Op zoek naar iets?

Noorderlicht boven Mefjordvær

NOORWEGEN - Tromsø & Senja herfst aurora’s - 6 dagen

{{statusText}}

vanaf €1075

  • individuele reis op zoek naar de herfst aurora’s in Noord-Noorwegen
  • ontdek Tromsø, het 'Parijs van het noorden'
  • herfstkleuren en strijklicht op het fascinerende schiereiland Senja

  Op noorderlicht jacht

  Zes dagen lang intensief genieten van de herfst in Noord-Noorwegen. Pastelkleuren, strijklicht en de aurora borealis in Tromsø en op het mysterieuze Senja.

  Van stad tot schiereiland

  'Parijs van het noorden', 'de toegangspoort tot het noordpoolgebied', 'noorderlicht hoofdstad van de wereld'... De Noord-Noorse stad Tromsø heeft vele bijnamen. De stad is gelegen pal in het midden van de Aurora Borealis (noorderlicht) zone, en is één van de beste plaatsen in de wereld om dit wonderlijke  fenomeen waar te nemen. Als gevolg van de aardrotatie en door de gunstige ligging is het noorderlicht in Tromsø, op wolkenloze nachten,  zichtbaar  van de vroege vooravond tot middernacht. Door de lange dagen is het noorderlicht vanaf half april tot eind augustus niet waar te nemen. Het mooie arctische Tromsø is omgeven door de indrukwekkende Lyngen Alpen, hemelsblauwe fjorden en honderden eilandjes. De Noordpool, zo'n 2000 km noordelijker, lijkt hier wel heel dichtbij. In de stad zijn het uitmuntende Polarmuseet, het prachtig vormgegeven Polaria aquarium of de mooie Ishavskathedraal een bezoekje meer dan waard.

  Het vanuit Tromsø vlot te bereiken schiereiland Senja is wat minder bekend dan de overbekende zuiderburen Lofoten en Vesterålen. Nochtans zijn de mysterieuze berglandschappen hier minstens even mooi. Senja is absoluut één van de verborgen parels van Noorwegen en een gedroomde plek om het noorderlicht te aanschouwen.

  Herfstkleuren, strijklicht en de aurora borealis

  Na een overnachting in Tromsø neem je de ferry naar Senja, waar je de volgende dagen actief op zoek gaat naar het magisch dansende noorderlicht. Vanuit het idyllische Mefjordvær doen de ervaren gidsen hun uiterste best om je de aurora borealis in al zijn glorie te laten aanschouwen. Overdag rest er voldoende tijd om te wandelen, te fotograferen of een optionele activiteit bij te boeken. Je kiest ook het ruime sop aan boord van een goed uitgerust jacht, op zoek naar zeehonden, walvissen, orca's en andere maritieme fauna. Voor de laatste nacht keer je terug naar Tromsø.

  Een onvergetelijk herfstavontuur op de drempel van de Noordpool!

   

  • individuele reis op zoek naar de herfst aurora’s in Noord-Noorwegen
  • ontdek Tromsø, het 'Parijs van het noorden'
  • herfstkleuren en strijklicht op het fascinerende schiereiland Senja
  Dag 1

  Heenreis naar Noorwegen

  Aankomst in de luchthaven van Tromsø. Transfer naar Tromsø centrum (eenvoudigste manier is met Flybus, opgelet: zelf ter plaatse te regelen). Overnachting in het hotel.

  Dag 2

  Verkenning Tromsø en per boot naar Senja

  Na een typisch Scandinavisch ontbijt, kan je in de voormiddag en vroege namiddag de stad op eigen tempo verkennen. In het Polarmuseet kom je heel wat te weten over de barre geschiedenis van het trappersleven in de poolgebieden. Ook de Noorse nationale held Roald Amundsen, de ontdekker van de Zuidpool, komt uitgebreid aan bod. Amundsen vatte trouwens zijn allerlaatste zeppelinvlucht naar de geografische noordpool aan vanuit Tromsø. Zijn luchtschip stortte neer en zijn lichaam is nooit geborgen. Je kan ook een bezoekje aan het Polaria aquarium overwegen, een opmerkelijk en sterk staaltje moderne architectuur, waar je o.a. zeehondjes kan bewonderen. De wandelaars kunnen de brug oversteken naar de origineel vormgegeven Ishavskathedraal. Voor de lunch is er keuze uit verschillende bars en restaurantjes. 

