Op zoek naar iets?

lissabon belvedere

PORTUGAL - Ontdek het echte Lissabon met Vos - 4 dagen - 20-30'ers

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

  • ga citytrippen met een groep 20-30' ers en een Vlaamse journaliste in Portugal
  • ontdek alle urban hotspots & hun lekkere, volkse keuken
  • verblijf in een trendy hostel in het bruisende hart van Portugal

Ontdek het echte Lissabon met een Vlaamse stadsbewoner

Een Vlaamse die al jaren in Lissabon woont, fileert de stad voor jou en serveert alleen het meest authentieke, in een mix van traditioneel en hedendaags, populair en exclusief, traditioneel en hip, urban & nature. Dit alles in een programma dat ruimte laat voor improvisatie en flexibiliteit, vrijheid en blijheid. Een citytrip die smaakt naar méér.  Want deze trip focust op waar de Portugezen zo goed in zijn: levenskwaliteit. Of het nu over de keuken, de schoonheid van de stad (miradouro’s! stadsparkjes! azulejo’s!), de nabijheid van de oceaan, de urban art op bruggen en leegstaande gebouwen (Vhils! Maismenos! Os Gemeos!), de excellente vriendelijke service, of over de eeuwenoude keuken gaat: alles is lekker, mooi, authentiek, interessant en op en top Portugees.

Wie is VOS?

Veerle Devos (aka ‘Vos) studeerde geschiedenis aan de Gentse universiteit, is een Belgische journaliste en woont in Lissabon. Ze schrijft oa voor DAMnº (een internationaal magazine met focus op design, architectuur & kunst) en het online lifestyle platform www.yatzer.com. VOS lanceerde in Gent de toeristische dienst voor jongeren USE-IT dat ondertussen in diverse Belgische en Europese steden navolging kreeg. Ze publiceerde een boek over de Portugezen van Brussel (‘Lusobelgae’) en neemt sinds ze in de Portugese hoofdstad woont met veel plezier bezoekers mee op sleeptouw door haar nieuwe Wonderland.

Eigen aan deze reis

  • ontdek de ins & outs van de stad
  • VOS heeft je insider info over de beste plekken in en rond de stad
  • een unieke mix van het traditionele en hedendaagse Portugal
  • ga coasteren aan de witten klippen van NP Serra da Arrábida (optie)

Comfort niveau

Dag 1

Brussel - Lissabon

Bij ochtendgloren, landen we in Lissabon, transfer naar de luxery hostel, gelegen in het centrum van de stad (drop-off bagage).
Veerle, een Vlaamse die al jaren in Lissabon woont, fileert de stad voor jou en serveert alleen het meest authentieke, in een mix van traditioneel en hedendaags, populair en exclusief, traditioneel en hip, urban & nature. Dit alles in een programma dat ruimte laat voor improvisatie en flexibiliteit, vrijheid en blijheid. Een vier uur durende wandeltocht met een ' introductie tot Lissabon'. Op tijd en stond stoppen we voor een hapje en tapje. We lunchen op een bijzondere plek, met live optreden en dans. In de late namiddag, Check-in hostel en vrij diner. Veerle geeft rijkelijk tips voor tijdens de vrije tijd qua musea, shopping, uitgaan,...

Overnachting in een luxery hostel; binnen vallen direct de imposante hal en trappenhuis, de hoge gepleisterde plafonds en grote boogvormige ramen op. Overal werd veel zorg besteed aan leuke details: oud hout, allerlei soorten stoelen door elkaar en aparte kunstwerken.

Dag 2

Vrije dag of optioneel coastering 'Serra da Arrabida'

Vrije dag of optie coastering ( reichtprijs : 70 euro per persoon op basis van 8 personen)

In de ochtend, transfer per jeep van de hostel naar Sesimbra. In het zuiden van de Portugese kuststreek - tussen lagunes en vissersdorpjes - vind je de Serra da Arrábida, een fraai door groene heuvels beschut natuurpark aan de monding van de Taag. Arenden, boskatten en dassen zijn er thuis. Aan de kust ligt het stadje Sesimbra, met steile straten en een ruime keuze visrestaurants aan het kleurrijke haventje Porto do Abrigo, waar je de vangst van de dag kunt proeven. Net buiten Sesimbra, start ons avontuur; coastering! Het is een leuke combinatie van klauteren, klimmen, oversteken, springen en zwemmen en dit onder het waakzaam oog van professionele monitors. We picknicken aan de kust. In de late namiddag rijden we met de jeeps terug en nemen even de tijd om te verfrissen in de hostel. Nadien genieten we van een apéro op een hippe rooftop, ontworpen door interior designer Joana Astolfi (zie ook Hermès).

