Op zoek naar iets?

Fietsvakantie Madeira

PORTUGAL - Madeira: ruige kustlijn en bloemenpracht - 8 dagen

  • sportieve individuele fietsvakantie in een aangenaam klimaat
  • verblijf in kwalitatieve 4*hotels 
  • geniet van kleurrijke vegetatie en adembenemende kliffen

Karakter van de fietsvakantie

Omdat Madeira in de eerste plaats vooral gekend is als wandelparadijs, is het eiland een voor fietsers verborgen parel. Deze fietsvakantie brengt je langs panoramische wegen, het eiland rond. De steilste en langste hellingen worden telkens met een transfer overbrugd. Ondanks de transfers staan er dagelijks enkele stevige klimmen op het programma, een goede conditie is dus aangeraden.

Het bloemeneiland in de Atlantische Oceaan geniet het ganse jaar door van een aangenaam zomers klimaat. Je fietst dan ook langs exotische parken en tuinen, mooie baaien en spectaculaire kliffen. Ook op cultureel vlak kom je tijdens deze fietsvakantie niets te kort. Het Portugese eiland is al sinds de 15e eeuw bewoond en dat heeft zijn sporen nagelaten in de vorm van magnifieke quintas en forten.

 

 

Verblijf

Je verblijft in 4*hotels en één keer in een charmant 2*hotel vlak bij de zee.

Comfort niveau

Fietsniveau

Fietsniveau E-bike

Dag 1

Aankomst Caniço

Bij aankomst kan je genieten van de hotelfaciliteiten. Je verblijfplaats is vlak aan het strand gelegen, een frisse duik of een aangename strandwandeling behoren zeker tot de mogelijkheden. Overnachting in Caniço. 's Avonds vindt de informatiebijeenkomst plaats in het hotel.

Dag 2

Caniço - Camacha - Porto da Cruz (transfer en ±25 km)

Je start de dag met een transfer naar Camacha, een dorp dat bekend staat voor het vlechten van manden. Hier worden, indien geboekt, de huurfietsen overhandigd. De fietstocht brengt je naar de oostkust. Onderweg geniet je van mooie panorama's. Vandaag eindig je in het vissersdorp Porto da Cruz. Hier kan je nog wat relaxen op het strand met vulkanisch zand. Wie graag nog wat cultuur wil opsnuiven kan een bezoek brengen aan een van de laatste nog werkende suikerrietmolens. Overnachting in Porto da Cruz.

Dag 3

Porto da Cruz - Santana - São Vicente (transfer + ±40 km)

Deze ochtend begin je met een steile klim die overbrugd wordt door een busrit. De fietstocht begint in het charmante stadje Santana. We raden je graag aan om alvorens je fietstocht te starten, het themapark te bezoeken. Je komt er alles te weten over de geschiedenis, tradities en de cultuur van Madeira.
Eens op de fiets kom je langs kleine, charmante dorpjes via de oostkust om uiteindelijk in São Vicente aan te komen. Deze plaats is voornamelijk bekend voor de ondergrondse lavakanalen die het resultaat waren van de uitbarsting ongeveer 400 000 jaar geleden. Andere wetenswaardigheden kom je te weten in de hoofdkerk van São Vicente, gelegen in het dorpscentrum. Overnachting in São Vicente.

Dag 4

São Vicente - Rocha Negra - Porto Moniz (transfer + ±35 km)

Een transfer brengt je naar het prachtige plateau Paúl da Serra gelegen op zo'n 1500 meter boven de zeespiegel. Een schitterend uitzicht op de groene bergen en valleien doen je vast en zeker zin krijgen in deze fietstocht. Vanaf hier volg je de weg langs de grazende koeien en schapen. Na een lange afdaling kom je aan aan de westkust van het eiland. Alvorens je de eindbestemming bereikt, word je nogmaals betoverd door de mooie vergezichten. Eenmaal aangekomen te Porto Moniz word je verbluft door de natuurlijke zwembaden en de grillige kust met lavarotsen. Langs de promenade kan je vanop een terrasje het spel van de zee en de rotsen bewonderen. Overnachting in Porto Moniz.

Dag 5

Porto Moniz - Calheta (±45 km)

De etappe van vandaag brengt je langs de westkust recht door de UNESCO werelderfgoed site in Madeira. Je fietst door geurige bossen en charmante dorpjes, met de zee nooit ver uit het beeld. Hou je camera bij de hand want na elke bocht krijg je de kans om spectaculaire uitzichten te fotograferen. Eindpunt van vandaag is het voormalige suikerrietdorp Calheta. Dit plaatsje wordt beschouwd als een favoriete plek en ontmoetingsplaats voor de lokale inwoners. Bezoek er zeker de herbouwde jachthaven of geniet nog even van de zee op een van de met Marokkaans zand aangelegde stranden. Overnachting in Calheta.

