Op zoek naar iets?

rondreizen sri lanka vrouwen thee aan het plukken

SRI LANKA - Parel in de Indische Oceaan - 16 dagen - 20-30'ERS

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

  • nov - dec - april | groepsreis voor 20-30' ers  | Nederlandstalige begeleiding
  • zeer gevarieerde reis waar zowel natuur als cultuur centraal staan
  • leuke fiets- en wandeltochten en spetterende rafting

Sri Lanka is Azië op zijn charmantst. Het kleine land in de vorm van een druppel heeft alles wat je kan verlangen: fantastische natuur en nog mooiere stranden, prachtige tempels, vriendelijke inwoners, kleurrijke feesten, koloniale stadjes, glooiende theeplantages en een dierenwereld waar menig Afrikaans land jaloers op kan zijn.

Met ZuiDERHuiS proef je van alle highlights. Het groene binnenland en de landschappen van de Horton Plains bieden spectaculaire vergezichten over eindeloze theeplantages. We maken wandeltochten in de volle natuur gecombineerd met jeepsafari's. In het nationale park van Yala worden we overweldigd door het rijkelijk aanwezige wild. We maken leuke fietstochten en gaan een dagje raften. We besluiten onze boeiende reis met een verblijf aan een paradijselijke baai, waar diverse watersporten kunnen worden beoefend.

Fysiek wandelniveau

Comfort niveau

Dag 1

Brussel - Colombo

Internationale vlucht van Brussel naar Colombo. 

Dag 2

Negombo - Boottocht

Aankomst in Colombo. Transfer naar het hotel. In de namiddag, gezapige boottocht in de Muthurajawela, het grootste moerasgebied van Sri Lanka. De thuisbasis van 192 verschillende soorten flora en 209 verschillende soorten dieren; apen, krokodillen een bijzonder soort otter, ijsvogels, paarse reiger, teveel om op te noemen!

Negombo is de enige stad in Sri Lanka waar 's zondags de kerkklokken luiden. In de Portugese tijd lieten de Karava's, Tamil sprekende vissers, zich massaal tot christen omdopen en dat zijn ze tot de dag van vandaag gebleven. Vandaar de smartelijke heiligenbeelden in marsepeinkleuren die wonderlijk contrasteren met de exotiek van de vissershaven. Overnachting in Negombo.

Dag 3

Colombo - Millenium Elephant Foundation - Anuradhapura

Op weg naar Anuradhapura, maken we een stop in Kegale, waar we een olifantenweeshuis bezoeken. Het aanschouwen van de ‘kleintjes’ tijdens de voedertijd en bij het nemen van hun bad is een waar spektakel!  Ook op het programma staat het bezoek aan Avukana Buddha standbeeld. We overnachten op hotel in Anuradhapura.

Dag 4

Anuradhapura & Mihintale

Na het ontbijt, bezoek aan de oude stad. Anuradhapura was de eerste hoofdstad. Anuradhapura is de oudste hoofdstad van Sri Lanka en een pelgrimsoord voor boeddhisten. De stad werd in de derde eeuw voor Christus gesticht door Sanghamitta, ook oprichter van de orde van boeddhistische nonnen. Zij bracht een stukje van de 'boom van de verlichting' (de boom waaronder Boeddha verlichting vond) naar deze plek. Anuradhapura was 1300 jaar lang de religieuze en politieke hoofdstad van Ceylon. De witte stoepa's, toren, tempels en baden zijn er goed bewaard gebleven.

In de namiddag gaan we naar Mihintale (15 km). De Heilige rots van Mihintale is de locatie waar het Boeddhisme in het land zou zijn geïntroduceerd. De klim naar de top bestaat uit 1840 granieten trappen en de berg is bezaaid met tempels, boeddhastandbeelden en monnikenverblijven. Het uitzicht hier is adembenemend!

's Avonds overnachten we opnieuw in het Heritage hotel Anuradhapura. 

