PDF DownloadPDF ICON

Procida, Ischia en Capri

Italië
vanaf €861.00 | 8 dagen
No Image Found

Omschrijving

8-daagse wandelreis vanuit 3 charmante hotels
beroemdste eilanden in de golf van Napels: Procida, Ischia en Capri
lichte wandelingen met schitterende uitzichten

Procida, Ischia en Capri, deze drie eilanden in de baai van Napels worden tot de mooiste van de Middellandse Zee gerekend.
Eerst bezoek je Procida, een kleine eiland dat je in één dag kan verkennen. Door de smalle straatjes wandel je naar het historische hart van het eiland, de ‘Terra Murata’ (het omwald gebied), daarna naar één van de meest pittoreske plaatsjes van heel Italië, het vissershaventje Corricella, dat het décor vormde voor de film ‘Il Postino’.
Vervolgens maak je wandelingen door bossen en langs verlaten stranden op het groene eiland Ischia, met bergen tot boven de 600 meter en beroemd om zijn haast subtropisch klimaat en thermale kuurbaden.
Daarna reis je verder naar het wonderlijke Capri, een meesterwerk van de natuur, met zijn wereldberoemde Faraglioni, natuurlijke boog en indrukwekkende kliffen. Je kan er ook de Romeinse villa’s bezoeken, de Villa Lysis en de Villa Iovis, uitzonderlijk gelegen en met uitzichten van wereldklasse. Vanop de Monte Solaro kan je genieten van panorama’s over Capri, de baai van Napels, de baai van Salerno en de Amalfitaanse kust.

Reis Route

Dag 1

Aankomst in Napels. Met het openbaar vervoer (rechtstreekse shuttlebus naar de haven) en ferry naar Procida, waar u wordt afgehaald en naar uw hotel gebracht.
Een korte eerste verkenning en avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2

Na het ontbijt maak je een schitterende luswandeling om het meest authentieke eiland van de Baai van Napels te ontdekken, met zijn kleurrijke huizen en schilderachtige vissershaventjes.
Procida is een klein eiland en daarom kan je het in een dag verkennen. Eerst wandel je door de smalle straatjes naar het historische hart van het eiland, de ‘Terra Murata’ (het omwald gebied), beheerst door het kasteel dat ook schitterende vergezichten biedt. Je pad leidt je daarna naar een van de meest pittoreske plaatsjes van heel Italië, het vissershaventje Corricella, dat het decor vormde voor de film ‘Il Postino’. Je wandelt verder langs de zuidoostelijke kust en door het beboste binnenland van Pizzico en Solchara naar het haventje van Chiaiolella, waar je de tijd hebt voor ontspanning, zwemmen en terrasjes.

7-10 km; 3 à 4.30 uur wandelen

Dag 3

Na een korte wandeling in het noorden van Procida, word je naar de haven gebracht voor de overtocht naar Ischia, het ‘groene eiland’ en het grootste van de baai van Napels. Er is een taxi voorzien naar het hotel, maar je kan ook te voet de haven verkennen en door mooie straatjes van de oude stad naar je hotel wandelen terwijl de taxi zorgt voor het bagagevervoer.

5 km; ca. 2.30 uur wandelen

Dag 4

Vanuit je hotel vertrek je door de steegjes van het versterkte eiland naar de brug die het kasteel met de oude stad verbindt. Vanaf hier start een wandeling langs de schitterende zuidkust van het eiland door spectaculaire landschappen met wijngaarden en opmerkelijke lavaformaties. De uitzichten op de baai van Napels en Capri zijn weergaloos. Het eerste deel van de wandeling gaat over de kliffen, door wijngaarden en kleine dorpjes, zoals Testaccio, van waar je afdaalt naar het brede zandstrand van Marina die Maronti. Vlak achter het strand zijn er verschillende smalle kloven met thermale bronnen die al sinds Romeinse tijden bekend zijn. Langs het strand wandel je naar het vissersdorpje Sant’Angelo waar je de bus terug kan nemen.

