PDF DownloadPDF ICON

Kloven, vulkanen, meren en savanne

Kenia
vanaf €2560.00 | 12 dagen
No Image Found

Omschrijving

gezinssafari in Zuid-Kenia
wildlife en natuur vanop de fiets, te paard, te voet, vanuit de boot en de wagen
comfortabel overnachten aan de grote meren en tussen de wilde dieren

Tijdens deze rondreis door Zuid-Kenia wissel je een bezoek aan Kenia’s bekendste wildparken af met actieve natuurbeleving in machtige decors. Ideaal voor actieve ontdekkingsreizigers en gezinnen.

Maasai Mara is wellicht het bekendste Keniaanse wildpark omwille van de grote migratie, het natuurfenomeen waarbij meer dan een miljoen zebra’s en gnoes elk jaar vanuit Tanzania naar Kenia trekken en terug. Een bezoek aan Maasai Mara is echter het hele jaar door absoluut de moeite waard, o.a. dankzij de vele leeuwen die je uitstekend kan spotten in de uitgestrekte graslanden.

In Amboseli National Park leeft een imposante olifantenpopulatie. De iconische beelden met kuddes olifanten die de savanne oversteken met de besneeuwde top van Mount Kilimanjaro op de achtergrond, werden hier gemaakt. Lake Nakuru National Park kent een rijk vogelleven met meer dan 400 soorten én je maakt een goede kans om de zwarte en de witte neushoorn van dichtbij te spotten. Onderweg naar Lake Nakuru pik je Lake Elmenteita mee, waar regelmatig miljoenen flamingo’s neerstrijken.

Aan de oevers van Lake Naivasha beleef je de wonderen van de Keniaanse natuur op actieve wijze. Een fietstocht voert je doorheen de indrukwekkende landschappen van Hell’s Gate National Park, waarna je een fikse wandeling in een bergkloof te wachten staat. Tijdens de beklimming van Mount Longonot geniet je van panoramische uitzichten over de Grote Riftvallei. Een wandeling op Crescent Island en een paardrit in Sanctuary Farm laten je toe giraffen, zebra’s, wildebeesten en andere ongevaarlijke dieren van dichtbij te bewonderen. Met de boot ga je dan weer op zoek naar nijlpaarden in Lake Naivasha.

Een verblijf in het door Maasai uitgebate Loita Hills Basecamp tenslotte, biedt je een blik op de cultuur van dit prachtige volk. Tijdens je verblijf in Loita Hills geniet je van het unieke landschap in deze regio en van een uitgebreid aanbod aan activiteiten.

VERLENG JE VERBLIJF: DIANI BEACH
Je kan je programma steeds uitbreiden met een verblijf in Diani Beach. Het zuidelijk gelegen Diani Beach biedt naast parelwitte stranden en een turkooiseblauwe zee een breed gamma aan sportieve en culturele activiteiten: snorkelen of duiken in Kisite-Mpunguti Marine Park, een bezoek aan de koraalmoskee of het heilige woud van Kaya Kinondo, fietsen of kitesurfen,… Er is voor elk wat wils. En wie weet kan je je dierenlijst wel aanvullen met dolfijnen, walvishaaien en zeeschildpadden?

 

Reis Route

Dag 1

Aankomst in Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi. Je wildlife gids-chauffeur wacht je op aan de luchthaven en je reist onmiddellijk door naar Swara Plains, een minder bekend natuurreservaat op amper 40 minuten rijden van het drukke Nairobi. Swara Plains telt zo’n 3000 stuks groot wild – met oryxen en elanden als blikvangers – en maar liefst 300 vogelsoorten. Ook jachtluipaarden en luipaarden bewonen het park, maar ze worden er zelden waargenomen.

Je logeert er in een mooie lodge met zwembadje en een prachtig uitzicht. Indien er nog tijd over is, kan je nog een wandeling, fietstocht of game drive maken (deze activiteiten zijn inclusief). Ook een ‘night game drive’ is mogelijk, maar dit is een ter plaatse vast te leggen optionele activiteit.

