Op zoek naar iets?

rondreizen Peru lokale persoon

PERU - De spiegel van de Andes - 14 dagen

{{statusText}}
  • ontdek tijdens deze reis op maat de prachtige Andesgebieden in het zuiden van Peru
  • sta oog in oog met de machtige condors in de Colca Canyon
  • voel je helemaal Inca op het Titicacameer, in Cuzco en op Machu Picchu

  De parels van de Andes in Zuid-Peru

  In slechts twee weken maak je kennis met alle pracht die de Andes en het zuiden van Peru te bieden hebben.

  Een bezoek aan 'witte stad' Arequipa brengt je meteen in de Spaanse koloniale sferen. De indrukwekkende Colca Canyon impressioneert je met haar machtige condors die rond je heen cirkelen. Het uitgestrekte Titicacameer brengt je dichter bij de inheemse bevolking, haar cultuur en gewoonten. Cuzco, dé Incahoofdstad van weleer en het hart van de Incabeschaving, maar ook een van de mooiste steden van Zuid-Amerika, doet je genieten...

  De gezellige steden, de bewonderenswaaardige Incasites, de lokale gerechten en de diverse natuur zijn absoluut de moeite en een prachtige opbouw naar 'le moment suprême'...

  Het bezoek aan Machu Picchu, de historische Incasite die terecht verkozen werd tot een van de nieuwe wereldwonderen!

  Reis op maat

  Dit individueel programma is een suggestieroute, samengesteld om een zo compleet mogelijk beeld te geven van een bestemming. Elke suggestieroute kan op maat worden aangepast.
  Dag 1

  Aankomst in Lima

  Welkom in Perú! Je komt aan in de Jorge Chavez International Airport in Lima. De chauffeur brengt je naar het hotel waar je geniet van een deugddoende nacht vooraleer je doorreist naar Arequipa.

  Dag 2

  Arequipa

  's Ochtends neem je een binnenlandse vlucht van Lima naar Arequipa. In de namiddag neemt de gids je vervolgens mee op pad in de binnenstad met o.a. een bezoek aan het Santa Catalina-klooster.

  Deze ontdekkingswandeling start met een bezoek aan ‘San Camilo’. Deze populaire markt van Arequipa die in 1881 voor het eerst de deuren opende werd iets meer dan 100 jaar later uitgeroepen tot Cultureel Erfgoed. De lokale bevolking verkoopt hier zowel bloemen, kledij, schoenen, alsook groenten en fruit. Een heel dynamische en kleurrijke start van jouw dag!

  Je duikt dan even de geschiedenis in en wandelt naar het Plaza de Armas, de Compañia kerk. De tocht zet zich verder via El Tambo La Cabezona, een wijk die oorspronkelijk gebouwd werd in het koloniale tijdperk en onlangs gerestaureerd werd met behoud van alle traditionele architectuur. Het lijkt hier alsof de tijd in Arequipa even gestopt is…

  Om de stadswandeling in pracht af te sluiten, krijg je een rondleiding in het verbluffende Santa Catalina klooster, een juweel van monumentale koloniale stadsarchitectuur. Het is een stad in de stad, intact bewaard met nauwe gangetjes en vertrekken in pasteltinten.

  Dag 3

  De groene Colca Canyon

  Vandaag zet je koers richting Colca Canyon. Onderweg stop je in het Nationaal Reservaat “Salinas y Aguada Blanca” waar je wilde vicuñas (familie van de alpaca en lama) kan spotten. Nadien maak je kennis met “Alto Sumbay” en “Tocra” (een hoogvlakte met prachtige meren en wilde vogels).

  Het hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, bereik je op “Pata Pampa” (4910m). De vulkanen Ampato, Sabancaya, Hualca Hualca en Mismi schitteren aan de horizon. Nadien daal je af naar de groene Colca Vallei en kan je een eerste keer een blik werpen op de duizenden landbouwterrassen. In Chivay neem je tenslotte een verkwikkend bad in de vulkanische warmwaterbronnen.

  Dag 4

  Cruz del Condor

  In “Cruz del Condor”, de naam verraadt het al, kan je de machtige condors aanschouwen. Ze zweven door de lucht, duiken in de diepte van de vallei en cirkelen nadien weer boven je uit. Dit levert prachtige beelden op.

