Op zoek naar iets?

Zicht op Fitz Roy

ARGENTINIË - CHILI - Patagonia: naar het einde van de wereld - 21 dagen

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

  • november - december | max. 13 deelnemers | Nederlandstalige reisleiding
  • Torres del Paine W-trekking en dagwandelingen in El Chalten en Ushuaia
  • walvissen, pinguïns en zeeolifanten in Peninsula Valdés

Patagonië is de meest zuidelijke regio van Zuid-Amerika. Het is een uitgestrekt gebied vooral gekend voor zijn bergen en gletsjers. Naast prachtige landschappen is Patagonië ook rijk aan dieren. Op het land kunnen we onder andere guanaco (lama-achtige) en Choique (soort struisvogel) zien.

Na een korte stop in Buenos Aires starten we de reis met een bezoek aan Peninsula Valdes. Hier gaan we vooral naartoe voor de zeedieren. Deze tijd van het jaar maak je er kans om walvissen, orka’s zeeleeuwen, zeeolifanten, dolfijnen en pinguïns te zien.

In de meest zuidelijke stad ter wereld, Ushuaia, verkennen we het Beagle kanaal en het nationaal park van Tierra del Fuego.

Daarna nemen we even afscheid van Argentinië om naar het befaamde Torres del Paine nationaal park in Chili te gaan. Hier doen we de 5-daagse W trekking waarbij we ’s avonds in de warme en gezellige hutten eten en overnachten. De meest comfortabele manier om deze trekking te doen met een beperkte bagage.

Terug in Argentinië maken we van El Chalten onze tijdelijke thuis en gaan we op dagtochten naar onder andere de Laguna de los Tres en de Laguna Torre om de indrukwekkende granieten bergen Fitz Roy en Cerro Torre van dichtbij te zien.

Voordat we terug naar Buenos Aires gaan brengen we nog een bezoek aan de Perito Moreno gletsjer.

Comfort niveau

Fysiek wandelniveau

Dag 1-2

Buenos Aires

Vlucht naar Buenos Aires. Verkennende stadswandeling.

Dag 3-4

Peninsula Valdes

Dit schiereiland bevat een enorme verzameling aan zeedieren. Van walvissen tot pinguïns, zeeleeuwen en zeelolifanten. We maken een excursie langs de grootste trekpleisters van het schiereiland en tijdens een boottocht speuren we naar walvissen.

Dag 5-7

Ushuaia

Aangekomen in Ushuaia, aan het ‘einde van de wereld’, maken we diverse boeiende uitstappen. Een boottocht op het Beagle kanaal brengt ons langs de bekende vuurtoren en vanop de boot kunnen we de mooie zuid-Patagonische landschappen bewonderen. We gaan op een wandeling naar de Martial gletsjer vanwaar we alweer impressionante zichten hebben op de omgeving. Vervolgens verkennen we het nationaal park van Tierra del Fuego.

Dag 8-13

Torres del Paine

Vlucht naar El Calafate en transfer naar Chili. In het Torres del Paine nationaal park kiezen we voor de klassieke W-trekking en overnachten er in comfortabele berghutten. Gedurende vijf dagen kunnen we ten volle genieten van spectaculaire landschappen met zicht op de rotsformaties Torres en Cuernos en op de Franse en Grey gletsjers.

Dag 14-18

Los Glaciares en Perito Moreno

El Chalten is een uit de kluiten gewassen klimmersdorp en de ideale uitvalsbasis voor prachtige wandelingen naar uitkijkpunten op de bergen Fitz Roy en Cerro Torre. Na de wandeling genieten we van het comfort van douche en bed en de lekkere Argentijnse keuken en wijn. We brengen vervolgens ook een bezoek aan de wereldberoemde Perito Moreno gletsjer.

Dag 19

Buenos Aires

Vrije dag in bruisend Buenos Aires. Facultatief: in functie van de interesses van de groep zal de reisleider optionele excursies voorstellen.

Dag 20-21

Terugreis

Er zijn voorlopig geen vertrekdata beschikbaar voor deze reis.

Wens je meer info over deze reis of wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe afreisdata?

Nota

Laatste plaats. Inschrijvingen open tot 17 september.

Comfort

Comfortabele en sfeervolle hotels op basis van tweepersoonskamers. Slaapzalen en/ of meerpersoonskamers van 4 tot 10 personen tijdens de Torres del Paine trekking (4 nachten).

Deelnemers

min. 8 – max. 13

Documenten

Geldige reispas verplicht.

Fysiek

Een goede conditie is vereist. Alhoewel je nooit op grote hoogte bent zijn er op sommige wandelingen toch veel hoogteverschillen. Enkele wandelingen van meer dan 20 km. Het dragen van bagage is beperkt tot persoonlijke items tijdens de 5-daagse.

Klimaat

Vier seizoenen in een dag. Van stralend blauwe lucht tot regen en wind. Temperaturen tussen 15 a 25 graden.

Begeleiding

Nederlandstalige reisleider.

Transport

Soms privé-bus, voor enkele transfers gedeeld met andere toeristen. Binnenlandse vluchten (4).

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Dossierkosten

Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Alle bedragen zijn te vermeerderen met de dossierkosten en de verzekeringspremie van Protections (indien besteld via Zuiderhuis nv). Verzekeringspremie, dossierkosten, en eventuele visumkosten zijn nooit terugbetaalbaar.

Je Zuiderhuis-voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.