PDF DownloadPDF ICON

Trier, romantiek aan de Moezel

Duitsland
vanaf €449.00 | 4 dagen
No Image Found

Omschrijving

fietsen langs de Moezel en de Saar, tussen valleien en wijngaarden
verblijf in het comfortabele 4* hotel Blesius Garten met spafaciliteiten
proef de ambachtelijke bieren van de inhuis microbrouwerij Tonka

Trier, de oudste stad van Duitsland. De Romeinen vonden de vallei tussen zandstenen heuvels naast de rivier een ideale plaats voor een nederzetting. Je ontdekt op deze fietsvakantie de geboorteplaats van Karl Marx en de Romeinse monumenten de Dom en de Onze-Lieve-Vrouwkerk, alle twee op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je fietst er langs de charmante rivier de Moezel en de Saar, langs bijzondere natuur en talrijke historische dorpen met een oude geschiedenis.

De uitstekende infrastructuur van het openbaar vervoer en de waterwegen zorgen ervoor dat je de vele plaatsen en bezienswaardigheden makkelijk kan bezoeken. Elke riviervallei heeft zijn unieke en speciale flair en herbergt talrijke kastelen. Proef de lokale druivensoorten van de kleine wijndorpen of het bier van gevestigde brouwers. Een stressloze en ideale fietstocht om de regio te verkennen zonder je koffers dagelijks hoeven in te pakken.

Reis Route

Dag 1

Kom je iets vroeger op de dag reeds aan in Trier, neem dan gerust de tijd om de stad te voet te ontdekken.

Dag 2

Privétransfer naar Perl, waar de eerste fietstocht start. De Moezel vormt hier de natuurlijke grens tussen Duitsland en Luxemburg. Je fietst heerlijk tussen de wijngaarden, die garant staan voor magnifieke panorama’s. Even verder, bij Konz, vloeit de Saar in de Moezel en voor je het weet rol je Trier terug binnen.

’s Avonds staat er een bezoek gepland naar een kleine wijnmakerij. Hier zal je 4 verschillende wijnen proeven en de beroemde ‘Elsässer Flammkuchen’, een typische culinaire specialiteit die gemaakt is in een stenen bakoven.

Fietstocht: 50 km + transfer

Dag 3

Een boottocht neemt je mee op de Moezel. Vanop het water krijg je een nieuw perspectief op het uitgestrekte heuvellandschap met de prachtige wijngaarden. Na de boottocht, fiets je tot in Piesport, waar je een Romeinse wijnpers kan bezoeken. Een volgende stop is Neumagen-Dhron, Duitslands’ oudste wijndorp. Terug in Trier geniet je nog een laatste maal van de mooie historische stad.

Fietstocht: 45 km + boottocht

Dag 4

Vandaag fiets je langs de Saar. Je start aan de Obermosel en fietst naar het hoogtepunt van vandaag de middeleeuwse stad Saarburg met zijn unieke kasteelruïnes. Neem de tijd om uitgebreid te lunchen voor je terug op de fiets kruipt.

Je vertrekt in de late namiddag of je kan je verblijf verlengen.

Fietstocht: 50 km


Verblijf

4* Hotel Blesius Garten

Het comfortabele 4* hotel Blesius Garten wordt omringd door schilderachtige wijngaarden en ligt middenin een groene omgeving. Met zijn uitstekende ligging vlakbij het centrum van Trier vormt het hotel de ideale uitvalsbasis om de boeiende regio langs de Moezel per fiets te ontdekken. Ontspannen na een leuke dag fietsen doe je in de spa met onder andere zwembad en sauna.

Het hotel-restaurant Tonkas is de eerste microbrouwerij van Trier. Tonkas biedt hun uitstekende keuken aan in combinatie met een perfect bijpassend biertje. In de keuken worden verse regionale producten gebruikt met daarnaast een reeks gerenommeerde en ambachtelijke bieren.

Faciliteiten

Parking, Wifi, Restaurant, Zwembad, Spa, Sauna, Bar, Verhuur fietsen


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • kamer met douche/bad en wc
 • uitgebreid ontbijtbuffet
 • gebruik spafaciliteiten
 • gratis wifi
 • privétransfer Trier – Perl (incl. fiets)
 • bootticket Trier – Piesport incl. fiets (buiten het seizoen mogelijk privétransfer)
 • wijnproeverij met Elsässer Flammkuchen
 • informatiebijeenkomst ter plaatse
 • telefonische bijstand tijdens het programma
 • routebeschrijving met info
 • btw
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • middag-, avondmaal en dranken
 • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
Optioneel
 • extra nacht(en)
 • (elektrische) huurfiets
 • avondmaal
 • picknick
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Fietsvakantie vanuit een vast verblijf.

Accommodaties

Je verblijft in het comfortabele 4*hotel Blesius Garten, omringd door schilderachtige wijngaarden middenin een groene omgeving en tegelijk dicht bij het centrum van Trier. De uitstekende combinatie van een 4*hotel met spafaciliteiten en een zwembad, een uitzonderlijk à-la-carterestaurant, een microbrouwerij, een tapruimte en een grote biertuin biedt precies de juiste setting voor elke gegadigde.

