PDF DownloadPDF ICON

Tussen Lomme en Lesse

België
vanaf €655.00 | 5 dagen
No Image Found

Omschrijving

doorgaande wandeltocht in lusvorm door de bossen van de centrale Ardennen
nieuw volledig bewegwijzerd parcours langs haast uitsluitend onverharde paden
comfortabel verblijf in half pension en transfers in functie van de wandelingen inbegrepen

De ‘Grand Tour entre Lesse et Lomme’ is een nieuwe, volledig uitgestippelde en bewegwijzerde wandelroute in lusvorm door de ruige en ongerepte natuur van de centrale Ardennen. De wandelpaden zijn haast allemaal onverhard en lopen langs en over het hoogplateau dat door de rivieren Lomme en Lesse begrensd wordt. Dit is echt een programma voor wie op zoek is naar rust en stilte en zich volledig wil onderdompelen in de ongerepte natuur van de Ardense bossen. Je trekt van de bron van de Lesse, naar het kabbelende water van de Lhomme, door de grootse natuur van “het Grote Woud van Saint-Hubert”, vol beuken, eiken en sparren.
Je overnacht in sfeervolle hotels of gastenkamers, dichtbij de route. Redu, Séchery, Lesse en Smuid liggen in de omgeving van het parcours. Hier kan je de Ardense sfeer met alle zintuigen proeven, na je tocht door de dichte bossen waar je misschien wel oog in oog kwam te staan met verraste herten, reeën, vossen en wilde zwijnen en weiden vol gevlekte orchis. Dit is een gebied dat vele ongekende plekjes natuurschoon in petto heeft, te savoureren op het ritme van je eigen stappen.

Reis Route

Dag 1

Onthaal in Daverdisse.
Een andere afspraakplaats is eventueel mogelijk indien het logies in Daverdisse niet beschikbaar is. Het programmaverloop kan in functie hiervan aangepast worden.

Dag 2

Verplaatsing met de eigen wagen naar het dorpje Lesse waar de wandeltocht van start gaat. Hier volg je de gelijknamige rivier die hier ontstuimig stroomt noordwaarts. Verderop mondt de Our samen met de Lesse en klim je de vallei uit om later opnieuw af te dalen naar de Lesse en het zijbeekje Glan. We volgen de wandelroute tot punt 7 en gaan langs bospaden door het Bois de Transinne verder naar Redu.

Ca. 19 km; 5:30 uur wandelen; 440 m stijgen; 380 m dalen

Dag 3

Vanuit Redu wandel je terug naar punt 7 op de wandelroute en vervolg je de tocht naar La Ferme de Bestin. Langs een pad tussen de dennenbomen kom je voorbij de ruïnes van het verdwenen middeleeuwse dorp Marsolle, forellenvijvers en verderop volg je een eind een voormalige trambedding. Langs een voormalige tramroute en door het dichte woud van Saint Hubert bereik je de Lomme (Lhomme).

Ca. 18 km; 5 uur wandelen; 300 m stijgen; 330 m dalen

Dag 4

Verder door het woud naar het gehucht Pont de Libin, aan een brug over de Lomme. Door veengebied, afgelegen bossen en verder over het plateau van Contranhez, een plek die inspireerde tot tal van Ardense legendes, bereik je het natuurreservaat Les Troufferies, met een bijzondere fauna en flora. Nabij Ochamps komen we in het brongebied van de Lesse, aan de rand van het plateau van Libramont.
Transfer vanaf Ochamps naar het logies in Hatrival.

Ca. 21 km; 6 uur wandelen; 430 m stijgen; 330 m dalen

Dag 5

Transfer naar Ochamps en van hier volgen we door mooie stille bossen een stukje de GR129 over het grondgebied van Paliseul, door prachtig eikenwoud en in de omgeving van Maissin vinden we de Lesse weer, inmiddels een echte rivier die we volgen naar het vertrekpunt in Lesse.

Einde van het programma.

Ca. 26 km; 7 uur wandelen; 290 m stijgen; 390 m dalen


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • verblijf op basis van halfpension
 • bagagetransport
 • IGN-kaart van de wandeling
 • informatiepakket
 • gps-tracks
 • btw
 • bijdrage garantiestelling
Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • drank
 • picknick of middagmaal
 • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
Optioneel
 • extra nacht(en)
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Doorgaande tocht in lusvorm met bagagevervoer. Ook mogelijk zonder bagagevervoer.