Dag 5

Anurahdapura - Ritigala - Dambulla - Sigiriya

Na het ontbijt gaan we naar Dambulla, waar we de grottempel gekend als de "Gouden Tempel" bezoeken. Deze grottempel dankt haar bestaan aan koning Valagambah, die er in de eerste eeuw VC gedurende 14 jaar als banneling leefde en er zijn tijd spendeerde met de aanleg van een schitterende rotstempel.

Het uitzicht vanaf de 160 m hoge rots is adembenemend en het is de inspannende klim meer dan waard. In deze zogenaamde tempels komen we oog in oog te staan met zo’n 150 levensgrote beelden van hinduïstische goden en we vinden er fresco’s die het leven van Boeddha weergeven. Het natuurgebied Ritigala, verborgen in het woud bezit een aantal bijzondere Boeddhistische bouwwerken. Overnachting in het hotel in Sigiriya.

Dag 6

Polonnaruwa fietstocht

Na het ontbijt verkennen we Polonnaruwa, de antieke koningsstad van het oude Lanka. Deze 11de eeuwse stad straalt een mysterieuze sfeer uit. Vooral het Gal Vihare-complex met de drie Boeddhabeelden is heel indrukwekkend. We doen onze citytour per fiets, wat overigens de beste manier is om deze rijke stad te ontdekken.  We overnachten in hetzelfde hotel als vorige nacht.   

Dag 7

Sigiriya - Kandy

Vanuit Sigiriya bezoeken we vandaag de Leeuwenrots, één van de grootste trekpleisters van het land. De rots van Sigiriya, indrukwekkend oprijzend in de droge savannevlakte, is een monoliet van wel 175 m hoog.  We wagen ons aan de beklimming en vinden halfweg graffiti en goedbewaarde fresco’s, gekende als de ‘Dames van Sigirya’. Eenmaal boven, ontdekken we de resten van een koninklijk paleis. In Kandy bezoeken we de fameuze tempel van de Tand. 's Avonds wonen we een culturele show bij, waar we de befaamde Kandy dansers aan het werk zullen zien.  Spektakel verzekerd! We verblijven op hotel in Kandy. 

Dag 8

Rafting Kitulgala - Theeplantage Nuwara Eliya

Na het ontbijt, vertrekken we naar Kitulgala, onze uitvalsbasis voor een spetterend rafting-avontuur!
 
In de late namiddag zetten we koers richting Nuwara Eliya, verscholen in de bergen en gelegen op zo'n 2000m.  Met zijn country-style huizen, herbergen en mooie tuinen ademt de "stad van het licht" de typisch engelse sfeer van weleer uit.  De streek is echter vooral bekend omwille van zijn vele theeplantages. We bezoeken een theeplantage en -fabriek en komen er alles te weten over het cultiveren van de wereldbefaamde ‘ceylon thee’. We maken ook tijd om het centrum met zijn typische bazaar te verkennen. Overnachting in het hotel in Nuwara Eliya.

 

Dag 9

Nuwara Eliya - World's end - Ella

Na het ontbijt, maken we een excursie met een busje naar de hoogvlakte Horton Plains. Onderweg zien we de Baker Falls en het prachtige uitzichtpunt World's End (drop-off van 1900m!). We verkennen ook een deel te voet.  De rust van de natuur, de kabbelende beekjes, de geheimzinnige mist, hier en daar het silhouet van een hert: de Horton Plains zijn ontegensprekelijk een unieke plaats! Na de middag een treinrit naar Ella.

Dag 10

Ella

Extra dag in Ella is extra genieten!

Kijk al ontbijtend uit op oneindige bergen. Een klim naar Little Adams peak, het kleine broertje van Adam's Peak. Een korte wandeling vlangs theevelden, fraaie treinbruggen en afgelegen dorpjes. Beklim het laatste stuk naar de top via grote traptreden.

Dag 11

Ella - Yala National Park safari

Vandaag gaan we op safari in het nationaal park van Yala: wilde olifanten, buffalo's, luipaarden, beren, herten, krokodillen en tal van vogelsoorten,... 

