PDF DownloadPDF ICON

Mount Kenya, Samburu & Safari

Kenia
vanaf €4550.00 | 14 dagen
No Image Found

Omschrijving

Beklimming in groep van Mount Kenya
Spot de Big Five en de Samburu Special Five op safari
Met Samburu-krijgers op stap door het ruige noorden van Kenia

Tijdens deze begeleide groepsreis ruil je de platgelopen paden voor een bijzonder avontuur vol verrassende ontmoetingen: met de Samburu van Losiola, met enkele van de meest bedreigde diersoorten ter wereld tijdens de safari’s en met jezelf op weg naar de piek van Mount Kenya.

De semi-nomadische levensstijl van de weelderig versierde Samburu-krijgers spreekt tot de verbeelding. Het hele jaar door trekken ze rond, op zoek naar water en verse graslanden voor hun vee. Samen met deze onverschrokken krijgers maak je unieke wandelingen in het Losiola Escarpment dat spectaculaire uitzichten biedt op de Grote Slenkvallei. Het charmante stadje Maralal is een smeltkroes van verschillende Keniaanse culturen. Je ziet er zowel traditioneel geklede Pokot, Turkana en Samburu, als in jeans en hemd geklede Kenianen uit de rest van Kenia. Allen zijn ze op zoek naar opportuniteiten in het ruigere noorden. ‘Toeristen’ kom je hier amper nog tegen.

Samburu National Reserve en Ol Pejeta Conservancy maken geen deel uit van het standaard safaricircuit. Deze parels van het noorden worden minder vaak bezocht dan Maasai Mara en Amboseli National Park, maar laat dat nu net deel van de charme zijn! De droge, woeste landschappen in de naast elkaar gelegen reservaten Samburu en Buffalo Springs worden gescheiden door de Ewaso Nyiro-rivier, een levensader in het droge noorden. Naast leeuwen, cheetahs, luipaarden, krokodillen en olifanten vind je hier ook de ‘Samburu Special Five’: de netgiraf, de grevy-zebra, de Somalische struisvogel, de beisa-oryx en de girafantilope. Je vervolledigt het Plaatje in Ol Pejeta Conservancy. Zowel witte als zwarte neushoorns zijn hier een garantie, maar ook buffels, olifanten, leeuwen en cheeta kan je hier spotten. Ol Pejeta is bovendien de thuishaven van de laatste twee noordelijke witte neushoorns ter wereld. Een bijzondere ontmoeting!

Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van deze reis is de beklimming van Mount Kenya, de tweede hoogste berg van Afrika. Deze stratovulkaan heeft een speciale betekenis voor verschillende Keniaanse volkeren. Volgens de Kikuyu- en de Embu-traditie is de berg de troon op aarde van hun God, Ngai. De Maasai geloven dat hun voorvaderen in het begin der tijden via deze berg naar de aarde kwamen. In het kielzog van onze ervaren Vlaamse berggids trek je tijdens deze zesdaagse beklimming naar Point Lenana (4985m), de hoogste piek van Mount Kenya die al wandelend te bereiken is. Dichtbegroeid woud, alpiene bamboe, reuzenlobelia’s tot zelfs sneeuw. Je vindt het hier allemaal, op een boogscheut van de evenaar!

Reis Route

Dag 1

Na aankomst in Nairobi bekomen we van de vliegreis in een comfortabele lodge in een groen en rustig domein met zwembad en gezellige bar en restaurant.

In de namiddag maken we kennis met het leven in Nairobi. Deze wereldstad heeft naar schatting 4,7 miljoen inwoners, van alle rangen en standen. Nairobi kent een even grote diversiteit in buurten en omgevingen. Voormalige straatboefjes Cheddar, Donga en Kissmart van Nai Nami nemen ons mee door downtown Nairobi, naar plaatsen waar je alleen geen stap zou durven zetten. Iedereen kent er deze sympathieke en humoristische kerels en zij garanderen onze veiligheid. Al wandelend vertellen de jongens hun verhaal over hoe zij op straat (over)leefden. Be prepared, want deze gasten hebben wat meegemaakt en hun verhaal is rauw, maar hoopvol. Nai Nami creërt kansen door deze jongens op te leiden tot gids. Deze tour zal indruk maken!

