Op zoek naar iets?

rondreizen sri lanka vrouwen thee aan het plukken

SRI LANKA - Parel in de Indische Oceaan - 16 dagen - 20-30'ERS

{{statusText}}

Op aanvraag

  • mei | groepsreis voor 20-30'ers  | Nederlandstalige begeleiding
  • zeer gevarieerde reis waar zowel natuur als cultuur centraal staan
  • wilde dieren spotten: olifanten, walvissen en misschien wel een luipaard

  Sri Lanka is Azië op zijn charmantst

  Het kleine land in de vorm van een druppel heeft alles wat je kan verlangen: fantastische natuur en nog mooiere stranden, prachtige tempels, vriendelijke inwoners, kleurrijke feesten, koloniale stadjes, glooiende theeplantages en een dierenwereld waar menig Afrikaans land jaloers op kan zijn.

  Met Zuiderhuis proef je van alle highlights. Het groene binnenland en de landschappen van de Horton Plains bieden spectaculaire vergezichten over eindeloze theeplantages. We maken wandeltochten in de volle natuur gecombineerd met jeepsafari's tussen de olifanten. In het nationale park van Yala worden we overweldigd door het rijkelijk aanwezige wild. We maken een leuke fietstocht en gaan een dagje raften. We besluiten onze boeiende reis met een verblijf aan een paradijselijke baai, waar diverse watersporten kunnen worden beoefend zoals surfen en snorkelen. Last but not least gaan we op zee en hebben we in april een grote kans op het spotten van majestueuze walvissen.

  Fysiek wandelniveau

  Comfort niveau

  Dag 1

  Brussel - Colombo

  Internationale vlucht van Brussel naar Colombo. 

  Dag 2

  Negombo - Boottocht door moerasgebied

  Aankomst in Colombo. Transfer naar het hotel in Negombo.

  Negombo is de enige stad in Sri Lanka waar 's zondags de kerkklokken luiden. In de Portugese tijd lieten de Karava's, Tamil sprekende vissers, zich massaal tot christen omdopen en dat zijn ze tot de dag van vandaag gebleven. Vandaar de smartelijke heiligenbeelden in marsepeinkleuren die wonderlijk contrasteren met de exotiek van de vissershaven. We nemen een kijkje op de fish market en bewonderen de lokale visvangst. Ook verkennen we deze stad met zijn koloniale verleden zoals de namen 'Dutch fort' en 'Dutch Canal' al doen vermoeden.

  In de latere namiddag, gezapige boottocht in de Muthurajawela, het grootste moerasgebied van Sri Lanka. De thuisbasis van 192 verschillende soorten flora en 209 verschillende soorten dieren; apen, krokodillen, een bijzonder soort otter, ijsvogels, paarse reiger, teveel om op te noemen!

  Overnachting in Negombo.

  Dag 3

  Avukana Buddha - Mihintale - Anuradhapura

  Op weg naar Anuradhapura maken we onze eerste culturele stop aan het prachtige Avukana Buddha standbeeld.

  In de namiddag bezoeken we Mihintale. De Heilige rots van Mihintale is de locatie waar het Boeddhisme in het land zou zijn geïntroduceerd. De klim naar de top bestaat uit 1840 granieten trappen en de berg is bezaaid met tempels, boeddhastandbeelden en monnikenverblijven. Het uitzicht hier is adembenemend!

  We overnachten op hotel in Anuradhapura.

  Dag 4

  Anuradhapura

  Na het ontbijt al fietsend deze oude stad bewonderen. Anuradhapura is de eerste hoofdstad van Sri Lanka en een pelgrimsoord voor boeddhisten. De stad werd in de derde eeuw voor Christus gesticht door Sanghamitta, ook oprichter van de orde van boeddhistische nonnen. Zij bracht een stukje van de 'boom van de verlichting' (de boom waaronder Boeddha verlichting vond) naar deze plek. Anuradhapura was 1300 jaar lang de religieuze en politieke hoofdstad van Ceylon. De witte stoepa's, toren, tempels en baden zijn er goed bewaard gebleven.

  's Avonds overnachten we opnieuw in het Heritage hotel Anuradhapura. 

  Dag 5

  Ritigala - Dambulla - Sigiriya

  Na het ontbijt bezoeken we het natuurgebied Ritigala. Verborgen in het woud bezit dit gebied naast een heel arsenaal aan fauna en verschillende 'forest types', ook een aantal bijzondere Boeddhistische bouwwerken.

  We rijden verder door naar Dambulla, waar we de grottempel gekend als de "Gouden Tempel" bezoeken. Deze grottempel dankt haar bestaan aan koning Valagambah, die er in de eerste eeuw VC gedurende 14 jaar als banneling leefde en er zijn tijd spendeerde met de aanleg van een schitterende rotstempel. Het uitzicht vanaf de 160 m hoge rots is adembenemend en het is de inspannende klim meer dan waard. In deze zogenaamde tempel komen we oog in oog te staan met zo’n 150 levensgrote beelden van hinduïstische goden en we vinden er fresco’s die het leven van Boeddha weergeven.

