PDF DownloadPDF ICON

Mallorca: er is leven achter de stranden

Spanje
vanaf €640.00 | 8 dagen
No Image Found

Omschrijving

per fiets van kust tot kust op het Spaanse eiland Mallorca
verblijf in kwalitatieve 3* en 4* hotels
ontdek de Mallorcaanse windmolens en de grotten van Drach

Mallorca, een eiland vol contrasten met vlaktes, bergen en unieke landschappen en vergezichten. Achter de kust strekt zich een boeiend achterland uit met pittoreske dorpen, cultuur en tradities. Langs de zuidkust geniet je van zonovergoten romantische valleien en indrukwekkende helderblauwe zee aan parelwitte stranden. In Ses Salinas, het dunbevolkte uiterste zuidpunt van het eiland, broeden talrijke zeevogels en heb je de kans flamingo’s op doortrek te zien. Ten noorden van Porto Cristo vind je de bekende grotten van Drach en kan je Manacor bezoeken, bekend van de kunstparels.

Je maakt een uitstap naar de oud-Romeinse haven Alcúdia en het moeras van S’Albufera. Dit grote natuurgebied bestaat uit meertjes, rietkragen en kreupelhoutbosjes waarin talrijke vogelsoorten hun nest hebben. Vanaf maart begint in Mallorca de lente. Amandelbomen beginnen te bloeien en wegbermen worden opgefleurd met wilde orchideeën, looksoorten, cyclamen en wilde gladiolen. Ook in het najaar is Mallorca een aangenaam fietsparadijs met nog heerlijk milde temperaturen en de nodige rust waardoor het aangenaam fietsen is op het minder toeristische deel van dit mooie eiland.

Reis Route

Dag 1

Vanuit de luchthaven kan je gemakkelijk een taxi nemen naar het eerste hotel. Als je op tijd aankomt, kan je al een wandeling maken over het strand of genieten van een duik in het zwembad.

Dag 2

Bij de informatiebijeenkomst krijg je alle nodig uitleg over de fietsvakantie en neem je de huurfietsen in ontvangst. Voor de start van de eerste fietstocht volg je de onbebouwde zuidwestkust van het eiland naar Capocorb Vell, het rijk van de Cyclopen. Je vindt er restanten van inheemse woningen. Langs de bekende Mallorcaanse windmolens en roze en witte zoutmeren van Llevant fiets je naar Sant Jordi. Onderweg zie je het enige kuuroord van het eiland, Banyos de Sant Joan. In Sant Jordi wachten zandstranden met helderblauw water op je.

Fietstocht: 55 km

Dag 3

De dag begint met een fietstocht langs de kust met de 100 baaien. Via Ses Salines bereik je één van de grootste botanische tuinen van Europa. Je vindt er een groot aantal cactussen. Aan de kust hou je halt aan de Cala Santanyi, een van de mooiste baaien van het eiland. Je fietst door kleine vissersdorpjes tot aan de bekende natuurlijke brug “Es Pontas”. Vlak voor Porto Cristo kan je de grotten van Drach (de draak) bezoeken. Ze zijn de topattractie van het eiland en naast de speciale rotsvormen en lichtinvallen zie je er het grootste ondergrondse meer van Europa. De dag eindigt in de charmante haven van Porto Cristo.

Fietstocht: 55 – 65 km

Dag 4

Je verlaat de oostkust richting het centraal plateau van Es Pla, de Mallorcaanse graanschuur. Hier leer je de aparte fauna van het eiland kennen. Later bereik je het dorpje Son Carrio met de dorpskerk, bekend van het prachtige rozet ontworpen door Gaudi. Via secundaire landwegen fiets je verder naar Manacor, de tweede grootste stad van het eiland, bekend om zijn kunstparels en keramiek. Nadien ga je naar Petra waar je een typisch Mallorcaanse lunch snack krijgt aangeboden. Via Santa Margalida en door een van de mooiste landschappen van het eiland fiets je naar Can Picafort.