Overnachting in een mooie lodge, middag- en avondmaal

Dag 2

’s Morgens vroeg vertrekt de reis richting het magische noorden van Kenia. Als voorproefje passeren we Mount Kenya alvast, alvorens aan te komen in de ruige en rauwe landschappen van het noordelijke Kenia. Traditioneel geklede Samburu kleuren hier het straatbeeld.

In de namiddag bereiken we de noordelijke natuurparken Samburu en Buffalo Springs National Reserves, van elkaar gescheiden door de Ewaso Ng’iro rivier. Deze parken zijn minder bekend maar zeker niet minder mooi. Tijdens de safari hebben we kans om een grote diversiteit aan wildleven te spotten. Naast de klassieke olifanten, leeuwen, krokodillen en nijlpaarden kunnen we in dit park ook zeldzamere dieren zien zoals de girafgazelle (gerenuk), de Oost-Afrikaanse spiesbok (beisa oryx) en de minder voorkomende netgiraffe, Somalische struisvogel en Grevy zebra. Samburu National Reserve is bovendien de beste plek in Kenia om het schuwe luipaard te spotten. Ze zijn er talrijk en relatief op hun gemak!

Overnachting in een mooie lodge met zwembad (2X) op basis van volpension

Dag 3

Vroeg uit de veren vandaag, voor een ochtend game drive. Bij het opkomen van de zon bevinden we ons al in het park: hét beste moment om wildleven te spotten. In de namiddag is het immers zo warm dat het wildleven, net als wijzelf, liefst gewoon verkoeling opzoekt.
We verblijven in een lodge die uitkijkt op de Ewaso Ng’iro rivier. Met wat geluk komen de olifanten ’s middags hun dorst lessen terwijl wij genieten in de schaduw of in het zwembad.

In de late namiddag staat er opnieuw een game drive op het programma. Genieten is het sowieso, van het wildleven, de typische ruige landschappen, Mount Ololokwe in de verte en de zonsondergang met zijn kleurenpracht. Een goede timing en een beetje geluk leveren ons een iconische African sunset-foto op!

Overnachting in een mooie lodge met zwembad op basis van volpension

Dag 4

Na een mooie verplaatsing van een viertal uren over weinig bereisde wegen bereiken we Maralal, een klein en intrigerend stadje met Far West-allures. In de namiddag verkennen we de omgeving, samen met een lokale Samburu-gids. Tijdens een wandeling in en rond het stadje zien we zowel traditioneel geklede Turkana, Samburu en Pokot, als mannen in jeans op taxi-motorbikes, winkeltjes die de meest uiteenlopende zaken verkopen en lokale marktjes. De lokale Samburu-gids vertelt ons over het complexe samenspel tussen eigen lokale tradities en moderne invloeden, een trend die zeker in de stad merkbaar is.

We verblijven de volgende 3 nachten in de in het groen gelegen Ngari Hill Eco Lodge, een rustige accommodatie bovenop een heuvel, met uitzicht over het stadje Maralal en omgeving.

Overnachting in Ngari Hill Eco Lodge (3X) op basis van volpension

Dag 5-6

Vandaag en morgen staan er pittige wandelingen in de Grote Riftvallei op het programma, met een lengte van respectievelijk 7-8km (6-8u) en 18 km (6-7 uur). Op dag 1 dalen we vanuit de wouden van Poro af in de Suguta-vallei. We worden begeleid door Samburu-krijgers die ons, al wandelend over hun eeuwenoude paden, meer vertellen over hun leven in deze vallei. Onderweg komen we andere Samburu-mannen tegen met hun vee, wandelen we door een stukje overgebleven regenwoud en kunnen we even uitrusten bij de waterval die dit stuk van de vallei vormgeeft. Deze wandeling trakteert ons op adembenemende vergezichten, in combinatie met een flinke brok intrigerende cultuur. Naarmate we verder afdalen in de vallei, belanden we in het land van de Pokot-stam. Na een korte pauze vatten we de beklimming aan van de steile helling, waarna er een flinke beloning wacht: een fenomenaal uitzicht op de Suguta-vallei. Een mooie eerste oefening bovendien voor het zwaardere werk dat ons opwacht op Mount Kenya.

