PDF DownloadPDF ICON

De Transardennaise

België
vanaf €348.00 | dagen
No Image Found

Omschrijving

wandeltocht in lijn van La Roche-en-Ardenne tot Bouillon
keuze tussen 3- tot 9-daagse doorgaande tocht met of zonder bagagevervoer
comfortabel verblijf in halfpension en transfers in functie van de wandelingen inbegrepen

De Transardennaise, of de Transardense route, is een vast begrip bij wandelliefhebbers. Deze tocht van 160 km leidt je van La Roche-en-Ardenne tot in Bouillon, dwars door het hart van de Ardennen.

De tocht is opgedeeld in 7 etappes waarbij je de keuze hebt tussen het volledige parcours of een deel ervan. Naar je eigen voorkeur kan je er een 3- tot 9-daagse reis van maken. De geel-witte tekens gidsen je door uitgestrekte Ardense bossen, de prachtige valleien van de Ourthe, de Lesse en de Semois en typische Ardense dorpjes. De pittige wandelingen belonen je keer op keer met schitterende panorama’s, gevarieerde landschappen en stukjes ongerepte natuur.

Vanaf La Roche-en-Ardenne trotseer je meteen enkele hoogtemeters en laat je de Ourthe achter je om de glooiende landschappen in te trekken tot in Lavacherie. Nadien trek je opnieuw de heuvelachtige bossen van Freyr en Vesqueville in, tot Saint-Hubert als het ware aan je voeten ligt. Het voortdurende klimmen en dalen zorgt voor uitgestrekte uitzichten en afwisselende landschappen. Ver weg van de bewoonde wereld is de kans groot dat je hier en daar wild spot. Vanaf Nassogne daal je verder af door de glooiende weilanden, tot aan de vallei van de Marsoult en de vallei van de Haute-Lesse. Terwijl Bouillon over de heuvel lonkt, geniet je nog van een laatste lange etappe die je langs de pittoreske dorpjes gidst, tot op de uitkijktoren ‘Belvédère d’Auclin’ die je een weids uitzicht gunt over de hele streek, met de Semois en het vermaarde kasteel van Godfried van Bouillon binnen oog- en wandelbereik.

De Transardennaise behoort zonder enige twijfel tot één van de mooiste trektochten door de Ardennen. Een uitdagende tocht waar je als wandelaar getrakteerd wordt op prachtige landschappen, betoverende bossen, kristalheldere beekjes en een rijke historische en culturele geschiedenis.

Reis Route

Dag 1

Aankomst in La Roche-en-Ardenne vanaf 15 uur.

Dag 2

Met meteen enkele hoogtemeters in de benen bijt je de spits af van de Transardennaise. Van La Roche-en-Ardenne wandel je door glooiende landschappen en sta je versteld van de prachtige panorama’s over de omgeving, de stad en de rivier de Ourthe. Nadat je het dorpje Sprimont gepasseerd bent, betreed je het bos van Freyr dat zich uitstrekt rondom het dorp Lavacherie, waar je eerste overnachting plaatsvindt.

25 km; 474 m stijgen.

Dag 3

Je begint aan een langzame klim die je langs Tonny tot aan de bossen van Vesqueville brengt. Je geniet van de rust, stilte en frisse lucht die de bossen te bieden hebben. Enkele beklimmingen en afdalingen later, kom je via een smal, kronkelig weggetje aan in Saint-Hubert.

17 km; 303 m stijgen

Dag 4

Een pittige tocht van 27 km leidt je door de mooiste bossen van de Ardennen. Tijdens enkele stevige klimmen en afdalingen wordt je omringd door de talloze eiken, beuken en naaldbomen die je volledig onderdompelen in de natuur, tenzij je een pauze inlast in Fourneau Saint-Michel.

27 km; 719 m stijgen

Dag 5

Terwijl de vorige etappes je toch wat lieten klimmen en dalen, blijf je tijdens deze etappe op een vrij gelijke hoogte. De dichte bossen worden meer en meer afgewisseld met akkerland en glooiende weilanden. In de plaats van het wild tref je voortaan eerder koeien aan op de weiden en mogelijk ook een karakteristiek Ardenner trekpaard. De wandeling eindigt in Mirwart, hier word je afgehaald voor een transfer naar je overnachtingsplaats in Awenne.