8-15 km; 3 of 5 uur.

Dag 5

Een verkenning van de bergen van Ischia, een reeks uitgedoofde vulkanen die het volledige centrale deel van het eiland beslaat. Per bus kan je hoogte winnen tot het dorpje Fiaiano of Fontana vanwaar je de Monte Epomeo omhoog wandelt, de hoogste top, en vervolgens naar de Capo dell’Uomo, de tweede hoogste berg van Ischia. De paden zijn goed en comfortabel en gaan door bossen en wijngaarden met machtige uitzichten op de zee. Verder naar Forio, het meest westelijke dorpje en na een bezoekje aan het gezellige dorpscentrum keer je per bus via de noordkust terug naar Ischia Porto. Indien je nog tijd en energie over hebt kan je nog een wandeling maken naar een van de interessantste vulkanen van Ischia, de fondo dell’Oglio.

7-10 km; ca. 3.30 uur – 5 uur wandelen

Dag 6

’s Morgens brengt de taxi je naar de haven voor de overtocht naar Capri. Bij aankomst op Capri wordt je bagage naar je hotel op Anacapri gebracht en kan je meteen aan de wandeling beginnen: een tocht langs de plaatsen die Capri door de eeuwen heen beroemd hebben gemaakt. Niet alleen langs de toeristische hoogtepunten, maar ook langs de schitterende zuidkust. Eerst passeer je de “Piazzetta” en de charmante steegjes van Capri, daarna klim je naar de ruïnes van een van de meest indrukwekkende Romeinse villa’s van de streek, de Villa Iovis, uitzonderlijk gelegen en met uitzichten van wereldklasse. Onderweg kom je langs de Villa Lysis, minder bekend maar een van de mooiste plekjes op Capri. Je daalt af naar de ongerepte kustlijn van het zuidelijk deel van het eiland en komt voorbij de Arco Naturale, een natuurlijke brug, talloze grotten en tenslotte de beroemde Faraglioni, drie kleine onbewoonde eilandjes vlak voor de zuidkust. Vanaf de tuinen van Augustus heb je een schitterend uitzicht op de zuidkust en Marina Piccola. Indien de Via Krupp geopend is voor publiek kan je langs deze indrukwekkende weg afdalen naar Marina Piccola, waar je de bus kan nemen naar de Piazzetta of naar Anacapri. Deze wandeling kan je eventueel op verschillende plaatsen inkorten, afhankelijk van de beschikbare tijd.

10 km; ca 4 à 5 uur.

Dag 7

Vandaag bezoek je het minder drukke Anacapri, dat iets landelijker en bergachtiger is. Na een rit met de kabelbaan wandel je naar de hoogste berg van het eiland: de Monte Solaro. Je hebt er panorama’s over Capri, de baai van Napels, de baai van Salerno en de Amalfitaanse kust. De afdaling loopt langs de kammen naar de vuurtoren op het uiterste westelijke punt van Capri. Vandaar volg je de kust via een aantal recent gerestaureerde forten naar de wereldberoemde “Grotta Azzurra” (blauwe grot). Vanaf hier neem je de bus terug naar je hotel in Anacapri.

9 km; 4 uur wandelen

Dag 8

Einde van het programma na het ontbijt. Terugkeer per boot naar Napels en shuttle bus naar de luchthaven.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • 7 overnachtingen in hotels*** in kamer en ontbijt
 • een avondmaaltijd in Procida op dag 1
 • transfers haven Procida-hotel op dag 1 en 3
 • bagagevervoer haven-hotel op Ischia (dag 3 en 6)
 • bagagevervoer haven-hotel op Capri (dag 6 en 8)
 • wandelbeschrijving
 • kaartmateriaal
 • btw
Niet inbegrepen
 • drank
 • overige transfers
 • overtochten
 • overige maaltijden
 • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
Optioneel
 • heen- en terugreis
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Wandeltochten vanuit 3 verblijfplaatsen.