Op dag 2 nemen de Samburu-gidsen ons mee voor een bijzondere wandeling richting Kirisia Forest. Dit woud staat bekend om zijn concentratie van woudolifanten en is al eeuwenlang ontmoetingspunt voor pastoralisten en wildleven. Het woud levert immers de belangrijkste waterbronnen voor het vee in tijden van droogte. Om het vee naar de waterbronnen de leiden zingen de Samburu: elke familie heeft haar eigen lied dat het vee herkent.
Deze tocht neemt ons mee over de oude Samburupaden, langs manyatta’s, het ongerepte Kirisia-woud en lokale bebossingsprojecten, helemaal tot aan de ‘Singing wells’. Natuur en cultuur op en top!

We overnachten 2 X in Ngari Hill Eco Lodge op basis van volpension

Dag 7

Vanuit Maralal zet de reis zich verder richting Nanyuki, waar de Mount Kenya alvast voor ons uit torent in een omgeving die alsmaar groener en groener wordt. Alvorens de beklimming van de tweede hoogste berg van Afrika aan te vatten, staat er een safari op het programma in Ol Pejeta Conservancy. Dit park is een non-profit conservatieproject in Laikipia, dat zich inzet om het wildleven te beschermen. Tijdens de safari zien we olifanten, buffels en zwarte en witte neushoorns. Ook leeuwen, cheetah’s en luipaarden zijn er thuis, al zijn ze iets moeilijker te vinden. Giraffen, Oost-Afrikaanse spiesbokken, elanden, gazelles, zebra’s en hartenbeesten vervolledigen het plaatje. Ol Pejeta omvat nog twee kleinere, gespecialiseerde reservaten die als optionele activiteit eveneens kunnen bezocht worden: het Sweetwaters Chimpansee Sanctuary en de White Rhino Sanctuary. In dit laatste reservaat leven de enige twee noordelijke witte neushoorns die nog in leven zijn nadat Sudan, ‘the last male on earth’ er in 2018 overleed.

We overnachten in Sweetwater Serena Luxury Camp (1X), een verzorgde lodge met zwembad en uitzicht op het park, op basis van volpension

Dag 8

’s Morgens vroeg genieten we van de laatste game drive in Ol Pejeta Conservancy, met alvast een mooi uitzicht op Mount Kenya. Na een stevig ontbijt in Sweetwater Serena Luxury Camp volgt een korte verplaatsing naar Sirimon Gate, een van de toegangspoorten tot Mount Kenya, waar de berggids een briefing geeft over onze zesdaagse beklimming van Mount Kenya. Twee berggidsen, een kok, een hulpkok en een team dragers begeleiden ons tijdens deze trektocht via de Sirimon-Chogoria route, de route met de mooiste uitzichten en ook de meest graduele tocht om Point Lenana (4985m) te bereiken. Dit is de hoogste piek die we zonder technische klimervaring kunnen bereiken.

Na de lunch start de eerste trek op Mount Kenya: een traject van 9km doorheen dichtbegroeid tropisch woud, bamboe en heidebomen. De wandeling duurt 3 à 4 uur en we klimmen van 2660m naar 3350m. Vanuit het kamp, dat net boven de boomgrens ligt, zien we voor het eerst de pieken van Mount Kenya relatief dichtbij.

We overnacht in een tentenkamp en worden door de koks verwend met een heerlijke maaltijd, alvorens we de eerste nacht doorbrengen op de berg. ’s Nachts nieuwsgierig wildleven rondom de tent horen, is hier niet ongewoon!

Dag 9

Vandaag zet de beklimming zich verder in de Afro-alpiene zone, temidden van kruiskruid, boomhei, reuzenlobelia en pollengras. In de spectaculaire Mackinder Valley doorkruisen we riviertjes in een surreële setting, terwijl we genieten van het zicht op de pieken Batian (5199m), Nelion (5188m) en Point Lenana (4985m). Tijdens deze wandeling van 14km (7-8u) is de kans groot om onderweg klipdassen en mooie vogels zoals de honingzuiger te zien. In de alpiene zone resideren ook luipaarden, maar de kans dat we die zullen zien, is miniem. We klimmen van 3350 meter naar 4200 meter.

’s Avonds overnachten we in het mobiele tentenkamp, in de schaduw van Mount Kenya’s machtige toppen. Dankzij onze eigen mobiele toiletten en een mobiele douchetent genieten we van basiscomfort in de vrijheid van de natuur.