Dag 6

Calheta - Funchal (±50 km)

Het eerste deel van deze route loopt direct langs het water, richting de hoofdstad. Vanaf Ribeira Brava fiets je weg van de kust, bergopwaarts tot aan een spectaculair uitkijkpunt. In Cabo Girao werd op 580m boven zee een transparant platform gebouwd. Het uitzicht over Europa's hoogste kliffen is hier adembenemend. Een lange afdaling brengt je terug naar de kust en naar het centrum van Funchal. Met zijn schitterende baai en de bergen in de omgeving is het een van de mooiste steden in Portugal. In deze hoofdstad is er dan ook zo veel te zien en te beleven. Overnachting in Funchal.

Dag 7

Funchal

Vandaag brengt de kabelbaan 500 meter boven Funchal je tot aan de stad Monte. Tijdens deze unieke tocht kan je genieten van de mooie uitzichten. Het gebied van Monte was vroeger een statig kuuroord met grote quintas, tegenwoordig heeft deze omgeving de bezoekers veel te bieden. Je kan er onder andere de pelgrimkerk Nossa Senhora do Monte bezoeken of de tropische tuin Jardim Tropical Monte Palaca bekijken. Ook leuk is een wandeling langs de beroemde waterweg Levadas. Kortom, veel mogelijkheden om uw dag leuk in te vullen. Overnachting in Funchal.

Dag 8

Vertrek na ontbijt of verlenging

Periode

Aankomst elke dinsdag, donderdag en zaterdag t.e.m 15/12 in 2018 en van 05/01 t.e.m. 14/12 in 2019

Prijzen per persoon

Prijstabel

basisprijs volw. 3devolw. kind 0 - 0
2 persoonskamer 789,00 € 789,00 €
1 persoonskamer 1.104,00 €
half pension volw. 3devolw. kind 0 - 0
half pension 198,00 € 198,00 €
huurfiets
huurfiets 95,00 €
elektrische huurfiets 195,00 €
toeslag
hoogseizoen 117,00 €
extra nacht volw. 3devolw. kind 0 - 0
2 persoonskamer Canico 69,00 € 69,00 €
1 persoonskamer Canico 114,00 €
2 persoonskamer Funchal 69,00 € 69,00 €
1 persoonskamer Funchal 114,00 €

≡ lokaal te betalen

Nota

Carnaval in Funchal : 27 februari tot 6 maart 2019
Flower festival : 2 tot 19 mei 2019
Atlantic festival : 8, 15, 22 en 29 juni 2019
Wine festival : 25 augustus tot 7 September 2019
Nature festival : 1 tot 6 oktober 2019
Christmas and End of the Year Festivities : 1 december 2019 tot 6 januari 2020

Aantal dagen

8 dagen / 7 nachten

Afstand

Brussel - Madeira (2657 km)

Bagage

Het bagagetransport is inbegrepen in de prijs. Tijdens de welkomstbriefing krijg je meer uitleg betreffende de afgesproken tijdstippen en plaatsen. De lokale agent deelt extra bagagelabels uit waarop je de naam dient te schrijven  (zoals vermeld op de hotellijst) + het aantal reistassen die mee moeten met het bagagetransport. Voorzie elke reistas naast het bagagelabel van Zuiderhuis (met ingevuld adres) dus zeker ook van een bagagelabel van onze lokale agent. De bagage wordt beperkt tot 1 koffer of reistas van max. 20 kg per persoon. (Ga je met het vliegtuig, dan gelden ook de bagagevoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij in kwestie) Plaats de bagage iedere ochtend op de afgesproken plaats en tijdstip. Afgezien van onvoorziene omstandigheden, wordt je bagage afgeleverd in je volgende overnachtingsplaats ten laatste tegen 18h00.

Code

BIPTP004

Fietshelm

Het dragen van een fietshelm is vanzelfsprekend. De moderne helmen bieden veel comfort zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet 'em op!
De helm is NIET voorzien bij de huurfiets.

Huurfiets

Bij dit programma zijn de fietsen niet inbegrepen. Er kunnen echter wel goed onderhouden fietsen, uitgerust met 21 versnellingen, en elektrische fietsen gehuurd worden. Om een aangepaste huurfiets te kunnen voorzien, bezorg je ons jouw lichaamslengte bij reservatie. Zo staat steeds de juiste maat van fiets op je te wachten bij de start van je fietsvakantie.
De huurfietsen zijn uitgerust met:
•    stuurtas
•    fietstas
•    slot
•    pomp
•    reparatiekit

Er is een gelimiteerd aanbod aan herenfietsen daardoor is het mogelijk dat je een unisex fiets toegewezen krijgt. Elektrische fietsen zijn standaard unisex fietsen.

