PDF DownloadPDF ICON

Azoren, islandhoppen op de Vlaamse eilanden

Portugal
vanaf €2195.00 | 13 dagen
No Image Found

Omschrijving

doorgaande wandeltocht in groep met bagagevervoer
4 eilanden: São Miguel, São Jorge, Faial en Pico
optionele walvisexcursie en toppoging van Pico

We bezoeken tijdens de dertiendaagse groepsreis vier eilanden op de zonnige Azoren, een vulkanische archipel, met zicht op, én optionele toppoging van, de hoogste berg van Portugal.

Omgeven door de immer blauwe Atlantische oceaan vormen de Azoren de meest westelijke grens van Europa. Deze vulkanische archipel van de Azoren omvat negen eilanden, waarvan we het oostelijke São Miguel en de centraal gelegen eilanden São Jorge en Faial bezoeken. Het eiland Pico is facultatief. Op São Miguel, het grootste eiland, verblijven we eerst in de omgeving van Ponta Delgada. Rond Sete Cidades bewonderen we het prachtige kraterlandschap. We verkennen de theeplantages van Gorreana en verplaatsen ons naar Furnas, vreedzaam gelegen te midden van hete bronnen, modderpoelen, stoom en minigeisers. We doorkruisen het eiland en maken kennis met de steile kliffenrijke zuidkust.

Op São Jorge verkennen we het centrale 1000 meter hooggelegen plateau Serra do Topo en de fajas, kleine kustvlaktes met lagunes en minidorpjes te midden van ruwe kliffen. We hebben vaak zicht op de Pico, de hoogste berg van Portugal.

We varen naar Faial waar we logeren in Horta, gekend om zijn grote rijkdom aan gebouwen en monumenten, maar vooral omwille van zijn kleurrijke haven waar de jachten aanleggen bij hun oversteek van de Noord-Atlantische oceaan. Wie wil, kan een halve dag uittrekken om op zee walvissen en dolfijnen te gaan ‘spotten’. Faial werd eind jaren vijftig opgeschrikt door langdurige vulkaanuitbarstingen. De lava zorgde ervoor dat het eiland bijna twee en een halve vierkante kilometer groter werd. We wandelen er op een stuk nieuwe wereld, een quasi surrealistische belevenis in deze zo al wonderbaarlijke uithoek van Europa. Als afsluiter kan je facultatief op het eiland Pico een toppoging doen van de Pico, de hoogste berg van Portugal (2351m).

Ontdek zeker ook onze andere groepsreizen in Portugal of wandelvakanties op individuele basis in Portugal.

Reis Route

Dag 1

Vlucht Brussel – São Miguel, via Lissabon.

Overnachting in Ponta Delgada.

Dag 2

Met de bus naar Socorro. Wandeling langs de zuidwestkust naar Mosteiros. Onderweg mogelijkheid tot een duik in de “hot springs” van Ponta da Ferraria. Mosteiros heeft een prachtige rotskust met natuurlijke zwemgelegenheden. Terugkeer naar Ponte Delgada met de bus.

Overnachting in Ponta Delgada.

4 uur wandelen; geen hoogtemeters

Dag 3

Met de bus naar Sete Cidades, pittoresk gelegen in een reusachtige krater. Wandeling naar én op de kraterrand met zicht op het groene en blauwe kratermeer. Verder naar Lake Canario park met onderweg een prachtig panorama over het Santiago en het Rasa meer. Terug naar Ponte Delgada met de taxi.

Overnachting in Ponta Delgada.

6 uur wandelen; 500 hoogtemeters

Dag 4

Transfer naar Furnas, via de theeplantage van Gorreana. We droppen de bagage in ons hotel in Furnas en rijden verder richting Povoaçao. Mooie wandeling naar het vissersdorp Ribeira Quente met zijn steegjes. Mogelijkheid tot zwemmen aan het zandstrand. Terugkeer naar Furnas met de lijnbus.

Overnachting in Furnas.

2,5 uur wandelen; 150 hoogtemeters

Dag 5

Vandaag geen transfers! Wandeling rond het kratermeer van Furnas, waar de lokale “cozido” gegaard wordt in thermale putten. Exploratie van het exotische park Terra Nostra, waar gelegenheid tot zwemmen in het thermaal bad.(29°C)

Overnachting in Furnas.

4 uur wandelen; geen hoogtemeters

Dag 6

Met de bus naar Agua d’Alto. Vandaar klimmen we naar het kratermeer Lagoa do Fogo. We dalen af langs een levada naar de zuidkust, waar zwemmogelijkheid in een exclusieve baai. Terug naar Furnas met de bus.

Overnachting in Furnas.