Dag 10

Om de kans op een succesvolle beklimming te optimaliseren, bouwen we vandaag een acclimatisatiedag in. Een ideale manier om te wennen aan de ijle lucht, terwijl we ten volle van de pracht van de omgeving kunnen genieten: gletsjers, zicht op de toppen van Mount Kenya, bontgekleurde vogels en een subliem zicht op de Mackindervallei die we op dag 9 doorkruisten.

’s Morgens komt de zon tevoorschijn doorheen de pieken van Mount Kenya, waardoor de hele vallei oranje kleurt. Na het ontbijt staat er een wandeling van enkele uren op het programma, via de Hauseberg Col (4600m) en de Oblong en Hausberg bergmeertjes, met panoramische uitzichten op de toppen Batian (5199m) en Nelion (5188m) in een rotsachtige omgeving. ’s Middags wacht er een warme lunch op ons in het tentenkamp in Shiptons Camp, waarna we de rest van de namiddag kunnen uitrusten en genieten. Een ideale voorbereiding op de beklimming van de top op dag 11. Want hoog klimmen en laag slapen is immers de beste garantie op een goede acclimatisatie!

We overnachten opnieuw in Shiptons Camp.

Dag 11

Vroeg uit de veren vandaag, voor het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de reis: de beklimming van Point Lenana, de hoogste piek van Mount Kenya die je al wandelend kan bereiken. Deze laatste beklimming van 800 meter duurt 3 tot 4u en start al om 3u ‘s nachts, zodat we Point Lenana bereiken nét voor het opkomen van de zon. Op een klare dag zien we Mount Kilimanjaro (Tanzania) in het zuiden, Mount Elgon (Oeganda) in het westen en de Indische Oceaan in het oosten. Na een korte afdaling tot 4200m volgt een welverdiend ontbijt. Daarna volgt nog een wandeling van 14km die terecht beschouwd wordt als een van de mooiste routes op Mount Kenya. Als beloning voor ons uithoudingsvermogen worden we getrakteerd op spectaculaire landschappen, kliffen, bergmeertjes, kloven en bijzondere rotsformaties. We passeren het diepblauwe Lake Michaelson, middenin een enorm amfitheater van kliffen genaamd De Tempel, alsook de Nithi watervallen en het Ellismeer, alvorens in de namiddag te arriveren in het tentenkamp in Road Heads (3300m). In totaal zullen we vandaag 14km afleggen, verspreid over 10 wandeluren.

Dag 12

Na het ontbijt maken we een korte (of langere, al naargelang de goesting) wandeling naar de watervallen, alvorens af te dalen naar de Chogoria Bandas, langs rode cedarbomen en alpiene heidebossen. In het tentenkamp wacht een warme lunch je op en is er de mogelijkheid om een warme douche te nemen. De totaal afgelegde afstand bedraagt 7 km.

In de namiddag is er tijd om uit te rusten en na te genieten van de spectaculaire klim of om nog een wandeling te maken. We overnachten een laatste keer in het tentenkamp, alvorens Mount Kenya te verlaten op dag 13. We zorgen voor extra lekkers om de geslaagde klim te vieren!

Dag 13

Na het ontbijt worden we opgepikt en vatten we de terugreis aan naar Nairobi, waar we in de vroege namiddag arriveren. Na een heerlijke warme douche, een terrasje en een plons in het zwembad, maken we ons klaar voor een gezellige laatste avond samen in het bekende Carnivore Restaurant, waar ons een heus buffet van verschillende vleessoorten wordt voorgeschoteld. Een feestmaal met onder andere krokodil, rund, kameel, struisvogel en kip. Vegetariërs genieten in dit iconische restaurant van een aanbod van salades en pasta’s.

We overnachten in een mooie lodge met zwembad in de buitenwijken van Nairobi.

Dag 14

We sluiten de reis af met een bezoek aan de David Sheldrick Wildlife Trust, een organisatie die zich inzet om de olifanten en de natuur in Kenia te beschermen. Een van hun vele initiatieven is een olifantenweeshuis in Nairobi, waar baby-olifanten tijdelijk opgevangen worden alvorens ze oud genoeg zijn om opnieuw in het wild te kunnen overleven. Van 11 uur tot 12 uur openen de deuren voor het publiek: We kunnen er zien hoe de verzorgers de olifanten hun fles melk geven, terwijl een van de begeleiders meer uitleg geeft over het project, de gevaren voor olifanten in Kenia en de levensverhalen van de baby-olifanten die we zien. Terwijl de baby-olifanten zich vermaken in hun modderbad, hebben we de kans om meer vragen te stellen. Een waardevol initiatief!