17 km; 493 m stijgen

Dag 6

Indien je de tocht verderzet naar Daverdisse, word je terug naar Mirwart gebracht en wandel je door twee parels van natuurgebieden – de vallei van de Marsau rond Mirwart en de vallei van de Haute-Lesse.

Ook fotografen zijn fan van de pracht die deze valleien te bieden hebben en kunnen hun ogen en lens niet afhouden van de wonderlijke watervalletjes van de riviertjes ‘de la Pierre au Charme’ en ‘du Bois de Tellin’ die je tegenkomt op deze etappe.

22 km; 494 m stijgen

Dag 7

Je start met een steile klim vanaf Daverdisse, meteen ook de grootste inspanning op deze wandeldag, waarna je langs de pittoreske dorpjes Porcheresse, Beth en Opont wandelt en geniet van een langs stuk langs een zijrivier van de Lesse, de Our. Het kleine gehucht Frênes voorbij, kom je aan in Paliseul waar je overnacht.

22 km; 559 m stijgen

Dag 8

Via La Tannerie zet je je tocht door de glooiende landschappen verder langs Mon Idée, Vivy en Mogimont. Nog voor je Bouillon bereikt, biedt de houten uitkijkentoren van Belvedere d’Auclin je een prachtig uitzicht over de hele streek, als je zijn 161 treden trotseert.

Langs een slingerend pad daal je verder af naar de oevers van de Semois, steek je de deze over langs de oude brug ‘Pont de Cordemois’ en kom je Bouillon binnen via een tunnel onder de burcht. Neem je tijd om Bouillon te verkennen, een bezoekje te brengen aan het kasteel van Godfried van Bouillon.

27 km; 452 m stijgen.

Dag 9

Na het ontbijt word je teruggebracht naar het beginpunt van je reis in La Roche-en-Ardenne.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • verblijf op basis van halfpension (behalve in Saint-Hubert, in dit geval is er  € 20 korting)
 • bagagetransport
 • transfers van eindpunt van de wandeling naar logies indien nodig
 • retourtransfer naar de startplaats
 • gratis parking aan startplaats
 • IGN-kaart
 • uitvoerige wandelgids ‘Transardennaise’ (175 blz, editie 2021) en informatiemap
 • btw
 • bijdrage garantiestelling
Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • drank
 • picknick of middagmaal
 • avondmaal in Saint-Hubert
 • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
Optioneel
 • zonder bagagevervoer
 • zonder retourtransfer
 • extra nacht(en)
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Doorgaande tocht in lijn met bagagevervoer. Ook mogelijk zonder bagagevervoer.

Accommodaties

Je verblijft in comfortabele en karaktervolle hotels of gastenkamers in tweepersoonskamers met privé-badkamer.

Het is mogelijk dat een transfer naar het logies wordt georganiseerd indien er op de voorziene aankomstplaats geen accommodatie beschikbaar is

Bagagetransport

Je hebt de keuze om je rugzak zelf te dragen tijdens de wandeling of om je grote bagage te laten vervoeren met bagagetransport en enkel een dagrugzak te dragen tijdens de wandelingen.

Indien je voor de formule met bagagevervoer kiest, dan zorgen wij ervoor dat jouw bagage op een veilige manier bij de volgende accommodaties terecht komt.

Boekingsprocedure

Voor al onze wandel- en fietsreizen werken wij steeds met boekingen op aanvraag. Dit wil zeggen dat wij de effectieve beschikbaarheid pas kunnen nagaan nadat wij jouw boeking en betaling van het voorschot ontvangen hebben. De openstaande data op de website proberen wij zo up-to-date mogelijk te houden, maar beschikbaarheden fluctueren voortdurend. Bij ontvangst van jouw boeking en betaling starten wij het boekingsproces. Zodra de reis bevestigd is, brengen wij je daarvan op de hoogte en bezorgen wij je de bevestigde bestelbon. Als je geen andere periode of reis kan, vervalt alles kosteloos en storten we het reeds betaalde bedrag terug.

