Op zoek naar iets?

Iran Martine Dedoncker

Ontdek het echte Iran met een ZUIDERHuiS-groepsreis

 1. De overweldigende highlights                                                                                                  
  Het oude Perzië was een van de machtigste rijken ter wereld. Iraniërs koesteren hun grootse verleden, en vele historische monumenten zijn dan ook prachtig bewaard. We schotelen ze jullie allemaal voor: de torens der stilte in Yazd, de moskeeën in Isfahan en het Meidun-plein in het zachte avondlicht.
 2. Een samenleving tussen modern en traditioneel
  Een Iranreis is nog een echte ontdekking. Je komt terecht in een voor Westerlingen onbekende en mysterieuze samenleving met talrijke paradoxen. We snuiven de oosterse sfeer op, maar wel in een verrassend zelfbewuste maatschappij die pendelt tussen modern en traditioneel. We houden bewust ook halt aan het kerkhof van de martelaren van de revolutie en de Iran-Irak oorlog. De treurende moeders die liefdevol de graven versieren vergeet je niet licht.
 3. Onder leiding van een reisbegeleider met een open kijk op de wereld
  Reizen in een islamitische staat vraagt een open kijk op de wereld. Onze ervaren reisleidster Kathleen Ghequiére heeft als doctor in de antropologie die blik. We gaan dus niet alleen op zoek naar de pracht en praal van een rijk verleden, maar proberen ook het moderne Iran te ontsluiten, waar niets is wat het echt lijkt. Schrijf hier in voor de infosessie met Kathleen op zaterdag 18 februari in Gent
 4. Met intens contact met de bevolking
  Contacten met de plaatselijke bevolking zijn het handelsmerk van ZuiDERHuiS. Buitenlandse gasten worden heel vriendelijk onthaald in het hedendaagse Iran, en de bevolking zoekt duidelijk toenadering met reizigers en buitenlanders. Daar maken we dankbaar gebruik van in de vele theehuizen en oude tuinen. We organiseren zelfs één nacht een homestay bij een lokale familie! Dat gebeurt in de Kaluts-woestijn ten zuiden van Kerman.
 5. Een reeks architecturale parels om ‘u’ tegen te zeggen
  De kunstig en fijn uitgewerkte bas-reliëfs op de monumentale trappen van het archeologische Persepolis, de indrukwekkende mozaïekkunst of de perfectie en grootsheid van het oude poloplein in Isfahan: de architectuur in Iran is van wereldniveau. Iraniërs koesteren hun grootse verleden, veel monumenten zijn dan ook prachtig bewaard gebleven.
 6. Het mysterieuze oosten uit de sprookjes van 1001-nacht
  Iran is natuurlijk ook: het oosten zoals je dat uit de films en boeken kent.
  Laat je bedwelmen door de geur van zoete rozenolie, kruiden en specerijen in de oriëntaalse bazaars van Kerman en Shiraz. Rook een shisha, een kruidige waterpijp, in een lawaaierig maar gezellig theehuis. En proef van de sfeer van de sprookjes in de oude caravanserai.
Ontdek onze prachtige groepsreis naar Iran of één van onze individuele arrangementen.