Dag 2-3

Na het ontbijt vertrek je naar Amboseli National Park waar je iets na de middag aankomt. Amboseli National Park staat bekend om zijn enorme olifantenpopulatie en de uitzichten op de Kilimanjaro. Het park bestaat uit savannevlaktes, acaciabossen en moerasgebieden en telt honderden soorten vogels. Naast de vele olifanten zijn tijdens een safari ook zebra’s, giraffen, buffels en wildebeesten een garantie. Leeuwen, cheetahs, luipaarden en hyena’s zijn eveneens aanwezig, maar vereisen wat meer geluk. Ook de Maasai kruis je ongetwijfeld op je pad.

Je maakt op dag 2 een game drive in het park. Op dag 3 kies je voor een volledige dag game drive met lunch in het park of voor een voor- en namiddag game drive met lunch in het kamp of in de lodge. Als je graag een game drive inruilt voor een bezoek aan een authentiek Maasaidorp of voor een wandeling door de savanne met Maasaigids, dan kan dat ook.

Je overnacht hier twee nachten in een zeer comfortabel bush camp in Amboseli National Park, op basis van volpension. Bij helder weer heb je van in de lodge of het kamp zicht op Mount Kilimanjaro!

Dag 4

Na het ontbijt gaat de reis verder richting Naivasha, een stadje bestaande uit een kleine stadskern en een aantal volkswijken rondom Lake Naivasha. De talrijk aanwezige bloemenplantages – ‘tulpen uit Amsterdam’ – zijn een aantrekkingspool voor Kenianen die vanuit het hele land op zoek komen naar werk. Het meer en de vele dieren in Naivasha, zoals giraffen, nijlpaarden en zebra’s, trekken dan weer toeristen aan.
Je bezoekt er Kihoto, een wijk van Naivasha Town. Bewoonster en gelegenheidsgids Yacintha woont er en vertelt je tijdens de stadswandeling over het gewone leven in Kenia. Je wandelt door een lokale markt, langs een publieke school, langs de ‘jua kali’ waar vanalles gemaakt wordt op straat (van poorten en doodskisten tot sleutels en zetels), langs het publieke ziekenhuis, langs de ‘matatu stage’ (de ‘bushalte’), enzovoort… Op een ongedwongen manier snuif je aldus de sfeer op terwijl Yacintha vertelt over hoe het leven loopt voor de gewone Keniaan.

Vervolgens verlaat je de stad en zoek je de groene oevers van het meer op. Je overnacht er de komende 4 nachten in eenvoudige maar comfortabele banda’s op een groen domein met gezellige bar/restaurant op basis van volpension. Een upgrade is steeds mogelijk.

Dag 5

Na het ontbijt bezoek je Sanctuary Farm, een groot privaat wilddomein. In deze voormalige Britse club werd er paard gereden en was polo ooit het belangrijkste gespreksonderwerp. De polotornooien zijn niet meer, maar ook vandaag de dag kan je er nog steeds terecht voor een rit te paard. De rit van een uur onder leiding van een ervaren begeleider voert je tussen het wild naar de oever van het meer een weer terug. Ervaring te paard mag, maar is absoluut geen must, want op basis van je rijervaring (of het ontbreken ervan) krijg je een paard toegewezen en wordt het tempo bepaald.

In de namiddag maak je, begeleid door je gids, een ‘game walk’ op Crescent Island, een maanvormig schiereiland waar je tussen de giraffen, zebra’s, impala’s enzovoort wandelt. Je wordt aan de andere kant van het eiland opgewacht door een vissersbootje dat je naar de overkant van het meer vaart. Nijlpaarden spotten is een garantie! Met hun kenmerkende geknor, kondigen ze hun aanwezigheid al van ver aan. Ook visarenden, aalscholvers en pelikanen zijn van de partij.

Dag 6

Tijd voor nog meer actie! Al fietsend doorkruis je de machtige landschappen van Hell’s Gate National Park, getuige van de vulkanische activiteiten in de Grote Riftvallei. In het park leven klipdassen, zebra’s, arenden, giraffen, buffels, wrattenzwijnen en antilopen in een prachtige omgeving. Het is eens iets anders, tussen de giraffen fietsen! Na de picknick in het park maak je een fikse wandeling door een bergkloof met warmwaterbronnen. Laat je overweldigen in een woest decor. Optioneel kan je ook een sessie rotsklimmen of een duik in Olkaria Geothermal Spa toevoegen aan deze dagtrip.