Accommodaties

Verblijf in goede hotels*** op Procida, Ischia en Capri,  in tweepersoonskamers met privé-badkamer.

Bagagetransport

De hoofdbagage wordt vervoerd op de eilanden van de haven naar het hotel.

Boekingsprocedure

Voor al onze wandel- en fietsreizen werken wij steeds met boekingen op aanvraag. Dit wil zeggen dat wij de effectieve beschikbaarheid pas kunnen nagaan nadat wij jouw boeking en betaling van het voorschot ontvangen hebben. De openstaande data op de website proberen wij zo up-to-date mogelijk te houden, maar beschikbaarheden fluctueren voortdurend. Bij ontvangst van jouw boeking en betaling starten wij het boekingsproces. Zodra de reis bevestigd is, brengen wij je daarvan op de hoogte en bezorgen wij je de bevestigde bestelbon. Als je geen andere periode of reis kan, vervalt alles kosteloos en storten we het reeds betaalde bedrag terug.

Dossierkosten

Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

Fysiek

Een relatief eenvoudige wandelreis geschikt voor iedereen met wat wandelervaring en een goede basisconditie. De meeste wandelingen zijn over goede paden, ca. 3 tot 5 uur wandelen per dag.

Hoe geraak ik ter plaatse?
 • Met het vliegtuig:
  Vlucht naar Napels. Er zijn rechtstreekse vluchten naar Napels vanuit Zaventem met Brussels Airlines, dagelijks van april tot oktober.
  Vanuit Charleroi zijn er lowcost vluchten met Ryanair. Vanaf de luchthaven kan u per autobus naar de haven rijden (Alibus, directe lijn ieder half uur, € 4) waar je de ferry neemt naar Procida. Overtochten en verplaatsingen met het openbaar vervoer zijn ter plaatse te regelen. Transfers van het havens op de eilanden naar de hotels zijn voorzien.
Maaltijden

Verblijf op basis van kamer en ontbijt (een avondmaal op de dag van aankomst is inbegrepen).

Mogelijk als solo-reiziger

Ja.

Reisprogramma

8 dagen / 7 nachten waarvan 6 wandeldagen.

Reisdocumenten
 • Verzending
  De reisdocumenten worden ongeveer drie weken voor afreis bij je bezorgd, deels per e-mail en deels per post mits Zuiderhuis de volledige betaling van het eindsaldo ontvangen heeft.
 • Reisdossier
  Bij de reisdocumenten ontvang je de praktische informatie van je reis. Hier zal de informatie in verband met de overtochten vermeld staan. Daarnaast ontvang je ook de Engelstalige wandelbeschrijving en kopies van de beste kaarten die beschikbaar zijn van de wandelingen. De route is hierop aangeduid.
Uitbreidingen

Wens je extra nachten bij te boeken vóór, na of tijdens de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan rechtstreeks via de website of via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie. Extra nachten voor of na de reis kan je na boeking ook nog bijboeken.
Let op: extra nachten tijdens de reis dienen voor boeking aangevraagd te worden.

Vervoer ter plaatse

Privé-transfers zijn zoals in het programma beschreven wordt, inbegrepen.
Tijdens de reis zal je echter verscheidene malen gebruik maken van het openbaar vervoer en ferries. Deze tickets dien je ter plaatse aan te kopen. In het reisdossier dat je ontvangt bij de reisdocumenten, zal aangegeven worden welk ticket je nodig hebt voor de overtochten.

Vluchtvoorstel

Zuiderhuis bezorgt je graag een vrijblijvend vluchtvoorstel. Hou er rekening mee dat we geen lowcostairlines (vb. Ryanair) kunnen reserveren.
Boek je de vluchten zelf dan raden wij je aan te wachten tot dat je van Zuiderhuis de bevestiging van je reis hebt ontvangen. Zuiderhuis kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door jou geboekte vluchten zonder definitieve bevestiging van de reis.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.