Een fietsverzekering is inbegrepen bij het huren van een fiets.

Kinderen

Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar.

Prijs voor 3de volwassene is van toepassing wanneer de 3de volwassene de kamer deelt met 2 betalende volwassenen.

Late boekingen

Wil je er snel nog even tussenuit? Neem dan zeker eens onze tips voor last minutes door.

Logies

Je verblijft in uitstekende 4* hotels en 1x een charmant 2* hotel direct aan zee gelegen.

Zuiderhuis werkt met een lokale agent samen die verschillende accommodaties aanbiedt voor dit programma. De accommodatie kan hierdoor niet onmiddellijk definitief bevestigd worden. Je kan uiteraard steeds een indicatieve hotellijst opvragen, om te weten welk type logies er voor deze fietsvakantie geboekt worden. Waar mogelijk, worden de logies geboekt die je voorkeur genieten. Indien de voorziene verblijfplaats niet kan aangeboden worden, voorziet Zuiderhuis een gelijkwaardig alternatief.

Maaltijden

Het fietsarrangement wordt standaard geboekt in kamer met ontbijt (K&O). Indien gewenst kan je halfpension bijboeken. Dit bestaat uit een uitgebreid ontbijt en een meergangen diner of buffet. Het avondmaal kan ook in een restaurant buiten het hotel geserveerd worden.

Reisdocumenten

De reisdocumenten (hotelvoucher en essentiële documentatie) zullen ongeveer 10 dagen voor vertrek digitaal via e-mail doorgestuurd worden. Het routeboekje zal u per post ontvangen. U krijgt hiervan ook nog een bevestiging per sms-bericht. Indien u toch graag de reisdocumenten thuis via de post ontvangt, mag u ons hiervan op de hoogte brengen bij boeking of na bevestiging van de fietsvakantie. Het versturen van de documenten gebeurt pas na ontvangst van de betaling van het eindsaldo.

Om deel te nemen aan de fietsvakantie dient u in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart.

Reisweg

De vlucht heen en terug naar Funchal is niet inbegrepen in de prijs. Vraag gerust naar onze tarieven.

Routebeschrijving

Het routeboekje is je gedetailleerde reisgids, in handig formaat en voorzien van een plastiek hoek, voor je fietsreis. Het is een heldere routebeschrijving van de fietsetappes en voorzien van heel wat extra toeristische informatie.

Samen met de reisdocumenten ontvang je ook de gps-tracks. Deze tracks kan je opladen op je eigen gps-toestel en kunnen als toevoeging of alternatief dienen voor het routeboek.

Transfers

Luchthaventransfers zijn niet inbegrepen. Wij raden aan om hiervoor een taxi te nemen.

Volgende transfers (incl fiets) zijn in het programma inbegrepen :
* Dag 2 Canico - Camacha
* Dag 3 Porto da Cruz - Santana
* Dag 4 São Vicente - Rocha Negra

Vlucht

Om Madeira te bereiken met het vliegtuig dien je te vliegen op de luchthaven van Funchal (FNC).
Vraag ons gerust naar een vluchtvoorstel bij de reservatie van je fietsvakantie.

Boek nooit je vlucht vooraleer je van ons de beves­tiging van je fietsvakantie hebt ontvangen. Indien gewenst kunnen wij vluchten voor je boeken. Hou er rekening mee dat we geen lowcost (zoals vb. Ryanair) kunnen reserveren. Vraag ons gerust naar een vluchtvoorstel bij de reservatie van je fietsvakantie.

Zuiderhuis fietsvakanties kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door u ingeboekte vluchten zonder definitieve bevestiging (via bestelbon) van de fietsvakantie.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je Zuiderhuis-voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Dossierkosten

Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

24/24 bereikbaar

Gaat er iets fout? Dan is het beter de zaak meteen ter plaatse op te lossen.

In geval van nood kan je altijd terecht bij onze betrouwbare lokale partners, zij kunnen je ter plaatse snel en efficiënt hulp aanbieden. Lukt dat niet? Dan kan je ons in nood 24 uur per dag, 7 dagen per week, 52 weken per jaar bereiken op ons noodnummer. Zo ben je er zeker van dat we jouw reis onvergetelijk maken om de juiste redenen.