PDF DownloadPDF ICON

Beieren: München, meren en kastelen

Duitsland
vanaf €850.00 | 8 dagen
No Image Found

Omschrijving

doorgaande wandeltocht met bagagevervoer
pelgrimstocht op de Jakobsweg
München en kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau

Van München via de pelgrimsroute Jakobsweg naar de romantische kastelen in de Allgäuer Alpen.

De wandelreis start in de gezellige en pittoreske hoofdstad van Beieren, München, langs de oevers van de Isar.

Al snel wordt het landschap glooiend. De afgeronde heuvels in het liefelijke Alpenvoorland bieden unieke panorama’s op de keten van het Beierse hooggebergte. Kristalheldere meren met hun diepe kleuren liggen genesteld in een weelderig natuurdecor. Een boottocht hoort er zeker bij.
De Alpen komen steeds dichterbij. De typische dorpjes met geschilderde huizen zoals in Füssen en machtige abdijen en kerken met hun bolvormige torens, kastelen en paleizen getuigen van een grootse geschiedenis en een ontwikkelde zin voor cultuur en kunst. Op een wat kokette manier stralen ze hun gastvrijheid uit.

De hoogtepunten zijn echter vooral de beroemde kastelen Hohenschwangau en Neuschwanstein van de “waanzinnige” koning Ludwig II, die hebben bijgedragen aan het feeëriek imago van Beieren. Neuschwanstein is misschien wel het mooiste kasteel ter wereld. Deze fantastische bouwwerken, met hun onvergelijkbare architectuur en setting in de magische natuurpracht van het Beierse gebergte getuigen van een groots historisch en cultureel verleden.

Reis Route

Dag 1

Aankomst in het hotel in München*. Bij vroege aankomst tijd om een deel van deze schitterende stad te ontdekken.

Overnachting in München.

Dag 2

De wandeling vertrekt in hartje München en loopt langs enkele bezienswaardigheden en de aantrekkelijke oevers van de Isar zuidwaarts. Stilaan worden de silhouetten van de stad zeldzamer. De wandeling leidt langs de dierentuin en de weilanden langs de Isar naar het klooster met typische Beierse ‘Biergarten’ in Schäftlarn.

Overnachting in Schäftlarn.

5 uur wandelen; 23km; 300m klimmen en 150m dalen

Dag 3

Korte transfer naar Starnberg, bekend Beiers zeil- en waterparadijs. Vanaf Starnberg wandel je door de kloof van Maisinger aan het Maisingermeer. Een idylissche zwemmeer met Biergarten, omgeven door riet. Aansluitend naar het klooster van Andechs met uitzicht over de Ammersee. Langs de oevers van dit meer bereik je het eindpunt Herrsching. Van hieruit volgt een overtocht per boot naar Dießen.

Overnachting in Dießen.

4 tot 5 uur wandelen; 20km; 150m klimmen en 200m dalen

Dag 4

Via het Augustijnenklooster Dießen door bloemrijke velden naar het bos Stiller Wald. Over heuveltoppen met mooie panorama’s tot het klooster in Wessobrunn. Verder over rustige velden en via bospaden naar Weilheim, een historische markt- en handelsstad.

Vanaf vandaag wandel je drie dagen door de “Pfaffenwinkel”, een Zuid-Beierse regio tussen de rivieren Lech en Loisach. Dit is een gebied met veel bedevaartskerken.

Overnachting in Weilheim of Peißenberg.

5.30 uur wandelen; 26km; 500m klimmen en dalen

Dag 5

Je verlaat Weilheim en wandelt over de Jakobsweg door het kleine kloosterdorp Polling naar Peißenberg. Langs de Ammerrivier over de heuvels van Berghof naar Peißenberg. Het pelgrimspad klimt naar de Hoher Peißenberg, een uitzichtsberg waar je de Zugspitze en de bergwereld van Tirol en Allgäu kan aanschouwen.

Overnachting in Peiting.

5 uur wandelen; 20km; 500m klimmen en 350m dalen

Dag 6

De tocht begint door de mooie Ammerschlucht (ravijn) op een fascinerend pad boven de rivier naar Rottenbuch, met bezienswaardig klooster. Via de Pfaffenwinkler Milchweg (Melkweg) wandel je via het molendorp Wildsteig naar de Wieskirche, de beroemde en prachtige bedevaartskerk (Unesco-Werelderfgoed). Aansluitend ga je over houten loopbruggetjes door het veenmoeras van Wiesfilz naar Steingaden. Korte busrit naar het eindpunt.

Overnachting in Buching.

5.30 uur wandelen; 24km; 500m klimmen en dalen

Dag 7

Als bekroning van deze wandelweek loop je naar het natuurreservaat Buchinger Filz en langs het meer van Hegratsried naar de befaamde kastelen van koning Ludwig II, Neuschwanstein en Hohenschwangau. Langs de idyllische Schwansee over de Kalvarieberg naar de historische marktstad Füssen, het doel van een aangename wandelreis.

Overnachting in Füssen.

4.30 uur wandelen; 17km; 300m klimmen en dalen

Dag 8

Na het ontbijt trein naar München (of Schäftlarn).

