PDF DownloadPDF ICON

Delta en duinen

Namibië, Botswana
vanaf €2880.00 | 17 dagen
No Image Found

Omschrijving

internationale groepsreis onder begeleiding van een Engelstalige reisleider
kamperen op de mooist gelegen kampeerplaatsen
unieke combinatie van de woestijnen van Namibië en de Okavango Delta in Botswana

De Delta en Duinen groepsreis is een allesomvattende en afwisselende reis door twee landen van Zuidelijk Afrika. Alle grote bezienswaardigheden van Noord-Namibië worden gecombineerd met de Okavango Delta in Botswana.

In het eerste deel van de reis wordt er voldoende tijd genomen om de Okavanga Delta grondig te verkennen. Op boottochtjes en op wandelingen kom je oog in oog te staan met nijlpaarden krokodillen en tal van andere diersoorten die deze delta rijk is.

Terug in Namibië staat er al een andere hoogtepunt te wachten, het Etosha Nationaal Park. Vanuit de truck kan je aan de drinkplaatsen de kuddes dieren observeren. Hier kan je olifanten, springbbokken, zebra’s, leeuwen, zwarte neushoorns en veel meer ‘tegen het lijf lopen’.

Verder naar het zuiden wordt het landschap steeds droger en via de zeeleeuwkolonies aan Cape Cross en de skeleton coast zak je af naar de prachtige duinlandschappen van Sossusvlei.

Een kampeerreis is de mooiste (en een voordelige) manier om de natuur van Afrika te ontdekken. Door te kamperen verblijf je midden in deze prachtige landschappen. ‘s Avonds bij het kampvuur komen de vele verhalen van medereizigers van over heel de wereld naar boven.

Deze reis focust op de fantastische Afrikaanse natuur. Onder begeleiding van een professionele Engelstalige gids geniet je van de Okavango-delta in Botswana, ongerepte woestijnlandschappen van de Namib en wildobservatie in Etosha.

Reis Route

Dag 1

Bij aankomst in de luchthaven van Windhoek word je opgewacht voor een transfer naar het eerste verblijf. Je hebt een vrije namiddag om uit te rusten van de vlucht of het centrum van de stad wat te verkennen. Maaltijden zijn vandaag niet inbegrepen maar er zijn goeie restaurants in de buurt waar je heerlijk kunt lunchen en dineren.

Dag 2

In de ochtend word je afgehaald aan jouw verblijf en start de groepsreis doorheen Namibië en Botswana. Je leert jouw medereizigers al wat kennen tijdens de rit van 300 km langs de Trans Kalahari Highway naar het Gobabis gebied waar de San (Bosjesmannen) wonen. Je kampeert er in een ‘bush’ camp waar de lokale bevolking je leert hoe gebruiksvoorwerpen zoals boog en pijl gemaakt worden. De Bosjesmannen nemen je mee op een kleine wandeling. Hier leren ze je hoe je moet spoorzoeken, water kunt vinden en andere vaardigheden die wij al lang verleerd zijn.
Na een prachtige zonsondergang en bij muziek en dansen van de Bosjesmannen breng je de eerste nacht in de tent door.

Dag 3

Een vroeg vertrek voor de rit naar Botswana. Na de grens over te steken gaat de rit verder oostwaarts naar de Okavango Delta. Je ontdekt een heel ander landschap van groene lagunes met helder water. De kampeerplaats is een paradijs voor vogel liefhebbers en vissers.

Dag 4-5

Met een traditionele Mokoro vaar je dieper de delta in. Tijdens deze tocht ontdek je het uitgebreide wildleven, onder begeleiding van een gespecialiseerde gids.
Op een typische dag staat er een ochtend- en avondsafari te voet op het programma en ontspannende boottochtjes in de Mokoro. Overdag is er tijd om te relaxen en te zwemmen. De dag wordt afgesloten met een ongetwijfeld prachtige zonsondergang op de rivier.
De kampeerplaats voor deze twee dagen bevindt zich op een eiland midden in de natuur. Er is geen elektriciteit en de toiletvoorzieningen zijn zeer basic. ’s Nachts hoor je overal dierengeluiden om je heen. Spannend en onvergetelijk tegelijk!

Dag 6

Vandaag ga je terug naar de eerste kampeerplaats in de Delta. Je ontdekt de levenswijze van de bewoners langs de Okavango. Die is al honderden jaren ongewijzigd. Onderweg kan je krokodillen en nijlpaarden toevoegen aan jouw lijstje.

Dag 7

Tijd om terug naar Namibië te gaan. Door weidse landschappen reis je naar Rundu en terug de grens over. Deze keer ben je een stuk verder naar het noorden van het land de grens over gegaan.

Dag 8

In de voormiddag bezoek je een lokale markt in het stadje Rundu. Verder op weg naar Etosha zijn er nog enkele stops voorzien om lokale ambachten en houtsnijwerk te bewonderen.