Dag 7

Mount Longonot is een vulkanische berg in de riftvallei met een hoogte van 2776 meter. Na een wandeling van een dikke 3 kilometer met prachtige vergezichten bereik je de krater op de top van deze slapende vulkaan. Wie wil, kan vervolgens nog een stevige wandeling van 7,2 kilometer maken rondom de krater. Tijdens deze pittige wandeling word je beloond met prachtige vergezichten over de riftvallei en Lake Naivasha. Ze behoren tot de mooiste uitzichten in Kenia! De krater herbergt ook een aanzienlijke wildpopulatie die zich doorgaans echter goed schuilhoudt in de dichte begroeiing op de kraterbodem.

Dag 8

Na het ontbijt steek je door naar Lake Nakuru National Park. Tijdens deze relatief korte verplaatsing hou je ook even halt aan Lake Elmenteita. Hier strijken sinds kort enorme zwermen flamingo’s neer. Je wandelt op de oevers van dit prachtige zoutwatermeer waar je naast flamingo’s ook vele andere watervogels zoals pelikanen spot. Lake Elmenteita wordt minder vaak bezocht dan de andere zoutmeren, wat het Out of Africagevoel alleen maar ten goede komt! Een mooie tussenstop (enkel wanneer de flamingo’s er zijn) alvorens door te rijden naar Lake Nakuru National Park.

Door de combinatie van het zoutwatermeer Nakuru met bossen, moerassen, rotspartijen en graslanden kenmerkt dit park zich door een rijke biodiversiteit aan vogels en wildleven. Naast de zwarte en de witte neushoorn (zowat een garantie) worden tijdens een safari ook regelmatig boomklimmende leeuwen en luipaard gespot. Buffels, nijlpaarden, bavianen, zebra’s, en duizenden watervogels behoren hier tot het ‘standaard decor’. Na de lunch in de lodge maak je hier een namiddag game drive.

Je logeert in een mooie lodge met zwembad middenin het park, op basis van volpension.

Dag 9

Je start de dag met een vroge game drive in Nakuru National Park. Vervolgens staat er een transfer naar Loita Hills op het programma met lunch en route. Loita Hills grenst aan de Maasai Mara en is authentiek Maasaigebied: ongerept, ongekend en dus – ten onrechte – onbemind. Dit gebied is nochtans een pareltje en ideaal voor wandelaars en fietsers!

Je verblijft hier 1 nacht in Loita Hills Basecamp dat beheerd wordt door Sankale, zoon van Maasai-chief Lerionka Ole Ntutu. Sankale is een toegewijde herbalist en natuurgids. Loita Hills Basecamp biedt je een unieke culturele ervaring aan en combineert flora, fauna, actie en cultuur in een mooie mix. je kiest tijdens je verblijf uit 2 begeleide activiteiten: een 2 tot 3 uur durende fietstocht of wandeling over de vlakten van Loita Hills, een avond game drive van 1 à 2 uur waarbij je op zoek gaat naar dieren die zich in het daglicht niet of moeilijker laten zien, een ‘Masai warrior training’ tijdens dewelke je leert vuur maken met hout, speerwerpen en dansen als een masai, spoorzoeken, een bezoek aan de hot springs, kralensnoeren maken met de masaivrouwen of een geneeskrachtige kruidenwandeling,…

Optioneel kan je verblijf hier met een of meerder dagen verlengd worden. Vanuit Loita Hills is het immers ook mogelijk om, begeleid door een team van Maasai, een trekking van 2 of meerdere dagen te maken door de savanne. Je slaapt dan op een matje naast het vuur of in een grot en maakt je al doende de survival sklills van de Maasai eigen. Zeer bijzonder!

Dag 10-11

Als laatste halte op deze reis staat een driedaagse safari in het wereldberoemde Maasai Mara op het programma. Dit park is het meest gekend omwille van de grote migratie, het natuurfenomeen waarbij meer dan een miljoen zebra’s en gnoes elk jaar vanuit Tanzania naar Kenia trekken en terug. Een bezoek aan Maasai Mara is echter het hele jaar door absoluut de moeite waard. Het park heeft een zeer grote leeuwenpopulatie, die je uitstekend kan spotten in de uitgestrekte graslanden. Tijdens een safari kunnen ook luipaarden, zebra’s, giraffen, hyena’s, struisvogels, nijlpaarden, krokodillen, olifanten, gnoes, antilopen, cheeta’s en misschien zelfs een neushoorn gezien worden. De Masaai Mara is het Keniaanse walhallah van de safarifanaat met ongeëvenaarde aantallen wild en gegarandeerde ‘close encounters’!

