PDF DownloadPDF ICON

Ligurische Kust

Italië
vanaf €1575.00 | 8 dagen
No Image Found

Omschrijving

verken in groep het nationaal park Cinque Terre
wandel langs grillige mediterrane kustpaden
bewonder de gezellige kuststadjes

Tijdens deze wandelweek aan de spectaculaire Ligurische kust verkennen we één van de mooiste kustgebieden van Italië: de Riviera de Levante tussen Portofino en Porto Venere, met de weergaloze Cinque Terre in de hoofdrol.

Aan de Riviera di Levante loopt het bergachtige land steil af naar zee. Op en tussen de rotsen en in smalle inhammen hebben zich kleine dorpjes genesteld. Ze zijn moeilijk toegankelijk en grotendeels het domein van de voetganger. De straatjes zijn er immers vaak te smal en te steil voor verkeer. Het summum zijn de 5 dorpjes Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore, die samen het natuurpark Cinque Terre vormen. Een boeiend wandeltraject verbindt ze met elkaar. We krijgen op dit fameuze traject langs de rotskusten wat snedige hellingen te overwinnen. Met schitterende panorama’s onderweg. In de dorpjes zelf heerst een gezellige sfeer en de gelateria vervolledigt het beeld.

We verruimen onze horizonten tot het natuurpark rond de berg van Portofino, met beneden ons de kleurrijk geschakeerde Ligurische Zee. Van Sestri Levante tot Porto Venere laat de kust zich van haar grilligste kant zien met kapen, baaien en met palmbomen afgezoomde ‘lungomare’. Deze strook van Noord-Italië is klimatologisch begunstigd door het noordelijke bergland en de temperende invloeden van de mediterrane zeeën. Voor- en naseizoen zijn dan ook geschikte wandelperiodes. We maken gebruik van de spoorlijn om een vrij ruime strook te exploreren, een streek vol wijngaarden, olijven en citroenaanplantingen. Van op diverse kapen genieten we van heerlijke vergezichten, terwijl de golfslag zich beneden te pletter slaat.

Reis Route

Dag 1

Vlucht naar Milaan.

Na aankomst worden we per privébus naar Sestri Levante gebracht.

We maken een eerste inloopwandeling vanuit het hotel naar Punta Manara, het uiterste punt van de gelijknamige kaap in de Golfo di Tigullio.

Ca. 5 km; 2 à 3 uur wandelen; 300 m klimmen, 300 m dalen.

Naargelang de vluchturen kan deze wandeling ook naar dag 8 verplaatst worden.

Dag 2

Per trein trekken we naar Levanto, de poort naar de Cinque Terre.
We maken een wandeling tussen maquis en pijnbomen naar Punta Mesco. Dit ligt niet ver van Monterosso. We keren terug naar Levanto over de Colla dei Bàgari (360 m) en genieten van de mooie uitzichten onderweg.
Ca. 15 km; 4 à 5 uur wandelen; 450 m klimmen, 450 m dalen.

Dag 3

Vandaag staat er een wandeling op het programma vanuit Monterosso naar de kapel van Nostra Signora di Soviore. We dalen verder af naar het bekende pittoreske kuststadje Vernazza.
Ca. 15 km; 4 à 5 uur wandelen; 500 m klimmen, 500 m dalen.

Dag 4

We starten de dag met een wandeling vanuit Monterosso langs het kustpad via de stadjes Vernazza en Corniglia. Daarna volgt een mooie klim naar Volastra. Hier genieten we even van het uitzicht vooraleer we afdalen richting Manarola.
Ca. 15 km; 6 uur wandelen; 700 m klimmen, 700 m dalen.
De wandeling kan eventueel ook beëindigd worden in Corniglia (ca. 4 uur wandelen, 450 m klimmen en dalen).

Dag 5

We starten onze wandeling vandaag in Riomaggiore, vanop de kam die de Golf van La Spezia scheidt van de Cinque Terre. Via Madonna di Montenero en Telegrafo wandelen we tot Porto Venere.
Onze terugkeer per boot beloont ons met sublieme zichten en nieuwe invalshoeken van de Cinque Terre vanop zee.
Ca. 18 km; 5à 6 uur wandelen; 650m klimmen, 650m dalen.

