Op zoek naar iets?

OEGANDA - Vogelparadijs Oeganda - 14 dagen

{{statusText}}

vanaf €4980

  • begeleide vogelsafari in kleine groep (6 pers.)
  • verblijf in mooi gelegen lodges of tented camps 
  • ontdek de vogelpracht van Oeganda met een gespecialiseerde Vlaamse gids 

  Oeganda: het Afrikaanse Walhalla voor vogelaars!

  Nergens anders in Afrika kan je meer vogels zien dan in Oeganda. Zo'n 1100 vogelsoorten is dit relatief kleine Oost-Afrikaanse land rijk. Maar liefst 600 meer dan België! Dat is werk voor specialisten!

  In een kleine groep van 6 deelnemers en onder begeleiding van een gespecialiseerde Vlaamse vogelgids bezoeken we de meest vogelrijke gebieden van Oeganda. We zien er niet enkel de Afrikaanse soorten, maar ook de Europese en zelfs Aziatische soorten die in Oost-Afrika komen overwinteren. De prachtige noordelijke karmijnrode bijeneter is er daar slechts een van.

  Deze reis werd door specialisten uitgestippeld in functie van de beste vogelwaarnemingen. We combineren wandelen met traditionele game drives, maar ook bootsafari’s en een nachtvogel game drive maken deel uit van het programma. Dit alles vindt plaats in enkele van de mooiste parken van Oeganda: Murchison Falls, Semuliki, Kibale en Bwindi. Ook olifanten, leeuwen, krokodillen en nijlpaarden mag je tijdens deze reis dus verwachten. En hoewel er in Kibale Forest en Bwindi Impenetrable telkens vogelactiviteiten geprogrammeerd staan kan je er ook voor kiezen om de chimpansees of berggorilla’s te gaan tracken.

  Deze reis is met andere woorden het neusje van de zalm: prachtige lodges, vogelactiviteiten op maat van een kleine groep, schitterende landschappen, watervallen en bergketens én kans op de Big 5, gorilla’s en chimpansees. Een niet te missen kans voor de ware vogelfanaat en dierenliefhebber!

  Dag 1-0d

  Brussel - Entebbe

  We vertrekken ‘s ochtends met Brussels Airlines en komen na een tussenstop van 1 uur in Kigali ‘s avonds aan in Entebbe. Onze locale vogelgids verwelkomt ons in de luchthaven van Entebbe. Elke deelnemer krijgt een documentatiepakket over de rondreis en we worden naar ons hotel in Entebbe gebracht.  We verblijven hier 1 nacht.

  We overnachten in Entebbe Airport Guesthouse. Het avondmaal hebben we reeds in het vliegtuig genuttigd.

  Dag 2

  Rhino tracking en vogelwandeling in Ziwa Rhino Sanctuary

  Na het ontbijt rijden we naar Ziwa Rhino Sanctuary, dat perfect gelegen is als tussenstop tussen Kampala en Murchison Falls National Park. In deze privé-concessie die 70 km² groot is, leven de vooralsnog enige witte neushoorns van Oeganda. 

  Op weg naar het Ziwa Rhino Sanctuary kunnen we al heel wat vogels zien. Zelfs in de tuin van het Airport Guest House kan je al kennis maken met honingzuigers, baardvogels en wevervogels. We komen op tijd aan bij de lodge in Ziwa waar we na het inchecken genieten van de lunch.

  Na de lunch verzamel we aan het informatiecentrum voor de briefing. Samen met de ranger, die via radiocall in contact staat met de trackers, rijden we vervolgens naar de sector waar de witte neushoorns zich op dat ogenblik bevinden. Van hieruit gaan we te voet verder door de bush. We benaderen de neushoorns tot op zo’n 30 meter. Witte  neushoorns zijn zachtaardiger dan hun zwarte soortgenoten, maar het blijven gevaarlijke, wilde dieren. De ranger en de trackers staan in voor onze veiligheid. Dit is alvast een eerste hoogtepunt: te voet oog in oog staan met neushoorns is een bijzondere ervaring!

