Op zoek naar iets?

gran canaria in de winter

Ontdek het echte Gran Canaria!

Gran Canaria, een mini-continent in volle glorie - 8 dagen

Op onze achtdaagse rondreis leer je het authentieke Gran Canaria kennen. We verkennen de natuurlijke watervallen of ' Barranco de los Cernícalos' nabij Telde, waar het water zich doorheen een vruchtbaar ravijn over een afstand van 12 km een weg naar beneden baant.  Met behulp van het betere klim- en klauterwerk over smalle paadjes en overwoekerend struikgewas bereiken we na 4 à 5 uur de top van het ravijn.

Tussen Veneguera en Puerto Mogan wandelen we voorbij 'Los Azulejos', een spectaculaire blauw-, groen- en roodgekleurde rotsformatie in het zuidwesten van Gran Canaria. De kleine dorpjes onderweg staan in sterk contrast met Puerto Mogan, het 'kleine Venetië' van het eiland. Ook bergwandelingen naar de monoliet Roque Nublo (1883 m) en het grottendorp 'Cuevas Bermeja', een grottencomplex dat eeuwen geleden bewoond werd door de Guanchen, de oorspronkelijke bewoners van het eiland, ontbreken niet.

Verder wandelen we rond het Presa de Chira, het grootste stuwmeer van Gran Canaria, en door het geurende Pajonales pijnboomgebied. Het zachte klimaat dat zich het hele jaar door over het eiland neervlijt, zorgt bovendien dat elke inspanning net dat tikkeltje lichter wordt. Gran Canaria is een verademing, een eiland waar de natuur het voor het zeggen heeft, ver buiten alle clichés om.