  In de namiddag scheep je in op de express boot van Tromsø naar Finnsnes of Lysnes (afhankelijk van de dag van de week). Zorg dat je minstens een kwartiertje op voorhand aanwezig bent aan de terminal van de express boten aan de waterkant achter het Clarion Hotel The Edge in Tromsø centrum. Het traject duurt  zo'n 75 minuten voor de trip naar Finnsnes (10 minuten minder lang indien je naar Lysnes vaart) en biedt je geweldige zichten op de Noord-Noorse kustlijn. In Finnsnes of Lysnes verlaat je het schip, waar het transport naar het oude vissersdorp Mefjordvær wacht. De transfer duurt ongeveer 1 uur en voert je dwars over het prachtige Senja schiereiland. In Mefjordvær wacht een heerlijk avondmaal, waarna je kort wordt gebrieft over het komende avontuur. Overnachting in een gezellig appartementje op de oever van de fjord.

  Dag 3

  Noorderlicht workshop en safari

  De voor- en namiddag zijn vrij om de omgeving te verkennen. Rond je verblijf vertrekken er verschillende wandelingen. Fotografen kunnen rustig de tijd nemen om het strijklicht te fotograferen. Wie liever een gegidste activiteit wenst bij te boeken, kan dat ter plaatse aan de receptie doen.
   
  Na het avondmaal en een theoretische uiteenzetting over het fenomeen noorderlicht neemt de gids je mee naar de meest idyllische plekjes in de omgeving om het noorderlicht te spotten. Hopelijk zijn de omstandigheden gunstig en kan je je vergapen aan dit magische natuurfenomeen. De unieke ligging van Mefjordvær aan de fjord laat ook toe om de reflectie van het noorderlicht in de fjord op de gevoelige plaat vast te leggen. Puur likkebaarden voor amateur fotografen! Overnachting in het appartement.

  Dag 4

  Bootsafari en noorderlichtwandeling

  Na het ontbijt staat er een heuse arctische bootsafari op het programma. Aan boord van een goed uitgerust jacht ga je gedurende drie uur op zoek naar maritieme fauna. Met wat geluk spot je een zeehond of zeearend. Garanties kunnen hierrond uiteraard niet gegeven worden, maar de ervaren gidsen doen hun uiterste best om in de buurt van deze dieren te komen. Voor het spotten van walvissen zijn januari en februari dan weer eerder de meest gunstige maanden. Bij terugkeer in Mefjordvær wacht een lekkere lunch.

  's Namiddags kan je ofwel relaxen of er opnieuw op eigen kracht op uit trekken. Na het avondmaal neemt de gids je opnieuw mee de natuur in, in een nieuwe poging om de aurora borealis te spotten. Hij vertelt ook over de Noord-Noorse tradities en cultuur. Overnachting in het appartement.

  NOOT: als het weer te ruig is en de zee daardoor te onstuimig om de bootsafari veilig te laten verlopen, wordt die vervangen door een trip waarbij je probeert vanop land de zeearenden te spotten en daarnaast een moderne visserijfabriek bezoekt.

  Dag 5

  Terug naar Tromsø

  Na het ontbijt neem je afscheid van Mefjordvær. Voorzien van een lunchpakket voor onderweg, maak je de transfer naar Finnsnes. Hier scheep je om 11u30 in op de Hurtigruten express boot naar Tromsø (ticket aan boord te betalen, richtprijs 210 NOK). De Hurtigruten doet er langer over dan de 'line 2' express boot op de heenweg, waardoor je om 14u30 in Tromsø arriveert. 

  De rest van de dag kan je je activiteiten zelf plannen. Enerzijds kan je Tromsø verder verkennen, anderzijds kan je op voorhand nog een boeiende activiteit bijboeken.

