Op zoek naar iets?

Indrukwekkende vergezichten over de Noorse fjorden

NOORWEGEN - Adembenemende panorama's - 10 dagen

{{statusText}}

vanaf €845

  • individuele rondreis langs de mooiste panorama's van Noorwegen
  • verblijf in 3*** of 4**** hotels
  • bezoek aan Oslo, Lillehammer, Røros en Trondheim

  Langs de mooiste panorama's van Noorwegen

  10-daagse rondreis met huurwagen langs de mooiste panorama's van Noorwegen. Met bezoek aan Oslo, Lillehammer, Røros en Trondheim. Verblijf in 3*** en 4**** hotels.

  Adembenemend Noorwegen

  Deze 10-daagse rondreis geeft een mooie impressie van de diversiteit van Noorwegen. Van het Noorse dichtbeboste binnenland tot het overweldigende kustlandschap, van hoge bergen tot diepe fjorden en van de Noorse hoofdstad tot de kleine dorpjes. Enkele hoogtepunten van deze tour zijn de Atlanterhavsvegen, de Trollstigen, de Geirangerfjord, de voormalige hoofdstad Trondheim, Røros, de mijnstad die fier op de UNESCO werelderfgoedlijst staat te pronken, het Jotunheimen Nationaal Park en Oslo, de hoofdstad van Noorwegen.

   

  • individuele rondreis langs de mooiste panorama's van Noorwegen
  • verblijf in 3*** of 4**** hotels
  •  bezoek aan Oslo, Lillehammer, Røros en Trondheim

   

  "Noorwegen zal voor ons altijd een mooie herinnering blijven."   Heidi

  "We willen jullie hartelijk bedanken voor een schitterende reis. Alles was perfect geregeld, het traject was dag na dag super."    Katrien

  Dag 1

  Oslo - Lillehammer (135 km)

  Na de heenvlucht pik je op de luchthaven je huurwagen op. Je rijdt in noordelijke richting langs het imposante Mjøsa meer, het grootste van Noorwegen. Via Hamar rijd je vervolgens naar Lillehammer. In 1994 werden hier de Olympische winterspelen georganiseerd. In Lillehammer kan je een bezoek brengen aan het openlucht museum Maihaugen. Dit prachtig opgebouwd en bijzonder pittoresk museum vertelt het verhaal van de inwoners van de Gudbrandsdalen Vallei van de afgelopen 300 jaar. Ook een absolute aanrader is een bezoek aan het Olympisch Museum en de Olympische Arena (Lysgårdsbakken).
  Overnachting in Lillehammer.

  Dag 2

  Lillehammer - Røros (270 km)

  Ontbijt in het hotel. Rijd vervolgens door de Gudbrandsdalen Vallei naar Ringebu, waar een staafkerk (Noors: stavkirke), een geheel uit hout opgetrokken kerkgebouw, herinnert aan de periode waarin het christendom in Scandinavië werd verspreid en het veelgodendom van de Vikingen onder druk kwam te staan.  Vervolgens rijd je verder over de Ronde Road met een prachtig uitzicht over het Rondane Nationaal Park. De natuur van het Rondane NP is overweldigend mooi, dus neem zeker de tijd om her en der te stoppen en de benen te strekken. Via de Østerdalen Vallei, waar je met wat geluk vossen en elanden kan spotten, rijd je verder in noordelijke richting langs de langste rivier van Noorwegen, Glomma, naar de mijnstad Røros. Deze stad is een van de oudste steden van Europa met tal van, nog originele, prachtige houten huizen en is ook een van de weinige mijnstadjes die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In het centrum van de stad tref je een zeldzame collectie van grote en goed onderhouden houten gebouwen waar er tot op de dag van vandaag nog steeds in gewoond en gewerkt wordt.
  In dit unieke kader breng je ook de nacht door.

  Dag 3

  Røros - Trondheim (160 km)

  Ontbijt in het hotel. Vertrek uit Røros in noordwestelijke richting naar Trondheim. Trondheim werd opgericht door de Viking koning Olav Tryggvason in 997 v. Chr. en heeft altijd een speciale rol gespeeld in de Noorse cultuur en geschiedenis. Trondheim was de eerste hoofdstad van Noorwegen, maar is nu nog steeds de 'kroningstad', waar de Noorse koningen vanaf Harald Hårfagre (rond de 10e eeuw) tot Koning Harald V (1991) werden gekroond. Vandaag de dag is Trondheim de op drie na grootste stad van Noorwegen en heeft alles wat een grote stad te bieden heeft, maar toch met de gezellige en vriendelijke sfeer van een kleine stad.
  Overnachting in Trondheim.

