PDF DownloadPDF ICON

Bornholm, het fietsparadijs

Denemarken
vanaf €1115.00 | 7 dagen
No Image Found

Omschrijving

fietsen op Deense fietseiland Bornholm
verblijf in comfortabele hotels
sprookjesachtige Scandinavische landschappen

Het Deense eiland Bornholm is een echt fietsparadijs. De Scandinavische landschappen lijken recht uit een sprookjesboek te komen. Een netwerk van goed onderhouden fietspaden brengt je op de fiets naar de mooiste plekjes van het eiland want dit programma neemt je letterlijk het eiland rond. Geniet van de woeste kusten en het groene binnenland op dit nog vrij onbekende eiland.

Naast fietsen biedt het eiland nog tal van andere sportmogelijkheden zoals duiken, beachvolleybal, kitesurfen en windsurfen.

Reis Route

Dag 1

Vanaf Mukran (Sassnitz) in het noorden van Duitsland vaar je rond de middag uit met de ferry naar Rønne, de hoofdplaats van het Deense eiland Bornholm. Na aankomst in Rønne wordt er kennis gemaakt met de lokale partner die extra informatie over de tour zal geven en eventuele huurfietsen zal overhandigen.

Dag 2

Je eerste fietstocht brengt je via de westkust van het eiland naar Jons Kapel. Deze spectaculaire granietklif van ruim 40 meter hoog biedt je vergezichten over de wateren van de Oostzee. Een afdaling van een 150-tal treden brengt je naar het strand aan de voet van de rotsformatie. Na een korte helling fiets je door een dens bos, voorbij een granietgroeve, naar Allinge of Sandkås.

Fietstocht: 28 – 30 km

Dag 3

Vanuit Allinge rijd je over lichte heuvels naar de oudste kasteelruïne van het eiland, Hammershus. Je gaat daarna verder door het natuurreservaat in Hammeren. Bij mooi weer kan je wat verfrissing zoeken in de Sandvig Bay alvorens naar je verblijfplaats terug te keren.

Fietstocht: 15 – 27 km

Dag 4

De tocht van vandaag brengt je verder langs de kust naar Gudhjem waar je het plaatselijke museum (kunst en lokale geschiedenis) kan bezoeken. Ook de rookhuizen en de kleine haven zijn zeker een bezoekje waard. Een kleine omweg naar de kliffen van Heeligdomsklipperne is zeker ook de moeite waard! Via talrijke vissersdorpjes fiets je uiteindelijk tot in Svaneke/Balka/Nexø:.

Fietstocht: 28 – 41 km

Dag 5

Vandaag verlaat je even de kust en verken je het binnenland. Via onder andere Østermarie en Østerlars waar je de oudste en grootste ronde kerk van Bornholm kan bezoeken gaat de tocht verder door bosrijk gebied voorbij Almindingen en Arsdale. De 19de eeuwse windmolen die je hier vindt, wordt nog steeds gebruikt als graanmolen.

Fietstocht: 35 – 40 km

Dag 6

De fietstocht van vandaag brengt je naar Nexø waar je de grootste vissershaven van Bornholm vindt. Daarna rijd je voorbij de oudste stenen kerk op het eiland in Aakirkeby alvorens terug in Rønne aan te komen.

Fietstocht: 43 – 51 km

Dag 7

De ferry brengt je terug naar Mukran (Sassnitz) waar het programma eindigt. In Sassnitz (Mukran) kun je – optioneel – nog een extra nacht blijven.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • kamer met douche/bad en wc
 • ontbijt
 • bagagetransport
 • ferry heen en terug Mukran-Rønne
 • telefonische bijstand tijdens het programma
 • routebeschrijving met info en kaart
 • gps-tracks
 • btw
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • middag-, avondmaal en dranken
 • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
Optioneel
 • extra nacht(en)
 • (elektrische) huurfiets met fietstas
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Fietsvakantie waarbij er van hotel naar hotel gefietst wordt en het bagagetransport is inbegrepen. Ook het bagagetransport van en naar de haven van Rønne is voorzien.

Accommodaties

Tijdens deze fietsvakantie overnacht je in comfortabele hotels die voorzien zijn van de nodige voorzieningen.

Weet je graag wat de mogelijke hotels zijn voor dit programma, dan bezorgen wij je graag de indicatieve hotellijst. Wanneer beschikbaar boeken wij de door jou gekozen accommodatie, zo niet voorzien we een gelijkwaardig alternatief.

Bagagetransport

Het bagagetransport is inbegrepen. Plaats je koffer met Zuiderhuis-bagagelabel op het afgesproken tijdstip op de correcte plaats. Wij zorgen ervoor dat jouw bagage op een veilige manier bij de volgende accommodatie terecht komt. De bagage wordt beperkt tot 1 koffer of reistas van max. 20 kg per persoon.