Fysiek

Een gemiddelde wandeltocht over goede en gemakkelijk begaanbare paden, met qua afstand en niveau dagelijks variërende wandeletappes tussen 17 en 27 km per dag, met hoogteverschillen van gemiddeld 300 à 500 m per dag.

Hoe geraak ik ter plaatse?
 • Met eigen wagen
  Autostrade van Brussel via Namen naar Marche-en Famenne en verder via de N888 en de N833 tot in La Roche.
  De wagen kan voor de duur van de wandeling achtergelaten worden op de parking van het hotel of op één van de openbare parkings van La Roche.
 • Met openbaar vervoer
  Er zijn geen rechtstreekse treinverbindingen met La Roche-en-Ardenne en Bouillon.
  Je kan per trein naar Marloie reizen (regelmatige verbindingen) en van hier een bus nemen naar La Roche (3 maal daags). Vanuit Bouillon kan je per bus naar Libramont reizen (3 verbindingen per dag) en per trein terug naar Brussel (regelmatige verbinding).
  Klik hier voor de uurregeling van de treinen en hier voor de uurregeling van de bussen.
Maaltijden

Je verblijft op basis van halfpension (driegangenmenu). Indien je kiest voor de route die passeert in Saint-Hubert, is daar de avondmaaltijd niet inbegrepen. Er zijn wel tal van restaurants waar je ’s avonds iets kan gaan eten.

Mogelijk als solo-reiziger

Ja.

Reisprogramma

Aantal dagen / nachten:

 • 3 dagen, 2 nachten
 • 4 dagen, 3 nachten
 • 5 dagen, 4 nachten
 • 6 dagen, 5 nachten
 • 7 dagen, 6 nachten
 • 8 dagen, 7 nachten
 • 9 dagen, 8 nachten

Start & einde:

 • Start: La Roche-en-Ardenne
 • Einde: na afloop van wandeling op dag 3, 4, 5, 6, 7, 8 of 9, afhankelijk van je keuze.
 • Het is mogelijk om ergens anders te starten. Dit dien je wel bij de reservatie zelf direct te vermelden, daar de juiste hotels gereserveerd dienen te worden.
Reisdocumenten
 • Verzending
  De reisdocumenten worden ongeveer drie weken voor afreis per post bij je bezorgd, mits Zuiderhuis de volledige betaling van het eindsaldo ontvangen heeft.
 • Routeboek
  Het routeboekje geeft je wat praktische informatie weer over je reis.
 • Ter plaatse
  Bij aankomst in het eerste hotel of op de afspraak met onze plaatselijke vertegenwoordiger ontvang je het volledige informatiepakket, met een overzichtskaart, de lijst met alle overnachtingsplaatsen, hotelvouchers, een kaarthouder, de gids van de Transardense route met wandelbeschrijvingen (editie  2021, 175 blz) en een IGN-wandelkaart.
 • GPS tracks
  Houd er wel rekening mee dat deze gps-tracks enkel dienen als een bijkomend oriëntatie hulpmiddel om de wandelingen te kunnen uitvoeren. De wandelbeschrijving blijft het belangrijkste informatiemiddel waarop je je dient te baseren.
Uitbreidingen

Wens je extra nachten bij te boeken vóór, na of tijdens de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan rechtstreeks via de website of via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie. Extra nachten voor of na de reis kan je na boeking ook nog bijboeken.
Let op: extra nachten tijdens de reis dienen voor boeking aangevraagd te worden.

Vervoer ter plaatse

Er zijn 3 transfers inbegrepen in de prijs:

 • Dag 4: transfer naar een nabijgelegen accommodatie als de accommodatie in Nassogne gesloten is.
 • Dag 5: transfer van Mirwart naar het hotel of halte in Awenne afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Dag 6: transfer van hotel of halte in Awenne naar beginpunt van de wandeling in Mirwart.
Op reis met de hond

De hond meenemen op reis? Gelieve dit aan te vragen bij de boeking en het ras + grootte te vermelden. Huisdieren kunnen meegenomen worden na toestemming van onze lokale partners en het betalen van een eventueel supplement.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.