  In de late namiddag gaan we met een plaatselijke gids op vogelwandeling. Dankzij de grote verscheidenheid aan biotopen zoals bossen, moerassen en savannes, bevat het natuurgebied meer dan 300 vogelsoorten. Hier komen onder meer 11 van de 15 Oegandese soorten spechten voor waaronder de vlekborstspecht.

  We overnachten in de mooie Amuka Lodge in het reservaat op basis van volpension.

  Dag 3

  Kanotocht in de Lugogo Wetlands en Murchison Falls National Park

  Na een vroeg ontbijt maken we een kanotocht over de majestueuze Lugogo Wetlands. Dit wetland is een integraal onderdeel van het ecosysteem en herbergt een indrukwekkend aantal dieren en zeldzame vogels. De sterk bedreigde schoenbekooievaar is zonder twijfel de ‘hoofdvogel’, maar onder andere ook witkuiftoerako’s, Afrikaanse reuzenijsvogels, palmgieren en verschillende soorten reigers en ooievaars bevolken dit schitterende natuurgebied.
  Na de kanotocht rijden we naar Murchison Falls National Park.
  Dit National Park is ongetwijfeld het mooiste van alle Oegandese parken. Murchison Falls dankt haar uitzonderlijke biodiversiteit aan de Nijl die het park doormidden snijdt. In het noorden vind je typische savannedieren als leeuwen, luipaard, olifanten en Rothschild giraffen. In het zuiden regeren primaten en woudolifanten. In en langs de Nijl leven nijlpaarden, krokodillen en vele tot de verbeelding sprekende vogels.

  Boven aan de top van de wereldberoemde watervallen, die zich hier 46 meter de diepte in storten, houden we een picknicklunch. Maar ook hier moeten we uitkijken naar onder andere rotsvorkstaartplevieren en witkapmiertapuiten.  Vervolgens maken we tot 's avonds een game drive in Murchison Falls National Park. Hier kunnen we soorten als witkuiftoerako, roodkeelbijeneter, roodschouderrupsvogel, zwartkop fiskaal, roestwangwever, Denhamstrap, bruine druppelastrild, stippelamarant, Aurora astrild, roodvleugelprinia, secretarisvogel en waaliaduif waarnemen. Maar liefst 460 vogelsoorten vind je in dit park!

  We verblijven 2 nachten op basis van volpension in de Murchison River Lodge, aan de oever van de Nijl.

  Dag 4

  Met een privé-boot naar de Nijldelta en de bodem van de watervallen

  Na een vroeg ontbijt wacht de bootsman ons op aan de oever van de Nijl. Met een privé-boot en extra vogelspotter varen we in de vroege ochtend langs de Victoria Nijl naar de Lake Albert Nijldelta. Dit is wellicht de beste plek om de mysterieuze schoenbekooievaar te aanschouwen, onze tweede kans om deze onmisbare soort te zien. In de Nijldelta vinden we tevens nijlpaarden, enorme krokodillen en zwart-witte franjeapen.  Andere vogelsoorten die we kunnen verwachten zijn de Sahelscharrelaar, de noordelijke hoornraaf en de prachtige noordelijke karmijnrode bijeneter. Langs de oevers kunnen  we reuzenreiger, zadelbekooievaar, heilige ibis, rosse fluiteend, watergriel, zwartkopkievit, langteenkievit, roodkopsmelleken, bergbijeneter, wijntortel, dikbekwever en verschillende soorten ijsvogels zien

  Na de lunch in de lodge maken we een privéboottocht naar de bodem van de watervallen. Onderweg kunnen we ons verwachten aan roodvleugelzanger, rotsvorkstaartplevier, vleermuiswouw, noordelijke karmijnrode bijeneter, vechtarend, Afrikaanse zeearend en edelzanger.  Nijlpaarden, krokodillen, olifanten en waterbokken zijn wellicht ook van de partij.  

