PDF DownloadPDF ICON

Idyllisch Zuid-Funen op de fiets

Denemarken
vanaf €894.00 | 7 dagen
No Image Found

Omschrijving

rondreis per fiets in "de tuin van Denemarken"
verblijf in comfortabele 3* en 4* hotels
van eiland naar eiland hoppen met de fiets

Denemarken is het fietsland bij uitstek. Wie de beelden van de eerste drie ritten in de Tour de France 2022 zag, weet ook hoe gek de Denen zelf zijn van de fiets. Het vlakke terrein, een occasionele kleine heuvel, een zilte zeebries, eilanden verbonden via bruggen met wereldfaam … Dit zorgt voor de veelzijdigheid van het Deense fietslandschap, met ritten voor elk niveau, langs goed onderhouden fietspaden en kleine landwegen.

Fietsen doorheen “de tuin van Denemarken” is wat er op jouw to-dolijst staat tijdens deze fietsvakantie. Je fietst langs ruige stranden, over groene heuvels en door golvende velden. Wist je trouwens dat Funen het op één na grootste eiland van de ruim 400 Deense eilanden is? Seeland krijgt daarbij tevens de eer van het grootste eiland te zijn. Verdwalen doe je er echter niet: het Zuiderhuis neemt je er op sleeptouw en laat je genieten van dezelfde luchtspiegelingen die ook sprookjesschrijver Hans Christian Andersen ter inspiratie dienden.

De oversteek naar en van het eiland Ærø doe je met de ferry. De ideale manier om de eilanden ook vanuit een ander perspectief te zien. Geniet van de indrukwekkende panorama’s op het afwisselende landschap die de eilanden te bieden hebben.

Een echte aanrader is overigens een bezoek aan de belangrijkste stad van Funen, Odense, waar sinds 2021 een nagelnieuw museum pronkt, geheel gewijd aan H. C. Andersen en zijn sprookjeswereld. Wij regelen graag een verlenging in Odense voor je, waar de Deense hygge je snel zal doen thuis voelen!

Reis Route

Dag 1

Svendborg is een levendige stad met een gezellig historisch centrum. Het aanbod aan gezonde en lokaal geproduceerde producten is er enorm en zijn een geschenk voor je smaakpapillen. Je kan er een bezoek brengen aan een traditionele houten scheepswerf of het moderne natuurhistorisch museum bezoeken. Heb je fietsen gehuurd? Dan zullen deze vanaf de namiddag beschikbaar zijn in het hotel.

Dag 2

Vandaag blijf je in de buurt van Svendborg. In de haven kun je het Maritimt Center Danmark bezoeken. Fiets je over de brug naar het eiland Thurø, dan kun je een boottrip overwegen met het vintageschip M/S Helge naar het eiland Tåsinge (bootticket niet inbegrepen). Onderweg spot je lieflijke houten huisjes aan de kustlijn. Op het eiland kun je Valdemar Castle bezoeken. Ben je liefhebber van bomen? Kijk dan zeker uit naar de ruim 500-jarige Ambrosius-eik. Maak nog een stop bij de gezellige haven Skovballe Havn en geniet terwijl je over rustige wegen en door de innemende natuur fiets. De adembenemende zichten zijn meer dan de moeite waard. Blijf je vandaag liever op het vaste land? Ga dan eens langs bij de brouwerij van Svendborg en trakteer jezelf op een smaakvol biertje, een lokale wijn of heerlijke chocolade. Op enkele minuten fietsen ten noorden van Svendborg bevindt zich bovendien het Egeskov Castle met het bijhorende en hoogstbijzondere kasteelpark.

Fietstocht: 35 of 53 km

Dag 3

Neem in de voormiddag de ferry van Svendborg naar Ærøskøbing. Op het eiland Ærø waan je je helemaal in een 19e eeuwse sfeer met de smalle kasseistraatjes en kleine werkmanshuisjes met stokrozen. Overal kom je kleine boerderijwinkeltjes tegen waar je lokaal geproduceerde honing, fruit- en groentensoorten kan inslaan. In Ærøskøbing kun je de scheepswerf Det Gamle Værft – oftewel De Oude Scheepswerf – bezoeken vooraleer je verder fietst naar Vesterstrand met haar gekleurde strandhuisjes. Vanaf hier fiets je langs de kust naar het oude havenstadje Marstal, waar het prachtige Eriks Hale Strand om een zonnebril en een fris glas smeekt. Voorts heeft Ærø zijn eigen brouwerij en is het bekend voor de productie van ijsjes en chocolade.

