Op zoek naar iets?

wat te doen in reykjavik

Onze zomertips voor Reykjavík

1.Whales of Iceland

In dit interactieve museum vind je levensgrote replica’s van walvissen zoals de bultrug, de potvis en de blauwe vinvis. Allemaal soorten die voorkomen in de IJslandse wateren. Dit is tevens de grootste walvisexpo van Europa. Een must voor alle leeftijden.

2.Marshallhúsið

Sinds kort is er een groot gebouw omgetoverd tot een prachtige expositieruimte:
The Marshall Husið. De voormalige haringfabriek werd zo een prachtige kunstgalerij. Een rijke IJslander en de stad Reykjavík werkten samen om er een waar cultuurmekka van te maken. Op de benedenverdieping (1ste verdieping) vind je een bijzonder goed restaurant/bar. Op de tweede verdieping kom je terecht in het NYLO (Living Art Museum), waar gevestigde IJslandse en internationale kunstenaars zijn te zien. Nog een verdieping hoger vind je de Kling&Bang Gallery waar je het werk van jonge IJslandse kunstenaars kunt bewonderen. Je kan er makkelijk een praatje maken met de vrijwilligers die er aanwezig zijn. Nog een verdieping hoger vind je Studio Olafur Eliasson, met de kunstwerken van de vermaarde Deense installatie-artiest met IJslandse roots.

3.Valdis

Tijd om even te ontspannen met een ijsje, en wel in de oude haven van Reykjavík. Volgens het team van ZuiDERHuiS IJslandreizen vind je aan dit ijskarretje het beste zelfgemaakte ijs in de stad.

4.Culture nights

Op 19 augustus vieren ze in Reykjavík de start van het culturele jaar. Tijdens dit cultureel event maken musea en theaters hun nieuwe programma bekend op straten, pleinen, in musea en tuinen. Het volledige centrum wordt omgetoverd tot één grote voetgangerszone. Het spektakel vindt plaats in de straten, op de pleinen, in musea en tuinen van de hoofdstad. 's Avonds volgt een spetterend vuurwerk om af te sluiten.

5.Rok-restaurant

Bij mooi weer kan je op het terras van dit geweldige restaurant genieten van de zon met een lekkere cocktail, een frisse wijn of huisgemaakte limonade. Binnen heerst een gezellige atmosfeer, met een warm en donker interieur dat heel IJslands aandoet. Het restaurant serveert 'kleine' gerechtjes, dus een beetje IJslandse tapas.

Zelf naar Reykjavik? Éen adres.