Op dag 10 vertrek je na de ochtendactiviteit naar Maasai Mara waar je nog een namiddag game drive maakt. Op dag 11 staat er een voor- en een namiddag game drive op het programma. Je overnacht hier 2 nachten in een permanente campsite in Maasai Mara, in safaritenten met eigen badkamer, op basis van volpension. Upgrades zijn steeds mogelijk.

 

 

Dag 12

Na een laatste ochtend game drive in Maasai Mara rijd je terug naar Nairobi, waar je van 17 uur tot 18 uur een bezoek brengt aan het olifantenweeshuis van de David Sheldrick Wildlife Trust, een organisatie die zich met hart en ziel inzet om de olifanten en andere wilde dieren te beschermen. Maak kennis met de babyolifantjes en hun verhaal tijdens een bezoek in kleine groep.

Na het bezoek aan het olifantenweeshuis word je naar de luchthaven gebracht voor de vlucht huiswaarts of verleng je je reis met een verblijf aan de Keniaanse kust.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • verwelkoming in de luchthaven van Nairobi
 • alle logies op basis van charmante tented camps en lodges
 • vervoer in een 4×4 Nissan minivan met openklapbaar dak
 • begeleiding door een lokale Engelstalige wildlife-gids/chauffeur
 • ontbijt, lunch en avondmaal
 • alle vermelde activiteiten
 • parkgelden en taksen
 • gebruik van WiFi-router met 20GB per koppel
 • bijdrage gemeenschaps- en conservatieproject
 • bijdrage garantiestelling
Niet inbegrepen
 • dranken
 • visum (vooraf online aan te vragen, richtprijs $50)
 • persoonlijke uitgaven, fooien
Optioneel
 • heen- en terugreis
 • annulerings- en/of bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Individuele lodgesafari met lokale wildlife gids-chauffeur.

Accommodaties

Dit is een lodgesafari. Voor elke overnachting zijn er echter verschillende alternatieven of is er een upgrade mogelijk. Raadpleeg de specialist voor aanpassingen op jouw maat.

Tented camps: Je logeert in ruime canvastenten met badkamer en terrasje. Er is elektriciteit, een restaurant, een bar,… Het noodzakelijke comfort gecombineerd met de charme van het kamperen.

Lodges: stenen hotels voorzien van alle comfort.

Bandas: kleine cottages in lokale stijl, met badkamer, toilet en terras.

Bagage

Persoonlijke bagage. We bezorgen je een gedetailleerd meeneemlijstje.

Bagagetransport

Je bagage reist met je mee in de wagen. Een reistas of rugzak is het handigst.

Begeleiding

Je wordt van begin tot einde begeleid door een professionele, lokale Engels sprekende wildlifegids-chauffeur.

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Reizen naar verre bestemmingen brengt heel wat planning met zich mee. Het is aangeraden zo vroeg mogelijk aan je reisplannen te beginnen, vooral wanneer je erop uit trekt in de vakantieperiodes. Zo vermijd je dat de prijzen voor je vlucht en verblijf onverwacht de hoogte in schieten. De maanden juli tot en met oktober gelden als hoogseizoen.

Budget

Voorzie een budget voor dranken, fooien en/of souvenirs (al het overige is inbegrepen).

Comfort

Je logeert in comfortabele ‘tented camps’ of lodges. Alle noodzakelijke comfort is er aanwezig. je krijgt van ons bovendien een mobile wi-fi met een krediet van 20 Gigabyte.

Documenten

Een geldige reispas is verplicht (nog geldig tot minstens 6 maand na terugkeer in België). Een visum is eveneens verplicht (richtprijs 50 USD). Je kan dit zelf online aanvragen Het visum dient online aangevraagd worden: www.ecitizen.go.ke.