Fietstocht: 29 km

Dag 4

Vandaag fiets je langs de prachtige kustlijn – hoe kan het ook anders? – richting Søby in het noordwesten van Ærø. Onderweg passeer je Bregninge Kerk, de unieke 33-meter hoge klif Voderup Klint en de beschermde Vitsø Mill. De zee is hier nooit veraf. De wind in je haren. Het ruige van het eilandbestaan. Laat alles even bezinken bij het landhuis Søbygaard met zijn interessante kunsttentoonstellingen en geniet van een kopje koffie in een gezellig fietscaféetje net ten zuiden van Søby. Vanuit Søby neem je de ferry naar Faaborg.

Fietstocht: 36 km

Dag 5

Geniet van een dag in Svanninge Bakker, de Funense “Alpen”. De zandheuvels, gevormd tijdens de IJstijden, vormen één van de mooiste natuurgebieden in de Funen-regio. De tocht brengt je langs het kleine dorpje Diernæs en Kaleko Mill, het decor van een populaire Deense kerstfilm. Je komt voorbij prachtige bossen. Via Falsted, waar je één van de beste restaurants van Denemarken vindt, fiets je terug richting Faaborg.  Deze eerste tocht is bij benadering 25 km lang. Je kunt ook de ferry nemen van Faaborg naar het pittoreske eiland Avernakø. Geniet er van de prachtige stranden, neem een frisse duik en beleef de diversiteit van het vogelrijk. Deze route is 16 km lang. Controleer in elk geval de uurregeling van de ferry.

Fietstocht: 41 km

Dag 6

Via een zeer idyllische route fiets je langs de kustlijn terug naar Svendborg. Onderweg passeer je het het kasteel van Holstenshuus en het landgoed Lehnskov Gods. Stop onderweg op een van de leuke picknickplaatsen of aan een van de gezellige haventjes. Geniet van een ijsje bij Rantzausminde Havn vooraleer je verder fietst tot aan het hotel.

Fietstocht: 44 km

Dag 7

Aan te bevelen is een verlenging van je reis met één of meerdere nachten in Odense. Bezoek er het Hans Christian Andersens Museum en het openluchtmuseum “The Funen Village” of geniet van de relaxte sfeer in het centrum van de stad. Odense kan je zowel te voet als met de fiets ontdekken. Heb je al heimwee naar de fiets, dan kan je bij het hotel fietsen huren.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • accommodatie in comfortabele hotels
 • ontbijt
 • ferry Svendborg – Ærø
 • ferry Ærø – Faaborg
 • bagagetransport
 • routebeschrijving met info en kaart
 • gps-tracks
 • telefonische bijstand tijdens het programma
 • btw
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • middag- en avondmaal en dranken
 • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
Optioneel
 • heen- en terugreis
 • extra nacht(en)
 • (elektrische) fietsen
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Fietsprogramma van hotel naar hotel waarbij het bagagevervoer inbegrepen is.

Accommodaties

Je verblijft in 3* en 4*hotels, in de buurt van of vlak aan een strand met mooie uitzichten, rustig gelegen maar op fietsafstand van de stad.

Weet je graag wat de mogelijke hotels zijn voor dit programma, dan bezorgen wij je graag de indicatieve hotellijst.

Houd er wel rekening mee dat sommige hotels “ADULTS ONLY” zijn, waardoor het onmogelijk is deze reis met kinderen te maken.

Bagagetransport

Het bagagetransport is inbegrepen. Plaats je koffer met Zuiderhuis-bagagelabel op het afgesproken tijdstip op de correcte plaats. Wij zorgen ervoor dat jouw bagage op een veilige manier bij de volgende accommodatie terecht komt. De bagage wordt beperkt tot 1 koffer of reistas van max. 20 kg per persoon.

Boekingsprocedure

Voor al onze wandel- en fietsreizen werken wij steeds met boekingen op aanvraag. Dit wil zeggen dat wij de effectieve beschikbaarheid pas kunnen nagaan nadat wij jouw boeking en voorschot ontvangen hebben. De openstaande data op de website proberen wij zo up-to-date mogelijk te houden, maar beschikbaarheden fluctueren voortdurend. Bij ontvangst van jouw boeking en voorschot starten wij het boekingsproces. Zodra de reis bevestigd is, brengen wij je daarvan op de hoogte en bezorgen wij je de bevestigde bestelbon. Als je geen andere periode of reis kan, vervalt alles kosteloos en storten we het reeds betaalde bedrag terug.

