PDF DownloadPDF ICON

Piemonte, Valsesia in de herfst

Italië
vanaf €884.00 | 8 dagen
No Image Found

Omschrijving

begeleide groepsreis vanuit een gezellig hotel, gerund door Vlamingen
lichte wandelingen in de gevarieerde Valsesia, aan de voet van het Monte Rosa massief
een mix van authenticiteit, cultuur, verrukkelijke berglandschappen en Italiaanse levenskunst

Groepsreis waarbij we wandeltochten maken met een culturele toets in de omgeving van het nationaal park Alta Valsesia. We verblijven in een prachtig gelegen, rustiek hotel met sauna en Turks bad.

Het ‘Parco Naturale Alta Valsesia‘ is het hoogste natuurreservaat van Europa, met de 4559m hoge Punta Gniffetti als hoogste punt. Tijdens deze wandelweek verkennen we de gevarieerde landschappen aan de voet van de Monte Rosa,  die in deze tijd van het jaar bijzonder schilderachtig zijn, dankzij het rijkgeschakeerd herfstpalet waarin de kruinen van de bossen gekleurd zijn. We maken ook kennis met de rijke cultuur en de leefwereld van het antieke en mythische Walservolk dat tot in de dertiende eeuw hun cultuur over de Alpen uitdroegen met respect voor de bergen. We bezoeken Varallo, met de grootse Sarcro Monte van Italië, een indrukwekkend complex met een basiliek en 45 kapellen in een prachtig natuurkader. Ook Rima beroemd om de marmo finto en het schitterende Lago d’Orta behoren tot de vele troeven die deze regio te bieden heeft.

Ons charmant en door Belgen uitgebaat hotel is gelegen aan de oevers van de Sermenza, een zijrivier van de Sesia. Onze gastheren Diederik en zijn zonen kennen alle mooie en geheime hoekjes van het park en gidsen je door adembenemende berglandschappen.

Een mix van authenticiteit, cultuur, verrukkelijke berglandschappen, sportieve wandeltochten en Italiaanse levenskunst.

Reis Route

Dag 1

Korte verkenningstocht in de buurt van de Foresteria van 2 à 3 uur.

Overnachting in Foresteria Valsesia.

Dag 2-3-4-5-6-7

Zes wandelingen door de gevarieerde natuur van de Valsesia, in deze tijd van het jaar prachtige rijkgeschakeerde kleuren van de loofbossen. We maken ook cultureel-toeristische uitstappen, bijvoorbeeld naar:
– Alagna met het Walsermuseum of het museum Parco Naturale en een wandeling in de Valle di Bors
– Varallo, met de  Sacro Monte, de chiesa Madonna delle Grazie en bezoken de levendige lokale markt
– Fobello met het lago di Baranca
– het Lago d’Orta, eventueel gecombineerd met een bezoek Omegna, thuisbasis van Alessi, met een grote fabriekswinkel van het beroemde designmerk
– Roasio: waar we een fietstocht door de rijstvelden maken en een bezoek brengen aan een rijstfabriek, een kasteel, wijngaarden, gecombineerd met een een culinaire lunch en een wijndegustatie
– Rossa en Rima, beroemd om de Marmo Finto (kunstmarmer) en de Gipsoteca
– het mooie dorpje Rimella met wandeling door de gehuchten, en bezoek aan plaatselijke mini musea

Overnachting in Foresteria Valsesia.

Dag 8

Ontbijt en afscheid.


Verblijf

Foresteria Valsesia

Enkele jaren geleden streken enkele Belgen neer in het kleine dorpje Rossa. Ze toverden er een oude fabriek om tot een prachtig hotel: Foresteria Valsesia, prachtig gelegen aan de oevers van de Sermenza, een zijrivier van de Sesia. De ideale uitvalsbasis om dit mooie gebied te verkennen.
De uitbaters houden van sport, natuur, cultuur en gastronomie. En dat merk je in wat ze doen, in wat ze aanbieden, programma’s op maat, vol afwisseling, sportief uitdagend of rustig genietend.
De Valsesia is een gastvrije regio en de Foresteria Valsesia is een gastvrij hotel.

