PDF DownloadPDF ICON

Vanuit Kopenhagen doorheen Zuid-Seeland

Denemarken
vanaf €957.00 | 8 dagen
No Image Found

Omschrijving

rondreis doorheen Deense Zuid-Seeland
verblijf in comfortabele 3* en 4* hotels
verken charmante Kopenhagen en de Vikingcultuur

Je vertrekt vanuit Køge, een oude maar levendige stad. Deze reis kan je gemakkelijk verlengen met enkele nachten in Kopenhagen. Er is zoveel te zien dat je met één dag niet toekomt.
De route voert je over het eiland Seeland, wat in de volksmond ook wel ‘Het eiland van de koningen’ wordt genoemd. Het landschap kenmerkt zicht door de de glooiende velden, bossen en water. Rust en vrije natuur is gegarandeerd tijdens een vakantie in Seeland.

In Zuid-Seeland vind je prachtige fjorden en de hoogste kliffen van het land. Terwijl vissersdorpen en karakteristieke oude stadjes elkaar afwisselen, ervaar je het leven van de Vikingen in close up. Je maakt er kennis met de talloze bezienswaardigheden: van Vikingsporen via de graven van Deense vorsten tot talrijke goed onderhouden renaissancekastelen.

Je struint door de oude straatjes van de historische wijk in Køge, spot vogels langs het meer van Tissø, geniet van het bezoek aan een lokale brouwerij in Ringsted en je waant je een echte Viking aan boord van een Vikingschip.

Reis Route

Dag 1

Afhankelijk van het moment van aankomst kan je de Deense stad Köge gaan verkennen. Alle belangrijke bezienswaardigheden zijn makkelijk te bereiken per fiets, te voet of met het openbaar vervoer.

Dag 2

De eerste fietsrit brengt je van de oostkust naar de zuidwestkust. Via goed onderhouden fietspaden en rustige wegen kom je voorbij pittoreske dorpjes als Vraby en Viverup. Het laatste stuk vooraleer Næstved te bereiken, is licht heuvelachtig. Onderweg kan je een bezoek brengen aan het themapark ‘Bonbon Land’. Aangekomen in Næstved kun je op excursie trekken naar het nabijgelegen kasteel van Gavnø in rococo-stijl. Je wordt er onthaald in een geurende rozentuin en vindt er onder meer een enorme collectie schilderijen.

Fietstocht: 61 km

Dag 3

Vandaag laat de route je eerst watertanden langs de prachtige stranden en duinlandschappen richting het vakantieoord en vissersdorp Kaerebaeksminde. De vakantiestemming is er alom tegenwoordig, met legio opties op een goed glas, culinaire pauzes – de gerookte vis kun je onmogelijk niet geroken hebben – en een plons in de zeestraat ‘De Grote Belt’. In het dorpscentrum tref je ook verschillende kunstgalerijen aan. Vervolgens zwiept de route terug landinwaarts, noordwaarts, door het landschap van ‘De Grote Belt’. Je overnacht in een van de eeuwenoude stadjes Sorø of Ringsted.

Fietstocht: 50-60 km

Dag 4

Vanuit Sorø/Ringsted gaat het verder richting het noordoosten. Daar bots je op de landschappelijke erfenis uit de voorbije glacialen: de Iselfjord en de Roskildefjord. In de omgeving zijn bewijzen gevonden van ruim 6000 jaar menselijke aanwezigheid. Later, tijdens de periode van de Vikingen, bleef Roskilde, de stad waarnaar de fjord is vernoemd, ook een strategische nederzetting. Tegenwoordig kun je in de voetsporen treden van de Vikingen en een zeiltocht maken in een replicaschip vanuit de haven van Roskilde. Roskilde bleef een stad met aanzien in de eeuwen die volgden op het Vikingentijdperk. Een bewijs hiervan is de kathedraal van Roskilde, waar nagenoeg alle vorsten van Denemarken sinds de Middeleeuwen begraven liggen. Deze avond slaap je in de universiteitsstad Roskilde.

