Op zoek naar iets?

Wandelreizen Frankrijk Drôme sneeuwschoenen sneeuwlandschap bergen

FRANKRIJK - Winterwandelen in de Drôme - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

  • afwisselend wandelprogramma
  • als er genoeg sneeuw ligt, wandelen we met sneeuwschoenen (geen ervaring nodig)
  • begeleiding door Vlaming die de gîte uitbaat

8-daagse winterwandelreis in groep

Vanuit een vast verblijf in de Haut Diois, op de grens van de Drôme en de Hautes Alpes, maak je dagwandelingen onder Vlaamse begeleiding. 

Je verblijft in een gezellige gîte, uitgebaat door een Vlaams koppel. Patrick laat je overdag de streek ontdekken langs weinig belopen wandelpaden. Je geniet er van de rust, de natuur en de vergezichten tijdens de afwisselende wandelingen in het middengebergte. ‘s Avonds neem je plaats aan de gastentafel, waar Nadia heerlijke maaltijden bereidt op basis van lokale producten. 

Vaak lopen de wandelingen over een kam, zodat je kan genieten van panorama’s op de Mont Ventoux en de Dévoluy. Voor sommige wandelingen is er een korte transfer voorzien naar een naburige vallei.

De belangrijkste troeven van deze tocht:

  • afwisselend wandelprogramma met korte transfers 
  • als er genoeg sneeuw ligt, wandelen we met sneeuwschoenen (geen ervaring nodig)
  • gemakkelijke verbinding met het openbaar vervoer (TGV) vanuit Brussel 
  • comfortabele kamers met eigen badkamer 
  • Vlaams begeleid

Comfort niveau

Fysiek wandelniveau

Dag 1

Aankomst

We worden tussen 16u en 18u verwacht in de gîte. Kennismaking, installatie in de kamers. Een avondmaal is voorzien.

Dag 2

Valdrôme – Le Tour Du Duffre

We vertrekken in de buurt van het skistation van Valdrôme (25 km van de gîte) en maken een luswandeling met weinig hoogteverschil, ideaal als inloopwandeling. We hebben hier weidse vergezichten o.a. op de Mont Ventoux.
Ongeveer 11 km, 5u stappen, 400 m hoogteverschil.

Dag 3

Mont Luzet (1.692 M)

Vertrek vanuit de gîte voor een luswandeling : via de Col de Gaud naar de kam die de grens vormt tussen de departementen Hautes-Alpes en Drôme. Daarna gaan we terug naar Le Pilhon via de Col de la Mourière. Hier hebben we vergezichten over de vallei van de Maravel, de Diois en zicht op het massief Le Dévoluy met zijn drieduizenders.
Ongeveer 12 km, 5u30 stappen, 650 m hoogteverschil.

Dag 4

Lesches - La Montagne Du Puy

Vertrek vanuit Lesches-en-Diois (12 km van de gîte). Dit is één van de mooiste luswandelingen in de Drôme met vergezichten die de verscheidenheid van het gebied illustreren. Mooi zicht op de Glandasse en het plateau van de Vercors.
Wandeling uitbreidbaar met korte luswandeling ‘Le Tour de Chaîtieu’.
In totaal ongeveer 13 km, 5u30 stappen, 550 m hoogteverschil.

Dag 5

La Montagne Blanche Via Col Du Roi

Vertrek vanuit de gîte voor een wandeling naar de Chauvet (1.617 m), de bolle berg die de vallei van de Maravel domineert. Hij heeft zijn bijnaam ‘la montagne blanche’ niet gestolen. Eerst gaan we via de Col du Roi de vallei van Bonneval in. Met wat geluk kruisen we hier herten, reeën of gemzen.
Ongeveer 12 km, 6u stappen, 850 m hoogteverschil.

Dag 6

Les Crêtes De Tarsimoure

Vertrek vanuit Charens (15 km van de gîte). We maken een luswandeling: eerst geleidelijk stijgend tot de Col de Saint-Pierre en dan via een pittige klim naar de kam van ‘la montagne de Tarsimoure’. Over de kam gaat het op en af. De steile noordwand is een ideale nestplaats voor roofvogels. Via een steile afdaling gaan we tot de Col de la Caille en verder terug naar Charens.
Ongeveer 13 km, 6u00 stappen, 775 m hoogteverschil.

Dag 7

Banne

Vertrekplaats vandaag is de parking op de Col de Cabre (1.180 m, ongeveer 17 km van de gîte). Via de GR 91 gaan we tot de Col de Valdrôme (1.304m). Van hieruit gaan we over de kam naar Banne (1.643m). Via het gehucht Chamel (1.235 m), le Collet (1.065 m) en Pracheton (1.124 m) keren we terug naar de Col de  Valdrôme. Het prachtige vergezicht alleen al maakt deze luswandeling de moeite waard.
Ongeveer 12 km, 6u00 stappen, 940 m hoogteverschil.

Dag 8

Vertrek

Einde van de wandelweek na het ontbijt.

 

In functie van de weersomstandigheden en de sneeuwcondities kunnen varianten of alternatieven voor de voorgestelde wandelingen worden ingelast.

 

 

Geen vertrekdata beschikbaar.

Prijstabel

Toeslag tweepersoonskamer: € 45 per persoon (indien beschikbaar)

Supplement met Nieuwjaar:  € 42 per persoon

Nota

 

Aantal dagen

8 dagen, 6 dagwandelingen

Begeleiding

Patrick Verleye, Vlaamse uitbater van de gîte

Deelnemers

Min 4 - max 8

Logies

Verblijf in een gîte met in 2-, 3- of 4-persoonskamers met eigen badkamer

Niveau

Gemiddeld 5 à 6 u stappen per dag, uitzonderlijk een langer. Als er genoeg sneeuw ligt, wandelen we met sneeuwschoenen. Ervaring is hier niet voor noodzakelijk.

Opmerking

In functie van de weersomstandigheden en de sneeuwcondities kunnen varianten of alternatieven voor de voorgestelde wandelingen worden ingelast.

Situering

Frankrijk: tussen de Drôme en de Hautes Alpes

Vervoer

Met eigen wagen of met het openbaar vervoer: TGV Brussel - Valence, trein of bus Valence - Die, waar u wordt afgehaald en (gratis) naar de gîte wordt gebracht.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).