Op zoek naar iets?

Iguaçu watervallen langs de Braziliaanse kant

Proef van de highlights van Brazilië

Brazilië beslaat bijna de helft van het Zuid-Amerikaanse continent, en heeft een enorme diversiteit. Het is een land dat zoveel te bieden heeft dat je er meerdere keren naartoe kan reizen. Steeds weer beweeg je je in andere werelden. Zwier met je heupen mee op de onweerstaanbare ritmes van de Braziliaanse muziek. Maak kennis met de hartelijke bevolking, tropisch en warm. Van een Europese bevolking in het zuiden, tot een op Afrika geïnspireerde cultuur in het Noord-Oosten met de traditionele dans capoeira en de religie candomblé. Geniet van tafelbergen en barokkerken, en een uitgebreid arsenaal aan diersoorten in de Pantanal en de Amazone. En koester de stranden waar je eindeloos kan wandelen en waar je met een caipirinha in de hand de zon kan zien ondergaan. Eens je terug thuis bent begrijp je pas de betekenis van het Portugese woord ‘saudade’: een gemis van het land.

Bruisend Rio de Janeiro

A cidade, maravilhoso! De stad van carnaval en samba is ook bekend voor de iconische stranden van Copacabana en Ipanema. Rio de Janeiro bruist en leeft als geen ander. De niet te missen bezienswaardigheden zijn de Suikerbroodberg en de Corcovado met het standbeeld van Christo Redentor – Christus de Verlosser -  dat hoog boven de stad uittroont en vanwaar je een prachtig zicht hebt over de verschillende stadsdelen. In het centrum van de stad zijn er een pak monumentale koloniale gebouwen te vinden. Maar Rio heeft nog andere troeven. In de jaren ‘60 is een groot deel erkend als een nationaal park, compleet met een groot stuk regenwoud.

Natuurparadijs Pantanal

In het westen van het land, aan de grens met Bolivië, ligt het grootste draslandgebied van de wereld. De Pantanal is de beste plaats om vogels en andere diersoorten te observeren. Kaaimannen en capivara’s zie je gegarandeerd en met wat geluk kom je ook gordeldieren en miereneters tegen. Tijdens een verblijf van enkele dagen ga je op verschillende manieren op stap. Te voet, te paard of met de wagen en met de boot op de rivieren. Vanuit het zuiden is het ook mooi om de Pantanal te combineren met een uitstap naar Bonito, waar je papegaaien kan observeren en kan snorkelen in een heldere rivier.

Ontdek de chapada’s

Minder bekend maar ongelofelijk mooi zijn de verschillende chapada’s, dat zijn bergplateaus of bergketens. Ze vormen beschermde natuurgebieden waar je prachtige wandelingen en uitstappen kan maken en tafelbergen, verborgen watervallen en grotten bezoekt. In de staat Salvador is de Chapada Diamantina gemakkelijk bereikbaar. Je maakt er dagwandelingen of doet een meerdaagse trekking. Een bezoek aan de Chapada dos Guimarães kan je combineren met de Noordelijke Pantanal en vanuit de hoofdstad Brasilia ben je al snel in de Chapada dos Veiadeiros.

De watervallen van Iguaçu

Brazilië deelt deze fenomenale watervallen met zijn buur Argentinië. Of ze nu al dan niet de grootste ter wereld zijn, feit is dat je best twee dagen de tijd neemt om ze te bezoeken. Langs de Braziliaanse kant krijg je een breed overzicht maar langs de Argentijnse kant is het netwerk van paden en uitkijkpunten nog een pak groter. Bereid je voor om van de ene verbazing in de andere te vallen, en neem vooral voldoende geheugenkaarten mee om al die mooie plekken vast te leggen.

Kom naar onze infomiddag over Brazilië!

Op 7 oktober om 15u00 geven we een presentatie over Brazilië. Je krijgt in woord en beeld een overzicht van de verschillende regio’s, en we stellen onze groepsreis en de individuele reisprogramma’s voor. Uiteraard heb je daarna de mogelijkheid om vragen te stellen. Toegang is gratis maar we vragen om je vooraf in te schrijven.