PDF DownloadPDF ICON

Best of Namibia

Namibië
vanaf €5600.00 | 18 dagen
No Image Found

Omschrijving

groepsreis langs de hoogtepunten van Namibië
verblijf in uitstekende lodges en guesthouses met een bijzondere ligging (meestal met zwembad)
indrukwekkende landschappen en grote kuddes wild

Namibië heeft het allemaal: de meest indrukwekkende zandduinen ter wereld, spectaculaire rotsformaties, uitgestrekte savannes met acaciabomen, wilde dieren en torenhoge bergen. Op deze rondreis genieten we van de onovertroffen schoonheid van rode rotsen, zandgele sterduinen en diepe canyons. We brengen een uitgebreid bezoek aan Damaraland en gaan op zoek naar leeuwen, olifanten, giraffen en jachtluipaarden in het unieke Etosha National Park.

Bij aankomst verlaten we Windhoek onmiddellijk en rijden we door naar de indrukwekkende oranjerode duinen van Sossusvlei. Hier vind je de hoogste zandduinen ter wereld. Het uitzicht van op de duinen is adembenemend. Zeker bij zonsopgang en zonsondergang krijgt het landschap een surrealistisch aanblik.

We rijden doorheen de ruige natuur van het Naukluft National Park naar Walvisbaai en Swakopmund, een bizar overblijfsel uit de Duitse koloniale periode. Het landschap met de intens gele duinen, blauwe lucht en scherpe lijnen, is een bron van inspiratie voor elke fotograaf. Tijdens een bootsafari aanschouwen we zeerobben en pelikanen – dolfijnen springen op langs de boot.

Iets ten Noorden van Swakopmund komen we in een droog, desolaat en dunbevolkt gebied. We trekken door Damaraland naar Etosha. Kenners betitelen deze regio vaak als het mooiste deel van Namibië. Het landschap is fenomenaal en kent diverse bezienswaardigheden. Op de zandvlaktes van Damaraland leven onder andere gemsbokken, koedoes, giraffen en struisvogels. Ook de woestijnolifanten en woestijnneushoorns trekken in dit deel van Namibië rond.

Op weg naar Etosha bezoeken we een Himba-stam en stoppen we in Twijfelfontein en aan het ‘Versteende Woud’. Onder begeleiding van een lokale gids maken we een korte wandeling langs prachtige rode zandsteenformaties en vele acaciabomen. We verblijven in de magnifieke Vingerklip Lodge, gelegen aan een zandstenen rots die 35 meter boven het vlakke landschap uitsteekt.

Om Etosha National Park te verkennen trekken we anderhalve dag uit. Het park bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan, omgeven door kale savannevlaktes. Het is één van de beste plekken in zuidelijk Afrika om wilde dieren te spotten. Olifanten, neushoorns, giraffen, zebra ‘s, jachtluipaarden, koedoes, antilopen en leeuwen: allemaal passeren ze de lens van je camera.

Afsluiten doen we in Windhoek, waar de mooi uitgedoste Herero-vrouwen onmiddellijk opvallen. We slenteren over de Independence Avenue en sluiten in schoonheid af met een lekker diner in een sfeervol restaurantje.

Reis Route

Dag 1-2

Auas Safari lodge is gelegen in een uitgestrekte Afrikaanse savanne in de schaduw van de Auas bergen op minder dan een uur rijden van de internationale luchthaven van Windhoek. Waterbokken, koedoes, impala’s, elanden, zebra’s, zwarte en blauwe gnoes en veel van de kleinere antilopensoorten zwerven door de savanne van de Auas. Het gebied is rijk aan vogels, van de grote struisvogel tot de kleine vinken. Veel watervogels zoals de witte pelikaan, Egyptische ganzen en vele andere soorten eenden zijn te vinden op de twee grote dammen…

Dag 3

Na een paar uur rijden komen we aan bij onze overnachtingsplaats gelegen in het hart van de geelrode Kalahariwoestijn, met imposante zandduinen en valleien vol woestijngras. De zandwoestijn is met een oppervlakte van ongeveer 900.000 km2 de grootste aaneengesloten zandstrook ter wereld. Toch valt er relatief veel regen in deze regio waardoor er naast uitgestrekte zandvlakten en imposante duinen ook grote stukken steppe en savanne voorkomen. In de namiddag verkennen we per jeep de omgeving van de lodge. We zien onder meer springbokken, Afrikaanse elanden, oryxen en aardvarkens.

Dag 4

Het landschap wordt steeds desolater. Het einddoel van onze wat langere tocht vandaag is de indrukwekkende Sossusvlei, een grote duinpan aan de rand van het Namib-Naukluftpark. We logeren twee nachten in Namib Desert Lodge niet ver van de ingang van het nationaal park. Deze lodge is uniek gelegen bij de gefossiliseerde zandduinen.