  Na een bezoekje aan Yanque en Maca, kleine dorpjes in de buurt, rijd je verder naar Puno.

  Dag 5

  Rieten eilanden

  Je zet koers naar de Uros-eilanden vandaag, de drijvende rieten eilanden op het Titicacameer, het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld. De lokale bevolking maakt je wegwijs en onderwijst je over hun gewoonten en levensstijl. Nadien breng je een bezoek aan Taquile, een authentiek eiland dat bekend staat om zijn wevers en traditionele manier van leven. Zowel mannen als vrouwen dragen hier nog hun traditionele kledij, ontstaan uit een vermenging van inheemse tradities en Spaanse invloed.

  Op het einde van de dag neemt de gids je mee naar de Aymara gemeenschap Luiquina Chica waar je bij een gastgezin zal overnachten. Een unieke manier om het leven in de Andes ten volle te ervaren!

   

  Dag 6

  Leven in de Andes

  De gastfamilie neemt je mee in het dagelijkse leven in de Andes. Samen ga je dieren voederen, brood maken, vissen, voor de kleinste kinderen zorgen, quinoa oogsten of aardappelen planten.

  Na de lunch neem je afscheid van jouw familie en keer je terug naar Puno.

  Dag 7

  Puno - Cuzco

  Cuzco ligt nu binnen handbereik!

  De bus leidt je de eerste uren over de vlakke en desolate Altiplano waar de schaarse mensen de alpacakuddes over de schrale grond drijven. Stilaan versmalt de vlakte, komen de bergen en de gletsjers dichterbij en kronkelt de weg tot 4300m hoog. Bezoeken aan het Pukara-museum, La Raya, de site van Raqchi met de indrukwekkende tempel van Wiracocha en "de Sixtijnse kapel van Amerika" in Andahuaylillas, staan op het programma.

  Cuzco (3400m), de oude Inca-hoofdstad, wordt terecht beschouwd als de mooiste stad van Zuid-Amerika. De Plaza de Armas met de kathedraal en de Compañia de Jesus is ongetwijfeld een van de meest indrukwekkende koloniale stadspleinen van Latijns-Amerika.

  Dag 8

  Cuzco

  De lokale gids neemt je 's namiddags mee door het historisch centrum van de stad. Langs oude Inca-muren, overblijfselen van de gigantische paleizen, door smalle kasseistraatjes langs mooi bewaarde koloniale woningen en aangename pleintjes leidt hij je naar het centrale plein, de indrukwekkende kathedraal, de Koricancha tempel, de San Blas kerk en de San Pedro markt.

   

  Dag 9

  Wondermooie Incasites rondom Cuzco

  Wandel van de ene prachtige Incasite naar de andere...

  Denk maar aan Puca Pucara, het rode fort, de oude controlepost van de Inca's. Van hieruit kun je duidelijk de oude heirweg zien die vanuit het centrum van Cuzco naar de Urubamba loopt en verder naar het Amazonegebied. Vervolgens wandel je verder langs de tempel van de maan, een stukje originele heirweg en de tempel van de aap naar Qenqo, een van de belangrijkste heiligdommen. Met een bezoek aan de indrukwekkende citadel Sacsayhuaman, die de toegang tot Cuzco beschermde en de plaats waar de Inca's hun nieuwe zonnetempel bouwden, sluit je deze leerrijke en ongelofelijke dag af.

  Dag 10

  Chincheros - Moray - Maras - Aguas Calientes

  De dag start met een bezoek aan het Andesdorpje Chincheros, een populair stadje dat gekend staat om haar leuke markt, mooie kathedraal, museum, gezellige straatjes en prachtige ruïnes. Vanuit het dorp, dat op het plateau ligt tussen Cuzco en de Urubamba-vallei, heb je een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergketens van de Andes.

  Nadien ga je ook een kijkje nemen aan de cirkelvormige terrassen van Moray. Zij waren in de Incatijd een gigantisch agrarisch laboratorium. Hier experimenteerden de Incageleerden met het aanpassen van bepaalde gewassen aan verschillende bodemtypes.

