PDF DownloadPDF ICON

Elba

Italië
vanaf €1614.00 | 8 dagen
No Image Found

Omschrijving

begeleide wandelreis in groep op Elba
panoramische wandelingen langs wijn- en olijfgaarden, heuvels en kustpaden
comfortabel verblijf in driesterrenhotels in Porto Azzurro en Marciana Marina

Een verkenning van alle mooie hoekjes van Elba alias de parel van de Toscaanse archipel, panorama’s en charmante kustdorpjes.

Met vliegtuig, privé-transfer en boot bereiken we het Italiaanse eiland vlakbij Corsica in de Tyrreense Zee. Elba is het grootste en meest bekende eiland van het ‘Parco Nazionale Arcipelago Toscano’. We maken in totaal vijf en een halve dagtocht(en) op dit mooie eiland waarvan de naam wellicht voor eeuwig met Napoleon, de beroemdste banneling aller tijden, zal verbonden blijven.

De eerste twee dagen verblijven we in het charmante dorpje Porto Azzurro voor een verkenning van het oostelijke deel van Elba. Vanaf Rio nell’Elba trekken we naar de noordoostelijke bergkam van het eiland met uitzichten op de baai van Portoferraio en de Maremmaanse kust van Toscane. Vervolgens bezoeken we de hoofdstad Portoferraio, met zijn vesting, de villa Napoleon en zijn strandjes. Daarna reizen we door naar de noordwestkust voor ons verdere verblijf. Daar logeren we in Marciana Marina, een aangenaam klein dorpje aan de noordkust, de perfecte uitvalsbasis voor onze wandelingen in het meest bergachtige, westelijke deel van Elba. ’s Avonds genieten we er van de Italiaanse meditterrane sfeer en natuurlijk flaneren we langs de ‘Lungomare’.

We verplaatsen ons per privé-transfer naar het vertrekpunt en maken tochten dwars door de noordwest georiënteerde granieten ruggengraat van het eiland van zuid naar noord. Vaak maken we hiervoor gebruik van oude herderswegen. Ook de hoogste top, de Monte Capanne (1018m), staat op het programma. De top biedt het summum aan uitzichten, maar ook op de andere wandelingen worden we steevast vergast op verrassende panorama’s, op de kustdorpjes en de grillige kustlijn van Elba.

 

Reis Route

Dag 1

Vlucht vanuit Brussel naar Rome. Transfer per privébus naar Piombino, aan de kust van Maremma, vanwaar we de ferry naar Portoferraio op Elba nemen. Aansluitende transfer naar Porto Azzurro, waar we de volgende twee nachten zullen verblijven in een aangenaam driesterrenhotel, mooi gelegen aan de haven.

Overnachting in Porto Azzurro.

Dag 2

Transfer naar Rio nell’Elba, waar we een luswandeling maken langs de noordoostelijke uitloper van het eiland. De Monte Serra biedt een 360° panorama over de zee-inham en Portoferraio en over de hoofdstad. We keren te voet terug naar Porto Azzurro.

Overnachting in Porto Azzurro.

15 km; 5 uur wandelen; 490m hoogteverschil

Dag 3

Onze bagage wordt opgehaald in Porto Azzurro en naar het hotel in Marciana Marina gebracht. Zelf worden we per privé-busje naar Proccio gebracht. Vandaar wandelen we naar Marciana Marina.

Overnachting in Marciana Marina.

10 km; 5 uur wandelen; 400 m hoogteverschil

Dag 4

Per privébusje ronden we eerst het westelijke bergland van Elba. Deze rit met zicht op zee is al een belevenis op zich. Vanaf Pomonte trekken we de bergen in om uit te komen in Marciana. Een flinke tocht, waarbij wij ons één voelen met de natuur. Via de kapel van de Madonna del Monte dalen we op de oude bedevaartsroute af naar Marciana, waar we genieten op een gezellig terras. Te voet of met de lijnbus dalen we af naar ons hotel aan zee.