Belangrijke informatie

Neem je de eigen fietsen mee, weet dan dat je zowel met de eigen bagage als fiets op de ferry moet. Voor het meebrengen van de eigen fiets is er nog een toeslag van €26 voor de ferry.

Deze reis wordt steeds aangeboden onder voorbehoud van de beschikbaarheid van de veerboot.

Boekingsprocedure

Voor al onze wandel- en fietsreizen werken wij steeds met boekingen op aanvraag. Dit wil zeggen dat wij de effectieve beschikbaarheid pas kunnen nagaan nadat wij jouw boeking en voorschot ontvangen hebben. De openstaande data op de website proberen wij zo up-to-date mogelijk te houden, maar beschikbaarheden fluctueren voortdurend. Bij ontvangst van jouw boeking en voorschot starten wij het boekingsproces. Zodra de reis bevestigd is, brengen wij je daarvan op de hoogte en bezorgen wij je de bevestigde bestelbon. Als je geen andere periode of reis kan, vervalt alles kosteloos en storten we het reeds betaalde bedrag terug.

Fietsen

Huurfietsen zijn niet standaard inbegrepen in dit programma. De (elektrische) huurfietsen zijn aangepast aan de omgeving en de opgegeven fietsroutes. Wens je een fiets te huren, geef jouw lichaamslengte dan door bij boeking. Zo staat steeds de juiste maat van fiets op je te wachten bij de start van je vakantie.

De huurfietsen zijn voorzien een fietstas, slot en reparatieset.

Voor je eigen veiligheid en om hygiënische redenen raden we steeds aan om je eigen helm mee te nemen. Moderne helmen bieden veel comfort, zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet ‘em op!

Prijzen van de huurfietsen:

 • huurfiets: €88
 • elektrische huurfiets: €231

Als klant blijf je gedurende de hele vakantie verantwoordelijk voor de huurfiets. In geval van diefstal of schade kan onze partner hiervoor een schadevergoeding aanrekenen, rechtstreeks aan hen te betalen. Bij diefstal moet je ter plaatse aangifte doen.

Tenzij anders vermeld, is het steeds mogelijk de eigen fiets te gebruiken.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Met de wagen geraak je gemakkelijk in Mukran (Duitsland) waar je de ferry dient te nemen naar het Deense eiland Bornholm.

 • Brussel – Mukran: ± 910 km

Er zijn twee onbewaakte parkings in de haven van Mukran vlakbij de voetgangers terminal waar je de wagen voor langere periode kan laten staan. De richtprijs is € 6 per dag. Reservaties hiervoor kunnen niet op voorhand gemaakt worden en de betaling dient ter plaatse te gebeuren.

Ook met het openbaar vervoer kan je de haven van Mukran bereiken.

 • Trein van Brussel naar Sassnitz: ± 12u (gemiddeld 4 keer overstappen)
 • Van Sassnitz station met bus 20 of taxi (± €15) naar de haven van Mukran
Kinderen

Kinderprijzen en prijzen voor een derde volwassene zijn van toepassing wanneer het kind of de derde volwassene de kamer deelt met twee betalende volwassenen. Twee kinderen op een eigen kamer worden aanzien als volwassenen.

Maaltijden

Het ontbijt is standaard inbegrepen. Voor deze reis kan geen avondmaal bijgeboekt worden, maar in de buurt van ieder hotel zijn er voldoende eetgelegenheden.

Reisprogramma

7 dagen/6 nachten, waarvan 5 fietsdagen.

Reisdocumenten
 • Verzending
  De reisdocumenten worden ongeveer drie weken voor afreis en na betaling van het saldo via e-mail bij je bezorgd. Ontvang je ook graag een papieren versie van je reisdocumenten, geef dan gerust een seintje en dan bezorgen wij deze je uiteraard graag per post.
 • RouteYou
  Je kan je hele reis digitaal volgen via de applicatie van RouteYou. Zo heb je gedurende de hele reis alle informatie simpelweg in je broekzak.
 • Routeboek
  Je ontvangt de praktische informatie en het routeboekje via mail met o.a. een heldere routebeschrijving van de fietsetappes. Ontvang je je reisdocumenten ook graag per post? Geef dan een seintje en we versturen je het in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes.
 • Gps-tracks
  Gebruik je graag je eigen gps-toestel? Dan kan je de gpx-tracks downloaden vanuit de RouteYou applicatie.
Vervoer ter plaatse

De ferry heen en terug tussen Mukran en Rønne is inbegrepen in het programma.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

Datum reisfiche