Op zoek naar iets?

Fietsvakanties Portugal Porto

PORTUGAL - Porto, puur genieten - 4 dagen

{{statusText}}

vanaf €384,5

  • stadsverkenning per fiets
  • boottocht op de Douro en bezoek aan porthuis
  • gouden stranden en blauwe oceaan

  Karakter van de fietsvakantie

  Porto, gelegen in het noorden van Portugal, staat uiteraard gekend om de gelijknamige wijn. Een wijnproeverij mag natuurlijk niet ontbreken en is inbegrepen in het programma. De stad is prachtig gelegen aan de monding van de rivier Douro en heeft een groot aanbod aan uitzonderlijk goed bewaard gebleven erfgoed. Het historische centrum is dan ook niet verbazend onderdeel van het Unesco Werelderfgoed. Wie op verkenning gaat in de stad, merkt al snel de vele contrasten op in de straatjes, architectuur, monumenten, musea en de levendige terrasjes. Ook een tochtje op de rivier, die trouwens op elk moment dichtbij is, is onderdeel van het programma. Je fietst niet enkel in het mooie stadscentrum maar neemt ook de tijd om langs de Douro en de kust te rijden.

  Verblijf

  Je verblijft in een uitstekend 4*-hotel, naargelang de beschikbaarheid is dit het Carris Porto Ribeira Hotel of het Dom Henrique Hotel.

  Fietsniveau

  Fietsniveau E-bike

  Dag 1

  Aankomst in Porto

  Porto, de parel aan de Douro, heeft zijn bezoekers veel te bieden. Laat je onderdompelen in de eeuwenoude wijntraditie, culinaire hoogstandjes, historische gevels en oude straten. Ontdek deze oude attractieve stad via het openbaar vervoer, te voet of via het water. De boottocht in een traditionele Rabelo boot is inbegrepen in je pakket. Maak hier zeker gebruik van, en geniet vanop het water van de mooie uitzichten. De tocht brengt je tot aan het vissersdorpje Afurada, net voor de oceaan.

   

   

  Dag 2

  Stadsverkenning per fiets (± 18 - 48 km)

  Vandaag verken je de stad vanop twee wielen. Je begint in het historische centrum en fietst langs de rivier verder naar het 17e eeuwse Castelo do Queijo aan het strand. Hier gaat het door het mooie stadspark terug naar het centrum. Liefhebbers van moderne kunst kunnen hun hart ophalen in het Serralves museum en bijhorende modernistische tuin. De volgende stop is het concertgebouw Casa da Música, waar je vast even staat te kijken naar de prachtige architectuur. Wie wil, kan nu terug naar het centrum of de tocht met ± 30 km verlengen langs rustige weggetjes. Je sluit de dag af in schoonheid met een rondleiding in een bekend porthuis in Vila Nova de Gaia. Voor de liefhebbers is er achteraf nog een degustatie van een aantal portwijnen.

  Dag 3

  Zalig fietsen langs de kust (± 34 - 71 km)

  Je verkent vandaag de kustlijn. Wie kiest voor de korte rit, neemt eerst de metro naar Vila do Condo en fietst zo terug naar het centrum. Kleine fietspaden langs de Atlantische kust brengen je onder andere door een vogelreservaat, duinen en vissersdorpjes. Onderweg zijn er tal van mogelijkheden om heerlijk te lunchen, laat je vooral verleiden door de verse vis die je overal ziet. Uiteindelijk fiets je langs de Douro de stad terug binnen.

  Dag 4

  Vertrek na het ontbijt of verlenging

  Periode

  Aankomst dagelijks van 01/04 t/m 30/11/2019.

  Prijzen

  Vanaf € 346 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) incl. fietshuur.

  Vanaf € 340 per persoon (o.b.v. 4 tot 8 personen – tweepersoonskamer) incl. fietshuur.

  Nota

  3e persoon op de kamer (kind of volwassene) is enkel mogelijk in een suite, prijs op aanvraag.

  'farewell gourmet dinner' op de laatste avond, prijs €42 per persoon, op aanvraag & vooraf te reserveren
  'picnic package' om mee te nemen tijdens de fietstocht, prijs €30 per persoon, op aanvraag & vooraf te reserveren

  Aantal dagen

  4 dagen / 3 nachten

  Afstand

  Brussel - Porto: ong. 1890km

  Fietshelm

  Het dragen van een fietshelm is vanzelfsprekend. De moderne helmen bieden veel comfort zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet 'em op!