  Overnachting in de prachtige Kumbukgaha Villa te Sigiriya.

  Dag 6

  Polonnaruwa fietstocht - wilde olifanten in Kaudulla NP

  Na het ontbijt verkennen we Polonnaruwa, de antieke koningsstad van het oude Lanka. Deze 11de eeuwse stad straalt een mysterieuze sfeer uit. Vooral het Gal Vihare-complex met de drie Boeddhabeelden is heel indrukwekkend. We doen onze citytour per fiets, wat overigens de beste manier is om deze rijke stad te ontdekken. 

  Eén van de highlights van jullie reis vindt deze namiddag plaats, namelijk een jeepsafari in Kaudulla National Park tussen de olifanten. Zo dicht bij wilde olifanten komen in hun natuurlijke habitat is werkelijk een unieke "once in a lifetime" ervaring.

  We overnachten in hetzelfde prachtige hotel als vorige nacht.   

  Dag 7

  Sigiriya - spice garden - Kandy

  Vanuit Sigiriya bezoeken we vandaag de Leeuwenrots, één van de grootste trekpleisters van het land. De rots van Sigiriya, indrukwekkend oprijzend in de droge savannevlakte, is een monoliet van wel 175 m hoog.  We wagen ons aan de beklimming en vinden halfweg graffiti en goedbewaarde fresco’s, gekend als de ‘Dames van Sigirya’. Eenmaal boven ontdekken we de resten van een koninklijk paleis en hebben we een adembenemend uitzicht!

  We zetten onze reis verder via de 'spice garden' in Matale. Sri Lanka is wereldberoemd omwille van haar kruiden die de mensen niet enkel in hun keuken maar ook voor hun gezondheid gebruiken. In Sri Lanka worden mensen immers medisch behandeld volgens de unieke 'Ayurvedic tradition'. We maken kennis met deze kruiden en hun specifieke toepassingen.

  In de namiddag rijden we door naar Kandy en bezoeken we de fameuze tempel van de Tand. Het relikwie, een tand, wordt bewaard tussen twee slagtanden van een olifant en is het belangrijkste boeddhistische heiligdom in Sri Lanka en volgens sommigen zelfs in de hele wereld. 's Avonds wonen we er een culturele show bij, waar we de befaamde Kandy dansers aan het werk zullen zien. Spektakel verzekerd!

  We verblijven op hotel in Kandy. 

  Dag 8

  Rafting Kitulgala - Theeplantage Nuwara Eliya

  Na het ontbijt, vertrekken we naar Kitulgala, onze uitvalsbasis voor een spetterend rafting-avontuur!
   
  In de late namiddag zetten we koers richting Nuwara Eliya, verscholen in de bergen en gelegen op zo'n 2000m.  Met zijn country-style huizen, herbergen en mooie tuinen ademt de "stad van het licht" de typisch Engelse sfeer van weleer uit.  De streek is echter vooral bekend omwille van zijn vele theeplantages. We bezoeken een theeplantage en -fabriek en komen er alles te weten over het cultiveren van de wereldbefaamde ‘ceylon thee’. 
   
  Overnachting in het hotel in Nuwara Eliya.

   

  Dag 9

  Wandeling door Horton Plains - World's end - treinrit naar Ella

  Na het ontbijt maken we een excursie met een busje naar de hoogvlakte Horton Plains. Onderweg zien we de Baker Falls en het prachtige uitzichtpunt World's End (drop-off van 1900m!). We maken een stevige wandeling en genieten van de rust van de natuur, de kabbelende beekjes, de geheimzinnige mist, en hier en daar het silhouet van een hert. De Horton Plains zijn ontegensprekelijk een unieke plaats! 

  Na de middag een treinrit naar Ella, eentje die je nooit zal vergeten omwille van de prachtige uitzichten en de unieke setting.

  Dag 10

  Ella

  Extra dag genieten in Ella!

  Kijk al ontbijtend uit op oneindige bergen. Een klim naar Little Adams peak, of een wandeling langs theevelden, fraaie treinbruggen, watervallen en afgelegen dorpjes. Het kan allemaal!

  Dag 11

  Dag van de wilde dieren

  Na het ontbijt vertrekken we naar het Udawalawe Transit home, waar we net voor de middag arriveren om te zien hoe schattige baby olifantjes worden gevoederd. De olifanten worden hier op een zeer respectvolle manier behandeld.

  Vandaag gaan we ook op safari in het nationaal park van Yala: uren wilde olifanten, buffalo's, luipaarden, beren, herten, krokodillen en tal van vogelsoorten spotten. In onze 4X4 beleven we alweer een unieke ervaring. Het zuidoosten van het park is bovendien gezegend met een prachtige kustlijn, met ongerepte stranden, prachtige zandduinen en unieke lagunes.

  We eindigen de dag in Tissamaharma, waar we overnachten in een charmant hotelletje met tuin.

