Op zoek naar iets?

noorwegen besseggen

NOORWEGEN - In al zijn facetten - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

  • erg afwisselende en verrassende wandelingen door dagelijkse transfers
  • over de Besseggen kam – Noorwegens mooiste wandelpad
  • comfortabel hotel met sauna en uitmuntende keuken

8-daagse groepsreis in Rondane

Verrassende en erg afwisselende wandelingen vanuit uitmuntend hotel

Onze verblijfplaats ligt 70 km ten noorden van Lillehammer, op een hoogte van 932 m. Het bevindt zich in het hart van het bergplateau Venabygdsfjell, tegen de uitlopers van het Rondane-gebergte en het gelijknamige nationaal park. Het is een prima uitgangspunt voor vele gevarieerde en niet al te moeilijke wandelingen door de ongerepte en zuivere Noorse natuur. Dagelijks worden (korte) transfers voorzien zodat erg afwisselende en verrassende tochten gemaakt worden.

We wandelen door bossen en almweiden, langs beekjes, meren en watervallen, door liefelijke dalen en diepe canyons, over uitgestrekte fjells en soms langs erg ruige en kale bergen. Steeds hebben we adembenemende vergezichten over het prachtige landschap. Onderweg bezoeken we enkele typische houten kerkjes en zorgen de gidsen voor vuur en verse koffie. Op dinsdag wandelen we naar een zomerboerderij waar voor ons een traditionele Noorse lunch bereid zal worden.

Hoogtepunt van de reis is voor velen de tocht over de Besseggen kam, het bekendste (en mooiste ?) wandelpad van Noorwegen - gelegen in het hart van het Jotunheimen nationaal park. De kam verheft zich hoog boven het groene water van Gjende en het diepblauwe Bessvatnet-meer. De wandeling over deze ruige graat is een echte belevenis - halsbrekende toeren zijn echter niet nodig.

Na een actieve dag kunnen we relaxen in de sauna en aan het haardvuur of we kiezen voor een frisse, maar enorm deugddoende, duik in het meer. Het gastvrije berghotel beschikt over een uitmuntende keuken, met vele Noorse specialiteiten. Woensdagavond wordt een speciaal Noors buffet opgediend.  Het moment om eland, rendier, smørbrød, gravlax, spekesild, Gudbrandalsost kaas, … te proeven. Uiteraard mag op deze avond ook de aquavit niet ontbreken.

Logies en praktisch

  • vlucht Zaventem - Oslo en transfer naar het hotel
  • erg afwisselende en verrassende wandelingen door dagelijkse transfers
  • plaatselijke gidsen en Nederlandstalige ZuiDERHuiS begeleider
  • gastvrije berghotel met een uitmuntende keuken (vele Noorse specialiteiten)
  • vanuit het restaurant een prachtig zicht over het plateau en de Rondane bergen
  • sauna of relaxen aan het haardvuur na een actieve dag

Comfort niveau

Fysiek wandelniveau

Dag 1

Heenreis

Vlucht naar Oslo en transfer naar het hotel.

Dag 2

Pelgrims route + Ringebu staafkerk

Via de Pelgrims route, door de vallei van Gudbransdalen, van Fåvang naar de staafkerk van Ringebu. Bezoek aan de staafkerk, transfer per minibus en korte maar erg mooie wandeling over de fjell naar het hotel.

Dag 3

Door het hart van het Rondane NP

Transfer door een erg mooi landschap naar Dørålen voor een wandeling door het fascinerende hart van het Rondane NP. Via idyllische meertjes en kolkende rivieren, door de valleien van Bergdalen en Langglupdalen, naar Straumbu te midden van groene weiden. Onderweg rijzen de hoogste bergtoppen van de Rondane ongeveer 1000 meter uit boven het glooiende en soms erg ruwe landschap.

Dag 4

Naar zomerboerderij voor traditionele lunch

Wandeling naar de zomerboerderij in Jonnhalt met een mooi uitzicht over het plateau, de vallei van Gudbransdalen en de hoge toppen van Rondane en Jotunheimen. Op de boerderij zal onze lunch op traditionele manier bereid worden.

Wie dit wenst kan zich inschrijven voor een Elandsafari ’s avonds (kostprijs: 40 euro).

Dag 5

Dørfallet kloof en watervallen

Wandeling over het plateau naar en door de spectaculaire kloof van de Dørfallet met rotswanden van meer dan 100 meter hoog. Onderweg passeren we enkele spectaculaire watervallen. 's Avonds typisch Noors buffet met traditionele gerechten.

Dag 6

Besseggen kam

Over de Besseggen kam, het bekendste wandelpad van Noorwegen. Transfer naar Gjendesheim en boottocht naar Memurubu. Van hieruit terug naar Gjendesheim over de Besseggen kam. De kam verheft zich hoog boven het groene water van Gjende en het diepblauwe Bessvatnet-meer. Onderweg adembenemende vergezichten over Jotunheimen. De wandeling over deze ruige graat is een echte belevenis - halsbrekende toeren zijn echter niet nodig.

Dag 7

Op zoek naar rendieren + Sollia kerk

Op zoek naar rendieren in een gebied ten oosten van Venabygdsfjell. Op het einde van de wandeling dalen we af naar de afgelegen vallei van Sollia, waar we de best bewaarde Noorse barokke kerk bezoeken.

Dag 8

Terugreis

Transfer naar het vliegveld van Oslo en retourvlucht naar Brussel.

Er zijn voorlopig geen vertrekdata beschikbaar voor deze reis.

Wens je meer info over deze reis of wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe afreisdata?

Nota

Toeslag single kamer : € 80

Aantal dagen

8 dagen, 7 nachten.

Afspraak

Luchthaven Zaventem.

Begeleiding

Professionele plaatselijke gids samen met een ervaren ZuiDERHuiS begeleider.

Deelnemers

Min. 8, max. 17

Logies

Comfortabel berghotel met sauna – uitmuntende keuken – vanuit het restaurant prachtig zicht over het plateau en de Rondane bergen op de achtergrond.
Kamers met douche en toilet.

Niveau

Besseggen kam: 980 m stijgen/dalen, niet voor mensen met hoogtevrees; overige wandelingen max. 500 meter stijgen.

Situering

Venabygdsfjell, 70 km ten noorden van Lillehammer.

Vervoer

Vlucht Zaventem - Oslo en transfer naar het hotel.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).