  Vervolgens zet je koers naar Maras waar al sinds de Incatijd zout gewonnen wordt. Heet zoutwater dat vanuit een bron in een vulkaan opwelt, wordt naar tientallen zoutbassins geleid die in terrassen tegen de flank aanleunen.

  Na een korte passage in Ollantaytambo, de stad van een van de Inca generaals, kom je in Aguas Calientes.

  Dag 11

  Machu Picchu

  Vandaag beleef je het hoogtepunt van de reis! Een bezoek aan dé Incasite, Machu Picchu.

  Tijdens jouw bezoek aan een van de meest besproken sites, geeft de gids je toelichting over de pleintjes, heilige fonteinen, ruimtes, kamers en zoveel meer. Onbeschrijflijk mooi zijn zowel de ruïnes als de omgeving. Ook de meest ervaren reiziger wordt gefascineerd door de pracht van deze intact bewaarde Inca-stad. Voor de liefhebbers zijn er mooie wandelingen te maken, zoals naar de Zonnepoort waar je een verbluffend uitzicht hebt over de hele regio.

  In de namiddag keer je terug naar Aguas Calientes en Ollantaytambo.

  Dag 12

  Ollantaytambo - Pisac - Cuzco

  De 70km lange heilige Incavallei wordt aan beide eindes strategisch afgesloten door Ollantaytambo en Pisac. Na een uitgebreid bezoek aan het fort van Ollantaytambo en een blik op de graanschuur van de Inca’s, doorkruis je de Valle Sagrado tot Pisac. Deze prachtige site, gelegen als een arendsnest boven de Urubambavallei, bezit de grootste terrassen die de Inca's bouwden. Wandeling op de site en bezoek aan het gelijknamige koloniale stadje aan de voet van de site.

  Terugkeer naar Cuzco.

  Dag 13

  Cuzco - Lima

  Binnenlandse vlucht naar Lima en transfer naar het hotel.

  Dag 14

  Afscheid nemen

  Vooraleer je de terugreis aanvat, neemt de lokale gids je nog even mee naar het moderne én historische Lima. Ook een bezoekje aan het Larco Museum staat op de planning.

  Terugreis naar Brussel.

   

  Periode

  Afreis dagelijks.

  Prijzen

  Vanaf € 2825 per persoon (o.b.v. 2 personen – standaard tweepersoonskamer)

  Vanaf € 2425 per persoon (o.b.v. 4 personen – 2 standaard tweepersoonskamers)

  Voor een éénpersoonskamer wordt een singletoeslag aangerekend.

  Andere opties (zoals bijv. single supplement, korting driepersoonskamer of een ander aantal reizigers) op aanvraag.

  Prijs varieert volgens aantal reizigers, concrete reisdata (laag- of hoogseizoen) en gewenste hotelcategorie.

  Prijzen zijn geldig tem december 2021.

  Op reis met een groepje? Dan kan een groepskorting van toepassing zijn. 

  Nota

  Reservatie is steeds op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

  Begeleiding

  Engelstalige lokale gidsen en (privé)chauffeurs.

  Budget / geld

  De lokale munt in Peru is de Peruviaanse sol (PEN).

  Kijk voor de actuele koers op de website www.xe.com of op Google.

  Combinatie van cash (beperkt) en kredietkaart is aangeraden. Met je Belgische bankkaart (met maestro-functie) is het mogelijk geld in de lokale munt af te halen aan de automaten. De kosten zijn hiervoor soms aan de hoge kant. Het is voordeliger om, waar mogelijk, met kredietkaart te betalen. Kredietkaarten zoals Visa, Master Card en American Express worden algemeen aanvaard.

  Belangrijk! Standaard zijn alle Belgische Maestro kaarten geblokkeerd voor gebruik buiten Europa. Je kunt de kaart door je bank laten ontgrendelen. Bij sommige banken kan dit online doen. Kredietkaarten zoals Visa, Mastercard en American Express worden algemeen aanvaard maar je kijkt het best ook na bij je bank of ze niet geblokkeerd zijn.

  Zowel Euro als USD kan gewisseld worden (best geen te oude briefjes).

