven

Indien je beslist hebt, telefoneer ons dan om meteen je plaats te laten vastleggen. Stuur gelijktijdig het volledig ingevuld inschrijvingsformulier door. Uiterlijk binnen de 7 dagen dient het voorschot van 25% betaald te zijn. Het saldo dient betaald te zijn zes weken voor de afreisdatum.

Infoavond

Wij houden jaarlijks informatie-avonden over onze IJslandreizen. Aan de hand van dia- en kaartmateriaal vertelt IJslandkenner Willy Wouters je niet alleen over het land, de bijzondere natuurfenomenen en de reismogelijkheden; ook de praktische kant van de begeleide groepsreizen en van individueel reizen komt aan bod. Na iedere lezing kan je uiteraard met al je vragen betreffende IJsland terecht.

Fooien

Fooien, taksen en BTW zijn steeds inclusief in alle prijzen.

Natuur

Respect voor de natuur is een zaak die ieder aanbelangt.De natuurfenomenen maken deel uit van het nationaal patrimonium en verdienen evenveel respect als een historisch monument. De IJslandse natuur is uitermate kwetsbaar. Door de subarctische ligging en de heel korte zomerperiode, maakt de flora ieder jaar opnieuw een bijzonder intense overlevingsstrijd door. Het afsmelten van de wintersneeuw, hevige stormwinden en het actieve vulkanisme zorgen voor moeilijk tegen te houden erosie. Het is dan ook ten strengste verboden om met voertuigen en mountainbikes de aangeduide wegen/pistes te verlaten.Volg strikt de reglementering die je met het informatiepakket zal worden toegestuurd.

Stroom

De netspanning op IJsland is overal 220 Volt.

Taal

Het IJslands is oud-Noors. Het is de oorspronkelijke taal die door de eerste eilandbewoners gesproken werd.  
De meeste IJslanders spreken en verstaan Engels.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).