Op zoek naar iets?

PERU - Puur avontuur in de Andes (Titicacameer)

PERU - Puur avontuur in de Andes - 21 dagen

{{statusText}}

vanaf €3075

  • raften in Arequipa en kajakken op het Titicacameer
  • genieten van prachtige trektochten in het Andesgebergte
  • mountainbiken in de Heilige Vallei

   

  Puur avontuur

  Peru staat vooral bekend als het hart van het rijk van de Inca's met haar prachtige Machu Picchu-site en Heilige Vallei nabij Cuzco. Daarnaast spreken ook het koloniale karakter van 'de witte stad' Arequipa, de vruchtbare guano op de Ballestas-eilanden, de betoverende Colca Canyon, de mysterieuze Nazcalijnen en de drijvende rieten eilanden op het Titicacameer enorm tot de verbeelding.

  Ontdek het tijdens deze rondreis allemaal in de meest pure en actieve vorm!

  Fiets door het levendige Lima, maak een rondvaart naar de Islas Ballestas, ga sandboarden en buggyrijden in de woestijn van Huacachina, vlieg boven de Nazcalijnen, verfris je tijdens een avontuurlijke rafting in Arequipa, strek de benen voor een 3-daagse trekking in de Colca Canyon, kajak naar de Uros-eilanden op het Titicacameer, trek er op uit met de mountainbike in de Heilige Vallei, begeef je in hogere sferen tijdens de 4-daagse Salkantay-trektocht en beklim de Huayna Picchu om zo een verbluffend zicht te krijgen op de Machu Picchu site.

  Het land van de lama's, Pisco Sour, aardappelen, condors en kleurig geklede locals brengt je letterlijk en figuurlijk naar enkele hoogtepunten!

  Reis op maat

  Dit individueel programma is een suggestieroute, samengesteld om een zo compleet mogelijk beeld te geven van een bestemming. Elke suggestieroute kan op maat worden aangepast.

  Comfort niveau

  Dag 1

  Aankomst in Lima

  Welkom in Perú! Je komt aan in de Jorge Chavez International Airport in Lima waar de chauffeur je opwacht en naar het hotel in Miraflores voert. Na de welkomstbriefing geniet je vrij van de omgeving en kom je helemaal tot rust in de relaxte Zuid-Amerikaanse sfeer.

  Dag 2

  Fietsen in Miraflores en Barranco

  's Ochtends neem je deel aan een begeleide fietstour in Miraflores en Barranco. Het 'park van de liefde' (Parque del Amor) leidt je langs de kliffen met zeezicht naar deze rustige en bohemien wijk van Lima. Hier bezoek je 'El Puente de los Suspiros' , het uitkijkpunt en snuif je het lokale leven van de hoofdstad op.

  In de namiddag neem je de bus richting het droge woestijnlandschap en arriveer je in de vroege vooravond in Paracas.

  Dag 3

  Islas Ballestas / Buggyrijden en sandboarden in Huacachina

  's Ochtends neem je deel aan de Ballestas-eilanden-tour. Tijdens deze rondvaart maak je kennis met zeeleeuwen, pinguïns en vele andere (zee)dieren.

  Eens terug aan wal, neem je de bus richting Ica en de oase van La Huacachina. Beleef hier de woestijnrit van je leven!

  Je neemt plaats in een 4 x 4 sandbuggy en laat de adrenaline door je lichaam gieren tijdens deze onvergetelijke tocht door de woestijn! Ergens halfweg laat je je bovendien nog verleiden tot een duin-afdaling met het sandboard.

  Geniet van het altijd zonnige weertje en de zonsondergang in de woestijn.

  Dag 4

  Vliegen over de Nazcalijnen

  Na het ontbijt vertrek je richting Nazca. Vanuit een klein vliegtuigje heb je een prachtig zicht over de mysterieuze Nazcalijnen. Een aap, een jaguar, een spin, … Je bewondert ze allemaal!

  Indien gewenst, kan je optioneel ook deelnemen aan de wijn- en pisco-proeverij; een van dé nationale producten van Peru.

  Nachtbus naar Arequipa.

  Dag 5

  Raften in Arequipa

  Arequipa verwelkomt je met open armen!