Dag 6

We reizen per trein naar Santa Margherita.
De wandeling voert ons vandaag via de berg van Portofino naar de haven van Portofino. We maken tijd om dit stadje te verkennen. Daarna wandelen we terug via het kustpad naar Santa Margherita. Hier nemen we de trein terug naar Sestri Levante.
Ca. 18 km; 6 uur wandelen; ca. 600 m klimmen, 600 m dalen.
In de namiddag kunnen we ook de bus nemen van Portofino naar Santa Margarita, in dit geval is de wandeltijd 4 uur, met 450 m hoogteverschil.

Dag 7

Vandaag nemen we de trein naar Camogli.
Na een verkenning van Camogli trekken we verder naar San Rocco. Naargelang de wensen van de deelnemers wordt de groep hier opgesplitst en worden twee varianten van de wandeling gevolgd om San Fruttuoso te bereiken, ofwel via een gemakkelijke route langs Pietri Stretti, ofwel via een moeilijke kustroute die wel beveiligd is met een tiental kettingenzones.
Van San Fruttuoso wandelen we door naar Portofino en dan reizen we met bus en trein terug naar Sestri Levante.
Ca. 16 km; 6 uur wandelen; ca. 700 m klimmen, 700 m dalen.
Indien we wandelen tot San Fruttuoso: 4 tot 5 uur wandelen met 450 m hoogteverschil.

Dag 8

Transfer van ons hotel naar de luchthaven van Milaan en terugvlucht naar België.

NB: Het programma kan worden aangepast in functie van de uurregeling van de vluchten.
Afhankelijk van de vluchturen op dag 1 en vandaag, maken we in de voormiddag een wandeling vanuit het hotel naar Punta Manara, het uiterste punt van de gelijknamige kaap in de Golfo di Tigullio. Ca. 3 uur wandelen. In de namiddag krijgen we dan onze transfer naar de luchthaven en nemen we onze terugvlucht.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
  • heen- en terugvlucht
  • alle overnachtingen
  • alle maaltijden vanaf de eerste dag ’s avonds tot de laatste dag ’s ochtends, waaronder ook picknicks
  • alle lokale verplaatsingen volgens programma per bus, trein en boot
  • plaatselijke transfers tussen hotel en luchthaven (h/t)
  • Nederlandstalige begeleiding
  • btw
  • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
  • dranken
Optioneel
  • annulerings- en/of bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Dagtochten vanuit vast verblijf in Sestri Levante. 8-daagse reis, met 6 wandeldagen.

Accommodaties

Vast verblijf aan half pension in een comfortabel driesterrenhotel in het centrum van Sestri Levante.

Begeleiding

Nederlandstalige begeleiding door Louis Van Orshaegen. Louis is een ervaren Zuiderhuis begeleider en is goed vertrouwd met deze streek.

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.
Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een welbepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugvlucht niet meer garanderen en moeten we vaak een duurdere vluchtklasse aanrekenen.

Fysiek

5 tot 7 uur stappen per dag op golvend terrein, enkel met dagrugzak. Langs de rotskusten zijn de paden soms in trapvorm aangelegd. Bijna elke dag zijn er enkele, korte en soms wat moeilijke stukjes met afdalingen. De wandelingen zijn geschikt voor iedere wandelliefhebber met een goede basisconditie.
Hoogtevrees kan enkel een probleem zijn als men de laatste wandeldag kiest voor de kettingenwandeling, in dat geval kan je kiezen voor de probleemloze variant.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen vanaf de eerste dag ’s avonds tot de laatste dag ’s ochtends.

Het ontbijt en diner krijgen we steeds voorgeschoteld in ons hotel. Elke avond genieten we van een viergangenmenu waarbij de chef ons van zijn Italiaanse kookkunsten laat genieten.
De begeleider zorgt voor picknicks tijdens de dagtochten.

Mogelijk als solo-reiziger

Als single ben je welkom bij Zuiderhuis. Je betaalt geen toeslag maar deelt de kamer met een medereizig(st)er.

Wil je toch een eigen kamer, dan kan dat op deze reis mits een toeslag.

Ontmoetingsplaats

De luchthaven van Zaventem.

Reisprogramma

8 dagen/7 nachten, waarvan 6 wandeldagen.

Vervoer ter plaatse

Vlucht vanuit Zaventem naar Milaan/Linate (h/t).

Aansluitend rijden we per privé-transferbus verder naar ons verblijf in Sestri Levante (h/t).

De verplaatsingen ter plaatse gebeuren met de trein, de bus en per boot, in functie van het wandelprogramma.

Al dit vervoer is inbegrepen in de prijs.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.