Tegen de middag komen je aan op de volgende kampeerplaats, aan de oostkant van het Etosha Nationaal Park.

In de late namiddag, wanneer de dieren weer actief worden na de grootste hitte van de dag, ga je hier op een eerste game drive.

 

Dag 9

Vroeg uit de veren voor een game drive. Je rijdt langs de verschillende drinkplaatsen, waar vroeg in de ochtend veel dieren te zien zijn. Op de rit doorkruis je verschillende landschappen zoals open vlaktes, afgewisseld met bossen en savanne. Tijdens de middag zoeken je verkoeling op aan het zwembad van de camping.
In de late namiddag ga je opnieuw op pad om halt te houden aan de ‘Etosha Pan’ waar je met een beetje geluk zebra’s, antilopen en zelfs leeuwen kunt zien.

Dag 10

Vandaag steek je op een dag vullende game-drive het park door, verder richting westkant van het nationaal park. Van aan de oostkant in Namutoni tot aan de zuikant in Okaukuejo.

Het doel is om uiteraard nog meer dieren te ontdekken. Olifanten en zwarte neushoorn worden in dit gebied vaak gespot.

Je overnacht aan de nu in Okaukuejo, aan de Zuidkant van het Etosha Park. Deze kampplaats heeft een waterput waar je rustig kunt wachten op dieren die er komen drinken. Hoe meer geduld je hebt hoe meer kans je hebt om dieren te zien.

Dag 11

Van Etosha reis je naar de meest uitgestrekte landschappen van Damaraland. Onderweg bezoek je bijzondere geologische sites zoals the Petrified Forest en de Organ Pipes. Je bezoekt onderweg ook de prachtige rotstekeningen in Twyfelfontijn.

Ook op deze rit is het mogelijk om dieren te zien zoals zebra, giraf, springbok en struisvogels te zien.

De kampeerplaats vanavond is bijzonder sfeervol in een landschap van ronde rotsen.

Dag 12

De reis gaat eerst verder langs berglandschappen om dan af te zakken richting kust. Aan Cape Cross kom je oog in oog te staan met een grote (stinkende en luidruchtige) zeeleeuwenkolonie.

Langs de Skeleton Coast zak je verder af naar Swakopmund. Hier overnacht je in een hotel. ‘s Avonds ben je vrij om op restaurant te gaan.

Dag 13

In de nabije omgeving van Swakopmund zijn er verschillende boeiende en/of spannende activiteiten te doen. De reisbegeleider zal ruim op voorhand vragen wat je op deze vrije dag willen doen en de nodige reservaties maken.

Je kunt op 4×4 uitstap naar het schitterende Sandwich Harbour, op zoek naar kleine diertjes in de woestijn, gaan kajakken of zelfs gaan sandboarden of valschermspringen.

Onze favoriet? Sandwich Harbour en de little creatures tour!

Dag 14

De eerste halte van de dag is aan Walvis Bay. In deze lagune kan je heel wat vogels en zelfs flamingo’s zien.

Daarna gaat de rit verder door de eindeloze vlaktes van de Namib woestijn. Je kunt heel wat spectaculaire panorama’s verwachten aan de Kuiseb en Gaub pass.

De tenten worden opnieuw opgezet, deze keer aan de ingang van het Sossusvlei park. Voor zonsondergang kan je nog een wandeling maken naar de Elim duin met een prachtig zicht over de regio.

Dag 15

Voor dag en dauw ga je op pad om de zandduinen van Sossusvlei in het mooiste licht te kunnen zien. Je wandelt door de duinen in de koele ochtend, wanneer de zon langs het zand strijkt waardoor een prachtig licht- en schaduwspel ontstaat.

Als je kan beklim dan zeker de duin Big Daddy. Van bovenop de duin heb je een schitterend zicht over de omgeving en de afdaling naar Deadvlei is enorm leuk en een beetje spannend.

In de namiddag staat er een korte excursie naar Sesriem Canyon gepland.

Dag 16

Via de Naukluft bergen en de Remhoogte Pass reis je terug naar de bewoonde wereld. In Windhoek eindigt de internationale groepsreis en hebben we nog een nacht in een guesthouse in WIndhoek voor je gereserveerd.

Tijd om na te genieten van de prachtige landschappen en om eventueel met jouw nieuwe vrienden nog eens lekker uit eten te gaan.

Dag 17

Einde van een wellicht onvergetelijke reis. Zuiderhuis zorgt voor een transfer naar de luchthaven zodat je zorgeloos op tijd op jouw vlucht geraakt.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • vervoer in een lokale minibus of landcruiser
 • Engelssprekende reisbegeleider en een chauffeur/kok
 • verblijf op vermelde kampeerplaatsen en lodges
 • drie maaltijden per dag (tenzij anders vermeld)
 • kampeermateriaal
 • toegangsgelden voor de parken
Niet inbegrepen
 • slaapzak (kan gehuurd worden)
 • persoonlijke uitgaven en drank
 • fooien
 • maaltijden in Swakopmund en Windhoek
 • facultatieve excursies
 • dossierkosten
Optioneel
 • heen- en terugreis
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Bagage

Een reiszak met of zonder wieltjes of een rugzak kan allemaal. De reiszak mag tot 15kg wegen tijdens de rondreis. Een harde koffer is minder handig in de tent. De afstanden dat je de bagage moet dragen zijn beperkt. Daarnaast neem je best een dagrugzak mee voor op de uitstappen en korte wandelingen.