  Logeren doen we in dezelfde lodge als de dag voordien, volpension.

  Dag 5

  Bigodi Wetland Sanctuary

  Na het ontbijt rijden we meteen door naar Fort Portal. Het is een lange, maar mooie rit met lunch en route. Naargelang je vordert, wordt het landschap langzaam heuvelachtiger. Regenwoud, theeplantages, kleine dorpjes en akkers wisselen mekaar af. Onderweg houden we onze ogen open en kijken uit naar de bateleurarend en Afrikaanse zwarte kuifarend.

  Kibale Forest National Park is vooral bekend als de thuishaven voor meer dan 1200 chimpansees. ‘Chimp tracken’ is er dan ook de populairste bezigheid. Maar het is ook een excellent vogelgebied. Het nabijgelegen Bigodi Swamp is dan weer een Walhalla voor vogelliefhebbers en fans van de kleinere apensoorten. Tijdens een wandeling door het moeras maak je kans op 7 apensoorten en een uitgebreid gamma aan exotische vogels.

  Na onze check-in in de lodge trekken we in de namiddag naar het nabijgelegen Bigodi Wetland Sanctuary. Een begeleide rondwandeling van 4,5 km door dit kleine natuurgebied is een must voor elke vogelaar. Het pad kan modderig zijn, dus het is raadzaam wandelschoenen te dragen. Het moeras is een uitstekende plek om enkele van de endemische vogels in dit leefgebied waar te nemen zoals de kleine tsjagra, papyrusfiskaal, papyruskanarie en witvleugelstruikzanger. Ook de parelvlekral, reuzentoerako, monnikspoorkoekoek, geelsnavelbaardvogel en schubkeelhoningspeurder hebben hier een thuis.

  We logeren in het Kibale Forest Camp, een luxury tented camp in het groen, op basis van volpension.

  Dag 6

  Vogelexcursie of chimpansee tracking in Kibale Forrest en transfer naar Semliki Wildlife Reserve

  Na het ontbijt gaan we op pad voor een vogelexcursie in het Kibale Forest woud (wie wenst kan deze excursie vervangen door chimpansee tracking, tegen meerkost). We kijken uit naar de uiterst zeldzame Angolapitta en groenborstpitta. Andere speciale vogels in het woud zijn Klaas' koekoek, smaragdkoekoek, moerasgierzwaluw, narinatrogon, gespikkelde ketellapper, geelkeelketellapper, geelvlekbaardvogel, geelkeelborstelneus, geelparelbaardvogel, dwerghoningspeurder, Willcocks honingspeurder, termietenspecht, Elliots specht, Afrikaanse klauwiervliegenvanger, zwartwitte klauwiervliegenvanger, witstuitlelvliegenvanger, grijze bosklauwier, Congolese rupsvogel, bosdrongo, roodbuik paradijsmonarch, Gabonmees, grijskeelnicator, witstaartbuulbuul, Cabanis loofbuulbuul, groene krombek, hylia, Chubb graszanger, zwartrugapalis, zwartsnaveltoerako, olijfgroene camaroptera, purperkopglansspreeuw, spitsstaartglansspreeuw, Wallers spreeuw, Cassins vliegenvanger, rouwvliegenvanger, woudwever en bergkwikstaart. 

  Na onze tocht keren we terug naar Kibale Forest Camp voor de lunch en een late check-out. Na de lunch rijden we naar het Semliki Wildlife Reserve. Semliki ligt op de grens met Congo en wordt, omwille van tijd en afstand, minder vaak bezocht dan Kibale en Murchison. Het is nochtans een paradijs voor de natuurliefhebber! We maken een game drive in Semliki Wildlife Reserve terwijl we naar de lodge rijden voor een late check-in.  Na het avondmaal gaan op game drive met aandacht voor de nachtelijke vogels. We hebben hier een goede kans om Afrikaanse dwergooruil, geparelde dwerguil, Verreaux oehoe, langstaartnachtzwaluw, viervleugelnachtzwaluw en nog vele andere nachtactieve soorten te spotten. 