Overnachting in Marciana Marina.

15km; 5u wandelen; 750m stijgen en dalen.

Dag 5

We wandelen langs de noordwestkust naar Zanca, een route met heerlijke zeezichten en keren via het achterland terug naar Marciana. Van hieruit te voet of per lijnbus terug naar Marciana Marina. Diner en overnachting in Marciana Marina.

Overnachting in Marciana Marina.

10km; 4u wandelen; 350m stijgen en dalen.

Dag 6

Transfer naar Poggio. Van hieruit beklimmen we de hoogste berg van het eiland, de Monte Capanne (1018m). De uitzichten van hierboven zijn op zijn lichtst uitgedrukt, spectaculair. Op heldere dagen kan je hier zowel Toscane als Corsica zien. De wandeling gaat via leuke paadjes door aangename berglandschappen en langs de charmante dorpjes naar Marciana. Te voet of per lijnbus terug naar Marciana Marina.

Overnachting in Marciana Marina.

14km; 4u30′ wandelen; 600m stijgen, 900m dalen.

 

 

Dag 7

Na het ontbijt, transfer naar de haven van Marina di Campo waar we de boot naar het eiland Pianosa nemen. Tot eind jaren ’90 was dit een gevangeniskolonie en daarom is het eiland nog in ongerepte staat. De kleine baaien en de onderwaterwereld hebben nog maar zeer weinig toerisme gezien. Na onze wandeling hebben we in de namiddag nog tijd om een verfrissende duik te nemen in de kristalheldere wateren aan het strand van Cala Giovanna.
Terug met de boot naar Marina di Campo en privétransfer naar Marciana Marina.

Avondmaal en overnachting in Marciana Marina.

4u wandelen, 11 km, 29m stijgen en dalen.

Dag 8

Einde na het ontbijt. Transfer naar Portoferraio voor een bezoek aan de hoofdstad, de forten en het huis van Napoleon.

Daarna transfer naar de haven van Portoferraio en de ferry naar Piombino. Transfer per privébus naar de luchthaven van Rome en terugreis naar België.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • de vlucht (h/t) Brussel- Rome
 • privétransfer luchthaven Rome – haven van Piombino
 • ferry Piombino – Elba (h/t)
 • alle overnachtingen en alle maaltijden van de eerste dag ’s avonds tot de laatste dag ’s morgens
 • de begeleiding
 • bagagevervoer
 • transfers ter plekke
 • btw
Niet inbegrepen
 • drank
 • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
Optioneel
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

8-daagse groepsreis Elba, met wandelingen vanuit twee hotels.

Accommodaties

We overnachten twee maal in een driesterrenhotel in Porto Azzurro aan de oostkust en 5 nachten in een comfortabel hotel*** met zwembad in Marciana Marina aan de noordwestkust.

Bagagetransport

Het bagagetransport tussen de twee hotels op Elba is inbegrepen. Beperk je bagage tot een koffer of reistas van max. 20 kg per persoon.
Tijdens de ferry Piombino – Elba (h/t) neem je de bagage zelf mee.

Tijdens de wandelingen draag je een dagrukzakje.

 

Begeleiding

Louis Van Orshaegen, ervaren Zuiderhuis begeleider.

Maaltijden

Verblijf in op basis van halfpension in de hotels, de begeleider zorgt voor picknick als lunch.

Fysiek

Relatief gemakkelijke wandelingen variërend van 4 tot 5 uur per dag, zonder technische moeilijkheden over goede, soms rotsachtige paden.

Reisprogramma

8 dagen / 7 nachten, waarvan 6 wandeldagen.

Vervoer ter plaatse

Het vervoer tussen de luchthaven van Rome en Piombino gebeurt per privébus. We nemen tweemaal de ferry tussen Piombino en Portoferraio op Elba. De verplaatsingen op Elba gebeuren met privé-transfers.

Aard van het programma

De vlucht (h/t) Brussel – Rome is inbegrepen in de prijs.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.