PDF DownloadPDF ICON

De Albanese Alpen en het noorden

Albanië
vanaf €1265.00 | 8 dagen
No Image Found

Omschrijving

doorgaande wandeltocht in groep met bagagevervoer
één der laatste, ongerepte Europese gebergtes
traditionele levenswijze, boottocht Komanmeer

Merkwaardige valleien van Thethi en Valbona en culturele pareltjes.

Albanië, een verrassend mooi land om te ontdekken en dat niet in schoonheid moet onderdoen voor zijn buurlanden op het gebied van bergpanorama’s. Shkodër aan zijn prachtige meer op de grens met Montenegro is de bakermat van het jonge toerisme.

Ontdekking van twee merkwaardige valleien in de Dinarische Alpen: Thethi en Valbona met traditionele alpenhuisjes omgeven door torenhoge bergpieken. Hoogtepunt van de wandelreis is de overgang van de vallei van Thethi naar die van Valbona. Hier is een adembenemend bergpanorama. In de Valbonavallei lopen we langs de hoogste berg van het massief, de Rosni, tussen de bloemenalmen.
De nadruk ligt op natuur, maar cultureel komen ook Shkodër en Tirana aan bod. Het toeristisch centrum in het noorden van het land is Shkodër. Het stadje biedt culturele sites zoals het Rozafakasteel en de Marubi fotobibliotheek. In Tirana is het Nationaal Museum gevestigd. We varen ontspannend op het Komanmeer in een tot boot omgebouwde bus.
Samen met het authentieke plattelandsleven waar we verblijven, zal deze reis je nog lang verheugen.

Reis Route

Dag 1

De lokale gids wacht je op in de luchthaven van Tirana vanwaar we noordwaarts tot Shkodër rijden. Na het inchecken in het hotel kunnen we zwemmen in het meer vanaf het nabijgeleden dorpje Shiroke, het Rozafakasteel bezoeken of het oude centrum bezoeken (afhankelijk van de vluchturen). We zien een eerste glimp op de Albanese Alpen. We dineren in een traditioneel Ottomaans restaurant.

Overnachting in Shkodër.

Dag 2

Via het Shkodermeer dat op de grens ligt met Montenegro rijden we noordwaarts langs Koplik naar de Shkrelvallei waar we de bergen echt intrekken. We maken een korte stop in Boga. Afhankelijk van de omstandigheden kiest de gids voor een wandeling langs een oud geitenpad dat de valleien verbindt of naar een panoramaberg. Beide wandelingen bieden prachtige uitzichten over de ‘Vervloekte Bergen’ (Accursed Mountains) in een idyllische landschap. Onderweg picknicken we. Nadien rijden we over de magnifieke bergpas Buni i Thores (1685m) en worden we teruggebracht naar de vallei van Theth vanwaar we doorrijden naar het dorpje N’derlysa, naar een traditioneel familie gerund pension.

Overnachting in N’derlysa

5,5 km; 3 uur wandelen; 450 m stijgen en 200 m dalen

Dag 3

Wandeling naar het half verlaten dorp Kapre. Bezoek aan het “blue eye”, de plaats waar een ondergrondse rivier uit het karstgebergte ontspringt, gevoedt door smeltsneeuw. Op de terugweg langs de Nderlysa canyon via uitgeërodeerde rotsformaties en waterval. Mogelijkheid tot zwemmen in de “zwarte bron”.

Overnachting in N’derlysa.

12 km; 3u45 wandelen; 325 m stijgen en dalen

Dag 4

Wandeling langs de Thethirivier op een verzorgd, historisch pad langs de Grunas canyon naar het centrum van Thethi. We lopen verder naar een mooie waterval. We kunnen de kerk en de oude toren bezoeken waar onze gids uitleg geeft over de ongeschreven Albanese Vendetta (bloedwraak). Deze toren werd vroeger gebruikt als verdedigingstoren maar eigenlijk ook als een bescherming voor de mensen die voor bloedwraak gezocht worden.