Een slaapzak (en kussen) neem je zelf mee of kan je ter plaatse huren.

Begeleiding

Een professionele Engelssprekende gids begeleidt de 15-daagse van Windhoek tot Windhoek. De transfers tussen de luchthaven in Windhoek en de B&B worden door Zuiderhuis voorzien.

Budget

De munteenheid van Namibië is de Namibische Dollar (N$). Een combinatie van contant geld (beperkt) en kredietkaart is aangeraden. Neem wat Euro mee die je ter plaatse kunt inwisselen voor Namibische Dollars.
Met een bankkaart of kredietkaart is het mogelijk om met je pincode geld af te halen aan de automaten in de grotere steden (Windhoek en Swakopmund). In de steden maar ook in supermarkten en benzinestations worden de meest courante kredietkaarten aanvaard (Visa, Master Card, American Express).
De beschreven activiteiten, excursies en toegangsgelden zijn inbegrepen. In Swakopmund is een vrije dag voorzien. Er zijn talrijke (betalende) excursiemogelijkheden: vlucht over de woestijn, boottocht, quad bike rides, sand boarding, skydiving,…
Aan de grens met Botswana betaal je nog een ‘Tourism Development Levy’ van 30 USD. Het is handig dit op voorhand gepast bij te hebben.
Fooien zijn niet inclusief.

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.

Aard van het programma
Deelnemers

Deze groepsreis is in internationaal gezelschap. De voertaal is Engels. De groep bestaat uit diverse nationaliteiten en leeftijden variëren van jong volwassen tot pensioenleeftijd. Het minimum aantal reizigers is 2, het maximum is 14.

Accommodaties

In Windhoek en Swakopmund overnacht je in sfeervolle en comfortabele B&B’s. Op de andere plaatsen verblijf je op vaak mooie kampeerterreinen met alle faciliteiten. Op dag 3 en 4 van de groepsreis is het verblijf rudimentair. Je slaapt in ruime comfortabele koepeltenten. Je helpt mee met het opzetten van de tent.

Een slaapzak (en kussen) neem je zelf mee of kan je ter plaatse huren.

Al het overige kampeermateriaal (tafels, stoelen, bestek en kookgerei) wordt voorzien.

Documenten

Een reispas is verplicht (geldig tot zes maand na terugkeer in België). Voor Namibië is geen visum nodig.

Gezondheid

Wettelijk zijn er geen inentingen verplicht. Voor medisch advies in verband met facultatieve inentingen verwijzen we naar de huisarts of het tropisch instituut in Antwerpen.

Klimaat

Het regenseizoen loopt van januari tot april en wordt gevolgd door een droog seizoen met frissere temperaturen van mei tot september en warmere temperaturen van oktober tot december. De temperaturen in een woestijnklimaat variëren sterk. Overdag is de temperatuur aangenaam en zonnig, terwijl de nachten flink koeler zijn. In de Okavango delta regent het meer dan in de rest van Namibië. Ook schommelen de temperaturen minder sterk.
Juli en augustus: overdag 15° tot 25°C, ‘s nachts 5° tot 10°C.
September tot december: overdag 30° tot 35°C, ‘s avonds 10° tot 15°C.

Maaltijden

In de B&B ‘s in Windhoek en Swakopmund zijn enkel ontbijt inbegrepen. Tijdens de kampeerreis zijn alle maaltijden voorzien, behalve in Windhoek en Swakopmund, dan is het avondmaal vrij te nemen.
Op de kampeerplaatsen wordt de maaltijd voor jou bereid door de chauffeur/kok. Voorbeelden zijn stoofpotjes, spaghetti, traditionele ‘braai’, verse salades,…
Er wordt rekening gehouden worden met dieetvereisten indien vooraf gemeld.

Programmawijzigingen

Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen soms tot programmawijzigingen of tot verschuivingen in de dagindeling leiden.

Vervoer ter plaatse

Het vervoer tijdens de kampeerreis gebeurt meestal in een Toyota Dyna met 14 plaatsen. Je hebt grote ramen en pop-top dak zodat je een beter zicht hebt op het landschap en de dieren.
Kleinere groepen reizen in een minibus of Land Cruiser. Deze hebben ook een pop-top dak, ideaal voor de safari’s.

Vluchtvoorstel

De intercontinentale vlucht naar Windhoek is niet inclusief in de basisprijs. We maken graag een concreet vluchtvoorstel.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Noorderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Noorderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Noorderhuis BV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Noorderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Noorderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Noorderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.