Dag 5

We vertrekken al vroeg naar de bekende rode duinen van Sossusvlei. Het is een stevige klim maar het loont de moeite om de hoogste duin te beklimmen. Vooral bij zonsopgang en zonsondergang krijgt het landschap een surrealistisch karakter. We wandelen tot bij Deadvlei, een droge “pan” met dode Kameel-doornbomen. Na de middag wandelen we doorheen de Sesriem Canyon, een 30 meter diepe canyon uitgesleten door de Tsauchab rivier.

Dag 6

We rijden door de ruige natuur van het Naukluft National Park naar Walvisbaai. Daarna gaat het langs de kust verder naar Swakopmund. Hoewel deze plaats beschouwd wordt als een badplaats is het zeewater hier meestal ijzig koud. Het landschap met de intens gele duinen, blauwe lucht en scherpe lijnen zijn een bron van inspiratie voor elke fotograaf.

Dag 7

Swakopmund is een bizar overblijfsel uit de Duits koloniale periode. Duitse straatnamen, Duitse cafés en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer. In het centrum zijn enkele koloniale gebouwen te bewonderen. ‘s Ochtends rijden we terug naar Walvisbaai. Tijdens een bootsafari aanschouwen we zeerobben en pelikanen – dolfijnen springen op langs de boot. In de namiddag ben je vrij om Swakopmund verder te verkennen of om te relaxen op een terrasje met zicht op de Atlantische Oceaan. Informeer bij Zuiderhuis naar de optionele activiteiten in Swakopmund.

 

Dag 8

Damaraland is een streek waar het regelmatig voelt alsof de wereld ophoudt te bestaan. De natuur heeft het hier voor het zeggen.
Onderweg zien we misschien een groep woestijnolifanten. We rijden verder landinwaarts. Over desolate grindvlaktes en langs het indrukwekkende Brandberg bergmassief rijden we naar Twyfelfontein. Door de meer dan 2000 rotsgravures van de Bosjesmannen in deze regio is Twyfelfontein in 2007 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Onder begeleiding van een lokale gids maken we een korte wandeling langs prachtige rode zandsteenformaties en vele prehistorische rotstekeningen.

Dag 9

Vingerklip is een 35 meter hoge zuil van sedimentair gesteente en één van de meest indrukwekkende rotsformaties van Namibië.
De rots torent hoog uit boven een plateau dat bekend staat als de Ugab Terrassen.  Rondom Vingerklip liggen diverse wandelpaden die ons de rots telkens vanuit een andere hoek laten zien. Onderweg stoppen we nog bij het ‘Versteende woud’ waar we onder begeleiding van een lokale gids meer over dit bijzondere verschijnsel te weten komen.

 

Dag 10

Onderweg naar Kamanjab zien we de eerste Himba-mensen. De Himba’s zijn herkenbaar aan de rode klei waarmee de vrouwen zich helemaal insmeren. We bezoeken een Himba-stam en komen meer te weten over hun bijzondere levenswijze.

Dag 11

Rond de middag komen we aan in Etosha National Park. Hier zullen we twee nachten verblijven in een gezellig kamp met zwembad, aan de ingang van het park. In de namiddag brengen we een eerste bezoek aan het natuurpark. We houden halt aan een aantal drinkplaatsen en aanschouwen grote kuddes wild.

Dag 12

Vandaag trekken we een hele dag uit om het park met een open jeep verder te verkennen. Olifanten, neushoorns, giraffen, zebra ‘s, jachtluipaarden, koedoes, antilopen en leeuwen: allemaal passeren ze de lens van je camera. Etosha National Park is een uniek park en één van de beste plekken in zuidelijk Afrika om wilde dieren te spotten. Etosha bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan, omgeven door kale savannevlaktes met weinig hoge begroeiing. Natuurlijke en kunstmatig aangelegde waterdrinkplaatsen helpen de wildpopulatie te overleven in de droge tijd.

Dag 13

We verlaten het Etosha National Park en rijden naar de Frans Indongo Nature Farm. Hier kunnen we een mooie wandeling maken door het fascinerende savannelandschap. Misschien kruisen er een paar antilopen ons pad op weg naar een van de vele mooie uitkijkpunten. In de late namiddag gaan we op zoek naar neushoorns tijdens een laatste jeepsafari.

Dag 14

Door een prachtig heuvelachtig landschap rijden we naar het Waterberg Plateau National Park. Het zandstenen plateau rijst 200 meter op uit het vlakke land en wordt gekenmerkt door vele prachtige bloemen en planten. Het gebergte is zeldzaam vruchtbaar en beschikt over het meeste water in Namibië.
Het contrast met de overwegend dorre savannes en woestijnen van de voorbije dagen kan haast niet groter zijn. Geen zin in een wandeling, geen probleem! Een andere optie is een rustdag bij Frans Indongo waar het heerlijk vertoeven is.

