PORTUGAL FIETSVAKANTIES

ONTDEK HET AANBOD FIETSVAKANTIES IN PORTUGAL

Fietsvakanties Portugal Algarve Silves

Portugal – fietsen langs de kust en in het binnenland

Het klimaat is een troef en je hoeft niet per se in het zog van andere toeristen te lopen. 

In het minder drukke oosten vind je nog het echte en ouderwetse Portugal. Je fietst er over heuvels en tussen uitgestrekte sinaasappelgaarden en oude boerderijen en zal zo het authentieke achterland van de Portugese kuststrook verkennen. Voor de autochtonen is dit het échte Portugal, en dat merk je zéér goed als je tussen de kleine en authentieke dorpen slalomt. Je geniet wellicht ook van de modern opgesmukte plaatsen als Tavira en Olhão, waar geschiedenis en cultuur elkaar de hand reiken. 

Tijdens de tweede helft van deze Algarve- fietsweek ontdek je de mooiste stranden en de grillige rotskust, met adembenemende zichten over de woeste kustlijn - zo typisch voor de westelijke Algarve. Je bezoekt de ingeslapen dorpjes in het binnenland, de tuin van Portugal, met een rijkdom aan citrus-, vijgen- en amandelbomen, kleine wijngaarden en kurkeiken.  Gezellige gehuchten  - onder meer Silves met het Moors kasteel en Albufeira en Portimão met hun oude en nieuwe haven – krijg je er bij. Kortom: een mix van landelijke routes, vergeten dorpen, pittige kustlijnen – met lussen vanuit twee verschillende hotels.

In en om Coimbra

Verkies je heuvelachtig en ongerept Portugal?
Ga dan voor onze Coimbra-fietstocht, van hotel naar hotel.

In het heuvelachtige binnenland van Portugal, rond de oude universiteitsstad Coimbra, vind je nog de rust en de authenticiteit van het land. Het gebied leent zich perfect tot afwisselende fietstochten, van een pittige tocht over glooiende hellingen tot een veeleer vlakke kustrit.

Tussen de Costa de Prata en de uitlopers van de Serra de Estrela fiets je prachtig door een groen en heuvelachtig land, rijk aan rivieren en meren en met schitterende uitkijkpunten: 'Miradouros'.

In deze streek, om de vele pijnbomen 'Pinhallnterior' genoemd, groeien eucalyptus, kurk- en steeneiken, citrusvruchten en olijven, afgewisseld met kleine 'vinhas' (wijngaarden). In het voorjaar bloeit hier volop de mimosa. Een boer met ezel en kar is in deze pastorale omgeving doodnormaal. Veel bewoners leven hier nog van wat het land hen biedt.

De route bereikt ook de kust met haar brede zandstranden, de woeste zee en gezellige vissersplaatsjes, zoals Praia de Mira

Op je tocht bezoek je ook Coimbra: de cultuurrijke parel met gezellige winkelstraatjes, mooie parken en de hoog boven de Mondego uittorende, eeuwenoude universiteit in Manuelijnse bouwstijl. De studenten dragen hier nog de traditionele 'capas negras' (zwarte capes). Dit is de stad waar alleen de mannen de fado zingen en waar die meeslepender en lieflijker klinkt dan in ‘Lisboa’.

Langs de kust en citytrippen in Porto

Wie graag van hotel naar hotel fietst, kan in zuidelijke richting langs de westkust fietsen. Onderweg heb je tal van mogelijkheden om te genieten van de prachtige landschappen. Op het einde van je vakantie heb je de mogelijkheid om hoofdstad Lissabon te verkennen.

Of wat dacht je van een citytrip in Porto? De stad van de portwijn leent zich uitstekend voor wie op zoek is naar een korte uitstap. Met de fiets verken je de stad van binnen en van buiten. Ook hier kan een tochtje langs de mooie kustlijn natuurlijk niet ontbreken.

Lees meer

Beschikbaar Gegarandeerd Op aanvraag Volzet

Reis Start Eind # dag. Prijs Status
Image {{departureDate.Title}}
{{departureDate.Title}} {{departureDate.StartDate | date: 'dd-MM-yyyy'}} {{departureDate.EndDate | date: 'dd-MM-yyyy'}} {{departureDate.NumberOfDays}} {{departureDate.Price | currency}} Ontdek
loading