Op zoek naar iets?

Fietsvakanties Portugal Langs de kust van Alentejo naar Sagres

PORTUGAL - Langs de kust van Alentejo naar Sagres - 8 dagen

  • Verkenning van het schiereiland Troía
  • Heerlijk fietsen langs de kust met vele zandstranden
  • Fietsen in het Costa Vicenta Natural Park
  • Een bezoek aan de fascinerende stad Lissabon

karakter van de fietsvakantie

Deze fietsvakantie neemt je mee in zuidelijke richting van Troía naar Sagres. Onderweg kom je tal van prachtige landschappen en pittoreske plaatsjes tegen. Geniet ondertussen van het aangename Mediterraanse klimaat en de kwaliteitsvolle gastronomie. Wie graag een stop maakt om te genieten van de oceaan en de vele stranden onderweg, komt hier zeker aan zijn trekken. Als kers op de taart eindigt deze fietsvakantie in de hoofdstad Lissabon. 

verblijf

Je verblijft in kwaliteitsvolle en gezellige B&B’s.

Moeilijkheidsgraad recreatief

Moeilijkheidsgraad e-bikes

Dag 1

Aankomst Lissabon + transfer naar Setúbal of Tróia

Een transfer brengt je van de luchthaven in Lissabon naar je eerste verblijfplaats in Setúbal of Tróia.

Dag 2

Troía - Vila Nova de Sto André (± 53 km)

Deze eerste verkenning brengt je langs een prachtig afwisselend landschap van dennenbossen en rijstvelden. Wat denk je van een lunchpauze aan Praia do Carvalhal? Op dit enorm zandstrand omgeven door duinen en een kalme zee kom je terug tot rust.

Dag 3

Vila Nova de Sto André - Vila Nova de Milfontes (± 55 km)

Meteen doorfietsen naar je eindbestemming of liever op verkenning? Deze korte rit staat je toe de verschillende strandjes en charmante stadjes op eigen tempo te ontdekken. De rit brengt je onder andere naar Praia de São Torpes , het vissersdorpje Vila de Porto Côvo en Praia da Ilha.

Dag 4

Vila Nova de Milfontes - Brejão (± 43 km)

Vandaag staat Costa Vicentina Natural Park op het programma. Je fietst langs kleurrijke rotsen, steile kliffen, zandduinen en intieme strandjes. Het park is ook een doortrekgebied en overwinterplaats voor veel vogelsoorten. Zo vergezellen de alpenkraai, rotslijster en ooievaar je op je verdere tocht. Stop onderweg bij Praia do Porto das Barcas, en geniet er van culinaire specialiteiten op basis van zeevruchten.

Dag 5

van Brejão naar Aljezur en de stranden van Monte Clerigo en Arrifana (± 33 km)

Ongerepte natuur, indrukwekkende landschappen en het geluid van de wilde zee. Deze etappe laat je de ongerepte kant van de Algarve zien. Vanaf Aljezur brengt de tocht je naar brede bijna verlaten zandstranden van Monte Clerigo en Arrifana. Prachtige panoramas brengen je terug naar je eindbestemming.

Dag 6

Aljezur - Sagres (± 50 km)

Een korte transfer brengt je naar Aljezur, waar de fietstocht begint. Zo kom je langs Praia da Bordeira, gekend voor de kalksteenrotsen, kilometers lange zandstrand en hoge golven. Verder bezoek je het authentieke dorpje Vila do Bispo alvorens je Sagres bereikt. Vanop de Ponta de Sagres geniet je van schitterende uitzichten op Cabo Sao Vincente.

Dag 7

Per trein naar Lissabon

Je laat de bruisende havenstad achter je. Tijdens de treinrit van ± 4u heb je volop tijd om van het schitterende landschap te genieten, alvorens je de hoofdstad bereikt. Laat je in Lissabon leiden door de Fado, het Portugese levenslied en ontdek de kunst, cultuur en het lekker eten van deze bruisende stad. Wie de stad graag wat uitgebreider leert kennen, kan het verblijf verlengen met een of meerdere extra nachten.

Dag 8

Vertrek na het ontbijt of verlenging

Periode

Aankomst dagelijks van 1/04 t/m 30/11/2018

Prijzen per persoon

Prijstabel

basisprijs volw. 3devolw. kind 0 - 0
2 persoonskamer € 921,00 Op aanvraag
1 persoonskamer € 1.255,00 Op aanvraag
vanaf 4 personen € 794,00 Op aanvraag
huurfiets
huurfiets Gratis
elektrische huurfiets € 206,00
toeslag
hoogseizoen 2 persoonskamer € 53,00
hoogseizoen vanaf 4 personen € 53,00
hoogseizoen 1 persoonskamer € 51,00
extra nacht volw. 3devolw. kind 0 - 0
2 persoonskamer Lissabon € 52,00 Op aanvraag
1 persoonskamer Lissabon Op aanvraag