5,5 uur wandelen; 600 hoogtemeters

Dag 7

Vlucht naar São Jorge. Transfer naar ons typische hotelletje in Velas. In de namiddag verkennen we de omgeving van Velas. Gelegenheid tot zwemmen in de oceaan. Avondeten in een volks restaurant in de buurt van het hotel.

Overnachting in Velas.

Dag 8

Met de taxi naar de hoogvlakte van Serra do Toppo. Door de Caldiera de Cima naar de steile noordkust en faja de Santo Cristo, waar onderweg zwemgelegenheid onder een waterval. Verder van faja naar faja tot de faja dos Cubres, waar de taxi ons terug oppikt.

Overnachting in Velas.

4,5 uur wandelen; 800m dalen

Dag 9

In de voormiddag een boottransfer naar Faial waar we ons installeren in een fraai gelegen hotel boven de jachthaven. In de namiddag is er de mogelijkheid tot een walvis- en dolfijnexcursie (facultatief en dus niet inbegrepen) of we spenderen wat vrije tijd om Horta te verkennen. Zwemgelegenheid aan de oude haven van Porto Sim of in het zwembad van het hotel. Avondeten in een lokaal restaurant in het centrum.

Overnachting in Horta.

Dag 10

Met de taxi naar de “grote” Caldeira. Wandeling op de kraterrand en afdaling langs een prachtige levada naar Cruzeiro. Onderweg ommetje door de spookachtige duivelskrater Cabeço do Trinto. Terugkeer naar Horta per taxi.

Overnachting in Horta.

7 uur wandelen; 900m dalen

Dag 11

Met de taxi naar Capelo. We vervolgen onze kratertocht van gisteren en eindigen in Capelinhos, een stukje aarde van 60 jaar oud, een mystieke ervaring. Terug naar Horta met de taxi.

Overnachting in Horta.

3,5 uur wandelen; 600m dalen

Dag 12

Met de boot naar het eiland Pico. Beklimming van de hoogste top van Portugal (2351m). Boottocht terug naar Horta. Of vrije dag mogelijk in Horta (Faial) of Madalena (Pico).

Overnachting in Horta.

7,5 uur wandelen; 1150m stijgen en dalen

Dag 13

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht, via Lissabon, naar Zaventem.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • alle overnachtingen
 • maaltijden (uitg. 2 middagmalen)
 • vluchten en transport volgens programma
 • bagagevervoer
 • begeleiding
 • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
 • btw
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • middagmaal de laatste 2 dagen
 • drank
 • optionele walvisexcursie
 • optionele beklimming van Pico en boottochten (van en naar het eiland Pico): +/- 40 euro
Optioneel
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Accommodaties

We slapen in comfortabele hotels of pensions. In principe tweepersoonskamers met eigen sanitair.

Bagagetransport

Het bagagetransport is inbegrepen. Plaats je koffer met bagagelabel op het afgesproken tijdstip op de correcte plaats. Wij zorgen ervoor dat jouw bagage op een veilige manier bij de volgende accommodatie terecht komt. De bagage wordt beperkt tot 1 koffer of reistas van max. 20 kg per persoon.

Begeleiding

Jan Gysbrechts, ervaren Zuiderhuis begeleider die de Azorenreis reeds jaren kent.

Deelnemers

Min. 8 – max. 10.

Fysiek

5-6 uur wandelen per dag aan een rustig tempo. Voor iedereen haalbaar, met een goede basisconditie. De beklimming van Pico is een zwaardere tocht met 1100m hoogteverschil in het klimmen en het dalen (ruw terrein, los grind, scherp vulkanisch gesteente).

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen in de prijs, uitgezonderd de laatste 2 middagmalen. Maaltijden van de eerste dag ‘s avonds tot de laatste dag ‘s ochtends. Avondeten in het logies of in typische restaurants in de buurt. De begeleider zorgt voor de picknick.

Reisprogramma

13 dagen/12 nachten, waarvan 11 wandeldagen.

Vervoer ter plaatse

Ter plaatse maken we gebruik van bus, taxi of boot om ons te verplaatsen. Tussenvlucht São Miguel – São Jorge.

Aard van het programma

Heenvlucht Zaventem – São Miguel (via Lissabon). Tussenvlucht São Miguel – São Jorge en terugvlucht Horta – Zaventem (via Lissabon). Je dient zelf vervoer te regelen van en naar de luchthaven.

Aard van het programma

Doorgaande wandeltocht in lijn met bagagevervoer.

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.
Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een welbepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugvlucht niet meer garanderen en moeten we vaak een duurdere vluchtklasse aanrekenen.

Ontmoetingsplaats

Luchthaven van Zaventem.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.