Frankrijk - De Drôme en de Hautes Alpes op sneeuwschoenen - 8 dagen

  • afwisselend wandelprogramma met sneeuwschoenen
  • ook voor wie nooit met sneeuwschoenen heeft gewandeld
  • begeleiding door Vlaming die de gîte uitbaat

Frankrijk - De Drôme en de Hautes Alpes op sneeuwschoenen - 8 dagen

Vanaf {{product.Price | currency}}

8-daagse winterwandelreis in groep

Vanuit een vast verblijf in de Haut Diois, op de grens van de Drôme en de Hautes Alpes, maak je dagwandelingen op sneeuwschoenen onder Vlaamse begeleiding. 

Je verblijft in een gezellige gîte, uitgebaat door een Vlaams koppel. Patrick laat je overdag de streek ontdekken langs weinig belopen wandelpaden. Je geniet er van de rust, de natuur en de vergezichten tijdens de afwisselende wandelingen in het middengebergte. ‘s Avonds neem je plaats aan de gastentafel, waar Nadia heerlijke maaltijden bereidt op basis van lokale producten. 

Vaak lopen de wandelingen over een kam, zodat je kan genieten van panorama’s op de Mont Ventoux en de Dévoluy. Voor sommige wandelingen is er een korte transfer voorzien naar een naburige vallei.

De belangrijkste troeven van deze tocht:

  • afwisselend wandelprogramma met korte transfers 
  • ook voor wie nooit met sneeuwschoenen heeft gewandeld 
  • gemakkelijke verbinding met het openbaar vervoer (TGV) vanuit Brussel 
  • comfortabele kamers met eigen badkamer 
  • Vlaams begeleid

productscore: 3

blocks: 3

emptyblock: 2

COMFORT NIVEAU

productscore: 2

blocks: 2

emptyblock: 3

FYSIEK WANDELNIVEAU

Dag 1: Aankomst

We worden tussen 16u en 18u verwacht in de gîte. Kennismaking, installatie in de kamers. Een avondmaal is voorzien.

Dag 2: Valdrôme – Le Tour Du Duffre

We vertrekken in de buurt van het skistation van Valdrôme (25 km van de gîte) en maken een luswandeling met weinig hoogteverschil, ideaal als inloopwandeling. We hebben hier weidse vergezichten o.a. op de Mont Ventoux.
Ongeveer 11 km, 5u stappen, 400 m hoogteverschil.

Dag 3: Mont Luzet (1.692 M)

Vertrek vanuit de gîte voor een luswandeling : via de Col de Gaud naar de kam die de grens vormt tussen de departementen Hautes-Alpes en Drôme. Daarna gaan we terug naar Le Pilhon via de Col de la Mourière. Hier hebben we vergezichten over de vallei van de Maravel, de Diois en zicht op het massief Le Dévoluy met zijn drieduizenders.
Ongeveer 12 km, 5u30 stappen, 650 m hoogteverschil.

Dag 4: Lesches - La Montagne Du Puy

Vertrek vanuit Lesches-en-Diois (12 km van de gîte). Dit is één van de mooiste luswandelingen in de Drôme met vergezichten die de verscheidenheid van het gebied illustreren. Mooi zicht op de Glandasse en het plateau van de Vercors.
Wandeling uitbreidbaar met korte luswandeling ‘Le Tour de Chaîtieu’.
In totaal ongeveer 13 km, 5u30 stappen, 550 m hoogteverschil.

Dag 5: La Montagne Blanche Via Col Du Roi

Vertrek vanuit de gîte voor een wandeling naar de Chauvet (1.617 m), de bolle berg die de vallei van de Maravel domineert. Hij heeft zijn bijnaam ‘la montagne blanche’ niet gestolen. Eerst gaan we via de Col du Roi de vallei van Bonneval in. Met wat geluk kruisen we hier herten, reeën of gemzen.
Ongeveer 12 km, 6u stappen, 850 m hoogteverschil.

Dag 6: Les Crêtes De Tarsimoure

Vertrek vanuit Charens (15 km van de gîte). We maken een luswandeling: eerst geleidelijk stijgend tot de Col de Saint-Pierre en dan via een pittige klim naar de kam van ‘la montagne de Tarsimoure’. Over de kam gaat het op en af. De steile noordwand is een ideale nestplaats voor roofvogels. Via een steile afdaling gaan we tot de Col de la Caille en verder terug naar Charens.
Ongeveer 13 km, 6u00 stappen, 775 m hoogteverschil.

Dag 7: Banne

Vertrekplaats vandaag is de parking op de Col de Cabre (1.180 m, ongeveer 17 km van de gîte). Via de GR 91 gaan we tot de Col de Valdrôme (1.304m). Van hieruit gaan we over de kam naar Banne (1.643m). Via het gehucht Chamel (1.235 m), le Collet (1.065 m) en Pracheton (1.124 m) keren we terug naar de Col de  Valdrôme. Het prachtige vergezicht alleen al maakt deze luswandeling de moeite waard.
Ongeveer 12 km, 6u00 stappen, 940 m hoogteverschil.

Dag 8: Vertrek

Einde van de wandelweek na het ontbijt.

Opmerking

- In functie van de weersomstandigheden en de sneeuwcondities kunnen varianten of alternatieven voor de voorgestelde wandelingen worden ingelast.

- afreis 02/01/2017: 7 dagen - 5 wandeldagen

Geen vertrekdata beschikbaar.

Prijstabel

Toeslag tweepersoonskamer: € 45 per persoon (indien beschikbaar)

Supplement met Nieuwjaar:  € 40 per persoon

Nota

Data en prijzen voor 2018 in voorbereiding

Gemakkelijke verbinding met het openbaar vervoer:
TGV Brussel - Valence, trein of bus Valence - Die

Afreis 02/01/2017: 7 dagen - 5 wandeldagen (i.p.v. 8)

Aantal dagen

8 dagen, 6 dagwandelingen
7 dagen, 5 dagwandelingen op de afreis van 02/01/2017

Begeleiding

Patrick Verleye, Vlaamse uitbater van de gîte

Deelnemers

Min 4 - max 8

Logies

Verblijf in een gîte met in 2-, 3- of 4-persoonskamers met eigen badkamer

Niveau

Geen ervaring in het wandelen met sneeuwschoenen noodzakelijk

Opmerking

In functie van de weersomstandigheden en de sneeuwcondities kunnen varianten of alternatieven voor de voorgestelde wandelingen worden ingelast.

Situering

Frankrijk: tussen de Drôme en de Hautes Alpes

Vervoer

Met het openbaar vervoer: TGV Brussel - Valence, trein of bus Valence - Die, transfer Die - gîte Met eigen wagen  

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden.

Garantiefonds Reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds Reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).