PDF DownloadPDF ICON

Luxe wandelen in de vallei van Paznaun

Oostenrijk
vanaf €979.00 | 8 dagen
No Image Found

Omschrijving

wandelreis in internationale groep vanuit vast verblijf in Ischgl
verblijf in een luxueus 4*-hotel met binnen- en buitenzwembad en welness
dagelijks begeleide wandelingen o.l.v. plaatselijke berggids

De regio Paznaun in het Oostenrijkse Tirol doet ongetwijfeld bij veel wintersporters een belletje rinkelen. Galtür, Ischgl en Kappl zijn bekende wintersportplaatsen die prat gaan op de beste infrastructuur.

Tijdens de zomermaanden is Paznaun echter een paradijs voor bergwandelaars. Kleine dorpen hervinden er hun authenticiteit na het winterseizoen, op de alpenweiden grazen weer koeien en schapen. Klaterende rivieren voeren het smeltwater af en turkoois gekleurde bergmeren nodigen uit tot pootjebaden.

Handig meegenomen is ook dat de hotelinfrastructuur tot de beste van Oostenrijk behoort. Zuiderhuis selecteerde het luxueuze 4* Superior Hotel Post voor een prachtig wandel-arrangement tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Na de geleverde inspanningen kan je genieten van een ruim en overdekt zwembad en van een fitness- en wellnessruimte met verschillende sauna’s en baden van maar liefst 1000m².

Ook de innerlijke mens wordt niet vergeten: elke avond geniet je van een uitgebreid diner in het hotelrestaurant en elke morgen kan je de wandelbatterijen opladen aan het uitgebreide ontbijtbuffet.

Het aanbod aan wandelingen is schier onuitputtelijk. Je kan dagelijks deelnemen aan de begeleide tochten die vanuit het hotel vertrekken of je kan gewapend met de wandelkaart op stap langs de vele routes die vlakbij vertrekken. Een liftpass laat je toe om lastiger stukken eventueel met de kabelbaan te overbruggen.

Genieten met een hoofdletter !

Reis Route

Dag 1

Aankomst in Ischgl, ongeveer 870 km vanuit Brussel. Verwelkoming in het hotel. Welkomstcocktail en avondmaal.

Dag 2-7

Elke dag kan je genieten van een stevige of lichtere wandeling door de bergen onder leiding van de ervaren berggidsen van het hotel. Elke avond bespreken zij de mogelijkheden voor de volgende dag, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het staat je vrij om aan aan deze wandelingen deel te nemen.

Trek je er liever alleen op uit ? De omgeving van Ischgl telt 18 Almen en meer dan 20 zorgvuldig uitgestippelde wandelroutes op elk niveau.

Vaak neem je eerst de Silvretta-cabine lift (op 100m van het hotel) die je boven op de Idalp brengt van waaruit de meeste wandelingen vertrekken. Ook een aantal andere liften zijn open waardoor je lastige passages eventueel kan vermijden.

Zekere aanraders zijn de zogenaamde Smokkelaarstocht naar het Zwitserse taxfree dorpje Samnaun, een wandeling naar de Paznauer Taja en de sportievere trip naar de Madlein See. Durvers volgen zeker het pad dat naar de Idalp leidt en je over twee hangbruggen van meer dan 100m op 70 meter boven de Fimba-rivier voert.

Na de wandelingen of tijdens een rustdag is het heerlijk genieten van de uitgebreide wellness. Liefhebbers kunnen er ook met de mountainbike op uit in een van de topgebieden van Europa.

Dag 8

Terugreis of verlenging van je verblijf.


Verblijf

4* Hotel Post

Het 4* Superior Hotel Post is een charmant en familiaal uitgebaat luxehotel in het centrum van het dorp Ischgl. Het in 2018 gerenoveerde hotel is zeer centraal gelegen, vlakbij de kabelbanen. De rustige en ruime kamers zijn uitgerust met douche/bad, toilet, balkon, tv, minibar en kluisje. Er is overal gratis wifi. Het hotel heeft verder een restaurant en zonneterras. Je kan gebruik maken van het binnen- en buitenzwembad en van de wellness-ruimte van 1.500 m² met verschillende sauna’s en stoombaden, een overdekt zwembad met wildwaterkanaal en watervaldouche, massagebanken, een moderne fitnessruimte en een grote wintertuin. Er is een verwarmd buitenzwembad en er zijn massagebehandelingen en vitaliteitsprogramm’s mogelijk.