  Fjellheisen kabelbaan (dagelijks geopend tussen 11u00 en 23u00). Deze kabelbaan brengt je op amper 4 minuten tijd tot op de 400 meter hoge Storsteinen heuvel. Boven wacht een gezellige taverne (opgelet: enkel geopend tijdens het weekend) van waar je, met een kop koffie in de hand, kan genieten van een spectaculair uitzicht over Tromsø, de uitgestrekte fjord en de omliggende bergen. Om de kabelbaan te bereiken neem je bus 26 richting 'Pyramiden' en stap je af aan de halte 'Fjellheisen'. Richtprijs: € 30 / persoon (busticket niet inbegrepen).

  Noorderlicht cruise met avondmaal (3u). Na het invallen ga je in kleine groep (max. 12 personen) aan boord van een plezierboot die koers zet naar de Noordelijke IJszee. Hier, dobberend op het water in het inktzwarte duister, heb je uitstekende kansen om het noorderlicht te spotten. Daarnaast wordt de inwendige mens niet vergeten en kan je je opwarmen met een tradioneel Noors visavondmaal. Vertrek om 20u00 aan de aanlegsteiger net ten noorden van het Clarion Collection hotel. Prijs: € 230 / persoon.
  Overnachting in het hotel.

  Dag 6

  Terugreis

  Na het ontbijt, transfer naar Tromsø luchthaven (eenvoudigste manier is met Flybus, opgelet: zelf ter plaatse te regelen) en terugvlucht.

  Periode

  Afreis dagelijks tussen 1 september en 30 november 2020.

  Prijzen

  € 1075 per persoon (o.b.v. 2 personen)

  Nota

  Aantal dagen

  6 dagen, 5 nachten.

  Afspraak

  Aankomst en vertrek van op de luchthaven van Tromsø.

  Bagage

  Voor de meeste vluchten is er een beperking van maximum 23 kilo bagage per persoon met een maximum afmeting van 158 cm. Deze bagagebeperking wordt over het algemeen strikt toegepast. De handbagage kent een maximum van 8 kilo met een maximum afmeting van 56x45x25 cm. Voor een extra bagage stuk tot 23 kg en een maximum afmeting van 158 cm betaalt u een richtmeerprijs van 30 euro.

  Begeleiding

  Tijdens het verblijf in Mefjordvær word je begeleid door een enthousiaste Engelstalige gids.

  Comfort

  In Tromsø, tweepersoonskamer met privé-sanitair in 3*** of 4**** hotel. In Mefjordvær verblijf je in een gezellig appartement aan de oever van de fjord . Elk appartment beschikt over een tweepersoons slaapkamer, badkamer, leefruimte en kleine keuken.

  Deelnemers

  Minimum 2.

  Documenten

  Geldige identiteitskaart.

  Eigen aan de reis

  Alle activiteiten gebeuren in groepjes van een 12-tal personen, internationaal gezelschap.

  Fysiek

  Basisconditie volstaat.

  Kledij

  Tijdens de bootsafari beschik je over een reddingsvest. Voor het overige dien je zelf voldoende warme kledij te voorzien en een hoofdlamp. Voor het fotograferen van het noorderlicht zijn een goede reflexcamera, statief en voldoende batterijen (of opladers) een must.

  Leeftijdsadvies kinderen

  Deze reis is niet geschikt voor kinderen jonger dan 18 jaar.

  Maaltijden

  Tijdens het verblijf in Mefjordvær geniet je van de traditioneel lokale Noorse keuken in een volpension formule. Op dag 2 en 6 in Tromsø is er een Scandinavisch ontbijtbuffet.

  Opgelet, de maaltijden aan boord van het vliegtuig zijn niet inbegrepen. Een maaltijd aan boord van het vliegtuig is steeds mogelijk, evenwel tegen betaling.