Fietstocht: 45 – 63 km

Dag 5

Van Roskilde gaat het oostwaarts langs tumuli uit de bronstijd richting Kopenhagen. Net voor de metropool bereik je het natuurgebied Vestskoven met de groene heuvel Herstedhoje. Een ideale plek voor een aangename rustpauze. Daarna kom je via een van de vele fietssnelwegen in het hart van Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, en tevens het culturele en economische kloppende hart.

De kosmopolitische stad ligt verspreid over de oostkust van Seeland en het kleinere eiland Amager. De stad kijkt uit over de Sont, de zeestraat die Seeland scheidt van de zuidelijke tip van Zweden. Het is een van de drukst bevaren waterwegen wereldwijd. Alle bezienswaardigheden liggen spreekwoordelijk op een zakdoek, en zijn derhalve bereikbaar te voet of met de fiets. Je slaapt de komende twee nachten in Kopenhagen.

Fietstocht: ±44 km

Dag 6

Vandaag is geheel gewijd aan de hoofdstad Kopenhagen, ook wel de ‘fietshoofdstad van de wereld’ genoemd. Deze naam hebben ze niet gestolen, want door slim te investeren in fietsinfrastructuur – die bovendien afgestemd is op trein, tram, bus en taxi – steeg het aantal inwoners dat met de fiets naar het werk of naar school gaat, tot ruim 60%.

Laat je meeslepen door de stroom fietsers, terwijl je op zoek gaat naar de ‘Kleine Zeemeermin’, het Christiansborg paleis, het beursgebouw met de drakentoren, het koninklijk Deens theater, het Tivoli pretpark en vele andere attracties. Overnachten doe je opnieuw in Kopenhagen.

 

Dag 7

Je verlaat Kopenhagen via de groene zones van Valby Parken en fietst zuidwaarts langs het strand. Je vervolgt je weg op de Berlijn-Kopenhagen fietsroute en rijdt over licht golvende wegen recht naar het hart van het middeleeuws stadje Køge. In het centrum domineren de Scandinavische vakwerkhuizen het straatbeeld. Mis zeker ook het marktplein en de Kirkestræde niet.
Heb je de stad al bezocht op de eerste dag? Geniet dan nog wat na van op een van de nabijgelegen witte stranden. Na een prachtige fietstocht waarin je werd ondergedompeld in de cultuur en natuur van Seeland, schiet er nog tijd genoeg over om jezelf ook even onder te dompelen.

Fietstocht: 43 – 56 km

Dag 8

Einde van het programma na het ontbijt en indien gewenst kan de reis verlengd worden met extra nachten.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • kamer met douche/bad en wc
 • ontbijt
 • bagagetransport
 • routebeschrijving met info
 • gps-tracks
 • telefonische bijstand tijdens het programma
 • btw
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • middag-, avondmaal en dranken
 • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
Optioneel
 • extra nacht(en)
 • (elektrische) fietsen met fietstas
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Fietsprogramma van hotel naar hotel waarbij het bagagetransport is inbegrepen. Het start- en eindpunt van de reis zijn gelijk.

Accommodaties

Je verblijft voornamelijk in 3* en 4* hotels.

Weet je graag wat de mogelijke hotels zijn voor dit programma, dan bezorgen wij je graag de indicatieve hotellijst.

Bagagetransport

Het bagagetransport is inbegrepen. Plaats je koffer met Zuiderhuis-bagagelabel op het afgesproken tijdstip op de correcte plaats. Wij zorgen ervoor dat jouw bagage op een veilige manier bij de volgende accommodatie terecht komt. De bagage wordt beperkt tot 1 koffer of reistas van max. 20 kg per persoon.

