PDF DownloadPDF ICON

Via de Kattegattleden naar Göteborg

Zweden
vanaf €1008.00 | dagen
No Image Found

Omschrijving

fietsen langs pittoreske westkust van Zweden
verblijf in charmante 3* en 4* hotels
in 2018 uitgeroepen tot mooiste fietsroute

De Kattegatfietsroute (Kattegattleden), de eerste officiële fietsroute in Zweden, is in 2018 uitgeroepen tot mooiste fietsroute van het jaar. De fietsroute is 370 kilometer lang en verbindt Helsingborg in het Zuiden met Göteborg in het Noorden. De fietsroute loopt door de regio Skåne.

Je fietst langs de pittoreske Westkust van Zweden, door charmante vissersdorpjes en kleine haventjes. De route volgt grotendeels de zee langs dramatische kliffen en beschutte baaien, maar maakt regelmatig een omweg naar het bosrijke binnenland. Het gastronomisch hoogtepunt van deze regio is de verse vis die in bijna elk restaurant te vinden is. De regio Skåne is een ideale fietsregio met kleine hoogteverschillen en uitstekend bewegwijzerde fietsroutes. Bovendien fiets je hier bijna altijd met de wind in de rug.

Er zijn verschillende variaties van deze fietsvakantie mogelijk:

 • 8 daags programma van Helsingborg naar Göteborg
 • 6 daags programma van Halmstad naar Göteborg

Zie reisroute voor meer informatie.

Reis Route

Dag 1

Halmstad is een populaire vakantiebestemming onder de Zweden. Wie tijd heeft om deze kleine stad te bezoeken, moet zeker passeren langs het 17de-eeuwse paleis op de rechteroever van de Nissan rivier. Schuin daartegenover, op de linkeroever in het Pablo Picasso Park, pronkt een 15 meter hoge sculptuur ‘Head of a woman’ van de hand van de Spaanse veelkunner.

Dag 2

Vandaag wacht de beroemdste kust van Zweden op je: Tylösand. Niet alleen het befaamde strand is een bezoek waard. Piep zeker ook eens binnen in het Hotel Tylösand, daterend uit het begin van de vorige eeuw. De zee, het open landschap, natuurreservaten en weelderige landbouwgronden vergezellen je in het vervolg van de route richting het noorden. Je passeert Ugglarp, een kleine kunstgemeenschap met beroemde moestuinen en een leuke badplaats. Verder fiets je via het mooie Grimsholmen naar Falkenberg. Falkenberg is een van de oudste middeleeuwse dorp in de regio van Halland.

Fietstocht: 60 km

Dag 3

Verheug je vandaag op de pittoreske vissersdorpen, op kunstenaars en ambachtslieden langs de fietsroute. In Träslövsläge kan je volop genieten van vers gekookte kreeften, maar ook van een ijsje van het lokale ijssalon. Bezoek zeker nog het oude stadsgedeelte voor je verder fietst. De dag eindigt in Varberg, waar de imposante Varberg Vesting de kuststrook domineert.

Fietstocht: 40 km

Dag 4

Ten noorden van Varberg verandert het landschap. De zandstranden worden steeds kleiner. Vanaf hier domineren rotsen de kustlijn. Aan de horizon verschijnen de eerste eilanden. Doorheen velden en paardenboerderijen bereik je Kungsbacka, een klein dorpje met een indrukwekkend oud centrum.

Fietstocht: 60 – 70 km

Dag 5

Heb je de zee gisteren gemist? Niet getreurd! Vandaag kan je weer volop genieten van de schuimkoppen en de zilte lucht. Je passeert Vallda en Särö, de voormalige speeltuin van de oude koninklijke familie en de gegoede klasse van Göteborg. Vervolgens kom je op een oude spoorweg die is omgevormd tot fietspad. Kliffen, weelderige bossen, baaien en jachthavens vergezellen je bij de laatste loodjes naar Göteborg. Bij aankomst volg je de haven en fietst je de op één na grootste stad van Zweden binnen.

