PDF DownloadPDF ICON

La Palma, La Isla Bonita

Spanje
vanaf €715.00 | 8 dagen
No Image Found

Omschrijving

doorgaande wandeltocht met bagagevervoer
hét wandeleiland van de Canarische eilanden
fascinerende vulkaanlandschappen

Tijdens wandelingen op ‘La Isla Bonita’ geniet je van fascinerende vulkaanlandschappen en weelderige subtropische wouden.

De ‘groene parel van de Canarische Eilanden’ onderscheidt zich van de andere Canarische eilanden door zijn weelderige vegetatie en contrastrijke landschappen. Groene wouden en drakenbomen in het subtropische noorden, in het zuiden echte vulkaanlandschappen met bizarre kleurcontrasten. In het midden van het eiland ligt het nationaal park van de ‘Caldera de Taburiente’, een 28 kilometer lange halfronde bergkam die de kraterrand volgt van de grootste erosiekrater ter wereld en van waarop je van grandioze uitzichten kan genieten. Binnenin de vulkaankegel groeien uitgestrekte pijnboomwouden en wandel je in een weelderige en gevarieerde vegetatie, met her en der bronnen en watervallen. De week wordt afgesloten met een wandeling langs de grote vulkaanroute van Refugio del Pinar tot Fuencaliente in het uiterste zuiden.

Reis Route

Dag 1

Aankomst op de luchthaven van Santa Cruz. Transfer naar het logies. Onthaal en briefing door onze Belgische vertegenwoordiger op La Palma. Ontdek de pittoreske hoofdstad Santa Cruz, mogelijkheid tot korte verkennende wandeling naar het kerkje Virgen de las Nieves afhankelijk van aankomstuur.

Overnachting in Santa Cruz.

Dag 2

Transfer naar het noorden en wandeling doorheen de oeroude laurierbossen van het biosfeer reservaat Los Tilos tot Barlovento aan de noordkust. Daar wordt je opgewacht en per taxi naar Los Franceses gevoerd.

Overnachting in Los Franceses.

5 uur wandelen; 500m klimmen; 500m dalen

Dag 3

Per taxi naar het startpunt van de wandeling doorheen de grote kloven in het noorden van Barlovento tot Los Franceses.

Overnachting in Los Franceses.

6 uur wandelen; 600m dalen; 500m klimmen

Dag 4

Taxitransfer en wandeling van Pico de la Cruz naar Virgen del Pino en een stop op de Roque de los Muchachos, het prachtige en hoogste panoramapunt van het eiland, vanwaar taxitransfer naar het bruisende stadje Los Llanos.

Overnachting in Los Llanos.

7 uur wandelen; 1400m dalen; 250m klimmen

Dag 5

Per bus vanuit Los Llanos naar Fuencaliente. Wandeling langsheen de vulkaan San Antonio en de recentste vulkaan Teneguia; van Fuencaliente tot aan de vuurtoren el Faro en de zoutvlaktes Las Salinas. Terugkeer vanuit El Faro naar Los Llanos met openbare bus.

Overnachting in Los Llanos.

3.30 uur wandelen, 700m dalen

Dag 6

Taxitransfer naar Los Brecitos en start van de wandeling in het Nationaal Park Caldera de Taburiente. Langs de rivierbedding ietwat technisch over keien wandelen.
Terug per taxi vanuit de kloof naar Los Llanos.

Overnachting in Los Llanos.

6 uur wandelen, 850m dalen, 50m klimmen

Dag 7

Per taxi naar Refugio El Pilar en wandeling langsheen de grote vulkaanroute naar Fuencaliente (bagagetransfer tot Santa Cruz). Terugkeer vanuit Fuencaliente naar Santa Cruz met openbare bus.

Overnachting in Santa Cruz.

6 uur wandelen, 700m klimmen, 1200m dalen

Dag 8

Laatste dag in Santa Cruz, afhankelijk van het vertrekuur zijn er kleine wandelingen mogelijk, bv. langsheen de kust tot Cancajos. Transfer naar de luchthaven.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • alle overnachtingen
 • ontbijt en picknick op de wandeldagen
 • bagagevervoer
 • transfers met taxi volgens programma
 • wandelbeschrijving en kaartmateriaal
 • telefonische bijstand tijdens de reis
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • transfers van/naar luchthaven en openbaar vervoer
 • overige maaltijden
 • drank
Optioneel
 • heen- en terugreis
 • extra nachten voor en na de reis
 • annulerings- en/of bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Doorgaande wandeltocht in lusvorm met bagagevervoer.

Bagagetransport

Het bagagetransport is inbegrepen. Plaats je koffer met bagagelabel op het afgesproken tijdstip op de correcte plaats. Wij zorgen ervoor dat jouw bagage op een veilige manier bij de volgende accommodatie terecht komt. De bagage wordt beperkt tot 1 koffer of reistas van max. 20 kg per persoon.

Boekingsprocedure

Voor al onze wandel- en fietsreizen werken wij steeds met boekingen op aanvraag. Dit wil zeggen dat wij de effectieve beschikbaarheid pas kunnen nagaan nadat wij jouw boeking en betaling van het voorschot ontvangen hebben. De openstaande data op de website proberen wij zo up-to-date mogelijk te houden, maar beschikbaarheden fluctueren voortdurend. Bij ontvangst van jouw boeking en betaling starten wij het boekingsproces. Zodra de reis bevestigd is, brengen wij je daarvan op de hoogte en bezorgen wij je de bevestigde bestelbon. Als je geen andere periode of reis kan, vervalt alles kosteloos en storten we het reeds betaalde bedrag terug.

Deelnemers

Min. 2.

Mogelijk als solo-reiziger

Nee, minimum 2 deelnemers.

Fysiek

Wandelingen van 4 tot 6 uur op doorgaans goed begaanbare bergpaden. Soms grote hoogteverschillen. Twee dagen met afdalingen van 1400 meter.

Maaltijden

Dit wandelarrangement wordt geboekt op basis van kamer met ontbijt.

Reisprogramma

8 dagen / 7 nachten, waarvan 6 wandeldagen.

Uitbreidingen

Wens je extra nachten bij te boeken vóór of na de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan rechtstreeks via de website of via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie. Extra nachten voor of na de reis kan je na boeking ook nog bijboeken.

Vervoer ter plaatse

Lokale transfers met taxi en openbare bus.

Vluchtvoorstel

Zuiderhuis bezorgt je graag een vrijblijvend vluchtvoorstel. Hou er rekening mee dat we geen lowcostairlines (vb. Ryanair) kunnen reserveren.
Boek je de vluchten zelf dan raden wij je aan te wachten tot dat je van Zuiderhuis de bevestiging van je reis hebt ontvangen. Zuiderhuis kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door jou geboekte vluchten zonder definitieve bevestiging van de reis.

Reisdocumenten

Verzending
De reisdocumenten worden ongeveer drie weken voor afreis bij je bezorgd, deels per e-mail en deels per post mits Zuiderhuis de volledige betaling van het eindsaldo ontvangen heeft.

Routeboek
Het routeboekje biedt een heldere routebeschrijving van de etappes, voorzien van heel wat extra informatie. We versturen je het in handig formaat.

Accommodaties

Comfortabele, diverse logies. Ruim appartement in de pittoreske hoofdstad Santa Cruz (2 nachten), gezellige finca in Los Franceses (2 nachten) en een appartement in Los Llanos (3 nachten).

Hoe geraak ik ter plaatse?

Met het vliegtuig
▪Santa Cruz de la Palma

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.