Fietsen

Huurfietsen zijn niet standaard inbegrepen in dit programma. De (elektrische) huurfietsen zijn aangepast aan de omgeving en de opgegeven fietsroutes. Wens je een fiets te huren, geef jouw lichaamslengte dan door bij boeking. Zo staat steeds de juiste maat van fiets op je te wachten bij de start van je vakantie.

Voor je eigen veiligheid en om hygiënische redenen raden we steeds aan om je eigen helm mee te nemen. Moderne helmen bieden veel comfort, zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet ‘em op!

Je bent niet verplicht een helm te dragen in Denemarken.
Het is mogelijk een helm te huren.

Prijzen:

 • huurfiets: € 120
 • elektrische huurfiets: € 359
 • helm: € 13

De huurfietsen zijn voorzien van:

 • slot
 • zadeltas
 • gps per kamer
 • reparatieset per kamer

Als klant blijf je gedurende de hele vakantie verantwoordelijk voor de huurfiets. In geval van diefstal of schade kan onze partner hiervoor een schadevergoeding aanrekenen, rechtstreeks aan hen te betalen. Bij diefstal moet je ter plaatse aangifte doen.

Fietsverzekering: € 53 (eigen risico van €100)
Fietsverzekering elektrische fiets: € 133

Tenzij anders vermeld, is het steeds mogelijk de eigen fietsen te gebruiken tijdens de fietsvakantie.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Met eigen wagen

 • Brussel – Svendborg ± 945 km
 • Via de autosnelweg
 • De parking aan het hotel is gratis voor de gasten

Met het openbaar vervoer

 • Je kan de trein nemen naar Svendborg

Met het vliegtuig

 • Via Billund Airport
 • Via Kastrup Airport (Kopenhagen). Eens aangekomen kan je de bus of de trein nemen naar Svendborg
Maaltijden

Het ontbijt is standaard inbegrepen. Voor deze reis kan geen halfpension bijgeboekt worden, maar in de buurt van ieder hotel zijn er voldoende eetgelegenheden.

Reisprogramma

7 dagen / 6 nachten, waarvan 5 fietsdagen.

Reisdocumenten

Verzending
De reisdocumenten worden ongeveer drie weken voor afreis en na betaling van het saldo via e-mail bij je bezorgd. Ontvang je ook graag een papieren versie van je reisdocumenten, geef dan gerust een seintje en dan bezorgen wij deze je uiteraard graag per post.

RouteYou
Je kan je hele reis digitaal volgen via de applicatie van RouteYou. Zo heb je gedurende de hele reis alle informatie simpelweg in je broekzak.

Routeboek
Je ontvangt de praktische informatie en het routeboekje via mail met o.a. een heldere routebeschrijving van de fietsetappes. Ontvang je je reisdocumenten ook graag per post? Geef dan een seintje en we versturen je het in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes.

Gps-tracks
Gebruik je graag je eigen gps-toestel? Dan kan je de gpx-tracks downloaden vanuit de RouteYou applicatie.

Type ondergrond

Het terrein is vlak met af en toe kleine heuvels. De tocht is geschikt voor fietsers met een gemiddelde conditie.

Vluchtvoorstel

Zuiderhuis bezorgt je graag een vrijblijvend vluchtvoorstel naar Kopenhagen (CPH). Vanuit Kopenhagen geraak je met de trein of bus in Svendborg. Hou er rekening mee dat we geen lowcostairlines (vb. Ryanair) kunnen reserveren.

Boek je de vluchten zelf dan raden wij je aan te wachten tot dat je van Zuiderhuis de bevestiging van je fietsvakantie ontvangen hebt. Zuiderhuis kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door jou geboekte vluchten zonder definitieve bevestiging van de fietsvakantie.

Uitbreidingen

Wens je extra nachten bij te boeken vóór, na of tijdens de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan rechtstreeks via de website of via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie. Extra nachten voor of na de reis kan je na boeking ook nog bijboeken.

 

Vervoer ter plaatse

Ferrytickets van Svendborg naar Ӕrø (dag 3) en van Ӕrø naar Faaborg (dag 4) zijn inbegrepen in het programma.

Kinderen

Deze reis is enkel geschikt voor volwassenen.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

Datum reisfiche