Op zoek naar iets?

Portugal Algarve fietsvakanties

PORTUGAL - Algarve: de Portugese kust heeft twee gezichten - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €701

  • individuele fietsvakantie in het authentieke Portugal
  • verblijf in Quinta dos Poetas en Casa Belamoura
  • ontdek Tavira, Silves met het Moors kasteel en nationaal park Rio Formoza

   

  Karakter van de fietsvakantie

  Vanuit de luchthaven van Faro trekken de meeste reizigers onmiddellijk westwaarts naar de toeristische kusten van Albufeira en Vilamoura.

  Deze reis gaat eerst naar het minder drukke gebied in het oosten, waar je het echte en ouderwetse Portugal nog kan beleven. Terwijl je de eerste dagen fietst over de heuvels en tussen uitgestrekte sinaasappelgaarden en oude boerderijen, proef je de tweede helft van de fietsweek vooral van de kust en de iets meer toeristische dorpen.

  Dit minder gekende gebied en achterland van de Portugese kuststrook is zeker de moeite om te verkennen. Voor de autochtonen is dit het échte Portugal, en dat merk je zéér goed als je met de fiets tussen de kleine en authentieke dorpen rijdt. Je geniet wellicht ook van de modern opgesmukte plaatsen als Tavira en Olhão waar geschiedenis en cultuur elkaar de hand hebben gereikt.

  De tweede helft van de week ontdek je de mooiste stranden en de grillige rotskust, met adembenemende zichten over de woeste kustlijn die zo typisch is voor de westelijke Algarve. Je bezoekt de typische ingeslapen dorpjes in het binnenland, de tuin van Portugal, met een rijkdom aan citrus-, vijgen- en amandelboomgaarden, kleine wijngaarden en kurkeiken. Je verkent gezellige gehuchten, zoals ondermeer Silves met het Moors kasteel, Albufeira en Portimão met hun oude en nieuwe haven.

  Het volledige pakket trakteert je op een mix van landelijke routes, vergeten dorpen en pittige kustlijnen.

  Verblijf

  Tijdens het eerste deel verblijf je in Quinta dos Poetas, een aangenaam, rustig en voornaam landhuis gelegen in een typisch Portugees dorpje met zwembad. Tijdens het tweede deel verblijf je in Casa Bela Moura een gezellig 4*hotel, met tuin én mooi zwembad in handen van Belgische eigenaars.

  Er zijn steeds voldoende mogelijkheden in de omgeving van de hotels om de lekkere, authentieke Portugese keuken op eigen initiatief te leren kennen. Vergeet vooral niet te genieten van hét traditionele gerecht bij uitstek: verse sardines met een lekker frisse en sprankelende Portugese Vino Verde!

  Comfort niveau

  Fietsniveau

  Fietsniveau E-bike

  Dag 1

  Aankomst in de omgeving van Pechao

  Overnachting in Quinta dos Poetas.

  Dag 2

  Tavira En Fuseta (±57 km)

  Tijdens de eerste fietstocht ga je richting kust, via mooie, kleine wegen tussen fruitboomgaarden naar Tavira. Je kan een wandeling maken door deze aantrekkelijke stad bestaande uit een oud en een nieuw deel. Zodra je Tavira uitrijdt begin je te fietsen op de prachtige fietsroute Ecovia Litoral. Je fietst nog een stuk langs de kust en ter hoogte van Fuseta trek je terug het binnenland in naar de verblijfplaats. In Fuseta is er een mooi strand met een kleine strandbar. Overnachting in Quinta dos Poetas.

  Dag 3

  Moncarapacho, Olhão en Estoi (±53-61 km)

  Via Moncarapacho gaat het naar het gezellige stadje Olhão. Het oude stadsgedeelte dateerd uit de 18e eeuw en werd geïnspireerd door de Moorse bouwstijl. Hier vind je verschillende restaurantjes voor een heerlijke lunch. Even buiten de stad ontdek je het natuurdomein van Ria Formosa. Deze oase van rust brengt je langs  een labyrint van zoute moerassen met flamingo’s, schorren, zandeilandjes en kanalen. De eindbestemming  is Estoi, waar het net lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Overnachting in Quinta dos Poetas

  Dag 4

  De heuvels tussen Loulé en Estoi en transfer naar Porches (±33-43 km)

  Dompel je onder in een stukje ongerept Portugal. Je fietst door de heuvels richting Loulé. Wie liever niet klimt kan gerust een rustpauze inlassen en genieten van de verblijfplaats of van een wandeling door de omgeving. Transfer rond de middag naar Porches.

  Dag 5

  Verkenning Albufeira (±39 km)

  Je verkent het rustige dorpje Porches, gekend voor het typische aardewerk en keramiek. Je fietst verder via Pêra naar Guia langs het Zoomarine Park. Even verder kom je in Albufeira, waar je door de autovrije straten het centrum kan bezichtigen. Daarna brengen mooie strandwegen je terug naar je verblijfplaats.

