Op zoek naar iets?

Backcountry skiƫn door het wondermooie Rondane nationaal park

NOORWEGEN - Rondane adventure week - 7 dagen

{{statusText}}

vanaf €1875

  • individuele actieve winterreis naar Noorwegen
  • verblijf in gezellige blokhutten
  • bij Belgen in het buitenland Karin & Benjamin

  De Noorse winter op zijn allerbest

  Actieve winterse beleefweek in het rustige Rondane nationaal park. Gezellig verblijf bij Belgen in Noorwegen Karin en Benjamin, ver weg van het massatoerisme.

  Een hele week actief

  Beleef het beste van de Noorse winter tijdens deze adventure week bij Rondane Nationaal Park. Je verblijft in een gezellige Noorse blokhut of hotelkamer van Rondane Gjestegård dat vanaf het najaar 2019 wordt uitgebaat door Benjamin en Karin, de eigenaars van NORTH & AWAY. Verschillende activiteiten zijn inbegrepen waaronder een hondensledetocht, ijsvissen, een introductie backcountry skiën en een 2-daagse tocht met ski's of sneeuwschoenen en overnachting in een authentieke DNT-berghut van de Noorse berghuttenvereniging.

   

  • individuele reis naar winters Noorwegen
  • verblijf in gezellige blokhutten
  • bij Belgen in het buitenland Karin & Benjamin

  Wens je liever zelf je activiteiten in Rondane Gjestegård te kiezen? Kijk dan eens naar onze 'Blokhutvakantie in winter Noorwegen'
  Dag 1

  Heenreis naar Noorwegen

  Rechtstreekse vlucht Brussel-Oslo 09u40-11u40 met Brussels Airlines en aansluitende treinrit door de eindeloze bossen naar Atna (circa 3u00). In het station word je opgewacht voor de laatste transfer (circa 30 minuten) naar Rondane Gjestegård. Verwelkoming door de eigenaars en inchecken in je eigen knusse blokhut of hotelkamer. Je zal meteen tot rust komen omringd door zoveel ongerepte natuur en door het authentieke karakter van de lodge. Welkomstmaaltijd in het restaurant en briefing over het weekprogramma.

  Tip: alternatief kan de reis ook worden voorzien met vluchten + huurwagen (met winterbanden) zodat je beter mobiel bent en verplaatsingen op eigen houtje kan maken naar de winkel, voor uitstappen en naar bezienswaardigheden. Dit komt zeker niet duurder uit omdat de transferkosten dan niet betaald hoeven te worden. Contacteer ons voor een aangepaste offerte!

  Dag 2

  Hondensledetocht

  Na een stevig ontbijtbuffet volgt de transfer (circa 1u00) naar de hondenkennel waar je luidruchtig verwelkomd zal worden door een bende uitgelaten huskies en je kennismaakt met de ervaren musher. Hij vertelt je alles over het leven van de honden en geeft de nodige instructies over het besturen van een hondenslee. Daarna worden de sledes ingespannen (2 personen per slede) en is het tijd voor een avontuur dat je nooit meer vergeet! De circa 15km lange tocht duurt circa 3u00 en halverwege wordt er gestopt voor een lunch rondom een open vuur in een traditionele jagershut. Terugkeer in de namiddag naar Rondane Gjestegård voor het avondmaal en overnachting.

  Dag 3

  IJsvissen en andere sneeuwpret

  Vandaag trek je naar het plaatselijke meer voor een geliefkoosde vrijetijdsbesteding van de Noren: ijsvissen. Je kan gratis gebruikmaken van het vismateriaal en op eigen houtje het geluk tarten. Mits supplement kan je ook vergezeld worden door Benjamin die je de kneepjes van het vak zal leren (300 NOK per persoon ter plaatse te betalen - circa 2u00). Hopelijk kan je de verse vangst 's avonds laten bereiden door de vrouw des huizes voor een heerlijk avondmaal! De omgeving van Rondane Gjestegård leent zich nog voor andere vormen van sneeuwpret. Ga winterwandelen, maak een echte sneeuwman of bouw een heuse sneeuwiglo. Je kan ook gebruik maken van de zit- en kicksledes voor een partijtje rodelen op de heuvel aan de overkant van de straat (100 NOK per slede ter plaatse te betalen). Plezier verzekerd voor jong en oud!