  Bij deze fietsvakantie krijgt u een helm ter plaatse, inbegrepen in de prijs.

  Huurfiets

  Een hybride huurfiets van het type Rockhopper is in het programma inbegrepen. Iedere fiets is voorzien van een stuurtas of fietstas, bagagedrager en helm. Per reservatie wordt ook een reparatiesetje, eerstehulpkit, GPS Garmin Dakota 10 met routes en een pre-paid telefoon in geval van nood voorzien. Het is ook mogelijk, mits toeslag, een e-bike te huren. Om een aangepaste huurfiets te kunnen voorzien, bezorg je ons jouw lichaamslengte bij reservatie. Zo staat steeds de juiste maat van fiets op je te wachten bij de start van je fietsvakantie.

  Tot slot zijn er ook voor de kinderen huurfietsen beschikbaar. Voor de allerkleinsten kan zelfs een aanhangfiets of een kinderzitje gereserveerd worden.

  Kinderen

  Kinderprijzen en prijzen voor 3de volwassene zijn van toepassing wanneer het kind of de 3de volwassene de kamer deelt met 2 betalende volwassenen. 2 kinderen op een eigen kamer worden aanzien als volwassenen.

  Leeftijdsadvies kinderen

  Geschikt voor kinderen met eigen fiets vanaf 8 jaar die regelmatig fietsen.

  Logies

  Je verblijft in een uitstekend 4* hotel, naargelang de beschikbaarheid is dit het Descobertas Boutique hotel, Carris Porto Ribeira Hotel of het Dom Henrique Hotel.

  Zuiderhuis werkt samen met een lokale agent die verschillende accommodaties aanbiedt voor dit programma. De accommodatie kan hierdoor niet onmiddellijk definitief bevestigd worden. Je kan uiteraard steeds een indicatielijst opvragen, om te weten welk type logies er voor deze fietsvakantie geboekt worden. Waar mogelijk, worden de logies geboekt die je voorkeur genieten. Indien de voorziene verblijfplaats niet kan aangeboden worden, voorziet Zuiderhuis een gelijkwaardig alternatief.

  Maaltijden

  Deze fietsreis is op basis van kamer met ontbijt.

  Parkeermogelijkheid

  De hotels beschikken niet over hun eigen parking. Echter is in de nabije omgeving van de hotels telkens een parkeergelegenheid, tegen betaling, te vinden.

  Reisdocumenten

  De reisdocumenten bevatten onder andere de nodige vouchers, het routeboek en eventuele fietskaarten. Deze ontvang je ongeveer 10 dagen voor vertrek en na betaling van het volledige saldo. Vertrek je reeds vroeger op vakantie, laat het ons dan tijdig weten zodat we hier rekening mee kunnen houden en je reisdocumenten vroeger versturen.

  Ter plaatste krijgt u een GPS (Garmin) en de tracks ter uwe beschikking. Het routeboekje van ZuiDERHuiS dient bij deze fietsvakantie eerder als een informatiegids. Je kan de route perfect fietsen op basis van de GPS-Tracks.

  Reisweg

  De reisweg heen en terug naar Porto is niet inbegrepen.

  Transfers

  Het is mogelijk een luchthaventransfer te boeken bij reservatie. De prijs vind je terug bij het tabblad vertrekdata en prijzen.

  De luchthaven is ook met het openbaar vervoer te bereiken.

  Vlucht

  Vanuit Brussel zijn er op regelmatige basis rechtstreekse lijnvluchten naar Porto (OPO) beschikbaar. De duur van een vlucht duurt ongeveer 2u30.

  Boek nooit je vlucht vooraleer je van ons de bevestiging van je fietsvakantie hebt ontvangen. Indien gewenst kunnen wij vluchten voor je boeken. Hou er rekening mee dat we geen lowcost (zoals bv. Ryanair) kunnen reserveren. Vraag ons gerust naar een vluchtvoorstel bij de reservatie van je fietsvakantie.

  Zuiderhuis fietsvakanties kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door u ingeboekte vluchten zonder definitieve bevestiging (via bestelbon) van de fietsvakantie.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  4/07/2019