  We overnachten 2 opeenvolgende nachten in de schitterende Semliki Safari Lodge op basis van volpension. 

  Dag 7

  Een hele dag vogels kijken in Semuliki National Park

  Vandaag kijken we een hele dag vogels in het Ituri-bos (Semuliki National Park) op de Kirumira-wandelroute. Dit pad is het meest populaire pad geworden vanwege zijn rijkdom en diversiteit aan vogelsoorten. Semuliki staat bekend om de meest gewilde zeldzaamheden. We nemen een lunchpakket mee zodat we de ganse dag kunnen genieten van heel wat zeldzame soorten die je enkel hier kunt spotten zoals de Congolese slangenarend, witbuikspoorkoekoek, grijskeelral, Nkulengural, langstaarthavik, geschubde ibis, Capucijntimalia, geelkeelnicator, boswaaierstaart, bronsnekduif, zwartkraagagapornis, roodstuitketellapper, lierstaarthoningspeurder, zwarte zwaluw, geelkeelkoekoek, zwartvleugelwielewaal, roodsnavelklauwier, geelbuikkrombek, roodflankbreedbek, roodkeelprachtwever, bloedklauwier, fluithoornvogel, dwertok, witkuiftok, blauwkeelhoornvogel en vele andere. Aansluitend maken we een game drive in het Semliki Wildlife Reserve terwijl we terugrijden naar de lodge. 

  We overnachten opnieuw in de Semliki Safari Lodge, op basis van volpension

  Dag 8

  Queen Elisabeth National Park

  Vroeg in de ochtend gaan we vogels spotten rond de lodge. Na het ontbijt pakken we onze koffers en rijden we, voorzien van een lunchpakket van de lodge, naar Queen Elizabeth National Park.  En route maken we nog een game drive in Semliki Wildlife Reserve. Aangekomen in Queen Elisabeth bezoeken we het Kyambura Wildlife Reserve (op voorwaarde dat hier nog voldoende tijd voor is) of maken we een vogelwandeling rond de Bush Lodge.

  Queen Elizabeth National Park is gelegen op de bodem van de Rift Valley, met het – bij helder weer zichtbare - Rwenzori-gebergte in het westen. Het landschap van het noordelijke deel van het park bestaat uit tientallen oude kraters die zijn uitgehouwen in glooiende heuvels. Het Kazinga-kanaal ligt in het centrum van het park en verbindt Lake Edward met Lake George. De oevers zijn vruchtbaar met grote zoogdieren zoals nijlpaarden, olifanten en buffels en meer dan 600 vogelsoorten, meer dan eender welk ander nationaal park in Oeganda. 

  We overnachten in de Bush Lodge op basis van volpension

  Dag 9

  Game drive in Kasenyi en cruise op het Kazinga-kanaal

  De dag begint, na een vroeg ontbijt, met een ochtend game drive naar het Kasenyi-gebied waar we op zoek gaan naar leeuwen. Ook Oegandese kobs paren in dit gebied en dit is een uitgelezen kans om hun paargedrag te zien. Vele dieren kruisen ons pad: olifanten, antilopen, buffels en met een beetje geluk ook leeuwen, hyena’s of zelfs een luipaard.  Na de game drive gaan we naar Mweya Safari Lodge voor een warme lunch.

  Na de lunch staat er een excursie met een privé-boot op het Kazinga-kanaal op het programma. Hier beleven we de natuur van heel dichtbij. Nijlpaarden blazen en sproeien op een paar meter afstand, olifanten komen zich in het water verfrissen en buffels blijven hangen in het ondiepe water. Een enorme verscheidenheid aan vogels sieren bovendien de oevers en struiken van het kanaal. Soorten die we zonder twijfel zullen zien zijn de malachiet ijsvogel, bonte ijsvogel, lelieloper, roze pelikaan, Afrikaanse lepelaar en verschillende soorten ooievaars.
  Na de boottocht rijden we naar de zuidelijke sector van het park, bekend als Ishasha. Deze afgelegen en prachtige uitbreiding van het Queen Elizabeth National Park staat bekend om zijn boomklimmende leeuwen. Het is een fantastisch gezicht om de leeuwen in de bomen te zien. Nergens in Afrika heb je een betere kans om dit spektakel te zien dan in de grote lage vijgebomen van Ishasha. 