Fietstocht: 60 km

Dag 5

Vandaag fiets je door een bijzonder mooi natuurreservaat en vogelpark naar de baai van Pollenca. Na de Franse Camargues is dit het grootste Europese natuurpark. Rond de middag bereik je de mooie baai van Pollenca, met haar gelijknamige stad en haven, die door de Romeinen werd gebouwd. Via de kust van Alcúdia, de oudste stad van het eiland, fiets je terug naar Can Picafort. Je hebt tijd genoeg om de mooie stad te bezoeken of uit te rusten op de mooie zandstranden en een duik te nemen in zee. ‘s Avonds slaap je nog eens in C’an Picafort.

Fietstocht: 40 km

Dag 6

De route vandaag gaat langs het binnenland via de agrarische dorpen Muro en Inca naar de Sierra de Tramuntana. Inca is de derde grootste stad van Mallorca en staat bekend voor de lederindustrie. Vanaf daar neem je de bus naar het 1000 meter hoger gelegen klooster van Lluc. Je krijgt er de tijd om het monnikenverblijf te bezoeken voor de transfer verder gaat tot het hoogste punt van het Tramantunagebergte op 1200 meter. Je brengt een bezoek aan Fornalutx, de mooiste stad van Spanje waar je een heerlijke paella maaltijd aangeboden krijgt. Langs appelsien- en citroenplantages geniet je van een leuke afdaling tot in Port de Sóller, een van de charmantste vissersdorpjes van het eiland.

Fietstocht: 50 km + bustransfer

Dag 7

Via de pittoreske stadjes Deia en Valldemossa bereik je de westkust van het eiland. Je fietst van het ene adembenemende uitzicht naar het andere tot je uiteindelijk terug in de hoofdstad terecht komt, Palma de Mallorca. Het is een pittoreske hoofdstad met o.a. een prachtige kathedraal en levendige haven. Een citytrip waardig!

Fietstocht: 55 km

Dag 8

Het programma eindigt na het ontbijt en kan indien gewenst verlengd worden met extra nachten om nog even na te genieten van het eiland.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • kamer met douche/bad en wc
 • ontbijt
 • Welkomstbriefing (Engels of Duits)
 • paella lunch en wijn (meestal in Fornalutx)
 • lunch snack in Petra
 • transfer door Tramuntana-gebergte
 • gps-tracks beschikbaar
 • informatiebijeenkomst (En, De)
 • bagagetransport
 • bewegwijzering
 • telefonische bijstand tijdens het programma
 • routebeschrijving met info en kaart
 • btw
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • middag-, avondmaal en dranken
 • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
Optioneel
 • extra nacht(en)
 • (elektrische) huurfiets
 • half pension
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Fietsvakantie van hotel naar hotel waarbij het start- en eindpunt gelijk is en het bagagetransport inbegrepen is.

Accommodaties

Je verblijft hoofdzakelijk in comfortabele 4* hotels langs de route. In Port de Sóller overnacht je in een 3* hotel.

Weet je graag wat de mogelijke hotels zijn voor dit programma, dan bezorgen wij je graag de indicatieve hotellijst. Wanneer beschikbaar boeken wij de door jou gekozen accommodatie, zo niet voorzien we een gelijkwaardig alternatief.

Bagagetransport

Het bagagetransport is inbegrepen. Plaats je koffer met Zuiderhuis-bagagelabel op het afgesproken tijdstip op de correcte plaats. Wij zorgen ervoor dat jouw bagage op een veilige manier bij de volgende accommodatie terecht komt. De bagage wordt beperkt tot 1 koffer of reistas van max. 20 kg per persoon.

Ga je met het vliegtuig, dan gelden de bagagevoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.

Boekingsprocedure

Voor al onze wandel- en fietsreizen werken wij steeds met boekingen op aanvraag. Dit wil zeggen dat wij de effectieve beschikbaarheid pas kunnen nagaan nadat wij jouw boeking en voorschot ontvangen hebben. De openstaande data op de website proberen wij zo up-to-date mogelijk te houden, maar beschikbaarheden fluctueren voortdurend. Bij ontvangst van jouw boeking en voorschot starten wij het boekingsproces. Zodra de reis bevestigd is, brengen wij je daarvan op de hoogte en bezorgen wij je de bevestigde bestelbon. Als je geen andere periode of reis kan, vervalt alles kosteloos en storten we het reeds betaalde bedrag terug.