Fysiek

Deze reis is haalbaar voor actieve reizigers en kinderen met normaal fitheidsniveau. Ze kan desgewenst aangepast worden op maat. Kenia is echter geen geschikte bestemming voor rolstoelgebruikers of mensen die zeer slecht te been zijn.

Gezondheid

Wettelijk zijn er geen inentingen verplicht. Voor medisch advies in verband met facultatieve inentingen verwijzen we naar de huisarts of het Tropisch Instituut voor Geneeskunde: www.wanda.be. Een bewijs van inenting gele koorts wordt soms gevraagd. Malaria komt nog steeds voor in Kenia en het nemen van malariatabletten is bijgevolg aangewezen.

Kinderen

Omwille van het afwisselende programma is deze reis uiterst geschikt voor kinderen.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inclusief. We voorzien thee en koffie tijdens het ontbijt en water gedurende de hele dag. Fris- en alcoholische dranken zijn niet inbegrepen.

Programmawijzigingen

De reis wordt in principe uitgevoerd zoals ze geboekt werd. Indien de route omwille van uitzonderlijke weersomstandigheden of veiligheidsredenen ter plaatse aangepast moet worden, zal dit steeds in overleg gebeuren. Het is echter de gids die de finale afweging zal maken en uiteindelijk de knoop doorhakt.

Reisdocumenten

De reisdocumenten (e-tickets, programmabeschrijving en praktische informatie) worden per mail bezorgd, Je hebt voor deze reis geen vouchers nodig.

Uitbreidingen

Dit individueel programma is een suggestieroute. Hierbij krijg je al een goed beeld van de mogelijkheden op deze bestemming. Elke suggestieroute kan aangepast worden, van het aantal dagen, het type logies tot en met de route zelf. Dit programma kan onder meer perfect gecombineerd worden met een verblijf in Diani Beach of zelfs Zanzibar, maar ook andere uitbreidingen zijn mogelijk. Heb je een duidelijk beeld van wat je wil of je krijg je graag advies van onze regiospecialist, neem dan contact op met Zuiderhuis.

Vervoer ter plaatse

De rondreis gebeurt in een 4X4 Nissan minivan met openklapbaar dak en wordt begeleid door een gespecialiseerde wildlifegids-chauffeur. Mits betaling van de meerkost kunnen we ook een Toyota Landcruiser voorzien.

Vluchtvoorstel

Zuiderhuis bezorgt je graag een vrijblijvend vluchtvoorstel.
Boek je de vluchten zelf dan raden wij je aan te wachten totdat je van Zuiderhuis de bevestiging van je reis hebt ontvangen. Zuiderhuis kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door jou geboekte vluchten zonder definitieve bevestiging van de reis.

Veiligheid

Zuidelijk Kenia is een veilige bestemming. Tijdens de game drives in de parken volg je de richtlijnen van de wildlifegids en in de steden neemt je dezelfde voorzorgsmaatregelen als in België.

Dossierkosten

Zuiderhuis rekent geen dossierkosten aan.

Fotografie

Voorzie voldoende batterijen en geheugenkaartjes voor je camera. In de wagen en in de lodges kan je batterijen opladen met de standaard aansluitingen.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Met het vliegtuig naar Jomo Kenyatta Airport (Nairobi). We bezorgen je desgewenst een offerte. In de luchthaven word je opgewacht door je gids. Hij brengt je na afloop van de safari ook terug naar de luchthaven.

Mogelijk als solo-reiziger

Ja. Aangezien het echter over een privé-safari gaat en de gemeensschappelijke  kosten gedeeld worden door het aantal deelnemers in jouw eigen reisgezelschap, ligt de prijs voor een solo-reiziger veel hoger dan voor 2 of 4 deelnemers (een offerte kan desgewenst bezorgd worden). We raden solo-reizigers aan om om ook eens een kijkje te nemen naar onze ‘safari-groepsreizen’ die jaarlijks georganiseerd worden.

Ontmoetingsplaats

In de aankomsthal van Jomo Kenyatta Airport.

Reisprogramma

12 dagen / 11 nachten, verlengbaar.

Uitrusting en kledij

Persoonlijke bagage. We bezorgen je een gedetailleerd meeneemlijstje.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Noorderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Noorderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Noorderhuis BV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Noorderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Noorderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Noorderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.