  We overnachten in de prachtige Enjojo Lodge (cottages), op basis van volpension. Vanuit het open restaurant kijken we uit op de waterpoel die ‘s avonds vaak bezocht wordt door olifanten en waterbokken. De Senegal ijsvogel is hier een graag geziene gast.

  Dag 10

  De boomklimmende leeuwen van Ishasha

  Na een vroeg ontbijt vertrekken we voor een game drive in de zuidelijke sector op zoek naar onder andere boomklimmende leeuwen. We kijken ook uit naar gieren, roofvogels en andere savannevogels zoals roodkeel frankolijn, zwartbuiktrap, geelkeellangklauw, ratelleeuwerik, zwarte miertapuit en dominicanerwida. Na de game drive keren we terug naar onze lodge voor een late check-out van de kamers en voor de lunch.  Ons volgende doel is Bwindi Impenetrable National Park, dat vooral bekend is als thuishaven voor de ernstig bedreigde berggorilla.  Bijzondere vogels in Bwindi Impenetrable zijn onder meer enkele Albertine Rift-endemen, soorten die daar en nergens anders voorkomen. 

  We overnachten de 3 volgende nachten in de Haven Lodge, op basis van volpension

  Dag 11

  Vogelwandeling door het regenwoud van Buhoma

  Na het ontbijt trekken we er met een  lunchpakket op uit voor een bezoek aan het regenwoud rond Buhoma. We bewandelen het prachtige watervallenpad. Tussen de vele speciale soorten kijken we vooral uit naar de endemische soorten als de grijsbuikvoszanger, Grauers zanger, zebraprinia, Kivuapalis, roodkeelalethe, geeloogdrongovliegenvanger, Chaplins vliegenvanger, Rwenzori vliegenvanger, Rwenzorimees, Ruwenzorihoningzuiger, koningshoningzuiger, meeswever, Jacksons bergastrild, bamboefrankolijn, Shelly's bergastrild, reuzenekstertje, Grauers breedbek, zwarte bijeneter, bronsnekduif, geelrugketellapper en Asjantiklauwier. Wie echter van de gelegenheid gebruik wil maken om de berggorilla’s een bezoek te brengen, kan de volgelactiviteit vervangen door gorilla-tracking tegen meerkost.

  We overnachten in de Haven Lodge, op basis van volpension

  Dag 12

  Het Ruhija-Mubwindi Moeras

  We vertrekken vanochtend gepakt en gezakt om 06.00 uur en rijden naar Ruhija. Hier maken we een 4 kilometerlange wandeltocht naar het Mubwindi-moeras, dat van 2350 meter naar 2050 meter daalt. Het is de beste plaats om enkele van de moeilijk te vinden 22 endemische soorten van de Albertine Rift te ontdekken. We doen dus een tweede poging om er zoveel mogelijk waar te nemen, waaronder Grauers breedbek, koningshoningzuiger en Archersjanfrederik. In het Mubwindi-moeras, op een hoogte van 2050 meter, kunnen we de volgende soorten waarnemen: kortsnavelhoningspeurder, Rwenzorimees, Rwenzoris apalis en zeldzaam te vinden soorten als Grauers zanger, Jacksons bergastrild en Shelly's bergastrild. Daarnaast focussen we ons ook op moeilijke te spotten soorten als de kleine oehoe, zwarte havik en witkopkakelaar.


  We overnachten opnieuw in
  de Haven Lodge, op basis van volpension.