  Dag 6

  De burcht van Silves (±54 km)

  Afgelegen gebieden, uitgestrekte boerderijen en fruitgaarden leiden je uiteindelijk naar het historische stadje Silves. De kronkelende en steile straatjes brengen je naar het hoger gelegen kasteel. Vanaf hier geniet  je van een prachtig uitzicht op de omgeving.  Je keert terug via fraaie golfgebieden naar je hotel.

  Dag 7

  Portimão (±33-49 km)

  Deze etappe gaat in westelijke richting naar Portimão. Je maakt gebruik van de rustige fietsroute Ecovia. Ook hier zal je de verschillende uitgestrekte golfgebieden opmerken van het meer toeristische Algarve. Even later kom je in het uitermate charmante Ferragudo. Plan hier zeker een stop voor je over de brug van de Rio Arade fietst naar het grote Portimão. Net voorbij Portimão kom je langs het gekende strand Praia da Rocha. De zee is hier kalm en met een gemiddelde watertemperatuur van 20-22°C in de zomer aangenaam warm. In de namiddag volg je terug een prachtig stukje van de Ecovia Litoral fietsroute.

  Dag 8

  Vertrek na het ontbijt of verlenging

  Periode

  Aankomst dagelijks van 22/03 t.e.m. 11/11/2019.

  Prijzen

  Vanaf € 488 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) excl. fietshuur.

  Nota

  Aantal dagen

  8 dagen / 7 nachten

  Afstand

  Brussel - Pechão: ± 2220 km

  Opgelet: het gebruik van een fietsendrager op de trekhaak is in Portugal bij wet verboden.

  Bagage

  (Bagage)transport tussen beide verblijfplaatsen is inbegrepen in de prijs.

  Extra nachten

  Zijn 8 dagen in de Algarve niet voldoende, dan hebben wij goed nieuws. Boek twee extra nachten in Casa Bela Moura en geniet van een derde gratis extra nacht in dit prachtige landhuis.

  Fietshelm

  Het dragen van een fietshelm is vanzelfsprekend. De moderne helmen bieden veel comfort zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet 'em op!

  Huurfiets

  Bij dit programma zijn de fietsen niet inbegrepen. Er kunnen echter wel goed onderhouden fietsen gehuurd worden. Je kan gespecialiseerde heren- of damesfietsen met 21 versnellingen huren. Je ontvangt ook een pomp, slot en reparatiekitje. Fietstassen zijn enkel te verkrijgen op aanvraag.

  Om je een aangepaste huurfiets te kunnen bezorgen dien je je lichaamslengte bij inschrijving door te geven.

  Logies

  Je verblijft in uitstekende landhuizen met zwembad. Naargelang de bezetting van de landhuizen kan deze reis ook omgekeerd plaatsvinden.

  In Pechao logeer je in Quinta dos Poetas, in Porches in Casa Bela Moura.

  Een derde volwassene op de kamer is steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid op moment van boeking.

  Maaltijden

  Deze fietsreis is op basis van kamer met uitgebreid ontbijt.

  Reisdocumenten

  De reisdocumenten bevatten onder andere de nodige vouchers, het routeboek en eventuele fietskaarten. Deze ontvang je ongeveer 10 dagen voor vertrek en na betaling van het volledige saldo. Vertrek je reeds vroeger op vakantie, laat het ons dan tijdig weten zodat we hier rekening mee kunnen houden en je reisdocumenten vroeger versturen.

  Reisweg

  De reisweg heen en terug naar Moncarapacho/Porches is niet inbegrepen in de prijs.

  Routebeschrijving

  Het routeboekje is jouw gedetailleerde handleiding, in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes, voor de fietsreis. Het is een heldere routebeschrijving van de fietsetappes en voorzien van heel wat extra toeristische informatie.

  Transfers

  De (bagage)transfer tussen de twee verblijfplaatsen is inclusief.

  Een luchthaventransfer (heen & terug van/naar Faro) kan bij boeking gereserveerd worden. Deze transfer kost €160 per 4 personen.

  Vlucht

  De dichtste luchthaven is die van Faro (FAO).

  Wens je een vrijblijvend vluchtvoorstel van Zuiderhuis te ontvangen, laat ons dit dan gerust weten bij boeking.

  Boek nooit je vlucht vooraleer je van ons de bevesĀ­tiging van je fietsvakantie hebt ontvangen. Indien gewenst kunnen wij vluchten voor je boeken. Hou er rekening mee dat we geen lowcost (zoals vb. Ryanair) kunnen reserveren. Vraag ons gerust naar een vluchtvoorstel bij de reservatie van je fietsvakantie.

  Zuiderhuis Fietsvakanties kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door u ingeboekte vluchten zonder definitieve bevestiging (via bestelbon) van de fietsvakantie.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  25/09/2019