Vrij diner (tips van Veerle) en overnachting in de luxery hostel. 

Dag 3

Urban Art Tour, Lissabon

URBAN ART tour door VOS in de voormiddag.
Lissabon is de Europese hoofdstad van urban art, met als belangrijke vertegenwoordigers o.a. Vhils en MaisMenos, naast tal van internationale en lokale artiesten die de stad als hun canvas gebruiken. Deze toer duurt ongeveer 4 uur, we maken gebruik van het openbaar vervoer om de uiteenlopende sites met urban art te bezoeken. Indien gewenst, kunnen we de urban art gallery van Vhils bezoeken. We lunchen aan de overkant van de rivier, waar muren met graffiti staan en waar zich langs de rivier een geweldig terras bevindt, met zicht op de stad.

Vrije namiddag en diner (tips van Veerle). Overnachting in de luxury hostel.

Dag 4

Illegaal vissersdorp - retour

In de ochtend, de tram op, richting Estação Fluvial de Belem. De trams zijn een van de symbolen van Lissabon. Al zwoegend en rammelend rijden ze de hoogte in, dwars door kleine steegjes. Een tramrit in Lissabon is dan ook een ware belevenis! In Belem nemen we de boot naar Trafaria. We wandelen naar een illegaal vissersdorp doorheen buurten met houten cabana’s en een paar echte favela’s. We Lunchen op het strand, in een no nonsense, beach restaurant.
In de namiddag varen we naar Belem en transfer naar de luchthaven. 

Geen vertrekdata beschikbaar.

Nota

De richtprijs voor de internationale vlucht + taksen is 150 euro per persoon (02/01/2017). ZuiDERHuis raadt aan snel te boeken om zo een aantrekkelijke tarief te verkrijgen. Van zodra de reis gegarandeerd is, boekt ZuiDERHuis de vluchten.

Datum reisfiche

© Jongerenreizen - april 2017

Aantal dagen

4 dagen

Begeleiding

Veerle Devos is jullie gids in Lissabon (3 halve dagen). Lokaal Engelstalig team tijdens de activiteit; coastering (dag 2).

Deelnemers

min. 8 - max. 12

Logies

We overnachten in een trendy hostel, gelegen in het centrum van de stad. Dit op basis van een moderne slaapzaal. Een single kamer aanvragen is altijd mogelijk mits een meerkost. 

Het verhaal van de hostel...
Vier broers, zelf verwoede reizigers, wilden in hun stad een ongedwongen ontmoetingsplaats creëren. Samen een hapje eten en een glas drinken zijn daarvoor de ideale manier. Ze toverden de honderd jaar oude voormalige ambtswoning van de Zwitserse ambassadeur in de wijk Bairro Alto om tot een gastvrij hostel. Er is niet alleen het restaurant, maar ook een oaseachtige biertuin, een gezellige bar en lounge en het dakrestaurant met schitterend uitzicht over de stad.

Het hostel telt 108 bedden, verspreid over 11 slaapzalen voor 6, 9 of 12 personen, met houten stapelbedden, en vier suites met eigen badkamer en balkon met zicht over de Taag.  

Maaltijden

Rijkelijk ontbijt en lunches zijn inbegrepen. Diners zijn exclusief. Veerle suggereert toffe, betaalbare adressen om uit te eten.

Programmawijzigingen

Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen soms tot programmawijzigingen of verschuivingen in de dagindeling leiden. 

Transport

Lokaal transport en transfer per jeeps (dag 2) zoals beschreven in het programma is inbegrepen. De internationale vlucht (& taksen) is exclusief.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).