PDF DownloadPDF ICON

Multi-avontuur in de Julische Alpen

Slovenië
vanaf €776.00 | 8 dagen
No Image Found

Omschrijving

kleine, internationale groep, Engelstalige gidsen
familievriendelijk, kinderen vanaf 8 jaar
mekka voor outdoorsport aan de zonzijde van de Alpen

Multi-avontuur voor families of een groepje vrienden. Iedere dag 2-4 uur een begeleide outdooractiviteit ontdekken

De locatie van deze reis is het hart van de Julische Alpen. Dit stukje ‘vergeten’ Alpen behoort eigenlijk tot Oost-Europa, maar lijkt wegens de ligging net over de grens met Italië en Oostenrijk volledig westers. Pas als je echt rondkijkt, besef je dat deze cultuur invloeden heeft van Oost-Europa.

Dit multi-avontuur is ontworpen voor families die willen kennismaken met een divers activiteitenpakket dat men dicht bij huis niet kan vinden. Op deze tocht voor sportieve families bieden we een gevarieerd, boeiend maar ongevaarlijk programma. Iedere dag doe je telkens een andere begeleide activiteit.

Je beleeft avonturen op het water met rafting en kano/kajak en wordt figuurlijk en soms letterlijk ondergedompeld in wildwaterstromen tijdens canyoning. Je fietst over bergweiden en heuvelruggen, steeds tegen een indrukwekkend Alpenpanorama met toppen tot boven 2500 meter. Adrenaline giert door je lichaam met de zipline. Je hebt ook de keuze tussen een klimervaring of avonturenpark.

Het niveau van het multi-avontuur hangt af van de groep, de leeftijd van de kinderen en van de weersomstandigheden. Met een klimaat van meer dan 300 zonnedagen op een jaar is dit één van de meest zonzekere berggebieden in Europa. De ervaren gidsen van de Julische Alpen leiden alles in goede banen en kiezen steeds een programma dat zo goed mogelijk aansluit bij de groep en dat iedereen aankan. Hun technische kennis maakt dat dit geweldig avontuur op een leuke maar veilige manier verloopt.

Ongeveer een halve dag per activiteit. De overige uren vakantie kunt u zelf invullen. Het logies en de gidsen zullen u overladen met tips.

Reis Route

Dag 1

Afspraak in het outdooragentschap. Installatie in het logies.

Dag 2

Rafting op de Soca rivier. Op een licht tot middelzware toer gaat het razendsnel stroomafwaarts te midden van adembenemende landschappen. De gidsen zorgen met hun expertise voor een mix tussen rustig peddelen en uitdagende stroomversnellingen. Zwemkennis is vereist.

Dag 3

Kajakken op de Soca rivier. Op een licht tot middelzware toer gaat het razendsnel stroomafwaarts te midden van adembenemende landschappen. De gidsen zorgen met hun expertise voor een mix tussen rustig peddelen en uitdagende stroomversnellingen. Zwemkennis is vereist.

Dag 4

Canyoning in Susec. Een mix van wandelen naar een rotskloof, rappel, springen in het water en zwemmen. Zwemkennis is vereist.
(of zipline in het voor- en naseizoen als het smeltwater nog ijskoud is)

Dag 5

Mountainbiken in de vallei van de Soca. Op een licht tot middelzware toer gaat het vlak en golvend.

Dag 6

Touwavontuur in het avonturenpark in Bovec.

Dag 7

Rotsklimmen in het Triglav Nationaal Park. Met de juiste uitrusting richting de klimrotsen. De grondbeginselen van het klimmen worden aangeleerd en geoefend op een lichte klettersteig/via ferrata. Touwtechnieken, zekeren, klimmen en afdalen. Alles onder het toeziend oog van ervaren begeleiders.
(of adrenaline opzoeken in het avonturenpark in Bovec)

Dag 8

Einde van het programma.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • alle overnachtingen
 • maaltijden (naargelang keuze)
 • begeleiding door Engelssprekende gidsen
 • dagelijkse activiteit
 • materiaalhuur
 • transfers ter plekke naar/van activiteiten
 • gratis parking aan de logies
 • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
 • btw
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • dranken
Optioneel
 • extra nachten voor en na de reis
 • transfers van/naar luchthaven Ljubljana, Triëste, Venetië
 • annulerings- en/of bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Multi-avontuur vanuit vast verblijf (hotel, appartement).