Fietstocht: 40 – 65 km

Dag 6

De laatste dag van de reis, vertrek na ontbijt of verlenging.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • kamer met douche/bad en wc
 • ontbijt
 • bagagevervoer
 • routebeschrijving met info en kaart
 • gps-tracks
 • telefonische bijstand tijdens het programma
 • btw
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • middag-, avondmaal en dranken
 • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
Optioneel
 • heen- en terugreis
 • extra nacht(en)
 • (elektrische) huurfiets
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Fietsvakantie van hotel naar hotel waarbij het bagagevervoer inbegrepen is.

Accommodaties

Je overnacht in 3* en 4* hotels. Deze zorgvuldig uitgekozen hotels beschikken over wellness faciliteiten.
Weet je graag wat de mogelijke hotels zijn voor dit programma, dan bezorgen wij je graag de indicatieve hotellijst.

Bagagetransport

Het bagagetransport is inbegrepen. Plaats je koffer met Zuiderhuis-bagagelabel op het afgesproken tijdstip op de correcte plaats. Wij zorgen ervoor dat jouw bagage op een veilige manier bij de volgende accommodatie terecht komt. De bagage wordt beperkt tot 1 koffer of reistas van max. 20 kg per persoon.

Boekingsprocedure

Voor al onze wandel- en fietsreizen werken wij steeds met boekingen op aanvraag. Dit wil zeggen dat wij de effectieve beschikbaarheid pas kunnen nagaan nadat wij jouw boeking en voorschot ontvangen hebben. De openstaande data op de website proberen wij zo up-to-date mogelijk te houden, maar beschikbaarheden fluctueren voortdurend. Bij ontvangst van jouw boeking en voorschot starten wij het boekingsproces. Zodra de reis bevestigd is, brengen wij je daarvan op de hoogte en bezorgen wij je de bevestigde bestelbon. Als je geen andere periode of reis kan, vervalt alles kosteloos en storten we het reeds betaalde bedrag terug.

Fietsen

Huurfietsen zijn niet standaard inbegrepen in dit programma. De (elektrische) huurfietsen zijn aangepast aan de omgeving en de opgegeven fietsroutes. Wens je een fiets te huren, geef jouw lichaamslengte dan door bij boeking. Zo staat steeds de juiste maat van fiets op je te wachten bij de start van je vakantie.

De huurfietsen zijn voorzien van een pomp, slot, reparatieset, fietstas en stuurtas.

Het dragen van een fietshelm is verplicht voor kinderen jonger dan 15 jaar. Alle fietsers worden geadviseerd een helm te dragen. Als een kind tot 15 jaar geen helm draagt, kunnen de ouders of begeleiders (van 15 jaar of ouder) hiervoor een boete krijgen. Voor je eigen veiligheid en om hygiënische redenen raden we steeds aan om je eigen helm mee te nemen. Moderne helmen bieden veel comfort, zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet ‘em op!

Prijzen van de huurfietsen:

6-daags programma

 • hybride huurfiets: € 172 p.p
 • elektrische huurfiets: € 305 p.p

8-daags programma

 • hybride huurfiets: € 199 p.p
 • elektrische huurfiets: € 331 p.p

Als klant blijf je gedurende de hele vakantie verantwoordelijk voor de huurfiets. In geval van diefstal of schade kan onze partner hiervoor een schadevergoeding aanrekenen, rechtstreeks aan hen te betalen. Bij diefstal moet je ter plaatse aangifte doen.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Met de wagen:

 • Brussel – Halmstad: ± 1090 km
 • Brussel – Helsingorg: ± 1020 km

Het is niet mogelijk om de parkeerplaatsen op voorhand te reserveren. Je betaalt de parking ter plaatse.

