Op zoek naar iets?

Colombia_Panorama in the coffee triangle region of Colombia_reizen_zuiderhuis

Op avontuur in het onbekende Colombia: de highlights

Colombia wordt soms ‘het mooiste en meest gastvrije land’ van Zuid-Amerika genoemd.
Overdreven? Zeker niet, want dit land heeft ontzettend veel te bieden.

Locals, natuur en het stadsleven

In de eerste plaats zijn er de Colombianen zelf, een bonte mengeling van volkeren. Ze genieten van het leven, houden van dansen, muziek en feesten en koesteren hun eeuwenoude tradities. Een tweede reden om Colombia te bezoeken is zeker de overweldigende natuur. Colombia is eigenlijk heel Zuid-Amerika in één land: tropische zandstranden aan de swingende Caribische kust, duikparadijzen aan de Pacifische kust, regenwouden in de Amazone, bergtoppen met eeuwige sneeuw in de Andes en een woestijn op het schiereiland La Guajira.  De derde belangrijke troef zijn historische steden als Bogotá, Medellin en Cali. Ze kenmerken zich door enorme tegenstellingen tussen arm en rijk en modern en traditioneel. Cartagena de Indias, een koloniaal stadje, staat op de lijst van Werelderfgoed van Unesco en wordt wereldwijd door reismagazines geroemd als het best bewaarde geheim van Zuid-Amerika.

Zin voor avontuur

Tijdens deze reis zul je je geen moment vervelen. Staan onder andere op het programma: klimmen, raften, snorkelen en paardrijden. We maken ook een rappel over een waterval en maken zelfs een wandeling op de rand van een canyon. We bezoeken het Cocora Nationaal Park, waar we colibri’s en aapjes spotten. Overnachten doen we in Zorro-dorpjes, tenten en op een oude koffiefinca. En als klap op de vuurpijl maken we een vierdaagse trekking door de Colombiaanse jungle, op zoek naar de ‘Verloren Stad’ of Ciudad Perdida. De door groen overwoekerde ruïnes van deze door Tayrona-indianen gebouwde nederzetting zijn ronduit indrukwekkend. Op onze tocht worden we overweldigd door sublieme natuurtaferelen en panorama’s. We verblijven bij Indiaanse families, slapen in hangmatten en smullen van de lokale keuken. Ver weg van de beschaving, back to basics. Een onvergetelijke tocht.

Bruisende steden

Bogota, de hoofdstad van Colombia, ligt middenin het Andesgebergte en heeft verschillende gezichten. Het moderne centrum met veel hoogbouw gaat hier en daar naadloos over in een sloppenwijk. De historische stadswijk La Candelaria is verreweg het mooiste stuk van de stad, met onder ander de Primakathedraal en het levendige Plaza de Bolivar. Hier nemen we uitgebreid de tijd om door de straatjes te slenteren. Dat doen we ook in de stad Cartagena. Het is de parel van Colombia, met een drukke haven, koraalriffen voor de kust en een fantastisch bewaard gebleven koloniaal centrum. Een levend openluchtmuseum, met kronkelende middeleeuwse straatjes, barokke kerken, imponerende paleizen en knusse pleintjes. Verbaas je trouwens niet als je op zo’n pleintje op een feest verzeild raakt. De Colombianen zijn dol op feesten: elke stad en elk dorp heeft hier zijn feestdag. Tip voor wie meegaat op deze reis: begin alvast de salsa te oefenen!

Ontdek deze reis hier!