Na het bezoek aan David Sheldrick Wildlife Trust, nemen we afscheid van onze lokale gids, die ons afzet aan Jomo Kenyatta International Airport, voor de terugreis naar België.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • internationale vlucht Brussel – Nairobi (H/T)
 • verwelkoming op de luchthaven
 • alle logies in volpension op basis van overnachtingen in tweepersoonskamers- of tenten
 • alle maaltijden, water, thee en koffie
 • vervoer in een 4X4 Toyota Landcruiser safari vehicle
 • begeleiding door een Vlaamse berggids, een ervaren klimteam en een lokale Engelstalige wildlifegids
 • alle inkomgelden, taksen en bijdragen voor culturele activiteiten
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • fris- en alcoholische dranken
 • visum (vooraf online aan te vragen, richtprijs $50)
 • persoonlijke uitgaven, fooien (richtprijs $170)
 • dossierkost (€15)
Optioneel
 • annulerings- en/of bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Groepsreis met Vlaamse berggids en lokale wildlifegids-chauffeur.

Accommodaties

Tijdens deze safari wordt er overnacht in mooie, comfortabele lodges en in tenten (op Mount Kenya). De lodges beschikken over alle comfort. Voor de beklimming voorzien we een goede matras, een warme slaapzak, tenten, een draagbaar toilet met flush, tafels, stoelen, een kok en eetgerei.

Bagage

Een goede rugzak, een dagrugzakje, comfortabele bergschoenen, een drinkbus, een zak- of hoofdlamp, zonnebril, petje of sjaal en zonnecrème,… zijn onontbeerlijk. Voor deze reis hoef je geen eigen slaapzak (en/of eigen slaapmatje) of muskietennet mee te nemen. We voorzien alles.

Een natuurreis vraagt geen uitgebreide garderobe. Opteer voor de meest geschikte kledij.

Het aspect bagage, reiskledij en specifieke klimuitrusting wordt op de voorbereidende vergadering uitgebreid besproken.

Bagagetransport

De bagage reist met de wagen mee tijdens de safari. Op Mount Kenya wordt de hoofdbagage gedragen door de dragers. Zelf draag je alleen een dagrugzakje met water, zonnecrème, camera en eventuele extra kledij.

Begeleiding

De reis wordt begeleid door Benny Verberck. Benny behoort tot de meest ervaren berggidsen van Zuiderhuis. Hij heeft niet alleen vele bergtoppen op zijn palmares staan, hij kent ook Afrika door en door. Hij wordt bijgestaan door een ervaren Keniaans klimteam en een lokale Engelstalige wildlifegids met een uitgebreid netwerk in de regio. Samen bieden ze je een intense ervaring aan met vele hoogtepunten en enkele ‘speciallekes’!

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.

Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een welbepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugvlucht niet meer garanderen en moeten we vaak een duurdere vluchtklasse aanrekenen.

Budget

Voorzie zakgeld voor dranken, souvenirs en fooien. Fooien zijn niet inclusief, maar zijn in Afrika gebruikelijk en worden wel verwacht. Richtbudget: ongeveer 170 USD per reiziger. Al het overige is inbegrepen.

Comfort

Tijdens het safari-gedeelte logeer je in mooie, comfortabele ‘luxury tented lodges’ of lodges. Op de berg slaap je op een matras in een tentje.

Documenten

Een geldige reispas is verplicht (nog geldig tot minstens 6 maand na terugkeer in België). Een visum is eveneens verplicht (richtprijs 50 USD). Je kan dit zelf online aanvragen.

Fysiek

Voor het beklimmen van Mount Kenya is een goede conditie en enig doorzettingsvermogen vereist. Het parcours is haalbaar voor iedereen met een goed fitheidsniveau en een degelijke uitrusting. Dit is geen technische klim, je wandelt naar boven. Tijdens de slotklim zijn de ijle lucht en de koude evenwel factoren die de moeilijkheidsgraad aanzienlijk verhogen. Ook hoogteziekte komt voor op Mount Kenya. We kiezen echter de route die het meest geleidelijk aan stijgt en ook de extra acclimatisatiedag beperkt het risico aanzienlijk.

