Op zoek naar iets?

Peru

5 redenen waarom je naar Peru moet

Wie op zoek is naar een gevarieerde reis vol cultuur maar ook flora en fauna, kunnen we van harte het fantastische Peru aanbevelen. Het Zuid-Amerikaanse land is méér dan de bakermat van de Incacultuur. Tijdens reizen tonen we je een resem aan highlights, met het bezoek aan Machu Picchu als hoogtepunt van elke reis.

1. De grote variatie van het land

Flora, fauna en cultuur: weinig landen in Zuid-Amerika hebben zo’n indrukwekkende variatie in huis als Peru. Tijdens onze reizen tonen we je zowel ‘natuurlijke’ hoogtepunten, en laten we je proeven van de overblijfselen uit het rijke verleden. Peru is de bakermat van tientallen beschavingen, met die van de Inca’s als meest bekende.

Peru

2. De mystiek van de indianen

Niet alleen door monumenten zette de Incacultuur zich op de wereldkaart. Ook heel wat huidige bewoners van het land hebben indianenbloed in de aders. De kleurrijke en traditionele indianenbevolking koestert trots zijn afkomst, en grijpt ook in het dagelijks bestaan terug naar oeroude rituelen en gebruiken. Tijdens een bezoek aan de vele markten of een ontmoeting met locals maak je kennis met deze rijke cultuur. Je waant je in een andere wereld, doordrongen van geheimen en mystiek.

Indianen Peru
 

3. De sfeer en de condors van Arequipa

De stad Arequipa, met op de achtergrond de Misti-vulkaan, heeft een prachtig koloniaal centrum en een heerlijk zonnig klimaat. Ze brengt je meteen in Spaans-koloniale sferen met onder meer het Santa Catalinaklooster, een juweel van koloniale architectuur en een stad in de stad. In de Colca Cañon, met zijn 3.400 meter de diepste ter wereld, kun je de machtige condors van zeer dichtbij bewonderen.

Arequipa

4. Teruggeflitst in de tijd in Cuzco

In Cuzco en omgeving beland je in het hart van de beschaving van de Inca’s. Hier kan je de oude Incasteden bewonderen en tegelijk proeven van een van de mooiste steden van Zuid-Amerika. Je ontdekt steegjes waar Spaanse herenhuizen, kloosters en kerken gewoon boven de fundamenten van de oude Incaruïnes zijn gebouwd. Fascinerend!

Cuzco Peru

 

5. Het wereldwonder dat Machu Picchu heet

Een bezoek aan Machu Picchu, de ‘verloren stad’ van de Inca’s met tempels en terrassen op een bergflank, is de absolute climax van elke Peru-reis. Maar niet alleen de ruïnes, ook de omgeving is onbeschrijflijk mooi. De ligging is haast nog mystieker dan het goedbewaarde heiligdom zelf en bouwt de spanning op voor je bezoek aan de stad. Wist je trouwens dat ze pas 100 jaar geleden werd ontdekt door de Amerikaanse explorator Hiram Bingham?

Machu Picchu

Ontdek Peru