  Dag 4

  Trondheim

  Ontbijt in het hotel. Vandaag kan je je verblijf in Trondheim naar eigen wens invullen. Een bezoek aan de Nidaros Kathedraal mag alvast niet ontbreken. Deze kathedraal is gebouwd op het graf van St. Olav. Olav II Haraldsson (995 – 1030) was koning van Noorwegen van 1015 tot 1028. Naast de kathedraal vind je het Aartsbisschoppelijk Paleis, het oudste en tevens één van de meest spectaculaire gebouwen in Scandinavië. Andere interessante bezienswaardigheden zijn Kristiansten fort, monnikeiland, Trøndelag openluchtmuseum en Stiftsgården, het koninklijk verblijf in Trondheim. De wandelaars kunnen een mooie wandeling maken in Bakklandet, gelegen op de oostelijke oever van de rivier de Nid. Hier vind je nog oude houten huizen, vroeger woningen voor de arbeiders, maar nu netjes opgeknapt. Je vindt er ook charmante winkeltjes en restaurants.
  Overnachting in Trondheim.

  Dag 5

  Trondheim - Kristiansund (210 km)

  Ontbijt in het hotel. Vandaag vervolg je je reis in zuidwestelijke richting naar de Nordmøre regio. Nordmøre wordt getypeerd door een snel afwisselend landschap, gelegen tussen hoge bergketens en wilde open zee. Hier bevind je je tussen de beschutte landelijke gemeenschappen bij de fjorden enerzijds en de eilandgemeenten met het levendige kusterfgoed anderzijds. Rijd vanuit Trondheim langs de Sumadal Vallei tot net voor Vinjeøra. Daar neem je de prachtige kustweg die je langs Aure naar de veerboot van Tommervåg naar Seivika brengt. Van Seivika rijd je vervolgens verder naar Kristiansund. Kristiansund is een rustige kuststad omgeven door mooie parken. Overnachting in Kristiansund.

  Dag 6

  Kristiansund - Molde (90 km)

  Vertrek uit Kristiansund over de wereldberoemde Atlanterhavsvegen (de 'Atlantic Road'). Deze weg is zo'n acht kilometer lang en zigzagt over acht bruggen van eiland naar eiland aan de rand van de oceaan. De weg werd in 2005 benoemd tot ‘de Noorse constructie van de eeuw’ en is momenteel, na de Trollstigen (de 'Troll Road'), de meest bezochte landschappelijke weg. Volg de Atlanterhavsvegen via Hustad en Bud naar Molde, de stad van de rozen. Molde staat bekend om zijn mooie natuurlijke omgeving. Een indrukwekkend panorama biedt zicht op maar liefst 222 bergtoppen.
  Overnachting in Molde.

  Dag 7

  Molde - Trollstigen - Geiranger - Lom (200 km)

  Ontbijt in het hotel. Je neemt de veerboot over de Moldefjord naar Vestnes en vervolgt je reis naar Åndalsnes waar je afbuigt in zuidelijke richting en op de Trollstigen ('Troll Road') komt. Deze wereldberoemde weg heeft 11 bochten en torent op het hoogste punt 858 meter boven zeeniveau uit. Via de veerboot van Linge naar Eidsdal kom je vervolgens op de Ørnevegen ('Eagle Road'), met een indrukwekkend panoramisch uitzicht over de Geirangerfjord. De Geirangerfjord prijkt sinds 2005 op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is de natuur op zijn spectaculairst, met watervallen en steile hellingen. In Geiranger kan je een bezoek brengen aan het Noorse Fjord Centrum, dat een educatief overzicht biedt van hoe de mensen al eeuwenlang langs de fjord leven. Vervolg je reis verder naar het in het hoogland gelegen Lom, waar je opnieuw een fraaie staafkerk kan bewonderen. Overnachting in Lom.

  Dag 8

  Lom - Beitostølen (100 km)

  Vandaag heb je rustig de tijd om volop te genieten van het indrukwekkende berglandschap van het Jotunheimen Nationaal Park tussen Lom en Beitostølen. Jotunheimen was in de Noorse mythologie de plek waar Thor kwam bakkeleien met de reuzen, wat volgens de overlevering een verklaring zou kunnen zijn voor het woeste en desolate landschap. Je vindt hier ook de hoogste berg van Noorwegen, de Galdhøpiggen (2469 m). Een schitterend en tot de verbeelding sprekend decor om een flinke wandeling te maken. Overnachting in het bergdorpje Beitostølen.

  Dag 9

  Beitostølen - Oslo (210 km)

  Na het ontbijt verlaat je Beitostølen in zuidelijke richting via Fagernes en Hønefoss naar Oslo. Gelegen midden in uitgestrekte natuurgebieden aan het Oslofjord, is Oslo een van de groenste hoofdsteden ter wereld. De Noorse hoofdstad is een bruisende stad. Kunstliefhebbers komen naar deze stad voor de schilderijen van de wereldberoemde kunstenaar Edvard Munch en de scuplturen van Gustav Vigeland. Ook op culinair vlak is een bezoek aan Oslo niet te versmaden. De stad heeft heel wat bekroonde restaurants. Breng hier zeker ook een bezoek aan één van de vele architecturale parels, zoals het spierwitte Opera House en het Koninklijk Paleis. Wie wil, kan zich op het museumeiland ook onderdompelen in de wereld van de poolreizigers in het Fram museum of de glorietijd van de Vikingen herbeleven in het Vikinghuset. Overnachting in Oslo.