Accommodaties

Comfortabel en familievriendelijk logies in Bovec. Rustig en centraal gelegen uitgangspunt voor de activiteiten.

Hotel of appartement

Boekingsprocedure

Voor al onze wandel- en fietsreizen werken wij steeds met boekingen op aanvraag. Dit wil zeggen dat wij de effectieve beschikbaarheid pas kunnen nagaan nadat wij jouw boeking en betaling van het voorschot ontvangen hebben. De openstaande data op de website proberen wij zo up-to-date mogelijk te houden, maar beschikbaarheden fluctueren voortdurend. Bij ontvangst van jouw
boeking en betaling starten wij het boekingsproces. Zodra de reis bevestigd is, brengen wij je daarvan op de hoogte en bezorgen wij je de bevestigde bestelbon. Als je geen andere periode of reis kan, vervalt alles kosteloos en storten we het reeds betaalde bedrag terug.

Deelnemers

Min. 2.

Verschillende families vormen samen een kleine, internationale groep.

Fysiek

Voor sportieve families of een groepje vrienden met een beetje zin voor avontuur en durf. Kunnen zwemmen is een vereiste voor de rafting, kajak en canyoning! Af en toe worden touwtechnieken gebruikt, maar technische ervaring op dat gebied is niet nodig.

Kinderen

Voor kinderen vanaf minimumlengte 140 cm.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Met eigen wagen
▪Brussel – Bovec: +/- 1150 km
▪Oostenrijks en Sloveens wegenvignet verplicht
▪Gratis parking aan het logies

Met openbaar vervoer
▪Trein tot Kranj

Met het vliegtuig
▪Ljubljana, Klagenfurt, Triëste
▪Huurwagen of luchthaventransfers bij te boeken (op aanvraag)

Vervoer ter plaatse

Korte transfers naar de activiteiten inbegrepen.

Uitbreidingen

Wens je extra nachten bij te boeken vóór, na of tijdens de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan rechtstreeks via de website of via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie. Extra nachten voor of na de reis kan je na boeking ook nog bijboeken.

Verleng je reis / extra nachten:

Vanuit Bovec zijn mogelijk:
• Wandelingen in de bergen en de vallei van de Socarivier.
• Kobarid: oorlogsmuseum van het Isonzofront in Slovenië tot aan Gorizia en Triëste (Italië)
• Bergweg Mangart en bergpas Vrsic
• Ljubljana: jeugdig ogende hoofdstad
• Piran: romantische kuststad
• Portoroz: stranden en promenade
• Grottenstelsels: Postojna (de op één na grootste druipsteengrot ter wereld) en Skocjan (Unesco Werelderfgoed).
• Rovinj: mooiste, meest idyllische kuststad in het Kroatische Istrië (en Brijuni, Vrsar, Pula)

Maaltijden

Hotel: ontbijt of halfpension (naargelang keuze)

OF
Appartement: geen maaltijden

Reisdocumenten

Verzending
De reisdocumenten worden ongeveer drie weken voor afreis bij je bezorgd, deels per e-mail en deels per post mits Zuiderhuis de volledige betaling van het eindsaldo ontvangen heeft.

Reisprogramma

8 dagen / 7 nachten, waarvan 6 dagen een activiteit van 2 tot 4 uur.

Begeleiding

Plaatselijke Engelssprekende professionele gidsen, specialisten in de activiteiten. Ze beschikken over een perfecte kennis van het terrein.

Uitrusting en kledij

Specifieke kledij of outdoormateriaal is in de prijs inbegrepen en wordt ter plekke voorzien.

Gelieve lichaamslengte, gewicht en schoenmaat door te geven bij boeking a.u.b.

Infomoment

Bovec.

Briefing in het outdooragentschap m.b.t. activiteiten en logies (hotel, gasthof, appartement).

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.