Het hotel heeft in totaal 19 kamers, elk van hen uitgerust met rustiek meubilair, douche/bad, toilet en satelliet TV. Er zijn kamers beschikbaar van 1 tot 6 personen. Er is WiFi in het hoofdgebouw, dat ook een sauna en Turks stoombad bevat. Er zijn sport- en activiteitenruimtes beschikbaar zoals opslagruimtes voor fietsen, mountainbikes, motors, artistieke studio, etc.

Je wordt in het restaurant ’s ochtends verwend met een heerlijk ontbijtbuffet. In de bar en op het terras kan je genieten van een lekker drankje.

Faciliteiten

Parking, Wifi, Restaurant, Zwembad, Sauna, Luchthaventransfer, Bar


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
  • alle maaltijden en overnachtingen vanaf de eerste dag ’s avonds tot de laatste dag ’s ochtends
  • de begeleiding
  • btw
  • bijdrage garantiestelling
Niet inbegrepen
  • drank
  • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
  • vervoer naar en van de afspraakplaats
  • transport in functie van het wandelprogramma (eventueel kosten delend)
Optioneel
  • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

8-daagse groepsreis, met wandelingen vanuit een vast hotel, zonder bagagevervoer.

Accommodaties

We verblijven in een familiaal en rustiek ingericht hotel met sauna en Turks bad en met zicht op de bergen aan de oevers van de Sermenzarivier.

Begeleiding

Deze tocht wordt begeleid door Diederik Ranft, die al jaren in de Valsesia woont en de streek zeer goed kent.

Fysiek

Lichte wandelingen van een halve dag, variërend tussen 3 en 4 uur wandelen.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Vervoer van en naar het hotel in Cerva is niet inbegrepen.

Met eigen wagen: kostendelend meerijden is eventueel mogelijk. Reken op 1030 km vanuit België.

Met het openbaar vervoer: een combinatie van trein, busen taxi is mogelijk, al is dit niet eenvoudig.
Voor de heenreis is een dagtrein mogelijk via Parijs naar Vercelli en een aansluitende bus naar Varallo. In Varallo kan je worden afgehaald door de uitbaters van het hotel, aan € 40 (max. 4 pers) of € 50 (max. 7 pers) per rit.
De terugreis is mogelijk met een transfer vanaf het hotel naar Varallo en een aansluitende bus naar Milaan. Vandaar kan je dan een nachttrein nemen naar Parijs en de Thalys verder naar Brussel.
De uurregeling is onder voorbehoud. Je kan deze nazien op volgende websites: nmbs (trein) en atap (bus).

Met het vliegtuig is de beste en gemakkelijkste optie een rechtstreekse vlucht vanuit Zaventem naar Milano Malpensa. Er zijn rechtstreekse vluchten vanuit Zaventem met Brussels Airlines. Voor info en reservaties zie de website www.brusselsairlines.com of neem contact op met Zuiderhuis.
Op zaterdag is er geen haalbare verbinding met het openbaar vervoer vanuit Milano Malpensa naar de Valsesia. Het is wel mogelijk om door de hoteluitbaters te worden afgehaald aan de luchthaven van Milano Malpensa. Dit transfer kost € 150 (max. 4 personen) of  € 185 (max. 7 personen) per rit, is steeds op aanvraag en ter plaatse te betalen.

Een auto huren is ook mogelijk en eigenlijk een nog beter alternatief.

Maaltijden

Alle maaltijden van de eerste dag ’s avonds tot de laatste dag ’s ochtends zijn inbegrepen in de prijs.

Mogelijk als solo-reiziger

Als single ben je welkom bij Zuiderhuis. Je betaalt geen toeslag maar deelt de kamer met een medereizig(st)er.

Wil je toch een eigen kamer, dan kan dat op deze reis mits een toeslag. De toeslag voor een eenpersoonskamer. De kamer is steeds op aanvraag.

Ontmoetingsplaats

Afspraak in het hotel in Cerva.

Reisprogramma

8 dagen / 7 nachten, waarvan 6 wandeldagen.

Vervoer ter plaatse

Eigen transport van en naar onze accommodatie in Cerva is niet inbegrepen.

Voor de lokale verplaatsingen naar het vertrekpunt van de wandelingen en terug naar het hotel wordt verondersteld dat kan worden gebruik gemaakt van de eigen wagens (kostendelend). Indien niet kan samen gereden worden, zal plaatselijk transport worden voorzien aan een meerprijs van € 95 per persoon. Dit is ter plaatse te betalen.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.