  Dag 4

  Backcountry skiën

  Rondane Nationaal Park is een paradijs voor zowel ervaren als beginnende langlaufers. Tijdens deze introductietocht verlaat je echter de geprepareerde loipes en trek je er op uit met speciaal aangepaste 'backcountry' ski's. Deze zijn breder waardoor ook de diepsneeuw gemakkelijk getrotseerd kan worden. Bovendien leert de techniek zich bijzonder makkelijk aan. Een professionele gids leert je alle kneepjes van het vak en stippelt een dagtraject uit naargelang de sneeuwomstandigheden en fysieke mogelijkheden van de groep. Wedden dat je de smaak al snel te pakken zal krijgen? Na terugkeer kan je de houtkachel in de blokhut aansteken of genieten bij de open haard in de gezellige lounge. Avondmaal en overnachting.

  Dag 5-6

  Tweedaagse tocht met sneeuwschoenen of backcountry ski's

  Na het ontbijt breng je alles in gereedheid voor een 2-daagse expeditie met sneeuwschoenen of backcountry ski's (voorkeur bij reservatie door te geven). Enkel het hoogst noodzakelijke wordt meegenomen en het proviand onder de deelnemers verdeeld. Dan trek je dwars door de ongerepte wildernis van het Rondane Nationaal Park naar een afgelegen DNT-berghut van de Noorse berghuttenvereniging. Het comfort is eenvoudig (gedeelde slaapvertrekken en beperkt sanitair) maar de authentieke sfeer zal je vast en zeker bekoren. Iedereen steekt een handje toe voor het aansteken van de houtkachel en bereiden van de maaltijden. Na de overnachting keer je terug naar Rondane Gjestegård waar een heerlijk afscheidsdiner je zal opwachten. Dit wordt ongetwijfeld een avontuur waarover je nog lang zal napraten!

  Dag 7

  Terugreis

  Ontbijt en transfer naar het station van Atna (circa 30 minuten). Hier neem je de trein naar de luchthaven (circa 3u00) gevolgd door de terugvlucht van Oslo naar Brussel 17u55-19u55 met Brussels Airlines.

  Tip: desgewenst kan deze reis verlengd worden met 1 of meerdere nachten in Oslo. Je neemt dan de trein van Atna naar Oslo Centraal gevolgd door een vrij verblijf in de Noorse hoofdstad. Transfer op eigen kracht met de luchthavenbus of -trein naar de luchthaven voor de terugvlucht. Contacteer ons voor een aangepaste offerte!

  Periode

  Afreis op de volgende vaste data:

  07.03.20 - 14.03.20 - 21.03.20

  Prijzen

  Vanaf € 2270 per persoon (o.b.v. 2 personen – kleine blokhut)
  Vanaf € 1875 per persoon (o.b.v. 4 personen – grote blokhut)
  Vanaf € 2240 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer)
  Vanaf € 1975 per persoon (o.b.v. 4 personen – tweepersoonskamer)

  Nota

  Aantal dagen

  7 dagen, 6 nachten.

  Afspraak

  Rechtstreekse vlucht Brussel-Oslo 09u40-11u40 met Brussels Airlines en aansluitende treinrit door de eindeloze bossen naar Atna (circa 3u00). In het station word je opgewacht voor de laatste transfer (circa 30 minuten) naar Rondane Gjestegård.

  Bagage

  Voor de meeste vluchten is er een beperking van maximum 23 kilo bagage per persoon, met een maximum afmeting van 158 cm. Deze bagagebeperking wordt nogal strikt toegepast. De handbagage kent een maximum van 8 kilo met een maximum afmeting van 56x45x25 cm. Voor een extra bagage stuk tot 23 kg en een maximum afmeting van 158 cm betaalt u een richtmeerprijs van 30 euro. 

  Begeleiding

  Individuele reis met Engelstalige begeleiding van de activiteiten. Nederlandstalige uitbaters in Rondane Gjestegård.

  Comfort

  Ligging
  De blokhutten van Rondane Gjestegård hebben een zonnige ligging op circa 780m hoogte aan de rand van het kleine dorp Sollia en het Rondane Nationaal Park. Verschillende wandelpaden en langlaufloipes starten direct vanaf het domein.

  Faciliteiten
  Hoofdgebouw met een receptie, enkele hotelkamers en een gezellig restaurant. Je kan er heerlijk opwarmen aan de open haard na een dag vol actie.
  Rondane Gjestegård staat bekend om zijn uitstekende keuken. De vrouw deze huizes maakt uitsluitend huisbereide maaltijden en werkt zoveel mogelijk met streek- en seizoensgebonden producten.
  De 10 comfortabele en typisch Noorse blokhutten met grasdak liggen verspreid rondom het hoofdgebouw en werden gebouwd in 1994 voor de Olympische Spelen in Lillehammer. Ze zijn geschikt voor 2 tot maximaal 5 personen en hebben allemaal een woonruimte met kitchenette, salon en houtkachel. De kleine blokhutten hebben 1 slaapkamer met een tweepersoonsbed en de grote blokhutten hebben een extra slaapkamer met een stapelbed en een éénpersoonsbed. Alle hutten beschikken over een eigen badkamer en gratis draadloze internettoegang. Een voorraad hout voor de kachel is ook standaard voorzien evenals bed/badlinnen dat inbegrepen is in de prijs.
  Er is ook 1 zogenaamde stabbur wat schuur betekent in het Noors. Vroeger werd hier het hout bewaard maar nu is deze omgebouwd tot een comfortabele blokhut met 2 verdiepingen die zich ideaal leent voor families met iets oudere kinderen.

