Op zoek naar iets?

De Noorse fjorden vanop een zeiljacht

NOORWEGEN - De Noorse fjorden vanop een zeiljacht - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €1625

  • vaarvakantie aan boord van het luxueuze zeiljacht Moonlight II of London
  • bezoek de Sognefjord op een laag reistempo
  • ontmoet fijne mensen en verbreed je horizon

  Bezoek de Noorse fjorden vanop een prachtig zeiljacht

  Ontdek samen met Moonlight Sailing de Noorse kust en fjorden zoals die zelden worden gezien of beleefd. Tijdens deze achtdaagse reis tussen Bergen en Flåm ontdek je een de langste fjorden in Noorwegen, het Sognefjord.

  De woeste kustlijnen, prachtige fjorden, ruige natuur, machtige rotspartijen en pittoreske vissersplaatsjes zorgen mee voor een fantastische natuurervaring.

  De reis gaat van start in Bergen of Flåm, waar je aan boord gaat van de zeiljacht Moonlight II of London. Iedere dag varen we een drietal uur naar een volgende aanlegplaats bij een Noorse nederzetting of gaan we voor anker in een prachtige baai van waaruit we de plaatselijke natuur en dorpen kunnen verkennen.

  Je overnacht aan boord in een van de vier luxueuze tweepersoons kajuiten uitgerust met eigen badkamer, toilet en douche. Aan boord geniet je van een volpension.
  Dag 1

  Aankomst

  Aankomst in Bergen of Flåm.

  Dag 2-7

  Sognefjord

  Het reistraject is een dag-aan-dagschema van Bergen naar Flåm (of omgekeerd). De totale lengte van de tocht is 180 zeemijl of ongeveer 330 kilometer. Dagelijks wordt er 3 tot 4 uur gevaren.

  Onderweg wordt er flexibel ingespeeld op de kansen die zich aanbieden. Zo kan je er voor kiezen om met een bijboot de fauna en flora die Noorwegen rijk is te ontdekken of aan wal gaan voor een prachtige wandeling. Natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid om een lokaal stadje te ontdekken.

  Aan boord zijn er ook kajaks aanwezig en kan er een kajaktocht georganiseerd worden. Rustig genieten van de omgeving aan boord van de Moonlight kan natuurlijk ook.

  Dag 8

  Terugreis

  De zeiljacht meert aan in Bergen of Flåm. Je neemt afscheid van de crew.

  Periode

  29 mei t.e.m. 5 juni

  8 juni t.e.m. 15 juni

  Prijzen

  € 1625 per persoon (o.b.v. 2 personen – kajuit)

  € 3000 per persoon (o.b.v. 1 persoon - kajuit)


  Nota

  Aantal dagen

  De reis zelf duurt 8 dagen, 7 nachten. Afhankelijk van de vluchtdata en je eigen voorkeur, kan je verlengen met één of meerdere nachten.

  Afspraak

  Bergen: vanuit Brussel kan je met SK vliegen op Bergen met overstap in Oslo. Vanuit Amsterdam vlieg je met KLM rechtstreeks naar Bergen.

  Flåm: vliegen op Oslo. Vanuit Oslo kan je via één van de mooiste treintrajecten naar Flåm reizen.

  Bagage

  Voor de meeste vluchten is er een beperking van maximum 23 kilo bagage per persoon, met een maximum afmeting van 158 cm. Deze bagagebeperking wordt nogal strikt toegepast. De handbagage kent een maximum van 8 kilo met een maximum afmeting van 56x45x25 cm. Voor een extra bagage stuk tot 23 kg en een maximum afmeting van 158 cm betaalt u een richtmeerprijs van 30 euro. 

  Aan boord neem je best geen harde koffers mee, maar beter een grote sportzak of kit bag.

  Begeleiding

  Nederlandstalige begeleiding.

  Budget / geld

  De munteenheid aan boord is de euro. Voor persoonlijke uitgaven aan wal voorzie je best een beperkt budget in Noorse Kronen.

  Comfort

  Het zeiljacht Moonlight beschikt over vier tweepersoons kajuiten met eigen sanitair. De reis is op basis van volpension (avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8). Tijdens de maaltijden worden er ook bijhorende dranken voorzien. Snacks voor tijdens een wandeltocht of excursie voorzie je best zelf
  Er is ook een kleine bar aanwezig op het zeiljacht. Je voorziet hier best een klein bedrag in euro’s voor.
  Wens je op voorhand het zeiljacht te bezoeken in de haven van Zeebrugge, contacteer ons hiervoor zeker. Wij regelen voor jou graag een afspraak met de eigenaar.

  Datum reisfiche

  © Zuiderhuis Laplandreizen Scandinavië – 5 maart 2019

  Deelnemers

  Minimum 1.

  Documenten

  Reizigers met Belgische nationaliteit hebben enkel een identiteitskaart nodig om Noorwegen te bezoeken.
  Reizigers van Nederlandse nationaliteit dienen over een paspoort te beschikken.

  Reizigers die geen Belgische nationaliteit hebben consulteren best het Noors Consulaat in hun land.

  Eigen aan de reis

  Iedere dag vaar je ongeveer 3 à 4 uur. Doordat er korte afstanden per dag wordt gevaren, is de reis zeer flexibel.
  Wens je ergens aan wal te gaan om te wandelen, een dorpje te bezoeken of een dagje te kajakken, geef dit zeker door aan de crew. Zij helpen je met veel plezier verder.

  Excursies

  Het zeiljacht beschikt over een bijboot. Door deze bijboot kan je gemakkelijk aan wal.

  Kledij

  Neem niet teveel kleding of uitrusting mee. Een uitgebreide paklijst voorzien wij bij boeking.

  Single

  Reis je alleen en wens je een single kajuit, dan kan dat. Voor een single kajuit betaal je € 3.000.

  Veiligheid

  Voor de veiligheid gebruikt iedereen op de zeiljacht een lichtgewicht reddingsvest wanneer je op het dek gaat.

  Verleng je reis

  In functie van de vluchturen of jouw interesses is het zeker mogelijk om extra nachten te voorzien in Bergen of Flåm.
  Wens je liever wat meer van Noorwegen ontdekken, contacteer ons dan voor een vrijblijvend voorstel.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  24/24 bereikbaar

  Gaat er iets fout? Dan is het beter de zaak meteen ter plaatse op te lossen.

  In geval van nood kan je altijd terecht bij onze betrouwbare lokale partners, zij kunnen je ter plaatse snel en efficiënt hulp aanbieden. Lukt dat niet? Dan kan je ons in nood 24 uur per dag, 7 dagen per week, 52 weken per jaar bereiken op ons noodnummer. Zo ben je er zeker van dat we jouw reis onvergetelijk maken om de juiste redenen.

  Datum reisfiche

  11/06/2019