Overnachting in Thethi.

9 km; 3 uur wandelen; 375m stijgen en 100m dalen

Dag 5

Hét hoogtepunt van deze reis! Na de start door het bos komen we boven de boomgrens en hebben mooie vergezichten op de valleien. We lunchen op de top van de Valbona bergpas (1815m) met uitzicht op de bergketen van Malet en Zhapores en het massief van Radohimes. In de Valbonavallei lopen we tussen de bloemenalmen. Afdaling naar Rragam met verbazende zichten op de bergen die de Valbona vallei omsluiten. We hebben een drankje verdiend in een typisch cafeetje. Korte transfer naar ons logies.

Overnachting in Valbona.

12 km; 7 uur wandelen; 1125m stijgen en 725m dalen

Dag 6

Makkelijke wandeling naar het stille gehucht Kukaj vanwaar we verder klimmen naar de alm Stanet e Plan (1650m) waar we de herders kunnen ontmoeten. Lunch op de alm met een inspirerend panorama op talrijke bergpieken van boven 2000 meter (optioneel naar de bergpas Qafa e Roshit op 2060 m).

Overnachting in Valbona.

10,5 km; 5 uur wandelen; 700m stijgen en dalen

Dag 7

We vertrekken bij de morgenstond uit het gebergte en schepen in op een ferry, een tot boot omgebouwde bus. We maken een schilderachtige boottocht op het meer van Koman. Nadien bezoeken we het historische stadje Kruje waar we optioneel een lunch kunnen organiseren. In Kruje bezoeken we het museum van Skenderbeg en de oude bazaar. Later rijden we naar Tirana waar we een stadswandeling doen. Diner in de wijk Blloku, de meest trendy buurt van de hoofdstad.

Overnachting in Tirana.

Dag 8

Transfer naar de luchthaven.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • alle overnachtingen
 • maaltijden (behalve dag 7)
 • vluchten en transport volgens programma
 • bagagevervoer (met paarden op dag 5)
 • lokale Engelssprekende begeleider
 • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
 • btw
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • drank
 • toegangsgelden
 • lunch dag 7
Optioneel
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Doorgaande wandeltocht in lusvorm met bagagevervoer.

Accommodaties

Vijfmaal privé-accommodaties op basis van meerpersoonskamers en tweemaal een comfortabel hotel met tweepersoonskamers.

Bagagetransport

Het bagagetransport is inbegrepen. Plaats je koffer met bagagelabel op het afgesproken tijdstip op de correcte plaats. Wij zorgen ervoor dat jouw bagage op een veilige manier bij de volgende accommodatie terecht komt. De bagage wordt beperkt tot 1 koffer of reistas van max. 20 kg per persoon.

Begeleiding

Lokale Engelssprekende begeleider.

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.
Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een welbepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugvlucht niet meer garanderen en moeten we vaak een duurdere vluchtklasse aanrekenen.

Deelnemers

Min. 8, max. 11.

Fysiek

Overwegend eenvoudige wandelingen over wandel- en bergpaden. Hoogteverschillen 300-700 meter. Dag 5 is zwaar. Voor iedereen haalbaar, met een goede basisconditie.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen in de prijs, uitgezonderd de lunch op dag 7. Maaltijden van de eerste dag ‘s avonds tot de laatste dag ‘s ochtends. Avondeten 5x in de privé-accommodaties en 2x hotel met diner in nabijgelegen restaurant in Shkodër en Tirana.  Traditionele maaltijden met lokale producten. De begeleider zorgt voor de picknick of lunches.

Ontmoetingsplaats

Luchthaven van Zaventem.

Reisprogramma

8 dagen / 7 nachten, waarvan 5 wandeldagen.

Vervoer ter plaatse

Ter plaatse maken we gebruik van een minibus en ferry om ons te verplaatsen.

Aard van het programma

Vluchten Zaventem – Tirana (h/t). Je dient zelf je vervoer te regelen van en naar de luchthaven.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.