  Dag 13

  Privé boottrip op Lake Mburo

  Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar het nationaal park Lake Mburo. Het park is met zijn 260 km² het kleinste van de savanneparken van Oeganda, maar telt een breed scala aan habitats, waaronder grasland, bos, moerassen en rotsachtige kopjes. Je vindt hier dan ook een indrukwekkende verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder enkele zeldzaamheden zoals impala’s, Burchell zebra's en elandantilopen. Het park heeft een respectabele lijst vogels met 315 soorten waaronder roodwangbaardvogel, Taboragraszanger, watertrapper en papyrusfiskaal.

  Na de lunch maken we een game drive in Lake Mburo National Park gevolgd door een boottocht op het meer. Dit geeft ons een geweldige laatste kans om groepen nijlpaarden en krokodillen te zien en het is de ideale en beste gelegenheid om de watertrapper, papyrusfiskaal, verschillende soorten ijsvogels en vele andere aan water gebonden soorten te zien. Ook visarenden in actie zijn hier geen uitzondering!

  We verblijven in de Eagles Nest Lodge, op basis van volpension.

  Dag 14

  Natuurwandeling in Lake Mburo National Park - Terug naar Entebbe

  Na een vroeg ontbijt maken we, vergezeld van een gewapende ranger, een natuurwandeling in Lake Mburo National Park. Niets is leuker dan de natuur te beleven tijdens een voetsafari. Het is een laatste kans om nog eens te genieten van de rijke fauna van het Lake Mburo National Park.

  Na het uitchecken beginnen we aan onze reis terug naar Entebbe International Airport. We stoppen voor een picknicklunch en een leuke fotomoment op de evenaar. Bij aankomst in Entebbe genieten we van een afscheidsdiner in een lokaal restaurant. Ruim op tijd zal onze gids ons naar de internationale luchthaven van Entebbe brengen voor onze terugvlucht.

  Periode & Prijzen

  Nota

  Boek vroeg, vermijd extra kosten

  Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt tot 6. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen. Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een welbepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugvlucht niet meer garanderen en moeten we mogelijk een duurdere vluchtklasse aanrekenen

  Aard van de reis

  Dit is een gespecialiseerde vogelreis in kleine groep en als dusdanig niet geschikt voor reizigers die niet gepassioneerd bezig zijn met vogelspotten. De meeste activiteiten worden privé georganiseerd en zijn gericht op vogelspotten. Er is een goede kans dat ook de Big 5 de revue passeren en we laten die kans zeker niet voorbij gaan, maar dit is niet het hoofddoel van deze reis.

  Dit is een groepsreis wat inhoudt dat je 2 weken intens samenleeft in groep, van ’s morgens tot ’s avonds. Deze reis is dan ook minder geschikt voor individualisten. Een sociale instelling is onontbeerlijk voor een toffe groepssfeer en een geslaagde vakantie voor elkeen.

  Het programma van deze reis is fantastisch, maar zeer intens. We combineren traditionele game drives met boottochten en wandelingen over ruig terrein. Een redelijke conditie is vereist. Indien je voor jezelf een rustpunt wil inbouwen, dan kan dat ter vervanging van een activiteit met vertrek en terugkomst in de lodge.

  Begeleiding

  Deze reis wordt begeleid door Dirk Content. Dirk is als gids actief bij Natuurpunt en medeoprichter en conservator van het unieke natuurgebied de Uitkerkse Polder. Dit weidevogelgebied is intussen uitgegroeid tot het grootste reservaat van gans West-Vlaanderen. Dirk staat er onder meer in voor het beheer van het gebied en het uitvoeren van diverse vogeltellingen. Als natuurgids en vanuit zijn ervaringen in het onderwijs neemt Dirk ook graag anderen mee op stap. Hij reisde verschillende keren naar Afrika en is een kenner van de bijzondere vogelwereld in Oeganda.