Boekingsprocedure

Voor al onze wandel- en fietsreizen werken wij steeds met boekingen op aanvraag. Dit wil zeggen dat wij de effectieve beschikbaarheid pas kunnen nagaan nadat wij jouw boeking en voorschot ontvangen hebben. De openstaande data op de website proberen wij zo up-to-date mogelijk te houden, maar beschikbaarheden fluctueren voortdurend. Bij ontvangst van jouw boeking en voorschot starten wij het boekingsproces. Zodra de reis bevestigd is, brengen wij je daarvan op de hoogte en bezorgen wij je de bevestigde bestelbon. Als je geen andere periode of reis kan, vervalt alles kosteloos en storten we het reeds betaalde bedrag terug.

Fietsen

Huurfietsen zijn niet standaard inbegrepen in dit programma. De (elektrische) huurfietsen zijn aangepast aan de omgeving en de opgegeven fietsroutes. Wens je een fiets te huren, geef jouw lichaamslengte dan door bij boeking. Zo staat steeds de juiste maat van fiets op je te wachten bij de start van je vakantie.

Het dragen van een fietshelm wordt in Duitsland niet verplicht maar is wel sterk aangeraden.

Voor je eigen veiligheid en om hygiënische redenen raden we steeds aan om je eigen helm mee te nemen. Moderne helmen bieden veel comfort, zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet ’em op!

De huurfietsen hebben 21 versnellingen en zijn uitgerust met een waterdichte fietstas en stuurtas, reparatiekit met reserveband, pomp en slot. Standaard wordt een unisex-model voorzien. Een herenmodel (hoge instap) is beschikbaar op aanvraag.
De elektrische fietsen zijn standaard unisex-modellen met lage instap.

Naast de standaard huurfiets bieden we voor dit programma ook een plus-model aan. Deze niet-elektrische fiets zorgt voor een iets sportievere houding en beschikt over hoge kwaliteit fietsonderdelen. De fiets heeft onder andere 27 versnellingen en een degelijke voorvorkvering voor een optimaal fietscomfort. Het plus-model is enkel beschikbaar met hoge instap (herenmodel).

Alle huurfietsen zijn uitgerust met een stuurtas (per boeking), fietstas en een reparatieset.

Als klant blijf je gedurende de hele vakantie verantwoordelijk voor de huurfiets. In geval van diefstal of schade kan onze partner hiervoor een schadevergoeding aanrekenen, rechtstreeks aan hen te betalen. Bij diefstal moet je ter plaatse aangifte doen.

Tenzij anders vermeld, is het steeds mogelijk de eigen fiets te gebruiken.

Prijs voor huurfietsen:

standaard huurfiets: € 84
premium huurfiets: € 148
elektrische huurfiets: € 222

Hoe geraak ik ter plaatse?

Met de wagen kan je naar Trier reizen:

 • Brussel – Trier: ± 255 km
 • Er zijn gratis parkeerplaatsen aan het hotel beschikbaar. Reservatie op voorhand is niet mogelijk.

Daarnaast geraak je mits enkele tussenstops ook met de trein in Trier:

 • Brussel – Aarlen – Luxemburg – Trier: ± 4u30

Wij raden je aan te wachten met het boeken van treintickets tot je van Zuiderhuis een bevestiging van je reis hebt ontvangen.

Kinderen

Kinderprijzen en prijzen voor een derde volwassene zijn van toepassing wanneer het kind of de derde volwassene de kamer deelt met twee betalende volwassenen. Twee kinderen op een eigen kamer worden aanzien als volwassenen.

Maaltijden

Het ontbijt is standaard inbegrepen en halfpension kan indien gewenst bijgeboekt worden. Het halfpension omvat twee 3-gangendiners die normaliter genoten worden op de dag van aankomst en de laatste avond. Het is mogelijk dat het avondmaal in een restaurant in de omgeving van het hotel voor jou gereserveerd wordt.

Reisprogramma

4 dagen / 3 nachten, waarvan  3 fietsdagen.

Reisdocumenten

Verzending
De reisdocumenten worden ongeveer drie weken voor afreis en na betaling van het saldo via e-mail bij je bezorgd. Ontvang je ook graag een papieren versie van je reisdocumenten, geef dan gerust een seintje en dan bezorgen wij deze je uiteraard graag per post.

RouteYou
Je kan je hele reis digitaal volgen via de applicatie van RouteYou. Zo heb je gedurende de hele reis alle informatie simpelweg in je broekzak.

Routeboek
Je ontvangt de praktische informatie en het routeboekje via mail met o.a. een heldere routebeschrijving van de fietsetappes. Ontvang je je reisdocumenten ook graag per post? Geef dan een seintje en we versturen je het in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes.

Gps-tracks
Gebruik je graag je eigen gps-toestel? Dan kan je de gpx-tracks downloaden vanuit de RouteYou applicatie.

Type ondergrond

Alle fietspaden zijn vlak en goed bewegwijzerd. Er zal vaak gefietst worden op fietspaden en zijwegeltjes met weinig verkeer. Hou rekening met meer verkeer bij het binnenkomen en verlaten van grote steden.

Uitbreidingen

Wens je extra nachten bij te boeken vóór, na of tijdens de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan rechtstreeks via de website of via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie. Extra nachten voor of na de reis kan je na boeking ook nog bijboeken.

Een extra nacht vanaf € 78 per persoon.

Vervoer ter plaatse

Volgende transfers zijn inbegrepen in het programma (incl. fiets):

 • treinticket Trier – Perl
 • treinticket Trier – Piesport (niet in april en vanaf mid- oktober)
Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.