≡ lokaal te betalen

Nota

Erratum brochure 2017 (pagina 83)

  • het hoogseizoen (toeslag van €56/persoon) loopt van 1/07 t/m 10/09 (i.p.v. 31/08)

Aantal dagen

8 dagen / 7 nachten

Afstand

Brussel - Tróia: ± 2105 km

Bagage

Het bagagetransport is inbegrepen. Tijdens de informatiebijeenkomst krijg je o.a. bagagelabels van onze lokale agent. Je dient daarop de naam te schrijven waarop je geboekt hebt (kijk hiervoor op je hotellijst) + het aantal reistassen die op die naam mee moeten met het bagagetransport. Voorzie elke reistas naast het bagagelabel van ZuiDERHuiS (met ingevuld adres) dus zeker ook van een bagagelabel van onze lokale agent. De bagage wordt beperkt tot 1 koffer of reistas van max. 20 kg per persoon. Plaats die iedere ochtend op een afgesproken plaats en tijdstip. Deze worden je meegedeeld op de informatiebijeenkomst of vraag je aan de receptie van ieder hotel tijdens je check-in. Afgezien van onvoorziene omstandigheden, wordt je bagage afgeleverd in je volgende overnachtingsplaats ten laatste tegen 18h00.

Code

Reservatiecode: BIPTP003

Fietshelm

Het dragen van een fietshelm is vanzelfsprekend. De moderne helmen bieden veel comfort zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet 'em op!

Een helm is (gratis) voorzien bij de huurfiets.

Huurfiets

De (gewone) huurfietsen zijn in dit programma inbegrepen. Per fiets wordt een helm en fietstas voorzien. Wie wil, kan ook kiezen voor een elektrische huurfiets, mits een supplement.

Om je een aangepaste huurfiets te kunnen bezorgen vragen we jouw lichaamslengte bij inschrijving door te geven.

Leeftijdsadvies kinderen

Deze reis is niet aangeraden voor kinderen jonger dan 14 jaar.

Logies

Je verblijft in uitstekende B&B's.

ZuiDERHuiS werkt samen met een lokale agent die verschillende accommodaties aanbiedt voor dit programma. De accommodatie kan hierdoor niet onmiddellijk definitief bevestigd worden. Je kan uiteraard steeds een indicatielijst opvragen, om te weten welk type logies er voor deze fietsvakantie geboekt worden. Waar mogelijk, worden de logies geboekt die je voorkeur genieten. Indien de voorziene verblijfplaats niet kan aangeboden worden, voorziet ZuiDERHuiS een gelijkwaardig alternatief.

Maaltijden

Je verblijft op basis van kamer en ontbijt.

Reisdocumenten

De reisdocumenten bevatten onder andere de nodige vouchers, het routeboek en eventuele fietskaarten. Deze ontvang je ongeveer 10 dagen voor vertrek en na betaling van het volledige saldo. Vertrek je reeds vroeger op vakantie, laat het ons dan tijdig weten zodat we hier rekening mee kunnen houden en je reisdocumenten vroeger versturen.

Reisweg

De reisweg heen en terug naar Lissabon/Troía/Sagres is niet inbegrepen in de prijs.

Routebeschrijving

Het routeboekje is jouw gedetailleerde handleiding, in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes, voor de fietsreis. Het is een heldere routebeschrijving van de fietsetappes en voorzien van heel wat extra toeristische informatie.

Transfers

Alle transfers in het programma zijn inbegrepen. Dit omvat de transfer op dag 1 van de luchthaven in Lissabon naar de eerste verblijfplaats en op de voorlaatste dag de treintransfer van Sagres naar Lissabon. 

De transfer op het einde van de vakantie, terug naar de luchthaven van Lissabon, is niet inbegrepen. De luchthaven is vlot bereikbaar vanaf het centrum, per taxi of met het openbaar vervoer.

Vlucht

Vanuit Brussel zijn er rechtstreekse lijnvluchten en lowcostvluchten beschikbaar naar Lissabon. De vlucht duurt ongeveer 3u. Onze lokale partner voorziet een inbegrepen transfer vanuit de luchthaven naar het starthotel in Tróia.

Boek nooit je vlucht vooraleer je van ons de bevestiging van je fietsvakantie hebt ontvangen. Indien gewenst kunnen wij vluchten voor je boeken. Hou er rekening mee dat we geen lowcost (zoals bv. Ryanair) kunnen reserveren. Vraag ons gerust naar een vluchtvoorstel bij de reservatie van je fietsvakantie.

ZuiDERHuiS fietsvakanties kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door u ingeboekte vluchten zonder definitieve bevestiging (via bestelbon) van de fietsvakantie.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden.

Garantiefonds Reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds Reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).