Boekingsprocedure

Voor al onze wandel- en fietsreizen werken wij steeds met boekingen op aanvraag. Dit wil zeggen dat wij de effectieve beschikbaarheid pas kunnen nagaan nadat wij jouw boeking en voorschot ontvangen hebben. De openstaande data op de website proberen wij zo up-to-date mogelijk te houden, maar beschikbaarheden fluctueren voortdurend. Bij ontvangst van jouw boeking en voorschot starten wij het boekingsproces. Zodra de reis bevestigd is, brengen wij je daarvan op de hoogte en bezorgen wij je de bevestigde bestelbon. Als je geen andere periode of reis kan, vervalt alles kosteloos en storten we het reeds betaalde bedrag terug.

Fietsen

Huurfietsen zijn niet standaard inbegrepen in dit programma. De (elektrische) huurfietsen zijn aangepast aan de omgeving en de opgegeven fietsroutes. Wens je een fiets te huren, geef jouw lichaamslengte dan door bij boeking. Zo staat steeds de juiste maat van fiets op je te wachten bij de start van je vakantie.

Het dragen van een fietshelm is niet verplicht in Denemarken.
Voor je eigen veiligheid en om hygiënische redenen raden we steeds aan om je eigen helm mee te nemen. Moderne helmen bieden veel comfort, zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet ‘em op!

De huurfietsen zijn steeds voorzien van een fietsslot, fietstas en reparatieset.

Prijzen:

 • standaard huurfiets: € 96
 • elektrische huurfiets: € 203

Als klant blijf je gedurende de hele vakantie verantwoordelijk voor de huurfiets. In geval van diefstal of schade kan onze partner hiervoor een schadevergoeding aanrekenen, rechtstreeks aan hen te betalen. Bij diefstal moet je ter plaatse aangifte doen.

Tenzij anders vermeld, is het steeds mogelijk de eigen fiets te gebruiken.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Met de wagen:

 • Brussel – Köge: ± 880 km
 • Gratis parking aan het hotel in Köge, indien beschikbaar. Geen reservatie mogelijk.

Met de trein:

 • Brussel – Keulen- Hamburg – Köge: ± 15 uur

Met het vliegtuig:

 • Brussel – Kopenhagen (CPH)
Kinderen

Driepersoonskamers zijn niet beschikbaar voor dit programma. Er zijn geen kinderkortingen van toepassing.

Maaltijden

Het ontbijt is standaard inbegrepen. Voor deze reis kan geen avondmaal bijgeboekt worden, maar in de buurt van ieder hotel zijn er voldoende eetgelegenheden.

Reisprogramma

8 dagen / 7 nachten, waarvan 6 fietsdagen.

Reisdocumenten
 • Verzending
  De reisdocumenten worden ongeveer drie weken voor afreis en na betaling van het saldo via e-mail bij je bezorgd. Ontvang je ook graag een papieren versie van je reisdocumenten, geef dan gerust een seintje en dan bezorgen wij deze je uiteraard graag per post.
 • RouteYou
  Je kan je hele reis digitaal volgen via de applicatie van RouteYou. Zo heb je gedurende de hele reis alle informatie simpelweg in je broekzak.
 • Routeboek
  Je ontvangt de praktische informatie en het routeboekje via mail met o.a. een heldere routebeschrijving van de fietsetappes. Ontvang je je reisdocumenten ook graag per post? Geef dan een seintje en we versturen je het in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes.
 • Gps-tracks
  Gebruik je graag je eigen gps-toestel? Dan kan je de gpx-tracks downloaden vanuit de RouteYou applicatie.
Uitbreidingen

Wens je extra nachten bij te boeken vóór, na of tijdens de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan rechtstreeks via de website of via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie. Extra nachten voor of na de reis kan je na boeking ook nog bijboeken.

Vluchtvoorstel

Zuiderhuis bezorgt je graag een vrijblijvend vluchtvoorstel. Hou er rekening mee dat we geen lowcostairlines (vb. Ryanair) kunnen reserveren.

Boek je de vluchten zelf dan raden wij je aan te wachten tot dat je van Zuiderhuis de bevestiging van je reis hebt ontvangen. Zuiderhuis kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door jou geboekte vluchten zonder definitieve bevestiging van de reis.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

Datum reisfiche