  Deze witte koloniale stad is omringd door 3 vulkanen en biedt de ideale locatie voor een verfrissende rafting trip op de Chile rivier. De rivier ligt op zo'n 20 minuutjes rijden van het stadscentrum en situeert zich temidden van een prachtig landschap. Over een parcours van 6km met enkele rapids van van diverse niveau's geniet je van de omgeving en een uitgebreide portie spanning en plezier!

  De rest van de dag kan je rustig en vrij rondkuieren in de stad en een bezoekje brengen aan bijvoorbeeld het prachtige Santa Catalina-klooster.

  Dag 6-8

  Trekking in de Colca Canyon

  Geniet gedurende 3 dagen van een prachtige ontdekkingstocht in de Colca vallei!

  Diverse vegetatie, verbluffende geologie, hartverwarmend contact met de lokale bevolking en dit allemaal onder het goedkeurend oog van de overvliegende condors... Veel puurder dan hier zal je Peru niet kunnen beleven!

  Op dag 1 van de trekking zet je na een doortocht in Chivay en Cabanaconde de afdaling van de vallei te voet in. Je wandelt ongeveer 4 u en komt beneden aan bij de huisjes van de lokale bevolking. Een warme ontvangst en een deugddoend avondmaal vormen de basis voor een eerste overnachting in deze betoverende en pure omgeving. Het lijkt alsof je afgesloten bent van de buitenwereld... De sterrenhemel leek nog nooit zo krachtig en intens!

  Dag 2 start je met een kleine wandeling bergop (ca. 300m), waarna je de dorpjes Cosnihua en Malata bereikt. Het tweede deel van de dag gaat weer bergafwaarts, richting Sangalle. De rustgevende en frisgroene oase met zwembad (en een watertemperatuur van ca. 18°C) wacht je op voor een ontspannen 2e nacht.

  De laatste dag van de trekking gaat heel vroeg van start en leidt je weer helemaal omhoog (1300m). Via een smal en zigzaggend pad bereik je na 3u een enorm voldaan gevoel. Met een uitgebreid ontbijt laad je de batterijen weer helemaal op en zet je verder koers naar het uitkijkpunt 'Cruz del condor'. Hier heb je een prachtig zicht over de Colca Canyon en cirkelen de condors lustig om je heen.

  Dag 9

  Kajakken op het Titicacameer

  Het Titicacameer is het hoogste commercieel bevaarbare meer ter wereld en ligt op zo'n 3800m hoogte. Vandaag is dit jouw 'waterspeelveld'. In de haven vertrek je namelijk per kajak naar de Uros-eilanden, de drijvende rieten eilanden op het meer. De lokale bevolking maakt je wegwijs en onderwijst je over hun gewoonten en levensstijl. Nadien breng je een bezoek aan Taquile, opgenomen in het Unesco Cultureel Werelderfgoed en een eiland dat gekend staat door ambachtelijke textiel (vervaardigd door voornamelijk mannen).

  Na een kleine wandeling in het mooie decor van Taquile, leidt de dag je verder naar de Aymara gemeenschap van Luquina Chica waar je bij een lokale familie thuis overnacht. Van een unieke overnachtingsplaats gesproken!

  Dag 10

  Wandelen in unieke setting

  Na een gezellige avond en een unieke nacht bij jouw gastfamilie, wandel je vandaag over het meer naar een schooltje in een naburig Aymara-dorp. Na de lunch zeg je vaarwel tegen het gastgezin en keer je naar Puno terug.

  Dag 11

  Altiplano

  Vandaag rijd je door de prachtige altiplano en trek je doorheen de Andes naar de oude hoofdstad van de Inca's, Cuzco.

  De altiplano (Spaans voor 'hoogvlakte') strekt zich uit over Peru, Bolivia, Argentinië en Chili. Het is de op een na grootste hoogvlakte op aarde en ligt op zo'n 3300m. De vlakte herbergt vicuña's en lama's, maar bezorgt je daarnaast ook prachtige beelden van een inspirerende leegte en ontroerende kleurencombinaties.

   

  Dag 12

  Cuzco, de voormalige Incahoofdstad

  Dwaal vandaag rustig rond in het voormalige culturele en religieuze centrum van de Inca's, eveneens hun heilige stad. Tijdens de stadswandeling bezoek je o.a. het centrale plein, de kathedraal, de Koricancha tempel en de ruïnes rond de stad (denk maar aan Sacsayhuaman).

  Verder geniet je op eigen tempo van de mooie straatjes met nog heel wat Inca-invloeden, kuier je rond in gezellige winkeltjes met diverse producten van lamawol en ontdek je de lokale specialiteit 'cuy' in een typisch Peruviaans restaurant.

