Op zoek naar iets?

wandelreizen groepsreizen Pyreneeën Grote Merentocht frankrijk

FRANKRIJK - Pyreneeën, de grote merentocht - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

  • begeleide rugzaktrekking in groep
  • één van onze klassiekers, wandelen in het Nationaal Park van de Pyreneeën
  • langs adembenemende uitzichten en kristalheldere meren

8-daagse groepsreis de grote merentocht

Trektocht in groep door de Franse Pyreneeën met verblijf in berghutten en in een gîte

Doorheen mooie valleien, langs meren en over besneeuwde cols. Zes dagen trekken vanuit groene, romantische valleitjes naar hoog gelegen meren, soms bedekt met ijs, waar stilte en schoonheid troef zijn. Hoge, nog besneeuwde cols liggen uitnodigend te lonken om ons te laten genieten van verre uitzichten. Ruwe brokken natuur, zoals de meren van Arrémoulit die aanleunen bij de indrukwekkende wand van de Pic d’Arriel, (2900m) wisselen af met de haast aangelegde tuintjes in de vallei van de Larribet. Een gems schiet schichtig weg, een gier cirkelt rond... Voor de 1200m lange klim naar de Col de Cambalès moeten we vroeg uit de veren en ook eventjes op onze tanden bijten. Maar het uitzicht is er adembenemend: onder ons liggen trapsgewijs kristalheldere meren. Warmtenevels omfloersen verder gelegen ketens terwijl de Pic du Midi d’Ossau imposant naast ons oprijst. Dan trekken we naar één van de mooist gelegen berghutten in de Franse Pyreneeën. We genieten er van de zonsondergang aan de voet van Frankrijks hoogste Pyreneeëntop: de Vignemale (3298m). Morgen beklimmen we facultatief een van zijn zijtoppen: de Petit Vignemale (3032m). Van hieruit hebben we een fantastisch uitzicht, hier merk je dat de wereld rond is.   De grote merentocht, één van onze klassiekers!   

Comfort niveau

Fysiek wandelniveau

Technisch wandelniveau

Technisch wandelniveau

Dag 1

Cauterets

Kennismaking en briefing. Verblijf in gîte op basis van halfpension.

Dag 2

Cauterets - Plan d'Aste - Migouélou

Vanaf het stuwmeer van Plan d'Aste (1400m) naar de Refuge de Migouélou (2278m) aan het gelijknamige meer. In de namiddag facultatief naar de Col d'Hospitalet (2548m), een mooi uitzichtpunt op de omliggende toppen.

Dag 3

Meren Van Arremoulit

Langs het meer naar de Col d'Artouste (2521m) naar de meren van Arrémoulit (2380m), waar we overnachten in een prachtige woeste omgeving, aan de oevers van een schitterend ijsmeer.

Dag 4

Refuge De Larribet

Steile sneeuwvelden voeren ons eerst over de Col du Palas (2517m) naar Spanje. Daar steken we door naar de Port du Lavedan naar de Refuge du Larribet.

Dag 5

Col De Cambales

Afdaling langs de prachtige vallei van de Larribet tot 1563m. We slaan de richting in van de Spaanse grens en klimmen gestaag naar de Col de Cambalès (2706m). Prachtig uitzicht! Dan dalen we af naar de Refuge du Marcadau langs de idyllische meertjes van de Lacs de Cambalès, gevoed door talrijke stroompjes.

Dag 6

Refuge De Oulettes

We stijgen naar het mooie smeltmeer Lac d'Arratille. Over de Col d'Arratille (2619m en Frans/Spaanse grens) naar de Col des Mulets (2591m). Dalen naar de Refuge des Oulettes gelegen op een rotshoogte in een waterrijke vlakte. Prachtig zicht op de Vignemale.

Dag 7

Oulettes - Cauterets

Facultatieve beklimming van de Petit Vignemale (3032m). Eenvoudig beklimming maar wel steil. Geweldig panorama' over de Pyreneeën. Daarna volgt een lange afdaling naar Pont d'Espagne en verder langs de vallei van Lutour naar Cauterets waar we overnachten.

Dag 8

CAUTERETS

Einde na het onbijt.

Nota

Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 4 maanden voor vertrek op deze reis.

Aantal dagen

8, 6 stapdagen.

Afspraak

Cauterets

Bagage

Met eigen rugzak.

Begeleiding

Ervaren Zuiderhuis reisleider Louis Van Orshaegen die de streek en de tocht kent.

Deelnemers

Min. 8, max. 12.

Logies

Overnachtingen en maaltijden in berghutten, 2x in gîte. Picknick verzorgd door Zuiderhuis.

Niveau

6 à 8 uur stappen per dag, rustpauzes inbegrepen, één langere dag van 10 uur. Hoogteverschillen rond de 1000m per dag (één dag 1200m). Enkele steile sneeuwhellingen.

Situering

Zuid-Frankrijk, Nationaal Park van de Centrale Pyreneeën.

Vervoer

Eigen wagen, ev. kostendelend meerijden. Of trein of vlucht tot Pau/Tarbes/ Lourdes, vandaar (bel)bus tot Cauterets.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je Zuiderhuis-voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Dossierkosten

Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

24/24 bereikbaar

Gaat er iets fout? Dan is het beter de zaak meteen ter plaatse op te lossen.

In geval van nood kan je altijd terecht bij onze betrouwbare lokale partners, zij kunnen je ter plaatse snel en efficiënt hulp aanbieden. Lukt dat niet? Dan kan je ons in nood 24 uur per dag, 7 dagen per week, 52 weken per jaar bereiken op ons noodnummer. Zo ben je er zeker van dat we jouw reis onvergetelijk maken om de juiste redenen.