Fietsen

Huurfietsen zijn niet standaard inbegrepen in dit programma. De (elektrische) huurfietsen zijn aangepast aan de omgeving en de opgegeven fietsroutes. Wens je een fiets te huren, geef jouw lichaamslengte dan door bij boeking. Zo staat steeds de juiste maat van fiets op je te wachten bij de start van je vakantie.

In Spanje ben je verplicht een fietshelm te dragen. Voor je eigen veiligheid en om hygiënische redenen raden we steeds aan om je eigen helm mee te nemen. Moderne helmen bieden veel comfort, zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet ’em op!

De huurfietsen hebben 21 versnellingen en zijn uitgerust met een waterdichte fietstas en stuurtas, reparatiekit met reserveband, pomp en slot. Standaard wordt een unisex-model voorzien. Een herenmodel (hoge instap) is beschikbaar op aanvraag.
De elektrische fietsen zijn standaard unisex-modellen met lage instap.

Naast de standaard huurfiets bieden we voor dit programma ook een plus-model aan. Deze niet-elektrische fiets zorgt voor een iets sportievere houding en beschikt over hoge kwaliteit fietsonderdelen. De fiets heeft onder andere 27 versnellingen en een degelijke voorvorkvering voor een optimaal fietscomfort. Het plus-model is enkel beschikbaar met hoge instap (herenmodel).

Prijs huurfietsen:

 • standaard huurfiets: € 89
 • huurfiets plus-model: € 139
 • elektrische huurfiets: € 199

De huurfietsen zijn verzekerd tegen mogelijke schade en/of diefstal.

Tenzij anders vermeld, is het steeds mogelijk de eigen fiets te gebruiken.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Het vliegtuig is de meest voor de hand liggende manier om Mallorca te bereiken:

 • Brussel (BRU) – Palma de Mallorca (PMI)
 • van de luchthaven naar het hotel geraak je met de taxi (5-10 min; richtprijs €22)

Zuiderhuis bezorgt je graag een vrijblijvend vluchtvoorstel. Hou er rekening mee dat we geen lowcostairlines (vb. Ryanair) kunnen reserveren.

Boek je de vluchten zelf dan raden wij je aan te wachten tot dat je van Zuiderhuis de bevestiging van je reis hebt ontvangen. Zuiderhuis kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door jou geboekte vluchten zonder definitieve bevestiging van de reis.

Kinderen

Kinderprijzen en prijzen voor een derde volwassene zijn van toepassing wanneer het kind of de derde volwassene de kamer deelt met twee betalende volwassenen. Twee kinderen op een eigen kamer worden aanzien als volwassenen.

Het programma is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Maaltijden

Het ontbijt is standaard inbegrepen en het avondmaal (6x) kan indien gewenst bijgeboekt worden. Het is mogelijk dat het avondmaal in een restaurant in de omgeving van het hotel voor jou gereserveerd wordt.

In Port de Sóller is enkel ontbijt mogelijk.

Reisprogramma

8 dagen / 7 nachten waarvan 6 fietsdagen

Reisdocumenten
 • Verzending
  De reisdocumenten worden ongeveer drie weken voor afreis bij je bezorgd, deels per e-mail en deels per post mits Zuiderhuis de volledige betaling van het eindsaldo ontvangen heeft.
 • Routeboek
  Het routeboekje biedt een heldere routebeschrijving van de fietsetappes, voorzien van heel wat extra informatie. We versturen je het in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes.
 • Gps-tracks
  Samen met de reisdocumenten ontvang je ook de gps-tracks per e-mail die als toevoeging of alternatief voor het routeboek kunnen gebruikt worden. Gebruik deze tracks op je eigen gps-toestel.
Type ondergrond

De tochten gaan hoofdzakelijk over geasfalteerde en verkeersluwe wegen met af en toe een pad bestaande uit verhard zand.

Uitbreidingen

Wens je extra nachten bij te boeken vóór, na of tijdens de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan rechtstreeks via de website of via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie. Extra nachten voor of na de reis kan je na boeking ook nog bijboeken.

Vervoer ter plaatse

De transfer doorheen het Tramuntana-gebergte (incl. fiets) via het klooster van Lluc op dag 6 is inbegrepen in het programma.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Noorderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Noorderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Noorderhuis BV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Noorderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Noorderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Noorderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.