  Optioneel kan je ook kiezen voor een kookles (of paardrijden of bungeejumpen of...).

  Dag 13

  Mountainbiken in de Heilige Vallei

  Je beleeft het prachtige Peru vandaag op een sportievere wijze... Vanuit Chinchero daal je namelijk op een mountainbike af naar het hart van de Heilige Vallei.

  Het pad heeft enkele pittigere stukken en leidt je via kleurrijke velden, het Huaypo meer, de cirkelvormige agrarische terrassen van Moray en enkele lamapaden naar een prachtig zicht over de Cordillera Urubamba. Via de zoutterassen van Maras bereik je de kern van de Heilige Vallei.

  (Mountainbiken is pas toegestaan vanaf 18 jaar. Voor jonge(re) kinderen bekijken we vervangactiviteiten op maat.)

  Dag 14-17

  Salkantay trekking

  Gedurende 4 dagen cirkel je rond Machu Picchu en verleg je enkele fysieke grenzen in een prachtige omgeving. De Salkantay trekking is een tocht die je door een regio met prachtige valleien, wondermooie uitzichten,  watervallen, tropische fruitsoorten en planten loodst. Voor elk wat wils!

  Op dag 1 brengt de bus je via Mollepata naar Limatambo waar je ontbijt in een lokaal restaurant. Nadien zet je de rit nog even verder tot in Sayllapata; hier lunch je op 3200m hoogte en maak je kennis met de dragers die je vergezellen tijdens de trekking. Deze eerste dag leidt je via enkele typische Andes-dorpjes naar een hoogte van 3850m. Na ongeveer 4u wandelen, bereik je het eerste overnachtingskamp en maakt de kok een lekker avondmaal voor je klaar.

  Na een stevig ontbijt, zet je de trek op de 2e dag verder naar het hoogste punt van deze 4 dagen. De Salkantay-pas is gelegen op zo'n 4600m hoogte en biedt je een verbluffend zicht op de besneeuwde top van de Salkantay-berg (6264m). Gedurende deze stevige tocht, bieden ook een prachtig zicht op de Umantay, het Huayanay-gebergte en kleine meertjes zich aan. Overnachten doe je dit keer in Chaullay (2920m).

  Dag 3 brengt je helemaal naar het dal waar je in Ceja de Selva belandt, een leuk plaatsje in de jungle. Hier wandel je tussen de koffie-, cocablaadjes- en fruitplantages, vergezeld door diverse vogels, insecten en andere dieren. Na een verfrissende douche in de waterval, zet je de tocht verder naar de overnachtingsplek voor die avond: de Hot Springs van Santa Teresa.

  De laatste dag van deze trek geeft je een eerste zicht op de wereldberoemde site van Machu Picchu. Na zo'n 3u klimmen kom je in Llactapata (2740m), oftewel 'hoge stad' genaamd; hier heb je even vrije tijd en kan je genieten van het zicht op de historische site. Vervolgens daal je weer af naar de waterkrachtcentrale en wandel je verder naar Aguas Calientes. Overnachting in een hotel.

  (Andere trekkingen zijn ook bespreekbaar: Inca Trail, Lares-trek,...)

  Dag 18

  Machu Picchu

  Het hoogtepunt van de reis beleef je vandaag: een bezoek aan een van de meest besproken Inca-sites, Machu Picchu. Gedurende een halve dag zal de gids je toelichting geven over de pleintjes, heilige fonteinen, ruimtes, kamers en zoveel meer. Met de beklimming van Huayna Picchu krijgt ook deze dag een avontuurlijk en uitdagend kantje.

  Terugkeer naar Aguas Calientes, Ollantaytambo en Cuzco. 

  Dag 19

  Niños Unidos Peruanos Foundation

  Vandaag beleef je een vrije dag in Cuzco en kies je mogelijk voor een deugddoende massage na de trekking of nestel je jezelf op een gezelllig terrasje.

  Je kan ook een bezoek brengen aan de Niños Unidos Peruanos Foundation. Dit is een project dat opgestart werd door Jolanda van den Berg om kinderen tussen 6 en 18 op te vangen. Deze kinderen raakten o.w.v. sociale of economische redenen geïsoleerd. Naast een warme douche, maaltijden en medische hulp, krijgen ze ook vooral troost, steun en liefde. Verder zijn ze ook vrij om hun kindertijd te beleven, zoals de andere kinderen dat kunnen, met bijvoorbeeld een bezoekje aan de privécinema, een boek lezen in de bib, ...