  Deelnemers

  6 deelnemers + 2 gespecialiseerde vogelgidsen (1 lokale en 1 Vlaamse)

  Documenten

  Geldige reispas (minimum 6 maanden langer geldig dan dag van vertrek) en een visum voor Oeganda. Het visum is vereist en dient op voorhand elektronisch aangevraagd te worden: https://visas.immigration.go.ug/, richtprijs $50.00.

  Gezondheid

  Raadpleeg de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde voor meer gedetailleerde informatie.

  Budget / geld

  Oegandese shilling (UGX) is de nationale munt. Voorzie cash euro’s of Amerikaanse dollars (briefjes van na 2009!). Ook een kredietkaart is mogelijk maar er zijn toch enkele beperkingen. Er zijn weinig geldautomaten, vaak enkel in de steden. De maximum af te halen bedragen zijn beperkt en er worden meestal extra kosten aangerekend. De meeste lodges aanvaarden wel credit cards. Neem voor de zekerheid contact op met je bank om je kaart vooraf te laten valideren voor Oeganda indien nodig.

  Klimaat

  Oktober geldt als de maand waarin de ‘korte regens’ kunnen aanvangen. Dat betekent dat er mogelijk dagelijks een korte plensbui kan vallen. Dat is goed voor de natuur en het vogelspotten, maar je wordt er nat van. Voorzie dus zowel zonnecrème als regenjas!

  Logies

  Accommodaties zijn gekozen met het oog op locatie (groen), sfeer en service. Je beschikt steeds over een comfortabele kamer met eigen badkamer en doorgaans ook een terrasje. Batterijen kunnen op alle locaties opgeladen worden.

  Vervoer

  We voorzien een  4x4 Toyota Landcruiser safari vehicle. In deze Landcruiser kan het dak opengeklapt worden voor een optimale beleving tijdens de safari. Om het stapelen van de bagage in de bagageruimte te vereenvoudigen, raden we aan om met een zachte reistas te reizen en niet met een reiskoffer. Fotomateriaal en verrekijkers kunnen uiteraard binnenin de Landcruiser zelf vervoerd worden.

  Vlucht

  Internationale vlucht: de internationale vlucht is niet inbegrepen. Brussels Airlines vliegt rechtstreeks vanuit Brussels Airport. Vluchten zijn 11 maanden op voorhand beschikbaar, richtprijs 550 EUR.

  Maaltijden

  Alle maaltijden zijn inbegrepen. Vegetarische maaltijden zijn steeds beschikbaar. Indien je omwille van allergiën bepaalde ingrediënten niet mag eten, verwittig je dit ons op voorhand. De lodges en tented camps serveren zeer kwalitatieve en gevarieerde maaltijden en beschikken over een bar met mooie stock.
  Gebotteld mineraalwater en thee en koffie bij het ontbijt wordt gratis voorzien. Frisdranken, biertjes, wijn en sterke dranken zijn niet inclusief. Je betaalt deze consumpties ter plaatse.

  Veiligheid

  We willen dat onze reizigers enthousiast en gezond terugkeren van hun reis. Daarom zal de reisleider de reizigers regelmatig attenderen op een aantal spelregels in verband met ecologie en veiligheid. We vragen met aandrang deze gedragsregels strikt na te leven. Doe je dat, dan kan je op je beide oren slapen.

  Programmawijzigingen

  Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen soms tot programmawijzigingen of tot verschuivingen in de dagindeling leiden.

  Single

  Als single ben je welkom bij Zuiderhuis. Je betaalt geen toeslag maar deelt de kamer met een medereizig(st)er. Wil je toch een eigen kamer dan kan dat op deze reis mits een toeslag van €600.

  Belangrijke Informatie

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Voorbereidende vergadering

  Voor afreis wordt een voorbereidende vergadering gehouden met alle deelnemers en de reisleider. De praktische uitrusting en alle mogelijke andere aspecten van de reis worden er besproken. Deze vergadering vindt normaal gezien plaats in ons kantoor in Gent of Antwerpen.

  Ter info

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom
  onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom
  onze disclaimer policy.

  Belangrijke Informatie

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  Ter info

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  15/12/2020