Richtprijs:

 • Helsingborg: 230 SEK per dag
 • Halmstad: 150 SEK per dag
 • Göteborg: 220 SEK per dag

Met het vliegtuig:

 • Brussel (BRU) – Kopenhagen (CPH): ± 1u30
 • Brussel (BRU) – Göteborg (GSE): ± 4u30 met één tussenstop

Vanuit deze luchthavens zijn de startpunten van de reis gemakkelijk te bereiken met de trein

 • Kopenhagen luchthaven – Helsingborg: € 20 p.p – 3 treinen per uur – rechtstreeks ongeveer 1u30
 • Kopenhagen luchthaven – Halmstad: rechtstreeks ongeveer 2u15
 • Göteborg – Helsingborg: € 25 p.p – elk uur een trein – rechtstreeks in ongeveer 1u40
 • Göteborg – Halmstad: € 22 p.p – elk uur een trein – rechtstreeks in ongeveer 1u15
Kinderen

Prijzen voor een 3de volwassene zijn van toepassing wanneer de 3de volwassene de kamer deelt met twee betalende volwassenen.

Dit programma is geschikt voor kinderen vanaf 16 jaar.

Maaltijden

Het ontbijt is standaard inbegrepen.

Reisprogramma

6 dagen / 5 nachten, waarvan 4 fietsdagen
8 dagen / 7 nachten, waarvan 6 fietsdagen

Reisdocumenten
 • Verzending
  De reisdocumenten worden ongeveer drie weken voor afreis en na betaling van het saldo via e-mail bij je bezorgd. Ontvang je ook graag een papieren versie van je reisdocumenten, geef dan gerust een seintje en dan bezorgen wij deze je uiteraard graag per post.
 • RouteYou
  Je kan je hele reis digitaal volgen via de applicatie van RouteYou. Zo heb je gedurende de hele reis alle informatie simpelweg in je broekzak.
 • Routeboek
  Je ontvangt de praktische informatie en het routeboekje via mail met o.a. een heldere routebeschrijving van de fietsetappes. Ontvang je je reisdocumenten ook graag per post? Geef dan een seintje en we versturen je het in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes.
 • Gps-tracks
  Gebruik je graag je eigen gps-toestel? Dan kan je de gpx-tracks downloaden vanuit de RouteYou applicatie.
Type ondergrond

Je zal fietsen op goed bewegwijzerde asfalt wegen, fietspaden en ook wegen met minder verkeer. Korte secties van het programma bevatten wegen met meer verkeer. Het programma bevat zowel platte als heuvelachtige wegen.

Uitbreidingen

Wens je extra nachten bij te boeken vóór of na de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan rechtstreeks via de website of via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie. Extra nachten voor of na de reis kan je na boeking ook nog bijboeken (mits beschikbaarheid ter plaatse).

Vervoer ter plaatse

Er is geen transfer voorzien van en naar het start- of eindhotel.

In Zweden reis je gemakkelijk met de trein, ook met fietsen. Tickets boek je makkelijk via https://www.oresundstag.se/en.

 • Göteborg – Halmstad: ±1u20 op de trein; meerdere treinen per uur.
 • Göteborg – Helsingborg: ±2u30 op de trein; meerdere treinen per uur.

Mits betaling en voldoende plaats op de trein (er zijn een beperkt aantal plaatsen voor fietsen voorzien) kan je je fiets meenemen op de Öresund train. Meer informatie daarover vind je hier.

Vluchtvoorstel

Zuiderhuis bezorgt je graag een vrijblijvend vluchtvoorstel. Hou er rekening mee dat we geen lowcostairlines (vb. Ryanair) kunnen reserveren.

Boek je de vluchten zelf dan raden wij je aan te wachten tot dat je van Zuiderhuis de bevestiging van je reis hebt ontvangen. Zuiderhuis kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door jou geboekte vluchten zonder definitieve bevestiging van de reis.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

Datum reisfiche