  Dag 12

  Tissa

  Na het ontbijt trekken we naar een oeroud pelgrimsoord, Kataragama, met een tuk tuk. Deze tempel is zeer speciaal gezien het zowel hindoeïstische als boeddhistische elementen bevat.

  In de namiddag relaxen aan het zwembad in het hotel te Tissa. We hebben wel wat rust verdiend!

  Dag 13

  Paradijselijke stranden en Galle

  En dan zijn er natuurlijk nog de paradijselijke stranden. Sri Lanka heeft een 1600 kilometer lange kust waar je heerlijk kan zwemmen en zonnebaden. Wij mogen er deze voormiddag een deel van verkennen.

  In de namiddag maken we tijd voor Galle, dat op de World Heritage lijst staat en de meest Hollandse stad in Sri Lanka is. Deze oude vestingsstad is een bezoek meer dan waard. We bezoeken onder meer het Hollandse fort en de vestingsmuren die het oude centrum omcirkelen. Hier kan je ook heel wat leuke souvenirtjes shoppen.

  's Avonds gaan we gezellig eten in deze oude stad en overnachten we in Galle.

  Dag 14

  Prachtige zeecreaties: walvissen en zeeschildpadden

  Vandaag willen we vroeg uit de veren want er wacht ons iets uniek. We gaan immers met een boot op zee om op zoek te gaan naar ..... walvissen. Deze gigantische dieren migreren elk jaar duizenden kilometers voor te broeden en zijn in april net voor de kusten van Sri Lanka te spotten. Een grote kans dus om deze majestueuze dieren in hun natuurlijke habitat te zien. Een werkelijk onvergetelijke ervaring!

  In de namiddag bezoeken we Hikkaduwa, een klein stadje aan zee. Wat dit stadje zo bijzonder maakt, is dat we gegarandeerd van dichtbij in contact komen met de meest geliefde zeecreaties van het land, namelijk zeeschildpadden. Ze zoeken deze baai vaak op omwille van de lokale lekkernij, het 'zeewier'. We aanschouwen deze prachtige dieren, en genieten nog verder van de Indische Oceaan, al zwemmend of al chillend op het strand.

  's Avonds is er de mogelijkheid om deze prachtige groepsreis goed af te sluiten door ons onder te dompelen in het Sri Lankaans uitgaansleven. Overnachting in Hikkaduwa.

  Dag 15

  Relaxen in Hikkaduwa

  Genieten van de laatste dag in Sri Lanka door nog eens lekker uit te slapen, wat te zwemmen, en de laatste zonnestralen op te slorpen.

  In de late namiddag transfer naar de luchthaven en internationale vlucht naar Brussel (nachtvlucht).

  Dag 16

  Terugvlucht naar Brussel

  Na onze internationale nachtvlucht, landing in Brussel.  

  Er zijn voorlopig geen vertrekdata beschikbaar voor deze reis.

  Wens je meer info over deze reis of wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe afreisdata?

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 6 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aantal dagen

  16 dagen

  Begeleiding

  Nederlandstalige begeleiding en lokale Engelstalige chauffeurs/gidsen. 

  Deelnemers

  min. 6 - max. 11

  Documenten

  Internationale reispas geldig tot zes maand na retour. Voor alle vertrekken naar Sri Lanka moet er vooraf een elektronische reistoestemming aangevraagd worden via www.eta.gov.lk. Een ETA (Electronical Travel Authorisation) dien je zelf aan te vragen ten laatste 4 weken voor vertrek en kost 50 USD per persoon. Een ETA - aanvraag wordt standaard binnen de 24 uur afgehandeld en de betaling hiervan kan enkel online per creditcard zoals Visa, Mastercard en American Express.

  Inentingen

  Er zijn geen inentingen wettelijk verplicht. ZuiDERHuiS heeft echter geen medische bevoegdheid. Voor medisch advies verwijzen we dan ook naar je huisarts en/of het Tropisch Instituut in Antwerpen (http://www.itg.be/). 

  Logies

  We verblijven in comfortabele hotels (toeristenklasse) op basis van tweepersoonskamers met douche en toilet op de kamer.

  Maaltijden

  Het ontbijt wordt genuttigd in de hotels en is inbegrepen in de basisprijs. 's Middags eten we een lichte snack of picknick en 's avonds gaan we eten in lokale restaurantjes. Deze maaltijden dienen nog ter plaatse betaald te worden.

  Niveau

  Deze reis is in principe haalbaar voor iedereen met een normale conditie. 

  Programmawijzigingen

  Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s, ongunstige weersomstandigheden of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen bij dergelijke avontuurlijke reizen soms tot programmawijzigingen of verschuivingen in de dagindeling leiden.

  Transport

  Ter plaatse verplaatsen we ons met een comfortabele minibus met chauffeur. Airco is voorzien. We doen eveneens beroep op de trein en gaan af en toe eens fietsen (zie programma).

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  8/08/2019