  Programmawijzigingen

  Door de weersomstandigheden ter plaatse is het steeds mogelijk dat de volgorde van het dag-aan-dag programma wijzigt. Als het weer te ruig is en de zee daardoor te onstuimig om de bootsafari veilig te laten verlopen, wordt die vervangen door een trip waarbij je probeert vanop land de zeearenden te spotten en daarnaast een moderne visserijfabriek bezoekt.

  Transfers

  Het transport van Finnsnes of Lysnes naar Mefjordvær en terug is in de prijs inbegrepen, alsook de transfers i.f.v. de activiteiten in Mefjordvær. De transfer van en naar de luchthaven van Tromsø (per Flybus), alsook de express boot van Tromsø naar Finnsnes of Lysnes (aan boord te betalen, richtprijs 310 NOK) en de Hurtigruten express boot van Finnsnes naar Tromsø (ticket aan boord te betalen, richtprijs 210 NOK), zijn niet in de prijs inbegrepen en dien je zelf ter plaatse te regelen.

  Hier nog even een overzicht hoe je van Tromsø tot in Mefjordvær geraakt.

  In Tromsø neem je de express boot naar Finnsnes (line #2) of Lysnes (line #4). Zie het kaartje hieronder.    A) Arriveer in Tromsø

  B) Neem de daaropvolgende namiddag de express boot #2 naar Finnsnes of #4 naar Lysnes (afhankelijk van de dag van de week)

  • op maandag, woensdag en vrijdag dien je om 16u20 de express boot #4 naar Lysnes te nemen. Aankomst in Lysnes om 17u25.
  • op dinsdag en donderdag dien je om 16u15 de express boot #2 naar Finnsnes te nemen. Aankomst in Finnsnes om 17u35.
  • op zaterdag dien je om 15u00 de express boot #2 naar Finnsnes te nemen. Aankomst in Finnsnes om 16u20.
  • op zaterdag dien je om 15u45 de express boot #2 naar Finnsnes te nemen. Aankomst in Finnsnes om 17u05.

  Tickets dien je zelf aan boord te kopen en kosten 310 NOK per persoon.
  Zorg dat je minstens een kwartiertje op voorhand aanwezig bent aan de terminal van de express boten aan de waterkant achter het Clarion Hotel The Edge in Tromsø centrum.

  C) Bij aankomst in Finnsnes of Lysnes wacht een transport naar Mefjord Brygge

  D) Het avontuur begint!

  De terugreis gebeurt met de Hurtigruten veerboot vanuit Finnsnes om 11u30 met aankomst in Tromsø om 14u15. Tickets dien je zelf aan boord te kopen en kosten 209 NOK per persoon.

  Verleng je reis

  Je kan je reis makkelijk verlengen met enkele dagen of er nog een citytrip Oslo aan koppelen. Contacteer ons voor een offerte.

  Vlucht

  Voor onze vluchten naar Noorwegen werken we al jaren nauw samen met Scandinavian Airlines. Een uitzondering niet te na gesproken en in tegenstelling tot de chartermaatschappijen, vliegt deze luchtvaartmaatschappij klokvast en biedt ze een uitstekende service. Dankzij onze jarenlange samenwerking bieden ze ons de best mogelijke tarieven. 

  Daarenboven bieden we je, op het moment van je aanvraag, steeds de meest voordelige dagprijzen aan. 

  We maken je vrijblijvend een voorstel en nemen eventueel zelfs voor een beperkte tijd een vrijblijvende optie op de vluchten. Wij rekenen hiervoor geen extra kosten aan. De vluchtprijs die wij je opgeven omvat alle taksen, luchthaventaksen, brandstoftoeslagen en dergelijke. Eens je ticket is uitgegeven, kunnen er geen bijkomende toeslagen meer geheven worden.

  Vroege boekers (vanaf ongeveer 11 maanden voor afreis) kunnen vaak genieten van onze extra voordelige vluchttarieven vanaf richtprijs ca. 350 euro per persoon. Wie eerder kort voor vertrek wenst te boeken, kan dat natuurlijk ook, maar de vluchtprijzen kunnen dan oplopen tot richtprijs 590 euro en meer. Dus hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je vliegt.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  16/07/2020