Wie Mount Kenya aankan, kan uiteraard ook het eerste deel van de reis aan. Een reis doorheen de ongerepte en wilde Afrikaanse natuur natuur is geen strandverblijf, maar de verblijven en de wagen bieden niettemin veel comfort (lodges). Terwijl je tijdens de game drives vanuit de wagen geniet, staan er buiten de parken ook enkele pittige wandelingen op het programma. Ze vormen de ideale voorbereiding op de beklimming van Mount Kenya.

Gezondheid

Wettelijk zijn er geen inentingen verplicht. Voor medisch advies in verband met facultatieve inentingen verwijzen we naar de huisarts of het Tropisch Instituut voor Geneeskunde: www.wanda.be. Een bewijs van inenting gele koorts wordt soms gevraagd. Malaria komt nog steeds voor in Kenia en het nemen van malariatabletten is bijgevolg aangewezen.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inclusief. Vegetarische maaltijden zijn steeds beschikbaar. Indien je omwille van allergiën bepaalde ingrediënten niet mag eten, verwittig je dit best op voorhand.

De lodges of tented camps serveren zeer kwalitatieve en gevarieerde maaltijden en beschikken over een bar met mooie stock.
Gebotteld mineraalwater en thee en koffie bij het ontbijt worden gratis voorzien. Frisdranken, biertjes, wijn en sterke dranken zijn niet inclusief. Je betaalt deze consumpties ter plaatse.

Tijdens de beklimming wordt de groep vergezeld door een privé-kok die met beperkte middelen lekkere, voedzame maaltijden uit zijn hoed tovert.

Programmawijzigingen

De reis wordt in principe uitgevoerd zoals ze geboekt werd. Indien de route omwille van uitzonderlijke weersomstandigheden of veiligheidsredenen ter plaatse aangepast moet worden, zal dit steeds in onderling overleg gebeuren. Het is echter de reisleider die samen met de lokale gids de finale afweging zal maken en uiteindelijk de knoop doorhakt.

Reisdocumenten

De reisdocumenten (e-tickets, programmabeschrijving en praktische informatie) worden per mail bezorgd, Je hebt voor deze reis geen vouchers nodig. We voorzien eveneens een info/vertrekvergadering.

Uitbreidingen

Indien het groepsticket dit toelaat, kan de groepsreis verlengd worden met een individueel programma.  Dit programma kan onder meer perfect gecombineerd worden met een verblijf in Diani Beach, maar ook andere uitbreidingen zijn mogelijk. Heb je een duidelijk beeld van wat je wil of je krijg je graag advies, neem dan contact op met Zuiderhuis.

Vervoer ter plaatse

De rondreis gebeurt in twee 4X4 Toyota Landcruisers met openklapbaar dak en wordt begeleid door een Vlaamse berggids en twee lokale gespecialiseerde wildlifegidsen-chauffeurs.

Vluchtvoorstel

De vlucht is inbegrepen.

Veiligheid

Deze regio is veilig. Tijdens de game drives in de parken volg je de richtlijnen van de wildlifegids en op de berg staat onze Vlaamse berggids je met raad en daad bij.

Dossierkosten

De dossierkost bedraagt 15 EUR per persoon.

Fotografie

Voorzie voldoende batterijen en geheugenkaartjes voor je camera. In de wagen en in de lodges kan je batterijen opladen met de standaard aansluitingen. Op de berg moet je zien rond te komen met je batterijen.

Hoe geraak ik ter plaatse?

We spreken af in de luchthaven van Zaventem.

Ontmoetingsplaats

In de luchthaven van Zaventem.

Reisprogramma

14 dagen / 13 nachten, verlengbaar.

Uitrusting en kledij

Persoonlijke bagage. We bezorgen je een gedetailleerd meeneemlijstje.

Mogelijk als solo-reiziger

Als single ben je welkom bij Zuiderhuis. Je betaalt geen toeslag maar deelt de kamer met een medereizig(st)er. Wil je toch een eigen kamer dan kan dat op deze reis mits een toeslag.

Vertrekvergadering

Ongeveer een maand voor afreis wordt een voorbereidende vergadering gehouden met alle deelnemers en de reisleid(st)er. De praktische uitrusting en alle mogelijke andere aspecten van de reis worden er besproken. Deze vergadering vindt normaal gezien plaats in ons kantoor in Gent of Antwerpen.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Noorderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Noorderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Noorderhuis BV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Noorderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Noorderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Noorderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.