Op zoek naar iets?

Myan bagan reizen zuiderhuis

Ontdek de highlights van onze Myanmar-reis

1.Terug in de tijd

Reizen in Myanmar is teruggaan in de tijd.  Dit prachtige land van pagodes en tempels is één van de laatste ongerepte parels van de Oriënt.  Doordat het land jarenlang van de buitenwereld afgesloten bleef, werden de rijke cultuur en tradities ongeschonden bewaard.  Gouden tempels schitteren in een land, waar boeddha alomtegenwoordig is. Archeologische ruïnesteden imponeren door hun omvang en rijkdom aan kunstschatten.  De 100 meter hoge stoepa in de Shwedagon-pagode in Yangon of het Mahamuni-klooster in Mandalay slaan zelfs de meest ervaren Aziëreiziger met verstomming.

2.De hartelijke bevolking

Eén van de grootste troeven van Myanmar is de vriendelijke en gastvrije bevolking.  Er leven meer dan honderd verschillende volken en etnische groeperingen, met elk hun eigen talen en tradities.  Mannen lopen nog in hun traditionele ‘longy's’, terwijl vrouwen hun gelaat opsmukken met thanakapasta. Boeddhistische monniken wijden zich in prachtige kloosters aan studie en gebed.  In de bergen leven authentieke etnische volkeren voor wie de tijd is blijven stilstaan.

3.De tempels en pagodes in Bagan

Tijdens een fietstocht kun je dit indrukwekkende cultureel erfgoed in al zijn glorie bewonderen. De ongeëvenaarde pracht van de tempelvlakte van Bagan laat niemand onberoerd. Zover het oog reikt vind je honderden tempels en pagodes, elk met hun eigen verhaal en legende. Een ervaren gids toont je de mooiste tempels. Je mag mee de gids aansturen en stoppen aan de tempels die je het leukst vindt. De tempels van Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu zullen zeker een blijvende indruk nalaten. Vanaf de Pyathagyi-pagode beleef je een onvergetelijke zonsondergang.

4.De dorpjes op het Shan-plateau

Een 3-daagse lichte trekking is de beste manier om de bergstammen en de prachtige natuur te ontdekken. We verlaten het padgetreden pad en brengen een bezoek aan de streek rond Hsipaw, één van de hoogtepunten van de reis. We bezoeken authentieke Shan- dorpjes, prachtige rijstvelden, scholen en kloosters. Vanuit Hsipaw maken we een prachtige treinrit door de Shan-bergen en over het indrukwekkende viaduct van Gokteik, gebouwd in 1901 en ooit de tweede grootste spoorwegbrug ter wereld.

5.Een boottocht tussen de drijvende tuinen op het Inle-meer

Het kristalheldere Inle-meer is lang en smal en ligt ingeklemd tussen steile heuvels.  De mensen die aan de oevers wonen, hebben een unieke manier van leven. Ze wonen in paalwoningen op het water. Groenten verbouwen ze in drijvende tuinen, die ze onderhouden vanop hun ragfijne kano's, waarmee ze behendig het smalle labyrint van kanaaltjes doorkruisen.  Indrukwekkend zijn de acrobatische vissers die achteraan hun kano rechtop staan en roeien met één been.

 

Je ontdekt het allemaal op onze individuele reis 'Myanmar- Gouden Pagodes en Groene Heuvels'.