  Overnachten doe je in hotel Los Niños, een van de hotels die het project ondersteunt.

  Optioneel kan je vandaag ook kiezen om de kleurrijke regenboogberg te beklimmen; een zeer pittige beklimming naar 5200m.

  Dag 20-21

  Terugreis

  De tijd van afscheid nemen, is nu jammer genoeg gekomen... Je vliegt terug naar Lima en overnacht er in een hotel.

  De dag nadien vlieg je terug huiswaarts.

  Periode

  Afreis dagelijks.

  Prijzen

  € 3075 per persoon (o.b.v. 2 personen – standaard tweepersoonskamer)

  € 2799 per persoon (o.b.v. 4 personen – 2 x standaard tweepersoonskamers)

  Voor een éénpersoonskamer wordt een singletoeslag aangerekend.

  Andere opties (zoals bijv. single supplement, korting driepersoonskamer of een ander aantal reizigers) op aanvraag.

  Optionele activiteiten:

  Bezoek aan de pisco- en wijnproeverij (dag 4): € 45 pp
  Kookles (dag 12): € 90 pp
  Beklimming van de Regenboogberg (dag 20): € 68 pp

  Prijzen geldig tem december 2021.

  Op reis met een groepje? Dan kan een groepskorting van toepassing zijn. 

  Nota

  Reservatie is steeds op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

  Begeleiding

  Engelstalige lokale gidsen en (privé)chauffeurs.

  Budget / geld

  De lokale munt in Peru is de Peruviaanse sol (PEN).

  Kijk voor de actuele koers op de website www.xe.com of op Google.

  Combinatie van cash (beperkt) en kredietkaart is aangeraden. Met je Belgische bankkaart (met maestro-functie) is het mogelijk geld in de lokale munt af te halen aan de automaten. De kosten zijn hiervoor soms aan de hoge kant. Het is voordeliger om, waar mogelijk, met kredietkaart te betalen. Kredietkaarten zoals Visa, Master Card en American Express worden algemeen aanvaard.

  Belangrijk! Standaard zijn alle Belgische Maestro kaarten geblokkeerd voor gebruik buiten Europa. Je kunt de kaart door je bank laten ontgrendelen. Bij sommige banken kan dit online doen. Kredietkaarten zoals Visa, Mastercard en American Express worden algemeen aanvaard maar je kijkt het best ook na bij je bank of ze niet geblokkeerd zijn.

  Zowel Euro als USD kan gewisseld worden (best geen te oude briefjes).

  In Peru is het de gewoonte om fooien te geven, zowel in restaurants als aan gidsen. Taxichauffeurs hoeven geen fooi te krijgen, hier dien je beste wel altijd een prijs af te spreken voor je vertrekt, want ze hebben geen taxi meters.

  Documenten

  Een geldig internationaal paspoort, geldig tot ten minste zes maanden na terugkeer in België.

  Voor de reservatie en bevestiging van de binnenlandse vluchten hebben we je paspoortgegevens nodig. We verzoeken je dan ook om bij de inschrijving van de reis deze gegevens (= nummer) mee te delen.

  Wie via de Verenigde Staten vliegt, dient ook online een ESTA in te vullen.   

  Fysiek

  Het ritme van deze rondreis is tamelijk intensief en we maken maximaal gebruik van de beschikbare vakantiedagen. De reis is haalbaar voor iedereen met een goede gezondheid en doorsnee conditie.

  De trekkingen in Colca Canyon en Salkantay zijn pittig en hebben stevige dalingen en stijgingen in petto. Een stel gezonde knieën is sterk aangeraden.

  De reis begint in Lima en geleidelijk aan worden de hoogtemeters opgebouwd. Via Arequipa (ca. 2300m) trekt u naar het Titicacameer (ca. 3800m) en trekt u verder naar Cuzco, waar u op de Salkantay een maximumhoogte bereikt van 4600m. Het verblijven op grote hoogte kan aanvankelijk zorgen voor licht ongemak (hoofdpijn en een beetje vermoeidheid). Met voldoende nachtrust en veel drinken (alcohol best beperken) verdwijnen deze symptomen vrij snel. Indien u aanhoudend last blijft hebben, aarzel dan niet om een dokter te contacteren, want een mogelijke hoogteziekte neem je best ernstig.