  Dag 10

  Terugreis of verlenging Oslo

  Inleveren huurwagen op de luchthaven en terugvlucht.

  Indien gewenst kan je je reis nog verlengen met één of meerdere nachten in Oslo.

  Periode

  Afreis dagelijks tussen 1 mei en 30 september 2020

  Prijzen

  € 845 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer)

  Halfpension mogelijk (driegangen avondmaal of buffet in Røros (1x), Kristiansund (1x), Molde (1x), Lom (1x) en Beitostølen (1x)). Prijzen op aanvraag.

  Nota

  Een huurwagen is niet in de basisprijs inbegrepen. Op het moment van uw aanvraag kijken we graag voor je de best mogelijke voorwaarden na, afhankelijk van het seizoen.

  Aantal dagen

  10 dagen, 9 nachten.

  Afspraak

  Aankomst en terugkeer op de luchthaven van Oslo.

  Autohuur

  We kunnen voor jou ter plaatse een huurwagen voorzien. In de offerte stellen we je vrijblijvend de voor jou meest interessante optie voor.

  Wens je liever met je eigen wagen naar Noorwegen te rijden, dan kan dat uiteraard ook. We kunnen voor jou de hotels onderweg en eventueel ook de ferry vanuit Duitsland of Denemarken naar Noorwegen voorzien.

  Bagage

  Voor de meeste vluchten is er een beperking van maximum 23 kilo bagage per persoon, met een maximum afmeting van 158 cm. Deze bagagebeperking wordt nogal strikt toegepast. De handbagage kent een maximum van 8 kilo met een maximum afmeting van 56x45x25 cm. Voor een extra bagage stuk tot 23 kg en een maximum afmeting van 158 cm betaalt u een richtmeerprijs van 30 euro.

  Voor het stapelen van de bagage in de huurwagen raden wij aan om grote reistassen mee te nemen i.p.v. reiskoffers.

  Comfort

  Tweepersoonskamers met privé-sanitair in 3*** of 4**** hotels.

  Deelnemers

  Minimum 1.

  Documenten

  Geldige identiteitskaart.

  Fysiek

  Basisconditie volstaat.

  Kledij

  Voorzie naast de gewone zomerkledij zeker een regenjas en voor de hoger gelegen gebieden is een goede fleece aan te raden.

  Maaltijden

  Alle ontbijten ter plaatse zijn in de prijs inbegrepen. Supplement half pension is mogelijk.

  Opgelet, de maaltijden aan boord van het vliegtuig zijn niet inbegrepen. Een maaltijd aan boord van het vliegtuig is steeds mogelijk, evenwel tegen betaling. 

  Routebeschrijving

  Voor de hele tocht beschik je over een Nederlandstalig routeboek.

  Single

  Single supplement vanaf € 445.

  Verleng je reis

  Je kan je reis makkelijk verlengen met één of meerdere nachten. Aanraders daarvoor zijn Ålesund, Beitostølen (heel wat wandelmogelijkheden) en Oslo. Contacteer ons voor een offerte. 

  Vlucht

  Voor onze vluchten naar Noorwegen werken we al jaren nauw samen met Scandinavian Airlines. Een uitzondering niet te na gesproken en in tegenstelling tot de chartermaatschappijen, vliegt deze luchtvaartmaatschappij klokvast en biedt ze een uitstekende service. Dankzij onze jarenlange samenwerking bieden ze ons de best mogelijke tarieven. 

  Daarenboven bieden we je, op het moment van je aanvraag, steeds de meest voordelige dagprijzen aan. 

  We maken je vrijblijvend een voorstel en nemen eventueel zelfs voor een beperkte tijd een vrijblijvende optie op de vluchten. Wij rekenen hiervoor geen extra kosten aan. De vluchtprijs die wij je opgeven omvat alle taksen, luchthaventaksen, brandstoftoeslagen en dergelijke. Eens je ticket is uitgegeven, kunnen er geen bijkomende toeslagen meer geheven worden.

  Vroege boekers (vanaf ongeveer 11 maanden voor afreis) kunnen vaak genieten van onze extra voordelige vluchttarieven. Wie eerder kort voor vertrek wenst te boeken, kan dat natuurlijk ook, maar de vluchtprijzen kunnen dan oplopen. Dus hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je vliegt.

  Voorbereidende info

  Voor een rondreis door Noorwegen is een degelijke reisgids onontbeerlijk. Er valt zodanig veel te zien en te beleven en we raden je dan ook aan om onze routesuggestie verder af te toetsen aan je persoonlijke voorkeuren en wensen.

  De volgende reisgidsen zijn meer dan uitstekend voor deze rondreis:

  • ANWB Ontdek - Noorwegen, Fjorden – Marie Banck - Nederlandstalig - 296 pagina's – ISBN 9789018039165 - januari 2016
  • Dominicus landengids - Noorwegen - Fred Geers - Nederlandstalig - 304 pagina's – ISBN 9789025763084 - augustus 2016
  • Insight guides – Noorwegen - Sunniva Schouten-Van Zomeren – Nederlandstalig - 336 pagina's – ISBN 9789066554467 - oktober 2015

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  29/08/2019