Op zoek naar iets?

Puur natuur op sneeuwschoenen en langlaufski's

Voor de ultieme winterbeleving zijn er groepsreizen op sneeuwschoenen of langlaufski’s in de meest ongerepte sneeuwlandschappen van Europa. In de Alpen, de Pyreneeën, Oost-Europa en het Hoge Noorden geniet je van de rust, authenticiteit en sereniteit van de besneeuwde berggebieden. Er wacht je een heel ander gevoel dan de megadrukke wintersportgebieden en je proeft er de natuur op haar puurst.

Sneeuwschoenwandelen op de mooiste plekken

De Spaanse Pyreneeën zijn het decor voor een achtdaagse bergexpeditie met een Nederlandstalige lokale gids. We ontdekken er de ongerepte natuur en authentieke dorpscultuur van de muisstille vallei van Aran, die deel uitmaakt van Catalonië. Het rijke verleden staat garant voor architecturale pareltjes als herenhuizen en Romeinse kerken, die perfect afwisselen met dennenbossen en watervallen.

Liever naar Italië? Daar wacht je een zesdaagse trip naar de Aostavallei en het imposante bergmassief van de Gran Paradiso. Met op de achtergrond ook de Mont Blanc en de Matterhorn stap je elke dag langs de hoogste toppen van Europa en door een indrukwekkende parelwitte omgeving. Weer op krachten komen doe je in sfeervolle hotels met een sauna en jacuzzi, die je bovendien vergasten op het beste uit de keuken van Val d’Aosta.

Wandelavontuur in het oosten

Sneeuwschoenwandelen is in principe weggelegd voor iedereen. Maar zelfs voor de meest actieve wandelaar zijn de nationale parken van Vitosha, Rila en Pirin in Bulgarije een compleet nieuwe bestemming. Tijdens deze achtdaagse groepsreis ontdek je verrassende gebergtes met een goed uitgebouwde infrastructuur. Zo sta je in een oogwenk op de berg Vitosha, vlak bij hoofdstad Sofia, in het in 1992 opgerichte Rila Nationaal Park, waarin de hoogste toppen van de Balkan zich bevinden.

Langlaufen in Noorwegen

In Noorwegen openbaart Rondane zich ten slotte als een paradijs voor langlaufers in het hart van het Scandinavische land. Acht dagen lang trek je in groep door het bergplateau Venabygdsfjell, tegen de uitlopers van het Rondane-gebergte en het gelijknamige nationaal park. De lucht is zuiver, de natuur onaangeroerd en de sneeuw … vers en dik. Dichte naald- en berkenbossen, open vlaktes met adembenemende vergezichten en bevroren meren omringd door almweiden vormen het fabelachtige achtergronddecor.