  Gezondheid

  Wettelijk zijn er geen inentingen verplicht, echter zijn enkele (herhalings-)vaccins wel aangeraden.

  Voor professionele en up to date informatie verwijzen we u door naar het Tropisch instituut in Antwerpen of naar de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.

  Kledij

  Door de grote temperatuurschommelingen is de laagjesmethode aangewezen.

  Een warme fleece, stevige stapschoenen en een waterdichte windjack type gore-tex zijn onmisbaar in je bagage. Een dagelijkse (korte) regenbui is niet uitgesloten. Deze rubriek wordt uitgebreid besproken in de reisdocumenten.

  Klimaat

  Verspreid over Peru vind je verschillende klimaatgegevens en temperaturen.

  Peru is een land gelegen in het westen van het continent Zuid-Amerika. Het westen en zuidwesten bestaat vooral uit berggebied (Andesgebergte) met een relatief smalle strook laag kustgebied ten westen van de bergen, het oosten en noorden bestaat uit laagvlaktes.

  Dankzij de wisselwerking tussen de Grote Oceaan en het Andesgebergte ontstaat er langs de kuststrook van Peru een apart systeem waarbij de hoeveelheid neerslag gereduceerd blijft, maar ook het totaalaantal uren zonneschijn vrij beperkt is door optrekkende mist en wolken vanaf de zee. Dit geldt vooral voor het noordwesten van Peru, meer zuidwaarts heb je hier veel minder last van.

  Echt direct langs de kust is er sprake van vaak zeer hardnekkige mist, die Garua genoemd wordt. Dit type mist is kenmerkend voor de laaggelegen gebieden ten westen van de Andes en wordt veroorzaakt door het relatief koele zeewater dat de mist het land op blaast. In de koele periode (mei tot en met oktober) zorgt dit verschijnsel in de lagergelegen gebieden van de bergen voor een bijna permanente laag van mist, waardoor de traditionele indianen er vaak voor kozen om in de hoger gelegen delen van de bergen te gaan wonen, waar het zonnig en droog is.

  In het Amazonegebied van Peru, oftewel het lagergelegen gebied ten oosten van het Andesgebergte, ligt de temperatuur overdag vrijwel het hele jaar rondom de vrij constante waarde van 30 tot 33 graden Celsius. Door de hoge relatieve luchtvochtigheid voelt het constant heet en klam aan. In de ‘droge maanden’ kunnen de maximumtemperaturen nog wat verder oplopen. De 35 graden grens wordt vooral in juli en augustus regelmatig bereikt en soms ook nog overschreden.

  In het Andesgebergte wordt de temperatuur vooral bepaald door de hoogte, zo ligt de gemiddelde jaartemperatuur in de valleien vaak tussen de vijftien en twintig graden terwijl die op de bovenste bergtoppen onder het vriespunt kan liggen.

  De zuidelijke kustplaatsen hebben een gemiddelde middagtemperatuur van 21 tot 26 graden (warmte maanden vallen gelijk met de Nederlandse winter) en 23 tot 28 graden langs de noordelijke kustgebieden.

  Leeftijdsadvies kinderen

  De reis richt zich naar actieve families met kinderen vanaf 14 à 15 jaar. Maar ook jongere broers en zussen zijn welkom.  In dit geval kunnen we het programma aanpassen aan de leeftijd en de interesses van de kinderen.

  Logies

  Overnachtingen op basis van kamer en ontbijt (tenzij anders vermeld in het programma).

  De hotels werden zorgvuldig geselecteerd omwille van hun ligging of typisch karakter en sluiten aan bij de sfeer van het land. We opteren voor comfortabele hotels (toeristenklasse, kamers met douche en wc). Wenst u een hogere categorie te boeken, neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers.

  Maatwerk

  Heb je meer of minder tijd beschikbaar? Wil je een Amazone-extensie? Bezoek je ook graag Noord-Peru? Heb je speciale interesses en wensen? Wil je meer of minder wandelen? Veel is mogelijk. Contacteer ons voor een offerte op maat via wereldreizen@zuiderhuis.be.

  Vlucht

  Vluchten naar Peru zijn snel volgeboekt tijdens het hoogseizoen (juli-augustus), tijdig plannen en reserveren is sterk aangeraden.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  22/04/2020