Wij raden een verlenging aan in Füssen en/of München. Zie voor tips bij ‘Praktisch – Uitbreidingen’.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • alle overnachtingen
 • ontbijt
 • bagagetransport
 • wandelbeschrijving, kaartmateriaal
 • gps-info (op aanvraag)
 • transfer volgens programma (Schäftlarn-Starnberg)
 • boottocht Herrsching-Dießen
 • telefonische bijstand tijdens de reis
 • btw
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • trein Peißenberg-Peiting/Schongau (ca. € 5)
 • bus Steingaden-Halblech (ca. € 5)
 • trein Füssen-München (ca. € 23)
 • overige maaltijden
 • drank
 • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
 • vanaf 16/09/23 bij 2 overnachtingen in Schäftlarn: tram naar München (ca. € 5)
Optioneel
 • extra nachten voor en na de reis
 • annulerings- en/of bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Doorgaande wandeltocht in lijn met bagagevervoer.

Accommodaties

Comfortabele hotels of gasthoven met categorie 3***, in München 4****. In het algemeen tweepersoonskamers met eigen sanitair.

OPMERKING: vanaf 16/09/23 geen overnachting mogelijk in München wegens het Oktoberfest en is er 2x overnaching in Schäftlarn.

Bagagetransport

Het bagagetransport is inbegrepen. Plaats je koffer met bagagelabel op het afgesproken tijdstip op de correcte plaats. Wij zorgen ervoor dat jouw bagage op een veilige manier bij de volgende accommodatie terecht komt. De bagage wordt beperkt tot 1 koffer of reistas van max. 20 kg per persoon.

Deelnemers

Min. 1.

Fysiek

Wandelingen van 5 tot 5.30 uur op goed begaanbare wandelpaden, variërend van 17 tot 25 km. Beperkte hoogteverschillen. Een aantal etappes kunnen ingekort worden met de bus.

Maaltijden

Het ontbijt is standaard inbegrepen. Voor deze reis kan geen halfpension bijgeboekt worden, maar in de buurt van ieder logies zijn er voldoende eetgelegenheden. Picknicks kunnen via het logies of in de buurt aangekocht worden, of tijdens de wandeling.

Reisprogramma

8 dagen / 7 nachten, waarvan 6 wandeldagen.

Uitbreidingen

Wens je extra nachten bij te boeken vóór of na de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie of via e-mail indien je de reservatie reeds gemaakt hebt.

Verleng je reis / extra nachten:

Hohenschwangau en Neuschwanstein: wie meer tijd wenst om de kastelen te bezoeken, raden we een extra nacht aan in het nabijgelegen vestingstadje Füssen, wat zelf ook de moeite waard is om te bezoeken. Je kan al wandelend of met de bus naar de kastelen.

München: een steeds populairdere bestemming als citytrip. München heeft behalve het wereldberoemde Oktoberfest (Bierfestival) het ganse jaar veel te bieden aan bezoekers. De culturele hoogtepunten en musea zijn bijna niet te tellen. In München kan je je wandelkilometers tijdens de reis nog gevoelig uitbreiden cultuur en natuur. De groene long van München is het stadspark, tevens het grootste stadspark ter wereld. Ook in het park van Schloß Nymphenburg of het Olympisch dorp kan je mooi wandelen. Of tel de trappen/stappen in de prachtige Allianz Arena, de voetbaltempel van Bayern München. De Duitse ‘Gemütlichkeit’, biercultuur en gastronomie zijn hier in harmonie.

Vanuit München kan je ook dagexcursies doen met trein of bus naar Salzburg, Innsbruck, Garmisch-Partenkirchen met Zugspitze, Berchtesgaden, Nürnberg, Regensburg, Rothenburg,…

Hoe geraak ik ter plaatse?

Met eigen wagen
▪ Brussel – München: +/- 760 km
▪ Diverse parallelle wegen
▪ Info milieuvignet via VAB
▪ Betalende parking aan het eerste hotel of nabij.

Met openbaar vervoer (aanbevolen)
▪ Trein tot München. Korte rit per metro tot het hotel.

Vervoer ter plaatse

Terugreis laatste dag van Füssen naar München: 2u met de trein (zonder of met 1 overstap +/-23 euro).

Boekingsprocedure

Voor al onze wandel- en fietsreizen werken wij steeds met boekingen op aanvraag. Dit wil zeggen dat wij de effectieve beschikbaarheid pas kunnen nagaan nadat wij jouw boeking en betaling van het voorschot ontvangen hebben. De openstaande data op de website proberen wij zo up-to-date mogelijk te houden, maar beschikbaarheden fluctueren voortdurend. Bij ontvangst van jouw boeking en betaling starten wij het boekingsproces. Zodra de reis bevestigd is, brengen wij je daarvan op de hoogte en bezorgen wij je de bevestigde bestelbon. Als je geen andere periode of reis kan, vervalt alles kosteloos en storten wij het reeds betaalde bedrag terug.

Mogelijk als solo-reiziger

Ja.

Reisdocumenten

Verzending
De reisdocumenten worden ongeveer drie weken voor afreis bij je bezorgd, deels per e-mail en deels per post mits Zuiderhuis de volledige betaling van het eindsaldo ontvangen heeft.

Routeboek
Het routeboekje biedt een heldere routebeschrijving van de etappes, voorzien van heel wat extra informatie. We versturen je het in handig formaat. Samen met de reisdocumenten kan je op aanvraag ook de gps-tracks per e-mail ontvangen die als toevoeging of alternatief voor het routeboek kunnen gebruikt worden. Gebruik deze tracks op je eigen gps-toestel (tenzij anders vermeld).

GPS-tracks
Meestal op aanvraag. Houd er wel rekening mee dat deze gps-tracks enkel dienen als een bijkomend oriëntatie hulpmiddel om de wandelingen te kunnen uitvoeren. Wandelbeschrijving en kaartmateriaal blijven het belangrijkste informatiemiddel waarop je je dient te baseren.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

Datum reisfiche