  Beoordeling
  Kleinschalig en uiterst verzorgd vakantiedomein voor wie rust, lekker eten en gastvrijheid weet te waarderen. Rondane Gjestegård wordt vanaf het najaar 2019 uitgebaat door Benjamin en Karin, de eigenaars van NORTH & AWAY. Hjertelig Velkommen!

  Alternatief kan je ook verblijven in een dubbel of single hotelkamer in het hoofdgebouw van Rondane Gjestegård inclusief halfpension tijdens de gehele week. Prijzen op aanvraag.

  Deelnemers

  Minimum 2.

  Documenten

  Geldige identiteitskaart.

  Fysiek

  Een goede fysieke conditie is aangewezen voor deze reis. De verschillende activiteiten zijn: een hondensledetocht, ijsvissen, backcountry skiën en een tweedaagse sneeuwschoenwandeling of backcountry skiën (naar keuze) met overnachting in DNT-hut (voorkeur voor sneeuwschoenen of backcountry ski's op het moment van boeking doorgeven aub, slechts 1 activiteit mogelijk per vertrekdatum).

  Backcountry skiën is langlaufen met bredere ski’s door de diepsneeuw en dus niet op geprepareerde loipes. De techniek is eenvoudiger dan langlaufen en vergelijkbaar met tourskiën ,maar omvat geen freeriden (afdalen door de diepsneeuw waarvoor je wel een goede skiër moet zijn).

  Eerdere ervaring met de beschreven winteractiviteiten is niet noodzakelijk.

  Autohuur

  Alternatief kan de reis ook worden voorzien met vluchten + huurwagen zodat je beter mobiel bent en verplaatsingen op eigen houtje kan maken naar de winkel, voor uitstappen en naar bezienswaardigheden. Dit komt zeker niet duurder uit omdat de vermelde treinritten en transferkosten dan niet betaald hoeven te worden. Contacteer ons voor een aangepaste offerte!

  Rondane Gjestegård is eveneens goed bereikbaar met de eigen wagen door gebruik te maken van de comfortabele overtochten van Kiel naar Oslo met Colorline. Je wagen dient wel goed uitgerust te zijn voor winterse omstandigheden. Winterbanden en sneeuwkettingen zijn een absolute must.

  Leeftijdsadvies kinderen

  Deze reis is mogelijk met kinderen vanaf 12 jaar.

  Maaltijden

  Volpension.

  Rondane Gjestegård staat bekend om zijn uitstekende keuken. De vrouw deze huizes maakt uitsluitend huisbereide maaltijden en werkt zoveel mogelijk met streek- en seizoensgebonden producten.

  Optioneel

  Op dag 3 kan je voor het ijsvissen ook optioneel vergezeld worden door Benjamin die je de kneepjes van het vak zal leren (300 NOK per persoon ter plaatse te betalen - circa 2u00).

  Je kan ook gebruik maken van de zit- en kicksledes voor een partijtje rodelen op de heuvel aan de overkant van de straat (100 NOK per slede ter plaatse te betalen).

  Je kan er voor opteren om de eindschoonmaak van de blokhut niet zelf te doen, maar door de lokale organisatie. De prijs hiervoor bedraagt 390 NOK (ter plaatse te betalen).

  Programmawijzigingen

  De volgorde van de activiteiten is indicatief en kan ter plaatse gewijzigd worden omwille van organisatorische of weersomstandigheden.

  Single

  Een single hotelkamer of blokhut is mogelijk.

  Transfers

  Alle transfers zijn in de prijs inbegrepen.

  Verleng je reis

  Deze reis kan optioneel verlengd worden met een citytrip naar Oslo. Contacteer ons voor reservatie of meer informatie.

  Vlucht

  Na boeking zal allereerst de beschikbaarheid van de vluchten in L-klasse op de gekozen reisdata worden gecontroleerd. Een eventueel supplement voor een duurdere klasse of alternatieve reisdata, zullen worden voorgesteld indien de vluchten niet meer beschikbaar zijn in L-klasse op de gevraagde data.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Late boeking

  Indien je minder dan 28 dagen voor afreis boekt kan het zijn dat er een extra dossierkost aangerekend wordt van € 50 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  17/10/2019