Accommodaties

Je verblijft in comfortabele hotels en gastenkamers met charme en karakter, in tweepersoonskamers met privé-badkamer.

Bagagetransport

Je hebt de keuze om je rugzak zelf te dragen tijdens de wandeling of om je grote bagage te laten vervoeren met bagagetransport en enkel een dagrugzak te dragen tijdens de wandelingen.
Indien je voor de formule met bagagevervoer kiest, dan zorgen wij ervoor dat jouw bagage op een veilige manier bij de volgende accommodaties terecht komt.

Belangrijke informatie

Het wandelprogramma kan worden aangepast naargelang de vertrekplaats.

Boekingsprocedure

Voor al onze wandel- en fietsreizen werken wij steeds met boekingen op aanvraag. Dit wil zeggen dat wij de effectieve beschikbaarheid pas kunnen nagaan nadat wij jouw boeking en betaling van het voorschot ontvangen hebben. De openstaande data op de website proberen wij zo up-to-date mogelijk te houden, maar beschikbaarheden fluctueren voortdurend. Bij ontvangst van jouw boeking en betaling starten wij het boekingsproces. Zodra de reis bevestigd is, brengen wij je daarvan op de hoogte en bezorgen wij je de bevestigde bestelbon. Als je geen andere periode of reis kan, vervalt alles kosteloos en storten we het reeds betaalde bedrag terug.

Fysiek

De totale afstand van de wandeltocht is 78,64 km. De dagelijkse wandelingen variëren van 17 tot 26 km, met hoogteverschillen tussen 200 tot 500 meter per dag.
Wandelingen van verschillend niveau, van 5 tot 8 uur wandelen, soms over moeilijk rotsachtig terrein, met rotsen, over vervagend pad, met af en toe een klauterpartijtje of dicht struikgewas.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Met eigen wagen:
Per wagen via Brussel en Namen tot Redu of Daverdisse.

Voor dit programma is een eigen wagen noodzakelijk. Op dag 2 rijd je met de eigen wagen naar het vertrekpunt van de wandeltocht in Lesse. De wagen blijft hier achter en je pikt deze hier na de laatste wandeldag opnieuw op.

Maaltijden

Je verblijft in halfpension. Voor ’s middags kan je een picknick bestellen in de logies of deze aankopen in een supermarkt in de buurt.

Mogelijk als solo-reiziger

Ja.

Reisprogramma

5 dagen / 4 nachten, waarvan 4 wandeldagen.

Reisdocumenten
 • Verzending
  De reisdocumenten worden ongeveer drie weken voor afreis bij je bezorgd, deels per e-mail en deels per post mits Zuiderhuis de volledige betaling van het eindsaldo ontvangen heeft.
 • Routeboek
  Je ontvangt voor afreis een boekje met de praktische informatie over je reis. Een wandelbeschrijving is niet voorzien, maar de route is ter plaatse goed en recent bewegwijzerd. Je ontvangt ook een topografische kaart en je kan de GPS-tracks opvragen.
 • GPS tracks
  Houd er wel rekening mee dat deze gps-tracks enkel dienen als een bijkomend oriëntatie hulpmiddel om de wandelingen te kunnen uitvoeren. De wandelbeschrijving blijft het belangrijkste informatiemiddel waarop je je dient te baseren.
Uitbreidingen

Wens je extra nachten bij te boeken vóór of na de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan rechtstreeks via de website of via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie. Extra nachten voor of na de reis kan je na boeking ook nog bijboeken.

Vervoer ter plaatse

Het wandelprogramma is een lusvormige route met begin- en eindpunt in het dorpje Lesse.

Op dag 2 rijd je zelf met de wagen naar het beginpunt van de wandelroute, waar je deze voor de duur van het programma achterlaat op een parking naast de weg naar Lesse waar de tocht van start gaat. Je kan de wagen niet achterlaten aan het eerste logies.

Op dag 5, op het einde van de wandeletappe, kom je opnieuw aan in Lesse waar je de wagen terugvindt en hiermee terugrijdt naar het hotel waar je jouw bagage opnieuw oppikt alvorens terug te reizen.

Op reis met de hond

De hond meenemen op reis? Gelieve dit aan te vragen bij de boeking en het ras + grootte te vermelden. Huisdieren kunnen meegenomen worden na toestemming van onze lokale partners en mits het betalen van een supplement.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.