Dag 15

Ai-Aiba -The Rock Painting Lodge ligt dramatisch tegen imposante granieten rotsblokken in de uitlopers van het Erongo-gebergte.
Deze oude rotsformaties zijn doordrenkt van geschiedenis en zijn de geërodeerde overblijfselen van een vulkanisch complex van ongeveer 130 miljoen jaar oud. Ai-Aiba maakt deel uit van de Erongo Mountain Nature Conservancy.

Dag 16

Etusis Lodge ligt op slechts 2,5 uur rijden van Windhoek, gelegen in het Etusis Nature Reserve dat meer dan 21.000 hectare beslaat.
Beleef de meest memorabele momenten van uw reis tijdens een wandeling in de heuvels van het Etusis-natuurreservaat.
Geniet van prachtige Namibische zonsondergangen onder het genot van uw sundowner. Ontspan aan het zwembad in onze kleine groene oase midden in de halfwoestijn. Het prachtige landschap en de tastbare geschiedenis maken een verblijf bij Etusis tot een heel bijzondere ervaring.

Dag 17

We verlaten het indrukwekkende Etusis Reservaat en rijden terug naar de hoofdstad. Op de Independence Avenue tref je winkels, restaurants en leuke souvenirwinkeltjes aan.  In het straatbeeld vallen de mooi uitgedoste Herero-vrouwen onmiddellijk op. In de late middag rijden we naar de luchthaven voor de terugreis

Dag 18

Aankomst Brussel


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • retourvlucht Brussel – Windhoek
 • alle transfers met privé busje (14 seater)
 • 15 nachten in een 3/4 sterren accommodatie: lodges en guesthouses
 • 15 x ontbijt, 15 x avondmaaltijd
 • toegangsgelden voor de parken
 • bezoeken en excursies volgens programma
 • Nederlandstalige reisleider
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • Lunch, reken op 100NAD per persoon per dag
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
 • drank
 • overige maaltijden
 • dossierkosten
Optioneel
 • optionele activiteiten in Swakopmund: contacteer ons voor meer informatie
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Begeleiding

Een in Zuid-Afrika wonende Vlaming die nationale gids is en meermaals per jaar groepen in Namibië begeleidt

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.
Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een welbepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugvlucht niet meer garanderen en moeten we vaak een duurdere vluchtklasse aanrekenen.

Documenten

Voor reizen naar Namibië heb je internationale reispas nodig, met een geldigheid van ten minste 6 maand na terugreis.

Deze informatie was geldig op 09/03/2023. Voor de meest actuele informatie (ook betreft covid-maatregelen) verwijzen we je door naar de website van diplomatie: https://diplomatie.belgium.be/nl

Gezondheid

Er zijn geen verplichte vaccinaties vereist. Inenting tegen Hepatitis A wordt wel aanbevolen.

In het noorden van het land komt Malaria gedurende het volledige jaar voor. Zorgt dus voor muggenwerende producten. Ga je naar het noorden van het land? Dan wordt het nemen van Malariapillen ten zeerste aangeraden.

Zuiderhuis heeft echter geen medische bevoegdheid. Voor medisch advies verwijzen we naar jouw huisarts en/of naar de website van Wanda: https://www.wanda.be/nl/

Fysiek

Geregeld trekken we onze wandelschoenen aan voor een (korte) wandeling. Een doorsnee fysieke conditie en een goede gezondheid volstaan.

Hoe geraak ik ter plaatse?

De vlucht naar Windhoek (h/t) is inbegrepen.

Klimaat

Typisch woestijnklimaat: droog en zonnig. Overdag kan het flink warm worden. Langs de kust zorgt een briesje voor afkoeling. In de winter: groot temperatuurverschil tussen dag en nacht. Airco in de wagen – airco of ventilator in de lodges. De meeste logies hebben een zwembad.

Accommodaties

We logeren in sfeervolle en erg comfortabele lodges en guesthouses. Alle logies hebben airco of een ventilator op de kamer. Alle accommodaties, uitgezonderd Villa Margherita in Swakopmund, beschikken over een zwembad.

Programmawijzigingen

Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen soms tot programmawijzigingen of tot verschuivingen in de dagindeling leiden.

Mogelijk als solo-reiziger

Als single ben je welkom bij Zuiderhuis. Je betaalt hiervoor een single toeslag. De prijs hiervan kan je terugvinden in de boekingsmodule.

Vervoer ter plaatse

Privé-busje (14 seater).

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

Datum reisfiche