In onze 4X4 beleven we alweer een unieke ervaring. Het zuidoosten van het park is bovendien gezegend met een prachtige kustlijn, met ongerepte stranden, prachtige zandduinen en unieke lagunes. We eindigen de dag in Tissamaharma, waar we overnachten in een charmant hotelletje met tuin.

Dag 12

Tissa

Na het ontbijt trekken we een oeroud pelgrimsoord, Kataragama. In de namiddag relaxen aan het zwembad in het hotel te Tissa.

Dag 13

Paradijselijk Tangalle

Tangalle is een rustig, niet toeristisch tropisch paradijs: goudgeel zandstrand, wuivende palmbomen en helder blauw water. Genieten van de faciliteiten van het Beach Hotel...

Dag 14

Tangalle

En dan zijn er natuurlijk de paradijselijke stranden. Sri Lanka heeft een 1600 kilometer lange kust waar je heerlijk kan zwemmen en zonnebaden. Kleine pittoreske baaien met een steile rotswand liggen verborgen rond Tangalle. Overnachting in het Beach hotel te Tangalle.

Dag 15

Galle - Hikkaduwa - Colombo

Galle, dat op de World Heritage lijst staat, is de meest Hollandse stad in Sri Lanka. Deze oude vestingsstad is een bezoek meer dan waard. We bezoeken o.m. het Hollandse fort en de vestingmuren die het oude centrum omcirkelen. Op onze route bezoeken we Hikkaduwa, een klein stadje aan zee. We bezoeken een schildpaddenfarm, waar we gegarandeerd van dichtbij in contact komen met de meest geliefde zeecreaties van het land. Transfer naar de luchthaven, internationale vlucht naar Brussel (nachtvlucht).

Dag 16

Brussel

In de ochtend, landing in Brussel.  

Nota

De richtprijs ( september 2018 ) voor de intercontinentale vlucht + taksen is ca. 880 euro - 1100 euro p.p. (kerstperiode). ZuiDERHuis raadt aan snel te boeken om zo een aantrekkelijke tarief te verkrijgen. Van zodra de reis gegarandeerd is, boekt ZuiDERHuis de vluchten.

Optioneel: Whalewachting bij afreis in april.

Aantal dagen

16 dagen

Begeleiding

Nederlandstalige begeleiding en lokale Engelstalige chauffeurs/gidsen. 

Datum reisfiche

© Jongerenreizen - september 2018

Deelnemers

min. 8 - max. 11

Documenten

Internationale reispas geldig tot zes maand na retour. Voor alle vertrekken naar Sri Lanka moet er vooraf een elektronische reistoestemming aangevraagd worden via www.eta.gov.lk. Een ETA (Electronical Travel Authorisation) dien je zelf aan te vragen ten laatste 4 weken voor vertrek en kost 50 USD per persoon. Een ETA - aanvraag wordt standaard binnen de 24 uur afgehandeld en de betaling hiervan kan enkel online per creditcard zoals Visa, Mastercard en American Express.

Inentingen

Er zijn geen inentingen wettelijk verplicht. ZuiDERHuiS heeft echter geen medische bevoegdheid. Voor medisch advies verwijzen we dan ook naar je huisarts en/of het Tropisch Instituut in Antwerpen (http://www.itg.be/). 

Logies

We verblijven in comfortabele hotels (toeristenklasse) op basis van tweepersoonskamers met douche en toilet op de kamer.

Maaltijden

Het ontbijt wordt genuttigd in de hotels en is inbegrepen in de basisprijs. 's Middags eten we een lichte snack of picknick en 's avonds gaan we eten in lokale restaurantjes. Deze maaltijden dienen nog ter plaatse betaald te worden. 3 diners zijn inclusief!

Niveau

Deze reis is in principe haalbaar voor iedereen met een normale conditie. 

Programmawijzigingen

Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s, ongunstige weersomstandigheden of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen bij dergelijke avontuurlijke reizen soms tot programmawijzigingen of verschuivingen in de dagindeling leiden.

Transport

Ter plaatse verplaatsen we ons met een comfortabele minibus met chauffeur. Airco is voorzien. We doen eveneens beroep op de trein en gaan af en toe eens fietsen (zie programma).

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).