 

Faciliteiten

Parking, Wifi, Restaurant, Kinderbed, Zwembad, Spa, Sauna, Bar


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • 7 nachten verblijf in een deluxe tweepersoonskamer
 • halfpension met uitgebreid ontbijtbuffet en diner
 • welkomstdrink
 • gratis deelname aan dagelijkse begeleide wandelingen
 • infopakket met wandelkaarten en wandelinformatie (Duits / Engels)
 • gebruik fitness en welness
 • gebruik binnen- en buitenzwembad
 • parkeerplaats
 • Silvretta -card met o.a. gratis gebruik liften en openbaar vervoer en diverse kortingen
 • verblijfstaks
 • btw
 • bijdrage garantiestelling
Niet inbegrepen
 • dranken
 • eventuele lunchpakketten of middagmale
 • eventuele massages of schoonheidsbehandelingen (te boeken aan de receptie)
Optioneel
 • heen- en terugreis
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Wandelreis vanuit vast verblijf met internationale groep en lokale reisbegeleiding.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Met de wagen

Vanuit Brussel is het ongeveer 870 km rijden naar Ischgl. Voor Oostenrijk heb je een autowegenvignet nodig dat je kan aanschaffen vooraf of in de verschillende tankstations in de nabijheid van de Oostenrijkse grens.

Met de trein en de bus
Er zijn treinverbindingen via Parijs of Koln naar Landeck.
Aansluitende busverbinding naar Ischgl.

Met het vliegtuig, trein en bus
Je kan eventueel per vliegtuig naar Zurich (rechtstreeks) of Innsbruck (via Frankfurt of Wenen) en per per trein naar Landeck. Vandaar uit kan je dan met de bus verder naar Ischgl.

Meer info op volgende websites:
NMBS
Treinen Oostenrijk
Busvervoer Oostenrijk

Boekingsprocedure

Voor al onze wandel- en fietsreizen werken wij steeds met boekingen op aanvraag. Dit wil zeggen dat wij de effectieve beschikbaarheid pas kunnen nagaan nadat wij jouw boeking en betaling van het voorschot ontvangen hebben. De openstaande data op de website proberen wij zo up-to-date mogelijk te houden, maar beschikbaarheden fluctueren voortdurend. Bij ontvangst van jouw boeking en betaling starten wij het boekingsproces. Zodra de reis bevestigd is, brengen wij je daarvan op de hoogte en bezorgen wij je de bevestigde bestelbon. Als je geen andere periode of reis kan, vervalt alles kosteloos en storten we het reeds betaalde bedrag terug.

Dossierkosten

Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

Maaltijden

Elke ochtend heb je een ruime keuze aan een uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s avonds geniet je van een uitgebreid diner in het hotelrestaurant.

Reisprogramma

8 dagen, 7 nachten.

Fysiek

Begeleid:
Elke dag kan je deelnemer aan een wandeling door de bergen onder leiding van de ervaren berggidsen van het hotel. Dit kan owfel een stevige of een lichtere wandeling zijn. Elke avond bespreken zij de mogelijkheden voor de volgende dag, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het staat je vrij om aan deze wandelingen deel te nemen.

Individueel:
Trek je er liever alleen op uit? De omgeving van Ischgl telt 18 almen en meer dan 20 zorgvuldig uitgestippelde wandelroutes op elk niveau.

Accommodaties

Je verblijft in het ****Superior Hotel Post in het dorp Ischgl. Het in 2018 gerenoveerde hotel is zeer centraal gelegen, vlakbij de kabelbanen. De rustige en ruime kamers zijn uitgerust met douche/bad, toilet, balkon, tv, minibar en kluisje. Er is overal gratis wifi. Het hotel heeft verder een restaurant en zonneterras. Je kan gebruik maken van het binnen- en buitenzwembad en van de wellness-ruimte van 1.500 m² met verschillende sauna’s en stoombaden, een overdekt zwembad met wildwaterkanaal en watervaldouche, massagebanken, een moderne fitnessruimte en een grote wintertuin. Er is een verwarmd buitenzwembad en er zijn massagebehandelingen en vitaliteitsprogramma’s mogelijk.
Je kan gratis parkeren in de bewaakte parking van het hotel.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.