  In Peru is het de gewoonte om fooien te geven, zowel in restaurants als aan gidsen. Taxichauffeurs hoeven geen fooi te krijgen, hier dien je beste wel altijd een prijs af te spreken voor je vertrekt, want ze hebben geen taxi meters.

  Documenten

  Een geldig internationaal paspoort, geldig tot ten minste zes maanden na terugkeer in België.

  Voor de reservatie en bevestiging van de binnenlandse vluchten hebben we je paspoortgegevens nodig. We verzoeken je dan ook om bij de inschrijving van de reis deze gegevens (= nummer) mee te delen.

  Wie via de Verenigde Staten vliegt, dient ook online een ESTA in te vullen.   

  Fysiek

  Het ritme van deze rondreis is tamelijk rustig, echter maken we wel maximaal gebruik van de beschikbare vakantiedagen. De reis is haalbaar voor iedereen met een goede gezondheid en doorsnee conditie.

  De reis begint in Lima en geleidelijk aan worden de hoogtemeters opgebouwd. Via Arequipa (ca. 2300m) trekt u naar het Titicacameer (ca. 3800m) en trekt u verder naar Cuzco (3400m). Het verblijven op grote hoogte kan aanvankelijk zorgen voor licht ongemak (hoofdpijn en een beetje vermoeidheid). Met voldoende nachtrust en veel drinken (alcohol best beperken) verdwijnen deze symptomen vrij snel. Indien u aanhoudend last blijft hebben, aarzel dan niet om een dokter te contacteren, want een mogelijke hoogteziekte neem je best ernstig.

  Gezondheid

  Wettelijk zijn er geen inentingen verplicht, echter zijn enkele (herhalings-)vaccins wel aangeraden.

  Voor professionele en up to date informatie verwijzen we u door naar het Tropisch instituut in Antwerpen of naar de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.

  Kledij

  Door de grote temperatuurschommelingen is de laagjesmethode aangewezen.

  Een warme fleece, stevige stapschoenen en een waterdichte windjack type gore-tex zijn onmisbaar in je bagage. Een dagelijkse (korte) regenbui is niet uitgesloten. Deze rubriek wordt uitgebreid besproken in de reisdocumenten.

  Klimaat

  Verspreid over Peru vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen.

  Peru is een land gelegen in het westen van het continent Zuid-Amerika. Het westen en zuidwesten bestaat vooral uit berggebied (Andesgebergte) met een relatief smalle strook laag kustgebied ten westen van de bergen, het oosten en noorden bestaat uit laagvlaktes.

  De beste periode om het Andesgebied van Peru te bezoeken is de Belgische zomer en najaar; dit is het droge seizoen in de Andes.

  Tijdens de dag is het zonnig en droog (20° tot 25°C), echter kan het 's nachts flink afkoelen. Een regenbuitje is steeds mogelijk in Cuzco en Machu Picchu. Het regenseizoen loopt van november tot april met de meeste neerslag in de maand februari.

  In het Andesgebergte wordt de temperatuur vooral bepaald door de hoogte, zo ligt de gemiddelde jaartemperatuur in de valleien vaak tussen de vijftien en twintig graden terwijl die op de bovenste bergtoppen onder het vriespunt kan liggen.

  Logies

  Overnachtingen op basis van kamer en ontbijt (tenzij anders vermeld in het programma).

  De hotels werden zorgvuldig geselecteerd omwille van hun ligging of typisch karakter en sluiten aan bij de sfeer van het land. We opteren voor comfortabele hotels (toeristenklasse, kamers met douche en wc). Wenst u een hogere categorie te boeken, neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers.

  Maatwerk

  Heb je meer of minder tijd beschikbaar? Wil je een Amazone-extensie? Bezoek je ook graag Noord-Peru? Ben je ook benieuwd naar het droge woestijnlandschap in de kuststrook? Heb je speciale interesses en wensen? Wil je meer of minder wandelen? Veel is mogelijk. Contacteer ons voor een offerte op maat via wereldreizen@zuiderhuis.be.

  Vlucht

  Vluchten naar Peru zijn snel volgeboekt tijdens het hoogseizoen (juli-augustus), tijdig plannen en reserveren is sterk aangeraden.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  22/04/2020